Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 463
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Elemi (Canarium Luzonicum) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Frisk, krydret, grøn og skovagtig. Egenskaber: Meget slimløsende i duftlampe. Fremmer heling af sår og modvirker ar dannelse. Afbalancerende. God til meditation.

Enebær (Juniperus Communis) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Frisk balsamisk, bittersød og træagtig.
Egenskaber: Hjælper kroppen med at skille sig af med giftige affaldsstoffer. Udrenser fedt meget effektivt. God mod kronisk træthed. Styrker lever, urin- og kønsorganerne. Glimrende middel mod hæmorider. God mod eksem og psoriasis. Enebær er egnet til personer, som føler sig overbebyrdede og indadvendte, og som er opslugt af tanker om bekymring, pres og ubehagelige minder. Olien hjælper med at udrense bekymring og selvoptagethed, som har sin rod i frygten for fiasko. Bemærk: Må ikke anvendes af gravide. Må ikke anvendes af mennesker med dårlige nyrer.

Eukalyptus (Eucalyptus globulus) - Æterisk olie

Tilføj kommentar  

Eukalyptus er et smukt, højt, stedsegrønt træ. Det har cremefavede blomster og lange, smalle gullige blade. Det vokser først og fremmest i Australien hvor det om sommeren er indhyllet i en blå tåge – det er den stærke olie der fordamper fra træet. Der er mere end 700 Eukalyptusarter, men eukalyptus Globulus er den mest kendte. Olien bruges meget til inhalation og som luftrenser. Det gode ved denne luft er, at den varmer om vinteren og køler om sommeren! Det siges at den renser luften både fysisk og mentalt: Putter man den i duftlampe, vil dem hermed rense luften efter et skænderi. Den virker nemlig ikke kun afslappende på kroppen, men også på sindet, som f.eks. heftige følelser. Den er en frisk duft, men samtidig afslappende. God at blande med: Pebermynte, tea tree, rosmarin, timian, lavendel, cedertræ, citron og fyr.


Det er næsten nemmere at liste hvad eukalyptus ikke skulle kunne hjælpe imod da det er en af de midler, der menes at kunne en hel masse - vi nævner i flæng: Antiseptisk,  deodoriserende, febernedsættende, muskelsmerter, beroliger og klarer hjernen. God ved betændelse, sårheling, bylder, bumser, bakterier etc. Luftveje: Renser, lindrer, god imod forkølelse, bihulebetændelse og alle former for sygdomme/infektioner i luftvejene.
Eukalyptus hjælper på mange hudproblemer: f.eks. bylder, bumser, lus osv. Hjælper mod diarré og mavekatar. Den styrker kredsløbet, nyrerne og hjælper mod fedtet hud og forkølelsessår. Den er desuden urindrivende og deodoriserende. Den stimulerer immunforsvaret og beroliger nerverne. Den sænker blodsukkeret og hjælper på herpes.