Drømmesymbol Fontæne

dreams-vand-fontane

Fontæne, fra fransk fontaine fra latin; fontana; kildevand, af fons; kilde. En fontæne er kunstnerisk udført større eller mindre bassin med rindende eller sprøjtende vand. I bjerglandsbyer ses ofte en fontæne med kildevand. Fontæner kan stå frit eller være væghængte, samt være større eller mindre. Verdens nok mest berømte fontæne er Fontana di Trevi, bedre kendt som Trevi-fontænen, i Rom.

Fontæner er således knyttet til vand – det sprøjtende vand, kildevandet som i overflod strømmer og giver mulighed for at slukke vores tørst og klaske lidt forfriskende vand i hovedet. Var kilden tør? Tørstede du efter at drikke vandet men var bange for at det var forurenet, giftigt? Livsgivende vand sprøjter ud af diverse dyser og vi kaster en lykkemønt i fontænens vand i håb om lykke og held.

Fontæner er også knyttet til symbolikken i dets udsmykning, dets figurer. Vi ser rigtig mange eksempler på fallos hvor en figur sprøjter vandet op i luften eller på en anden figur. Vi ser også rigtig mange dæmoner og djævle der kæmper mod helte og gode væsener. Altså stor symbolik omkring det gode versus det onde. Lagde du mærke til udsmykningen? Måske nogle af figurerne var bekendte?

Se også: Bad | Badehus | Dæmning | Fisk | Springvand | Statue | Svømmebassin | | Tørst | Vand | Vandhane | Vandfald

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Fontæne

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.