Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3976
Online profiler 0
Online gæster 348
Åbne spørgsmål 602
Besvarede spørgsmål 2959

Almanak

Mon, 12. November 2018

Solen i dag

Solopgang:07:35
Solnedgang:16:11

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Vanillie ekstrakt (Vanilla planifolia)

Tilføj kommentar  

Egenskaber: Kan fremme menstruation, bland en dråbe med 1 teske honning og kom det i teen. Afhjælper stress, vrede og frustration. Bemærk: Må ikke anvendes i begyndelsen af en graviditet.

Vejbred

Tilføj kommentar  

Vejbred kommer fra Frankrig og er af den smalbladede type (Plantago Lanceolata). Anvendes mest i urteblandinger, f.eks. Universal te men også som ren urtete; hæld 1 tsk. blade i en kop, overhæld kogende vand og lad trække 5 min.

Vetiver (Vitiveria zizanioides)

Tilføj kommentar  

Sød og varm, fyldig og harpiksagtig, let træ og røgagtig. Egenskaber: Godt hudplejemiddel, den er antiseptisk og afgifter huden. den fremmer celleregeneration og styrker bindevæv, fremmer sårdannelse og gavner aldrende hud. Stimulerer kredsløbet og giver lindring fra ledegigt eller slidgigt og muskelsmerte og ømhed. Har styrkende effekt på kirtlerne, og kan have indvirkning på østrogen- og progesteronmangel, og deraf følgende PMS eller overgangsalder problemer. Er meget afbalancerende.

Violrod

Tilføj kommentar  

Violrod er rodstykket fra en irisart som dyrkes i Italien. Den tørres og snittes som husflid. Den er god at gumle på når tænderne bryder frem hos barnet. Bind snoren godt fast! Lad aldrig barnet alene med roden! Den kan skoldes og tørres igen, hvis den bliver snavset.