Skip to navigation | Skip to content

 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4048
Online profiler 0
Online gæster 219
Åbne spørgsmål 607
Besvarede spørgsmål 2985

Almanak

Thu, 18. April 2019

Solen i dag

Solopgang:05:58
Solnedgang:20:19

Månen lige nu

Full Moon
herbert
27 Oct 2017 17:47 
JULEEVENTYR - 15 points
JULEEVENTYR
Julemandens sidste runde
Af Herbert Brandt

Afsnit 1 - udkast nr 2

“Hej Rudolf ved du hvor Nicolas er?”
Rudolf “Næ”
Umiddelbart kunne man forvente at evnen til at tale ville få et rensdyr til at bruge sproget lidt mere, men Rudolf havde altid været af få ord. Buller var endnu ikke nervøs, men undrede sig dog over Nicolas fravær. Ingen havde åbenbart set nissefar siden i går. Julegården var enorm, så selvfølgelig kunne han være hvor som helst, omend man sædvanligvis ikke var i tvivl. Dette omvandrende epicenter for den udøvende magt var barnlig med sin magiske kræfter og Nikolas kunne sagtens finde på at have de tre hellige stjerner kredsende lige over ham, eller solen til at smelte al sne på vejen. Men et kig fra højden over julegåden afslørede intet unormalt. Alt var fred og idyl.

Moster kom ræsende på sin snescooter og lavede opbremsning så Buller blev overdænget af sne. Buller: “Tak for det”.
Moster “Du står jo midt på vejen! Hvad laver du dog heroppe så sent?”
Buller: “Ved det ikke helt. Jeg undre mig over stilheden”.
Moster: “Du er altså en mærkelig isbjørn”.
Buller: “Har du set Nicolas?”
Moster: “Savner du ham da?”
Buller: “Jeg undre mig over at ingen har set ham siden i går”
Moster: “Han er sikkert faldet i gryden og sover den ud”
Buller “Hvis Nikolas sover, så snorker han så palmetræerne ryster, men alt er roligt. Alt for roligt.”.
Moster: “Spring på, så tager vi en runde”.

Et par timer senere var Julegården i oprør. Ingen havde set Nicolas. “Rolig nu” udbrød Rudolf som om at det ville få gemytterne til ro.
Buller: “Der er 23 dage til juleaften og så forsvinder han”.
Moster: “Måske han er bortført af “ham den anden”.
Alene omtalen af “ham den anden” fik hele nissefamilien til at tage deres huer ned over øjnene.
Buller: “Ja, det hjælper også strudsen at stikke hovedet ned i sandet. Dumrianer, I har evnen til at gøre jer usynlige. Hvis julemanden ikke sidder på sin plads juleaften så kommer “ham den anden” og så er fanden altså bogstavelig talt løs i Laksegade.”
Moster: “Rolig nu”.
Buller “Også dig. Hvorfor tror folk, at denne bemærkning får bølgerne til at stoppe.”
Nisserne stod nu med hovederne ned i sneen. Minions var åbenbart den kloge gren af slægtstræet.
Buller: “Måske vi skulle tilkalde muldvarpen Columbo?”
Columbo stak hovedet op af sneen midt i den lille forsamling. “Nogle der kaldte?”
Moster: Du er for creepy mester”
Buller “Columbo det smerter mig næsten at sige det, men du er formentlig vores bedste snude til at få opsporet Nicolas”
Columbo stak snuden i vejret og sniffede. “Det er helt sikkert i den retning”
Buller: “Det var sørme hurtigt. Gemmer Nicolas sig i køkkenet?
Columbo: Næ, men det gør risengrøden. Eller rettere det burde den. Men min snude fortæller mig at gryden er tom.”


Følg med i næste episode af juleeventyret og find ud af om moster benytter forvirringen til at kuppe magten på julegården. Om nisserne fryser fast med hovedet i sneen. Og om muldvarpen Columbo kan komme på sporet af Nikolas.


