Drømmesymbol Ørken

Drømme hvor du befinder dig i en ørken kan pege på positive, såvel som negative forhold.

I den negative retning føler du måske at et forhold, en situation, eller livet generelt, er en ørkesløs vandring. Du forbinder ørknen med tørst, den bagende sol, isolation, ensomhed, manglende orienteringsevne, at være faret vild, at være prisgivet naturens luner, sandstorme og lignende – Alle disse associationer peger ganske rigtigt mod noget ubehageligt, noget negativt, men husk at dine drømme altid søger at vejlede dig, at beskytte dig, at gøre dig opmærksom på hvad der er bedst for dig. Ergo ligger der et positivt budskab et sted. Måske står dit arbejdsbord pludselig helt alene i ørkenen. Måske betyde det at dit job er udtørret, at det er ulideligt på arbejdspladsen og du bør finde noget andet at beskæftige dig med. Uanset hvad betydningen er, så husk at din drøm vil dig det godt. Der ligger en udviklingsmulighed, en chance, en løsning, noget godt i det som din drøm prøver at gøre dig opmærksom på.

De mere umiddelbare positive associationer til ørken er: et bemærkelsesværdigt dyreliv som overlever på trods, palmer, en oase venter lige over den næste sandbakke, den oprindelige natur, veje som man ikke troede var mulige, handelskaravaner med eksotiske varer og krydderier, kameler som færdes og overlever på trods af mangel på vand, overlevelsesevne. Men også associationer til noget seksuelt som er skjult for omverden; et haremstelt fyldt med letpåklædte mystiske kvinder.

At befinde sig i en ørken i drømmen kan således betyde mange ting. For at komme nærmere en forståelse så kig fx på hvordan var vejret i ørkenen?, var der sandstorm? satte du dybe fodspor i sandet? Hvordan var din følelse af at være her? Følte du dig godt tilpas, syntes det var spændende, eksotisk? Alle disse aspekter skal du have med, hvis du skal kunne tolke drømmen uddybende. Husk også dine følelser da du vågnede.

Se også: Bjerge |  Bakke | Balancere | Havet | Hule |  Klatre | Klippe | Kløft | Barriere | Landskaber |  Reb og tovværk  | Vejrforhold

Drik / Skyer / Skygge | Tørke | Sand

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Ørken

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.