Drømmesymbol Skygge

Drøm om skygge

Når noget er i skyggen er det skjult. Det er uklart og vi kan ikke rigtig gennemskue dets substans. Er det farligt, er det noget vi skal passe på? Hvis noget eller nogen er i skyggen i din drøm indikere dette som regel at der er noget uklart omkring det som er repræsenteret ved et som er i skyggen. Er det en person så er det ikke nødvendigvis personen selv som der er noget uklart ved, men mere hvad personen repræsentere i din drøm.


Et aktuelt problem eller en anden person kaster måske sine lange skygger over dig og dit liv for tiden, og drømmen kan muligvis antyde en måde, hvorpå du kan forholde dig til det eller helt slippe af med denne skygge. Der kan også være en hentydning til, at du har ændret karakter og ikke længere er den du var, men er blevet en skygge af dig selv.


Hvis dette er en sandsynlig udlægning, bør du tænke nærmere over, hvilke ændringer er faktisk er sket. Jung bruger ordet “skygge” i psykologisk betydning, at skyggen er den ubevidste side af os selv, og drømmen kan muligvis også peger på personlige fremskridt.

Jungs skyggeteori, er sider af os selv som vi indeholder med ikke synes at kunne relatere til. Det er ofte andre mennesker som vi finder ubehag ved, der spejler vores skyggesider. Tænk nøje drømmen igennem, og se på hvordan skyggen i drømmen repræsenterede sig. Hvad dannede skyggen? Hvilken årstid er der tale om? og hvilken farve er den gennemgående i selve drømmen? Lavede du skyggeteater for dine børn?

At være i skyggen kan dog også betyde at man er i læ for solens stråler. Man søger at beskytte sig selv. Har det nogen betydning for din drøm?

Se også: Beundring | DaggryElektricitet | Ide | Image | JungKompasLampe | Ledning | Lyn | Lys | Retning | Pære | SkyggeSpotÅbenbaring

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Skygge

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.