Afsnit 2 - udkast nr 1

Nicolas rev sig selv i skægget. “Får man da aldrig ro for de folk” råbte han så det gungrede i den store sal. “Ikke én af de krapyler får julegaver fra mig i år. Rakkerpak, pøbel, udskud, inkompetente sømænd på åbent hav”. Problemer med skattevæsenet havde igennem længere tid tæret på julemandens sædvanlige gode humør.

Nu var endnu et brev fra skattevæsenet dumpet ind ad brevsprækken. Denne gang var det kørselsregnskabet, de satte spørgsmålstegn ved. “Har disse mennesker virkelig ikke andet at give sig til end at genere lovlydige borgere”, jamrede Nicolas.

Så sent som i forrige måned var Nicolas blevet trukket ind til torskegilde, hvor skattevæsenet havde gjort opmærksom på, at ifølge lovgivningen måtte man kun forære gaver skattefrit for højst 62.900 kr. årligt. Og det, vel at mærke, kun til de nærmeste slægtninge. Argumentet; “Jamen for pokker!, jeg er jo julemanden” - havde kun affødt et udsagn om, at skattelovgivningen gjaldt for alle.

Nicolas tog sine briller på og nærlæste brevet fra skattevæsenet.

Ifølge deres kalkulationer var det oplyste halmforbrug til rensdyrene, ved den årlige verdensrundrejse, lidt i overkanten af, hvad en gennemsnitlig flyvende kane burde forbruge. Julemanden kunne konstatere, at tidligere forsøg på at forklare skattevæsenet, at kanen var temmelig læsset, nu blot havde medført et varslet bødeforlæg om overskridelse af lasteevne for flyvende kaner.

“De utaknemmelige skarn”, snerrede Nicolas, greb snapsen på kaminen og fyldte et stort glas. Resten af aftenen steg temperamentet ligefrem proportionalt med, at indholdet i snapseflasken faldt. Til sidst faldt Nikolaus i søvn ved skrivebordet.

Næste morgen vågnede julemanden og opdagede, at det imponerende skæg var havnet i blækhuset på skrivebordet. I løbet af natten havde blækket farvet skægget blåt. “Så er det nok! Det er dråben”, råbte Sankt Nicolas ude af sig selv . “Mit flotte hvide skæg!”. Resolut greb han en fyldepen og skrev sin opsigelse, der på grund af blækkets begrænsede mængde - det meste sad jo i skægget - blot kom til at lyde. “Jeg siger op”.

Et øjeblik sad Nicolas usikkert og funderede på hvem opsigelsen skulle sendes til. Han valgte at stile den til sig selv og modtog således opsigelsen med posten næste dag. Julemanden noterede nederst på opsigelsen, at den var accepteret - og, som den retskafne mand, han altid havde været - tilføjede han, at der måtte forventes tre måneders karantæne fra understøttelsen, idet han selv havde sagt op. Umiddelbart herefter pakkede Nicolas sit habengut og efter en tur omkring køkkenet for lidt proviant, forlod han Julegården og begav sig i retning mod arbejdsformidlingen.


Følg med i næste episode af juleeventyret og find ud af om det bliver trendy med blåt skæg. Om “de svage må dø” virkelig er skattevæsenets motto. Og om arbejdsformidlingen kan bruge Nicolas til noget.


Afsnit 3 - udkast nr 1

På arbejdsformidlingen havde de ikke umiddelbart nogen brug for kvalifikationerne “Kan sprede fred og kærlighed i verden - især omkring juletid”, men meddelte dog lidt senere, at der var en stilling ledig ved det lokale stormagasin som julemand. Derfor sad Sankt Nikolaus i legetøjsafdelingen, på tredje sal hos et stormagasin, og skulle agere julemand.

