Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 440
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 161 beskrivelser


OVERSIGT OVER URTER & NATURMEDICIN

Der eksisterer en ældgamle viden om, hvordan urter virker på både krop og sind, en viden der er blevet nedskrevet og bevaret gennem århundreder. Urtemedicin har sine rødder i ayurveda fra Indien, traditionel kinesisk urtemedicin, de Nord- og Sydamerikanske indianeres traditionelle medicin, afrikansk urtemedicin samt den europæiske urtetradition.

Senest tilføjede:  Yamsrod (Dioscorea villosa)   Violrod   Vejbred   Tranebær   Sølvlys (Cimicifuga)  

Tilføj ny forklaring


Ægte Venustorn (Harpagophytum procumbens)

Tilføj kommentar  

Ægte Venustorn også kaldet Djælveklo, er en syafrikansk ørkenplante - den er botanisk kendt kun to steder i verden, nemlig i et lille område i Kina og på Kalahari-steppen i Sydafrika. Roden, der er den del af planten, der anvendes, vokser i indtil 2 meters dybde. Man påpeger, at det er de nye skud/knolde, der har den væsentlige virkning. Dog sælges begge dele herhjemme, og nogle har ladet sig friste til en merfortjeneste ved at sælge de gamle plantedele, der mange gange også er forfalsket med barkstykker, som Ægte Venustorn.


God imod: Rheumatisme og lidelser kan forværres ved ophobning af affaldsstoffer, urinsyre mm. Det viser sig som muskel- og ledsmerter, stivhed i lemmerne. Hver bevægelse er meget smertefuld. Har der først samlet sig slagger og sygdomsfremkaldende stoffer i kropsvævene bliver leverens og nyrernes afgiftende funktion ofte hurtigt overbelastet. I blod og lymfe samler der sig skadelige stoffer, som forringer ens almenbefindende og fører til udmattelse og nedsat modstandskraft over for sygdomsanfald. Blære-, galdestens- og alm. forkalkning kan bekæmpes med Ægte Venustorn. Den hjælper med til at sænke kolesterolindholdet i blodet og styrker organismens egen regenerationsevne. Den forebygger ledsmerter. Hvis man tager Ægte Venustorn mod blære- og galdesten vil disse bliver bløde og bringes til at passere.