Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 417
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Galbanum (Ferula Gummosa) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Som i et drivhus, fugtiggrøn og mossagtig. Egenskaber: Healer gamle arvæv og arret hud. Modvirker rynker. Afhjælper blodsprængt hud. God mod stress, spændinger, træthed, nervøsitet og frygt. Bemærk: Må ikke bruges af gravide.

Geranuim (Perlargonium Graveolens) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Eksotisk, blomsteragtig og lidt stærk.

Egenskaber: Afbalancerende effekt på hormonsystemet og anvendes mod PMS og problemer i overgangsalderen. Pga. dens sammentrækkende og årestyrkende egenskaber bruges geranium til afhjælpning af hæmorroider, åreknuder og kraftig menstruation. Olien hjælper os til at forbinde os til vort følelsesliv, til at opnå en større evne til nærhed, hvor det at modtage og oplever er lige så vigtigt som det at give og udtrykke. Bemærk: Må ikke anvendes i de tre første måneder af graviditeten og slet ikke, hvis man tidligere har aborteret.

Grannåle (Picea Obovata) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Stærk, frisk kogleagtig, balsamisk og træagtig.

Egenskaber: Grannåle som inhalationsmiddel er vidunderligt mod forkølelse, slimhinde betændelser, høfeber og ondt i halsen. Olien er slimløsende og bekæmper hoste med slim, bihulebetændelse og letter vejrtrækningen. Gran stimulerer kredsløbet og afhjælper ledegigt og ømme, stive og smertefulde muskler. Insektmiddel der holder myg, myrer og tæger væk. Bekæmper fnat og lus. Den opkvikkende og forfriskende duft fordriver uoplagthed, lindrer mental træthed, nervøs udmattelse og stress. Bemærk: Må kun anvendes i små mængder i badet eller til massage. Må ikke anvendes i tilfælde af hudallergi.