De kære små børn ventede pænt i en lang række på at komme til at sidde på Julemandens knæ og fortælle hvad de ønskede sig til jul. ”Jeg ønsker mig et legetøjstog”, sagde den første lille håbefulde dreng. ”Nå, men det får du altså ikke, for julemanden har kvittet sit job, og din far er arbejdsløs”, svarede Nikolaus. Ikke underligt stak ungen i et stort vræl, og med det næste curlingbarn gik det ikke meget bedre.

Et dydsmønster klædt i lyserødt proklamerede: ”Jeg vil gerne have fred i verden”, ”Jamen så skal du gå til det amerikanske udenrigsministerium og tale lidt med dem”, svarede Sankt Nikolaus. Ganske vist stak ungen ikke i gråd, men dét ansigtsudtryk, hun sendte da hun gik, fortalte tydeligt, at forholdet til julemanden havde taget uoprettelig skade. Inden længde begyndte klagerne naturligvis at vælte ind.

Stormagasinets ledelsen besluttede at degradere Sankt Nikolaus til julemand af anden grad, hvilket egentlig passede Nikolaus ganske godt. Han skulle ikke længere sidde og trone midt i et syntetisk plastikhelvede af kunstige snemænd og udstoppede rensdyr, men skulle i stedet gå rundt med pebernødder og en gang imellem udstøde et ”ho-ho-ho”. Det passede især Nikolaus fint, at han på denne måde havde en undskyldning for at komme i snak med enlige kvinder på juleindkøb.

Jobbet som julemand af anden grad endte dog desværre brat, da han i vareelevatoren blev taget med bukserne nede sammen med en midaldrende kvinde. Selv ikke undskyldningen: ”at det var altså, hvad hun ønskede sig til jul”, kunne blødgøre ledelsen, der valgte at forflytte ham til varemodtagelsen i kælderen - Primært ud fra en betragtning om, at det formentlig var det sted, han kunne gøre mindst skade.

Men en gang julemand altid julemand, og inden længe stod Nicolas i spidsen for en organisation, der protesterede imod kommercialisering af julen. Nikolaus kastede sig ihærdigt ud i det nye projekt. Løbesedler blev trykt, dørklokker blev stemt og i starten var Nikolaus ganske fortrøstningsfuld om, at budskabet ville sælge sig selv. Julen havde oprindelig været en lysets fest, hvor man glædede sig over at solen og de lysere tider var på vej tilbage. Herfra havde juletiden udviklet sig til en kærkommen anledning til at dyrke nærvær med familie og venner - alt imens man guffer brændte mandler og slubre gløgg. Mumler et halleluja og sender et smil til en fremmede.

Men folk virkede fjerne i blikket, når Nicolas søgte at udbrede sine ideer. Skønt budskabet om at man fejrede hjerternes fest og ikke gavernes fest, var ganske fornuftigt, kunne det vanskeligt konkurrere med det indlysende ræsonnement ”Det er jo kun jul én gang om året” – som alle syntes at acceptere som værende tilstrækkelig legitimitet til en forbrugsfest og euforiens triumf. Heller ikke personalechefen var vild med ideen. “En bevægelse, der arbejder imod kommercialisering af julen, går lidt imod varehusets interesser”, formulerede hun politisk korrekt, før hun fritstillede Nicolas.

Personalechefen “Og inden du går må du aflevere dit kostume”.
Nicolas “Mit kostume?”
Personalechefen: “Ja dit tøj. Det er varehusets ejendom”.
Nicolas “Mit tøj?”.
Personalechefen: “Er du på stoffer! Ja dit tøj. Det er varehusets ejendom”.
Nicolas “Mit tøj?”.
Personalechefen trykkede på alarmknappen under bordet. “Hvis du bare forholder dig roligt så skal alt nok ordne sig”
Nicolas “Det her er altså mit eget tøj”.
Personalechefen “Naturligvis. Bare rolig lidt endnu”.

I det samme kom den lokale vagtmand. Skønt lokalet var fuldt oplyst havde vagten trukket sin lommelygte og angiveligt skulle dette virke afskrækkende på en eller anden måde. Nicolas kunne ikke dy sig “Det er meget let for en utrænet person at komme til at skade sig selv med et lyssværd. Dette gælder især for personer, der ikke er specielt stærke i Kraften.”

