Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 425
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Tagetes (Tagetes mimuta)

Tilføj kommentar  

Egenskaber: Mod fodsvamp, ligtorn og hård hud på fødderne. Bruges mod Candida. Bemærk: Må ikke benyttes af gravide og børn. Gå ikke i sollys eller solarium 12 timer efter anvendelse.

Teatree olie

Tilføj kommentar  

Der findes flere forskellige mere eller mindre kendte teatreeolier (tetræ), som kan anvendes på forskellige måder. Tetræsolier er antibakterielle på forskellige områder, de er rensende, betændelseshæmmende, de er vitale olier, de renser også sjæleligt. Da tetræsolien blev kendt verden over, forlød det, at den kunne bruges direkte på huden. Nogle kan gøre det, men mennesker med sensitiv hud bør absolut ikke gøre det. En del har fået eksem m.m. af te-træsolie. Bland den i en god basisolie.

Melaleuca alternifolia: Renser krop og sjæl.
Antibakteriel / spec.urinvejssygdomme, diuretisk, styrker blodgennemstrømning i vævet, smertestiller, antirheumatisk, hæmmer betændelses, hæmmer svampetoxiner, hudreproblemer, vitaliserer, styrker gennemslagskraft, opløfter


Cajeput: Melaleuca cajputi: Frisk vind til psyke og åndedræt.
Antibakteriel / specielt åndedrætsorganer, slimløsner, antiviral(virus), infektionshæmmer, styrker blodgennemstrømning i vævet, smertelindrer, antirheumatisk, febersænker, sveddriver, hudplejer, hudopstrammer, klare ånden, afballancerende, sjælelig opfriskende.


Niaouli: Melaleuca viridiflora: Løft til immunsystemet.
Antibakteriel, antiviral, hæmmer svampetoxiner / især candida, betændelshæmmer, slimløsner, febersænker, lymfestimulerer, stimulerer immunsystemet, antiseptisk, astrigerer, sårhelende, hudplejer /- regenererer, åndelig /-psykisk stimulant, fremmer tålmodighed.


Manuka: Leptospermum scoparium: Gør huden og psyke smuk.
Antiallergisk / antihistaminsk, antibakteriel, hæmmer svampetoxiner, betændelshæmmer, smertestiller, hudregenererer, kløestiller, stabiliserer psyken

Timian Citron (Thymus vulgaris a linalol)

Tilføj kommentar  

Varm, urteagtig, skarp, grøn og medicinsk. Egenskaber: Oliens gigt- og giftstofs hæmmende egenskaber er gavnlige mod ledegift, podagra og appelsinhud. Velegnet mod muskel og ledsmerter og dårligt blodomløb. Styrker immunsystemet til at bekæmpe forkølelse, influenza og slimhindebetændelse. Lindre hoste. Timian har en opløftende duft som kan fordrive depression, hovedpine og stress. Modvirker nervøs træthed og kronisk angst. Den genopbygger både spirituelt og kropsligt. Anvend den mod lavt selvværd, apati og frygt.
Bemærk: Må ikke anvendes af folk med forhøjet blodtryk. Må ikke anvendes af gravide. Må ikke anvendes sammen med homøopatiske midler.

Tranebær

Tilføj kommentar  

Tranebær er en stedsegrøn dværgbusk af lyngfamilien med store og mørkerøde bær. Bærrene anvendes til fremstilling af naturlægemidler med tranebær. Indholdsstoffer: Frugterne indeholder bl.a. benzoesyre, flavonoider og garvestoffer. Urinvejsinfektioner skyldes bakterier. Undersøgelser tyder på at tranebær nedsætter bakteriernes evne til at sætte sig fast på urinvejenes slimhinde. Dette skyldes, at bakterierne på overfladen har en slags fangarme, som de benytter til at holde sig fast på slimhinden i urinvejene. De aktive stoffer i tranebær antages at blokere disse fangarme, så de ikke kan hæfte sig fast til slimhinderne.