Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 437
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Yamsrod (Dioscorea villosa)

Tilføj kommentar  

Yams vokser i de tropiske og varmt-tempererede dele af USA, Latin Amerika (især Mexico) og Asien. Der findes flere forskellige arter, som alle ligner hinanden med hensyn til indholdsstoffer og egenskaber. Det er roden, der anvendes medicinsk. Yamsrod er blevet brugt som et slimløsende middel ved hoste, samt ved mavetarmforstyrrelser, nervesmerter og morgenkvalme (under graviditet). I 1930'erne opdagede man, at saponiner fra yamsrod kunne omdannes industrielt til kortison, østrogener og progesteronlignende bestanddele. Yamsrod og andre planter med tilsvarende indholdsstoffer er fortsat den vigtigste kilde til disse medikamenter, der inkluderer p-piller og corticosteroider. Desuden findes der garvestoffer og stivelse i yamsrod.


De steroide saponiner (som botogenin og diosgenin) forklarer en del af yamsrods aktivitet. En anden bestanddel, dioscoretin, et alkaloid, har vist sig at sænke blodsukkerværdierne hos kaniner med diabetes. Et ekstrakt af yamsrod konstateredes at have antioxidant egenskaber. Drogen har også vist sig at sænke blodtriglycerider og hæve HDL-kolesterolet (det "gode" kolesterol). Yamsrod anses for at være stærkt krampeløsende og er muligvis også betændelseshæmmende.


God imod: Artritis, astma med kramper, bronkitis, bylder, fnat, galdeblærekolik, graviditetskvalme, gulsot, hikke med kramper, kighoste, kramper i underlivet, klimakteriegener (hedeture, tør skede og nattesved), kolera, for høje kolesterol og triglycerid-værdier, leverproblemer, mavekatar, menstruationskramper, muskelsmerter og muskelkramper, nervøsitet, neuralgi, reumatisme, tarmluft.

Ylang ylang complete (Cananga odorata)

Tilføj kommentar  

Blomsteragtig, sødlig, balsamisk, berusende og lidt stærk. Egenskaber: Ylang ylang er et beroligende middel og afhjælper depression, ængstelse, spændinger, rastløshed og stress relateret søvnløshed. Sænker blodtrykket og afslapper centralnervesystemet. Den afbalancerer taglproduktionen i fedtet hud og ved såvel tør som fedtet hovedbund, hvorfor den er fantastisk som tilsætning i din shampoo. Fremmer hårvæksten. Ved chok, panik eller raseri virker brugen af Ylang ylang blodtryks sænkende og den sænker vejrtræknings- og hjertefrekvensen. Ylang ylang har altid haft ry som et afrodisiakum og kan anvendes som erotisk og seksuelt fremmende middel, men husk lave doser er sensuelt stimulerende, høje doser falder man i søvn af. Afbalancerer hormonerne og har forbindelse til forplantningssystemet. Dens styrkende virkning på livmoderen bevirker, at den kan bruges både fysisk, psykisk og følelsesmæssigt efter kejsersnit. Som middel mod impotens og frigiditet, kan den bruges af mennesker som føler sig fremmedgjorte overfor deres sanser og følelser, den styrker vor sensuelle nydelse. Beroliger ved vrede og frustration. God ved panik, angst, frygt og irritation og den indgyder en afslappet holdning til problemer.