Vagtmanden “Hvad?”
Personalechefen: “Han er på stoffer og nægter at aflevere sit kostume. Det er varehusets ejendom. Sørger du for at eskortere ham ud af bagdøren og få vores ejendom tilbage”.

Et kvarter efter stod Nicolas i underbukser i baggården og frøs.

Følg med i næste episode af juleeventyret og find ud af om muldvarpen Columbo, Isbjørnen Buller: og Moster er på vej til at redde julemanden.


Afsnit 4 - udkast nr 1

Isbjørnen Buller: “Fortæl mig igen hvorfor du pludselig er chefen!”
Muldvarpen Columbo: “Jeg siger jo blot at vi skal gå mod syd”
Moster: “Når I to er færdige med jeres pissekonkurrence, så kig lige mod nord. Mørke skyer og torden i det fjerne. Mon “ham den anden” allerede er på vej? Vi kan ikke efterlade Julegården ubevogtet. Det bliver et slagterhus. Ganske vist har jeg undertiden lyst til selv at føre nisserne til skafottet, men man kan ikke klantre nogen udover deres formåen”.
Isbjørnen Buller: Jeg gider altså ikke pakke alle gaverne ind.
Moster: “Okay. Måske ikke den mest hjertevarme grund til at redde nisserne, men pointen er vel også blot at vi alle gerne vil have dem i sikkerhed.
Muldvarpen Columbo: “De kan bo hos mig”
Isbjørnen Buller: Wauw, har du virkelig nogle tusinde gæsteværelser dernede i dine gange?
Muldvarpen Columbo: Det er rimelig nemt at bygge i is når man har en blæselampe.
Moster: Og så undre forskerne sig over at indlandsisen smelter hurtigt! Men fint, så er den udfordring løst. Nisserne får logi nede hos dig og vi kan finde Nicolas. Mod syd sagde du?” ” .

Snescooter med vores tre redningsfolk drønede over isen. Moster på gaspedalen. Buller bagpå og Columbo foran med snuden i vejret ivrigt sniffende efter spor. Buller undertrykte trangen til at kigge bagud, men frygtede at kampen om Julegården allerede var startet. Langsomt ændrede landskabet sig. Pletter uden sne og is dukkede hyppigere op, så selskabet måtte udstikke en slingrekurs og flere gange var nær ved at miste sporet. Endelig stoppede moster på toppen af en bakke med udsigt til en by.

Muldvarpen Columbo: “Derinde et sted er Nicolas.”

Moster gned på lygten af snedscooteren og Dalai lama tonede frem i en tåge. Moster “Nogle gode råd?”. Columbo og Buller sad med store øjne og var tydeligvis imponeret. Buller: “Sej lygte. Kan man få den med Elvis?”.

Dalai Lama: “Mennesker er urolige for hinanden hvis de har forskelligt tøj på. Bange hvis farven er en anden. Og skrækslagen hvis noget ikke kan sættes på hylde med tydelig varedeklaration. Så hvad tror I der sker når tre talende dyr spankulerer rundt i gaderne? Brug noget af mit patenteret tryllestøv “Tibet NO 5”, fås i enhver velassorteret helsekostbutik, og I vil fremstå som mennesker.

Efter at have trasket gader og stræder i timevis var trioen slukøret. Columbo; “Her er alt for mange lugte til at min snude kan opfange noget som helst”. Et “Ho, ho, ho” fik deres opmærksomhed. En julemand klemtede med en klokke udenfor et varehus. Det var ikke Nicolas, men noget ved tøjet virkede bekendt.

