Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 422
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Fennikel (Ferula Vulgare Dulce) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Sød, stærk, annisagtig.

Egenskaber: Fennikel har en afbalancerende effekt på hormonsystemet, da det indeholder et østrogenlignende plantehormon. Derfor kan Fennikel stabilisere hormonaktiviteten i overgangsalderen. Kan afhjælpe væskeophobninger i forbindelse med PMS. Hjælper til at udtømme giftige affaldsstoffer og er et godt middel mod ledegigt og appelsinhud. Styrker lymfesystemet og hjælper derfor kroppen med at komme af med væske og fedtdepoter. God som mundvand mod tandkødsbetændelse Fennikel menes at være velegnet til personer, der tænker og analyserer for meget. De har let ved at skabe koncepter og ideer, men svært ved at fører dem ud i livet. Fennikel opfordre os til at befri de følelser, der gemmer sig under overfladen, den giver afklaring til det overfyldte sind, og lader os udtrykke vore følelser uden hæmninger. Bemærk: Må ikke anvendes af gravide eller børn under seks år. Må ikke anvendes af epileptikere.

Fyrrenåle (Pinus Sylvestris) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Stærk, frisk kogleagtig, balsamisk og træagtig.
Egenskaber: Fyrrenåle som inhalationsmiddel er vidunderligt mod forkølelse, slimhinde betændelser, høfeber og ondt i halsen. Olien er slimløsende og bekæmper hoste med slim, bihulebetændelse og letter vejrtrækningen. Fyr stimulerer kredsløbet og afhjælper ledegigt og ømme, stive og smertefulde muskler. Insektmiddel der holder myg, myrer og tæger væk. Bekæmper fnat og lus. Den opkvikkende og forfriskende duft fordriver uoplagthed, lindrer mental træthed, nervøs udmattelse og stress. Bemærk: Må kun anvendes i små mængder i badet eller til massage. Må ikke anvendes i tilfælde af hud allergi. Vær sikker på at det er Pinus sylvestris hvis du skal bruge den til massage, idet ikke alle nåletræs olier egner sig til aromaterapi.