Drømmesymbol Bad

drom-badekarAt bade har i mange kulturer en symbolsk betydning. At bade i klart vand kan betyde, at der er hændelser du vil se frugten af helt klart. Idet vand jo refererer til vores følelsesliv, er det nærliggende at se på vandet. Hvis du badede i meget varmt vand, kan det indikere at du længes efter fysisk kontakt med et andet menneske. Hvis vandet var grumset og uklart, kan det symbolisere, at dine følelser ikke rigtig kan finde sin rette hylde – at der er for meget “mudder” omkring dig, til at du kan se klart.

Da vand i drømme også er symbol for det ubevidste, er badning et symbol for kontakt med det ubevidste. Hvor meget kontakt man i drømmen får med sit ubevidste, symboliseres ved hvordan og i hvad man bader. Hvori tog du badet? Brusebad, i et lille badekar. Dette kan henvise til en begrænsning af din udfoldelse af dine følelser. Bader man i en sø er der mere vand, men der er stadig tale om noget afgrænset, dvs. det individuelle ubevidste. Hvis man derimod bader i havet, er der tale om kontakt med det kollektivt ubevidste. Hvordan man nærmer sig vandet – om man dypper tåen i en lille balje eller springer på hovedet i havet – fortæller noget om ens forhold til – og eventuelle angst for – at udfolde dig følselsesmæssigt, og hvordan du forholder dig til dine ubevidste sider.

Se også: Havet | Svømme | Vand | Badehus | Renselse

A B C D E F G H I J K L
M N O P Q R S T U V X Ø
Drømmesymboler oversigte Drømmesymboler oversigt dreams front 003 300x250 - Drømmesymbol Bad

Sådan bruger du drømmesymboler

Med Danmarks største og mest omfattende oversigt over drømmesymboler – mere end 2000 drømmesymboler er forklaret – er du godt rustet til at tyde dine drømme. I de enkelte drømmesymboler er henvisning til andre relevante drømmesymboler. Du kan også benytte søgefunktionen, eller de alfabetiske oversigter over drømmesymboler.

Er der et drømmesymbol du ikke kan finde, så fortæl det og vi tilføjer det. Ligeledes hvis du gerne vil have andre henvisninger ind under et drømmesymbol. Fortæl hvordan vi kan gøre oversigt over drømmesymboler bedre. På forhånd tak for dit engagement. Har du spørgsmål om drømmetydning eller ønsker du at få tolket din drøm, så foregår dette i vores forum. Her kan du stille spørgsmål, hjælpe andre med svar, få tydet din drøm.

Drømmesymboler er forud definerede forklaringer på, hvad de enkelte symboler i drømmene almindeligvis betyder. Dette regelsæt er ikke helt det samme, hvis man sammenligner fx et østerlandsk regelsæt med et vesterlandsk. Endvidere skal de enkelte symbolforklaringer kun tages som et udgangspunkt, ikke som en klippefast sandhed.

Alle symboler har to sider: en kollektiv og en personlig. Den kollektive side er, at vi alle ved, hvad et hus er, mens den personlige side altid vil være forbundet til drømmerens personlige historiske baggrund, og de steder personen har boet, eller hvordan den person har oplevet de steder, hun/han har boet. Det gælder alle symboler. Forbindelsen mellem, hvad et hus er og personens opfattelse af et hus, er det, der afgør, hvordan et drømmebillede skal forstås.

Drømmesymbolerne benyttes i drømmetydning når man skal fortolke elementer i en drøm. Man kigger man på de enkelte drømmesymboler som drømmen kan huske og herudfra søges at lave en drømmetydning. Benyt oversigten over drømmesymboler til at søge efter det du gerne vil vide mere om. Fx drømmetydning død, drømmetydning slange, drømmetydning kat, drømmetydning tænder, drømmetydning gravid, etc.

Hvad betyder det når jeg drømmer om? Betydning af min drøm? Det kan du få svar på ved at benytte drømmesymboler, der fortæller hvad din drøm handler om.

Mangler du et drømmesymbol? Så fortæl dette i forummet og vi opretter en forklaring på drømmesymbolet til dig. På forhånd tak for dit engagement.