Buller: “Glædelig jul. Må jeg spørge hvor du har dit tøj fra?”
Moster Stik ham en. Det er Nicolas tøj. Helt sikkert. Se den flænge på armen har jeg selv syet.
Manden: “Hi rolig nu venner. Det er bare et kostume jeg har lånt. I kan også få et. Butikken mangler julemænd” Manden pegede på et stort skilt “Julepersonale søges”.
Buller; “Ved du hvor manden som havde dette tøj før dig er henne nu?”
Manden “Næ men det er ret fedt det her kluns. Nu er det ikke fordi jeg drikker, men se fx den her lomme” Manden stak hånden i en inderlomme og trak en flaske sprut i brunt papir frem. “Lige før var det varm chokolade med flødeskum. Lige hvad jeg gerne vil have og tænker på. Tror sgu der er lidt trylleri over det her kluns.”
Columbo: Uha, det går galt!”
Manden “Hvad går galt?”

En lille kanin hoppede ud af den ene lomme. Og blev fulgt af endnu en kanin, mens en anden lomme begyndte at producere kaskader af snefnug. Byfolk er åbenbart vant til at se en del, for bortset fra lidt henkastet klingende mønt og en forespørgsel om mobilpay, synes ingen forbipasserende at tage notits af optrindet. Om Julemandens tøj tog dette som en opfordring til at vise hvad det egentlig kunne præstere er uvist, men snart klemtede kirkeklokkerne for at alarmere hele byen, politi og brandfolk.

Da gemytterne endelig var faldet til ro sad vores trio bag lås og slå - under mistanke som sammensvorne - og virkningen af tryllestøvet ville næppe holde natten over.


Følg med i næste episode af juleeventyret og find ud af om……

Afsnit 5


FORTSÆTTE FØLGER
RIS ROS OG KOMMENTARER MODTAGES MED GLÆDE
Karin Vogel
28 Oct 2017 20:34 
Fantastisk fantasi!
SalAmanda
28 Oct 2017 23:55 
Dejligt juleventyr, Herbert
Jeg blev totalt revet med-
jeg vil med til Hawaii :O)
Prometheus
29 Oct 2017 18:21 
Jeg vil også gerne til Hawaii og besøge Nikolas og nyde en kølig polar special i strandbaren. Serveret af en hulanissepige.
herbert
29 Oct 2017 18:56 

I er søde, tak for tilbagemelding.

For at tråden ikke skal blive alt for lang har jeg slettet mine allerførste indlæg og erstattet dem med det nyeste materiale jeg har - altså udkast til de første 4 afsnit - bare så ingen bliver forvirret og tænker hvad er nu det for noget.

Jeg kigger på afsnit 5 og vender tilbage.
monjen
29 Oct 2017 18:58 
Tak for jule eventyr så hyggeligt at læse
herbert
29 Oct 2017 19:48 

Hvad for et dyr skal Moster være?
- Tænker på en sæl.... men det lyder ikke helt rigtigt.
fnug
31 Oct 2017 12:38 
Jeg syntes at en polarræv kunne være et sjovt ide til en moster, med den fantasi der udspiller sig her :)
Prometheus
31 Oct 2017 15:23 
Nej det lyder altså ikke helt rigtigt Herbert. Hun er hverken polarrev eller sæl! Hun er Nikolas kones søster eller Nikolas mors søster og dermed er hun sikkert moster/grand-moster for en omfangsrig flok højadelige nisser.

Jeg ved godt man ind imellem titulerer nogle tilhørende kvindekønnet som værende moster men det er vist i lidet flatterende regi men ok. Jeg har en ven hvis far "kom til" at kaldte vennens moster for en slange. Vist nok fordi hun "kom til" at kaldt vennens far for et dosmer.

Der lever dog moskusoksemostre på Grønland, så hun kan jo godt være sådan en moster.
herbert
31 Oct 2017 15:30 

Tak for input - umiddelbart kom jeg i dag til at tænke Zebra

Hvilket jo er logisk når vi er på Julegården!

