Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4027
Online profiler 0
Online gæster 239
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2972

Almanak

Fri, 15. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:29
Solnedgang:17:17

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Ravensara (Ravensara aromatica)

Tilføj kommentar  

Stærk medicin og kamferagtig, balsamisk og bittersød. Egenskaber: Ravensara har svampe dræbende, antibakterielle og antivirale egenskaber og anvendes først og fremmest mod infektioner. Den anvendes ofte mod hudproblemer som f.eks. bumser, akne, vorter, hård hud, fodsvamp, udslæt, insektstik, forbrændinger og vabler. Den er sårrensende og fremmer sårheling ved at genererer arvævsdannelse. Ravensara er effektiv mod forkølelsessår og infektioner i urinvejene og kønsorganerne som f.eks. blærebetændelse og trøske. Fremragende mod influenza, luftvejsinfektioner, slimhindebetændelse og andre infektionssygdomme. Beroliger nerverne og øger blodtilførsel til hjernen, er derfor velegnet ved mental træthed og nervøs svækkelse specielt ved svagt immunforsvar.

Rosentræ (Aniba rosaeodora)

Tilføj kommentar  

Sart blomstertræs duft. Egenskaber: Er vævs opbyggende og celle stimulerende og reducerer rynker, ar og strækmærker. Fordi den er meget mild er Rosentræ god til irriteret hud, og dens antiseptiske og bakteriedræbende egenskaber gør den velegnet mod akne og sår. Olien anvendes også mod hoste og hovedpine, især når disse ledsages af kvalme. Styrker immunforsvaret og hjælper kroppen med at bekæmpe virus, infektioner og kroniske lidelser. God mod jetlag En god deodorant, fordi den afbalancerer overskydende fugt i kroppen. Rosentræ virker trygheds skabende og beroligende gennem en beroligende virkning på nervesystemet som dermed genfinder sin naturlige balance i stressede perioder. Klarer tankerne og beroliger nerverne. Elskovsfremmende og opbyggende for libido. Den kan afhjælpe impotens og frigiditet, specielt hvis årsagen er følelsesmæssig.

Bemærk: Rosentræ er en truet art fra regnskoven, hvorfor meget af den olie der er på markedet er manipuleret. Så for at bevarer regnskoven, skal man helst kun bruge denne olie ved særlige lejligheder, eller når ingen andre er egnede. (især til hudpleje) Et alternativ er Linaloetræ fra Mexico som har ligende virkning.

Roser

Tilføj kommentar  

Rose er en af de dyre olier - en olie vi desværre nok bedst kender syntetisk, syntetiske dufte har ikke samme indhold som de ægte. Der skal 5000 - 8000kg til 1kg destilleret rosenolie. Rosen varier i duft og indhold afhængig af, hvor den kommer fra. Følgende typer kan fås - hvid rose/rose alba,  bulgarsk rose/ rose otto, indisk rose, marokansk rose, persisk rose og tyrkisk rose alle damascena roser, foruden fås en majrose/ rose de mai som er en centifolia rose. Alle roserne hører til de gamle rosenstammer kaldet 100- bladsroser. 

Firkantet sagt kan roser person-type bestemmes således: Rose bulgarsk til den "temperamentsfulde opera-carmentyppe" og majrosen til den sarte unge eller ældre kvinde, rose alba har både den bulgarske roses dybde og majrosens sarthed, ellers er den tyrkiske rose nok i temperament tættest på den bulgarske.

Egenskaber: Lettere smertestillende, antibakteriel (spec. urinveje), antiseptisk, hæmmer svampetoksiner, hudregenererende, styrker blodgennemstrømning, antirheumatisk, betændelseshæmmende, sår- og arhelende, diuretisk, galdestimulerende, sensuel ikke erotisk, styrker hukommelsen, god til sorgpleje, roser er hverken feminine eller maskuline. Kan muligvis øge blodtrykket.

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Tilføj kommentar  

Stærk, frisk, kamferagtig, balsamisk og let træagtig. Egenskaber: Rosmarin stimulerer kredsløbet, er fremragende mod for lavt blodtryk, muskeltræthed, dårligt blodomløb, ømhed, smerte og forstrækninger. Stimulerer leveren og galdeblæren. Anvendes mod akne, eksem, skæl og hårtab. Den er antibakteriel, antiseptisk og svampedræbende. Udrensende og god mod væskeophobninger. Effektiv mod fordøjelsesbesvær, luft i tarmene og forstoppelse. Forebygger og dæmper mavekramper, luft i maven og stabiliserer fordøjelsen. Fordriver slimhindebetændelse, hoste, forkølelse og hovedpine. Styrker hukommelsen og koncentrationen. Rosmarin er velegnet ved svækkelse og lavt selvværd. Rosmarin forstærker den spirituelle kærlighed mere den romantiske. Bemærk: Må ikke anvendes af gravide og børn under 2 år. Må ikke anvendes af folk, som lider af epilepsi eller forhøjet blodtryk.

Røllike

Tilføj kommentar  

Røllike er en ca. 40 cm høj plante der vokser overalt på enge og i grøftekanter. Dens kønne blomster lyser op hele sommeren. Røllike brugte man meget til brygning af øl før i tiden. Til urtete indsamler man hele planten i blomstringstiden. Blomsterne eller hele planten indsamles i blomstringsperioden, nogle gange er det kun bladene eller rodstokken. Tørres i skygge ved temperatur op til 40 grader. Røllikeudtræk udgør en del af stabiliserende planteekstrakter, der standser hudbetændelse, letter rensning af huden, fjerner døde celler, formindsker fedtsekretioner og lukker åbne porer. Derfor anvendes røllikeudtræk i regenererende og mildnede cremer, skinlotion, ansigtsmasker, tandpasta, mundvand, shampoer og hårbalsam.