Drømmesymbol Tænder

Drøm om at tabe tænder er meget almindelig. Vores tænder var oprindeligt meget vigtige for vores overlevelse. Havde man ingen tænder så kunne man ikke tygge maden og risikerede at sulte og blive afkræftet. Senere blev tænder et status og sexsymbol. Altså det have have sine egne tænder, hvide tænder. Så når man drømmer om at mister sine tænder er der ganske meget på spil – man er bange for at miste sin overlevelsesevne, bange for at miste sin skønhed, bange for at miste sin evne til at kunne bide fra sig, bide sig fast, vise tænder, etc.

Det samme er tilfældet hvis du drømmer at dine tænder er rådne, at du har hul i tænderne, at dine tænder er gule og beskidte, at dine tænder er løse – sådanne drømme er ligeledes udtryk for at du er bange for at miste de to egenskaber vi hovedsagelig forbinder med tænder – som et redskab til at overleve og som et sexsymbol.

Således vil en drøm om at være tandløs betyde at du føler dig sårbar, relaterer sig til din styrke og være et signal om at du ikke føler at du er i stand til at bide fra dig. At du føler dig uattraktiv, ikke seksuelt tiltrækkende eller bare har en nedsat sexlyst.

En anden måde hvorpå man kan anskue tænderne og deres tilstand i drømmen – om der er huller heri, om tænderne er gule, løse og lignende – er ved at se på tænderne ud fra et udviklingssynspunkt. Som barn har man ingen tænder, så smider man sine mælketænder, får visdomstænderne trukket ud, og til sidst ender man måske op som tandløs. Anskuet på denne måde fortæller din drøm om tænder således noget om din personlige udviklingsproces, hvordan det går med karrieren, økonomien, at nå de mål du gerne vil her i livet.

At drømme du taber tænder igen og igen, betyder det samme som hvis du gentagne gange oplever noget i en drøm. Du har ikke fundet en løsning på din udfordring, du har stadig ikke løst problemet. Drømme om tænder der falder ud, som billede på en følelse af ikke at slå til. Mange drømmer at deres tænder falder ud i perioder af deres liv, hvor de føler de har svært ved at slå til. At tabe sine tænder i en drøm kan da være et billede på, at man har svært ved at håndtere sit liv/de udfordringer man står i.

Se også: Kroppen | Sex

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Tænder

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.