MEN DET VAR ALTSÅ MIN TANKE. KAN NU OGSÅ GODT LIDE TANKEN POLARRÆV.
Prometheus
31 Oct 2017 16:00 
Moster moskus klinger da ret godt, synes jeg, men der er jo masser af muligheder.
fnug
31 Oct 2017 16:47 
Ov jo-den klinger da helt fint ;) men tænker lidt at med mulle og en isbjørn må moster jo være lidt mindre end en okse på en snescooter ellers få mulle og isbjørn da rigeligt at lave på vejen med at grave snescooteren fri og så kommer historien til at vare et stykke tid, men der er jo stadig en del tid til jul, så måske er det godt at Herbert er startet nu på sit jule eventyr.

Nå men god dag til alle
Prometheus
31 Oct 2017 16:51 
Det kan der være noget om fnug og polarrævemostre er bestemt bedre klædt end moskus mostre.
fnug
2 Nov 2017 09:41 
Hmm tænker hvorfor ikke bare lade moster være en moster det er da lidt fjollet at moster skal laves om til et dyr :) tænker lige igen at det kan da blive svært at finde et dyr der kan kører snescooteren og syntes da lige at moster passer lidt bedre ind i historien som jeg ser den.

Så ikke flere tanker om at lave moster om HERBERT
Moskusmoster/polarrævemoster/eller andet dyr som moster lyder ikke rigtigt hvis jeg nu tænker mig lidt om men nu er det jo din historie men som Prometheus skriver en nisse skal der være med til at finde julemanden hans kone/søster eller hva julemanden skal jo findes før det bliver jul.

Bare min mening
herbert
9 Nov 2017 12:45 

Afsnit 5

Columbo: Hvad mon der sker når de opdager at cellen indeholder os?”
Moster: “Pessimist. Det kan da sagtens være at tryllestøvet holder virkningen til vi bliver lukket ud.
Columbo: Okay, så den isbjørn derover er altså ikke Buller?
Moster: Fuck. Vi er mere på den, end med på den.
Columbo: “Stille, der kommer nogen.”
Moster: “Ja for hvis vi er stille så ser de os slet ikke! Jeg kan gøre mig selv usynlig, men en fed muldvarp og en isbjørn bliver da helt usynlige i en 3x3 meter fængselscelle hvis de bare tier helt stille.


Skridt på gangen. Stemmer der nærmer sig. Bib lyde udenfor cellen.

Stemme 1: “Ret sikker på det er den rigtige kode”
Stemme 2 “Har du husket på små og store bogstaver”
Stemme 1: “Prøver lige igen.”
Stemme 2: ”Hvad i alverden var der galt med de gamle låse.”
Stemme 1: “Her står noget om hjælp. Tryk her for hjælp”
Stemme 2: ”Det er da bedre end at gå ovenpå og erkende at vi ikke magter alt det her nymodens.”
Stemme 1: “Ja, vi skal ikke give ledelsen nogen undskyldning for at fyre flere. De har fyret rigelig.”
Stemme 2: “Og så er op til jul! De skulle skamme sig.”
Stemme 1: “Skærmen spørger hvilken type hjælp vi har brug for”
Stemme 2: “Hvad har vi af valgmuligheder”
Stemme 1: “Tryk 1 for åbningstider.”
Stemme 2: “Det er et fængsel for fanden”
Stemme 1: “Tryk 2 for menu på engelsk og 3 for at kontakte support.”
Stemme 2: “Står der virkelig det. Fantastisk så tryk 3.”
Stemme 1: “Før vi kan kontakte support vil skærmen gerne vide om vi har prøvet følgende…”
Stemme 2: “Åh, det er et af de Kafka systemer, som sender os i rundkreds. Prøv at gå til hovedmenu og kig efter et telefon nr vi kan ringe til.”
Stemme 1: “Vi har vist heldet med os. Her kan man kontakte support direkte.”
Stemme 2: “Okay hvad er telefon nummeret.”
Stemme 1: “Det er ikke et telefonnr, det er en app.”
Stemme 2: “En app?”
Stemme 1: “Ja, man downloade en app og nemt komme i kontakt med support.”
Stemme 2: “Ja, for telefoner og mennesker der taler sammen, virker da slet ikke”
Stemme 1: “Du kan bare scanne den her firkantede QR-kode.”
Stemme 2: “Min telefon vil have penge.”
Stemme 1: “Det skulle være ganske gratis. Der står fri download.”
Stemme 2: “Telefonen vil have mine kortoplysninger før download.”
Stemme 1: “Det er sikkert bare en sikkerhedsforanstaltning.”
Stemme 2: “Okay, jeg prøver…og vupti nu er jeg et stk app rigere og nogle kr. fattigere.”
Stemme 1: “Underligt.”
Stemme 2: “Nå, her står velkommen til fængselsvæsenets nye app - klik her for at registere ny bruger.”
Stemme 1: “Jeg har da valgt den helt rigtige uge til at kvitte smøgerne.”
Stemme 2: “App´en spørger om den må tilgå mine kontakter?”
Stemme 1: “Tryk nej, ellers begynder den at blande sig i alt.”
Stemme 2: “Må den tilgå Kamera?”
Stemme 1: “Nej.”
Stemme 2: “Mine fotos?”
Stemme 1: “Bare klik nej til alt hvad den spørger om.”
Stemme 2: “Nej, njet, niks, nope, nada, no, no, no. Og nu spørger den om jeg vil opdatere til ny version.”
Stemme 1: “Okay det må vi hellere sige ja til.”
Stemme 2: “Den må hellere skynde sig for batteriet er ved at være fladt.”

