Drømmesymbol Jern

dreams-metal-jern

Metaller i drømme symboliser forskellige ægte kvaliteter i os, som ikke umiddelbart kan ændres på. Dette metal associeres traditionelt med udholdenhed, styrke og maskulinitet. Disse kvaliteter kan udleves på en positiv eller negativ måde. Kvaliteten er i sig selv neutral, men hvordan vælger den enkelte at bruge den? Hvis man mangler jern i sin kost, vil man drømme om madvarer der indeholder dette element.

Jern er interessant da det ofte udgør næsten helheden af noget – eksempelvis er en kran næsten kun lavet af jern, ligeledes med en jernbane, jernbaneskinner, en jernkæde, et fragtskib, etc.  Således kan din drøm om jern pege hen imod noget som er lavet af jern. Ikke nødvendigvis det du drømmer om – eksempelvis drømmer du om en jernkæde, men reelt handler din drøm om noget andet, der er lavet af jern og de oplevelser du har haft i forbindelse hermed.

Grunden til at du fx. drømmer om en jernkæde og ikke det som drømmen egentlig handler om, er hvis din underbevidsthed først og fremmest forbinder jern med en jernkæde. Så for at følge drømmens henvisninger skal du således følge associationerne fra jern til jernkæde og herfra hvad drømmen egentlig handler om. Det kan være en oplevelse, eller et sted, eller en person som din drøm forsøger at spore dig ind på.

Se også: Jernbane | Metaller

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Jern

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.