Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3968
Online profiler 0
Online gæster 446
Åbne spørgsmål 597
Besvarede spørgsmål 2958

Almanak

Mon, 22. October 2018

Solen i dag

Solopgang:07:53
Solnedgang:17:54

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Nellikeknopper (Eugenia Caryphyllata)

Tilføj kommentar  

Sød og nellikeagtig. Egenskaber: Virker antibakteriel, antiseptisk og smertestillende. Fantastisk mod tandpine - kom 1 dråbe på et stykke vat og læg det på tanden ikke på tandkødet. Godt som mundskyllemiddel mod blister i munden. Stimulerer galdeblæren. Beroliger nerver. Positiv stimulerende effekt på sindet. Opløftende.

Nigella

Tilføj kommentar  

Nigella er en etårig krydderiplante, der dyrkes i orienten, mellemøsten og de arabiske lande. Der har den en tusindårig gammel tradition som krydderi og lægeplante. Beretninger fra Hippokrates og Dioskurides tid fortæller at den blev anvendt, under navnet "Melanthion". Nigella - tidligere også kaldet "sort koriander", blev i antikken, anvendt som erstatning for peber og kommen på grund af den stærke krydderagtige smag. Når frøene blev stødt fint eller som hel krydderi i makaroni-varer, var også det populære navn "brødurt" anvendeligt. Navnet "Sort kommen" henfører til de mørke frøkærner, der udvikles i den valmueagtige frøkapsel. Botanisk set er der intet slægtskab til krydderiplanten kommen (Cavum carvi).

Der er en række forskellige nigellaarter:

Nigella Sativa: Olien, der udvindes af Sort kommen eller Egyptisk sort kommen, er værdifulde og rig på umættede fedtsyrer. Sort kommen dyrkes overvejende i Tyrkiet og Egypten.
Nigella damascena: Er kendt som "jomfru i det grønne" og nogle steder findes den i gamle bondehaver. Den er ved at komme på mode igen.
Nigella arvensis: "Mark- sort kommen" er den eneste vilde art.

Nigella fås både som en basisolie i stil med mandelolie. Det særlige ved nigella er at den også fås som æterisk olie, men det er basisolien der anvendes mest. Den fede olie: Olien udvindes gennem koldpresning af frøene fra nigella sativa. Den er stærkt aromatiske, krydredret og en mørk guldgul til grøngulolie. Sort kommen indeholder et højt mængde umættede fedtsyrer (81%); særlig 55% af dobbelt umættede linolsyre. Den dufter stærkt aromatisk, fordi den koldpressede olie indeholder 1% æterisk olie af planten. Den æteriske olie: Udvindes ved vanddamp destillation af frøene fra nigella sativa. Det den æteriske olie har en stærk krydret/- peberagtig duftnote. Sort kommen er ikke anvendeligt til stegning eller kogning.

Egenskaber: Olien kan anvendes til sundhedsproblemer, hvor immunsystem er svækket. Den er også anvendelig i naturkosmetikken, specielt til hudpleje. For at mildne den stærke aroma kan den blandes med andre fede olier, som jojobaolie, mandelolie, macademiaolie eller en anden fed olie. Duftmæssigt egner den sig til blanding med æteriske olier som: Lavendel-, rosen-, tetræ- eller ylang ylang.