Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 429
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Immortelle (Helichrysum Italicum) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Bittersød, varm, fyldig og karryagtig. Egenskaber: Immortelle anbefales ved hovedpine og migræne. Effektiv overfor allergi, specielt i tilfælde af nasale problemer som nysen og mod kløende udslæt. Kraftig anti-bakteriel, meget effektiv i hudcreme mod akne og anden hud irritation. Immortelle kan i kraft af sin transformerende evne, løse de knuder der ligger dybt i psyken. Den er forløsende for personer som følelsesmæssigt er blokeret dybt i deres sjæl og hverken kan eller vil indrømme deres vrede og fortvivlelse, de har udviklet et stift selvudslettende tankemønster som dækker over vrede, bitterhed og en stædig negativ attitude. Opmuntre til spiritualitet og personlig vækst.

Ingefær

Tilføj kommentar  

Ingefær er en flerårig, meterhøj tropisk urt. Ingefær kendes ikke vildtvoksende, den har siden oldtiden været dyrket i Indien og Kina, og i dag dyrkes den i de fleste tropiske lande. Handelsvaren, der kan være helt eller delvis skrællet, kommer fra Kina (80%), Vestafrika og Sydøstasien. Indholdsstoffer: Jordstænglerne indeholder bittert smagende stoffer, gingeroler og shogaoler, og æterisk olie. Sammensætningen af den æteriske olie og af gingerolerne og shogaolerne varierer alt efter den geografiske oprindelse.

Godt imod:Pulveriseret ingefær har antiemetisk effekt og anvendes til forebyggelse af transportsyge. Ingefær bruges i traditionel kinesisk medicin til symptomer som appetitløshed, kolde lemmer, diarrhoé og bleg tunge med fugtig, hvid belægning, samt til lungesygdomme med ophostning af tynd, vandig slim. I vesten er Ingefær-tabletter meget populære mod kvalme og rejse-syge - her skal man helst op i en dosis på 2 g. tørret eller ca. 4 g. frisk rod. Virkningen er bedre end virkningen af difenhydramin, som normalt anvendes i søsygepiller. Den har heller ikke dette stofs bivirkninger (døsighed, mundtørhed og risiko for forgiftning ved overdosering). Den kvalmestillende virkning kan ikke tilskrives et enkelt stof i planten. Nyere dansk forskning (Dr. K. Srivastava, Odense Universitet) viser en meget gavnlig effekt på ledegigt ved indtagelse af 2 spskf. Frisk revet ingefær 2 gange daglig.

Ingefær (Zinigiber Officinale) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Stærk, varm, sød og træagtig. Egenskaber: Forbedre dårligt kredsløb. Er effektiv som smerte lindrer ved ledegigt, slidgigt eller muskelsmerter. Udrenser mælkesyre fra musklerne. Ingefær afhjælper kvalme, transportsyge, fordøjelsesbesvær, smerte og diare. Dens styrkelse af immunforsvaret gør den til et forebyggende middel mod forkølelse, ondt i halsen og slimhinde problemer. Anbefales til personer, som har klare planer og gode intentioner, men som mangler den personlige handlekraft og optimisme til at føre tingene ud i livet. Der er ofte talen om en tendens til at tvivle på sig selv, og vente på at andre skubber på.

Ipe Roxo (indiansk: taheebo)

Tilføj kommentar  

Barken af tabebuia træet, der kun findes højt oppe i Andesbjergene, bruges stadig af Callawayastammen, efterkommere efter de gamle medicinmand i Inkariget, til at helbrede kræft og en lang række andre sygdomme. Der kan nævnes: anæmi, arteriosklerose, astma, bronkitis, tyktarmsbetændelse, diabetes, sår, mavekartar og mod infektioner af forskellig art.