Følg med i næste episode af juleeventyret og få svaret på hvorfor gratis app koster penge. Og om det lykkedes fængselsinspektørerne at åbne døren til cellen.

 
 
 
Tidligere spørgsmål Kategori Svar  Point  Indlæg  Dato 
At føde i sin drøm Generelt / Fri debat 0 0 18 Apr 2019 10:16
INFO OM SPØRGEFORUMMET Generelt / Fri debat 200 4 11 Apr 2019 15:28
INFO TIL ALLE I VORES ADRESSEL... Generelt / Fri debat 15 1 10 Apr 2019 18:15
Overvejelser om BLOG Generelt / Fri debat 15 5 28 Mar 2019 22:01
STEN OG KRYSTALLER ER FLYTTET Generelt / Fri debat 15 0 27 Mar 2019 13:59
Til de drømmetydning interesse... Generelt / Fri debat 15 2 26 Mar 2019 17:36
Til de enneagram interesserede Generelt / Fri debat 15 4 25 Mar 2019 13:20
Oprydning på sitet Generelt / Fri debat 15 0 23 Mar 2019 12:32
Giv en hjælpende hånd! Generelt / Fri debat 15 3 22 Mar 2019 14:38
OPDATERINGER PÅ VEJ Generelt / Fri debat 15 6 20 Mar 2019 13:48
VI ARBEJDER PÃ… EN LOSNING Generelt / Fri debat 15 12 15 Mar 2019 08:25
REKLAMER REKLAMER REKLAMER ØV ... Generelt / Fri debat 60 12 2 Mar 2019 23:41
Fodvorte Generelt / Fri debat 0 1 18 Feb 2019 07:56
En drøm om flirt med en kolleg... Generelt / Fri debat 0 1 9 Feb 2019 10:58
Lykkelig Generelt / Fri debat 0 6 5 Feb 2019 09:59
Er der drømmesymboler i følgen... Generelt / Fri debat 0 0 3 Feb 2019 18:06
At falde i søvn er en udfordri... Generelt / Fri debat 0 1 18 Jan 2019 00:08
GLÆDELIG JUL TIL ALLE HERINDE ... Generelt / Fri debat 15 2 24 Dec 2018 13:07
Lys forude Generelt / Fri debat 0 1 14 Dec 2018 07:25
Ægtemanden flytter Generelt / Fri debat 0 1 11 Dec 2018 15:12

1-20 af 2136 : [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107