Drømmesymbol Glas

dreams-glas

Glas findes i rigtig mange størrelser og former. Glas anvendes til ruder, vinduer og drikkeglas, hvor dets evne til at lade lys passere, hårdhed, vandfasthed, tæthed og varmebestandighed udnyttes.

Generelt er det således at når glas indgår i en drøm skal dets betydning tolkes ud fra dets egenskaber – var det fx glas i form af en rude, så kigger man på om ruden var beskidt, klar, dugget, om dit udsyn igennem ruden var frit eller begrænset, mv. Ligeledes hvis glasset var i form af fx et drikkeglas. Her kigger man også på glassets egenskaber – var det tyndt, kraftigt, let, tung, i stykker, mv.

Glas er gennemsigtigt, skrøbeligt materiale. Måske er det et symbol på dine ægte følelser i dit vågne liv? Er der noget i dig selv, der er så skrøbeligt, at det nemt kan ødelægges, eller knuses. Glas kan også knuses rituelt (tilintetgørelse af uskyld) men se på om du ser virkeligheden klart i dit vågne liv. Se også på hvad glasset indeholdt?

Hvis du knuste glasset i drømmen, kan det fortælle noget om aggressivitet, og dit ønske om at gennemryde uønskede barrierer. Men symbolet kan også have noget at gøre med at miste din uskyld. Prøv at finde andre symboler i drømmen for at kæde dem sammen til en korrekt tolkning, og forsøg også at huske de følelser du havde da du vågnede.

Se også: Barriere | Drik | Destruere | Vindue | Krystal

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Glas

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.