Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 438
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Yacht

Tilføj kommentar  

Yacht var oprindeligt betegnelsen for et hurtigt enmastet sejlskib, der blev anvendt af den hollandske flåde til at forfølge pirater i lavvandede farvande. Efter Charles II af England valgte dette fartøj til at fragte ham fra Holland til Storbritannien til sin genindsættelse på tronen i 1660, blev yacht betegnelse for et skib, der fragter vigtige personer. En yacht kan være såvel en sejlbåd som en motorbåd. Er længden under 12 meter (39 fod) benyttes almindeligvis benævnelsen Cruiser. Er længden over 24 meter (79 fod) bruges benævnelsen Superyacht og MegaYacht henviser generelt til enhver yacht over 50 meter (164 fod) - Så ved du det og kan orientere dig om hvilken type yacht du befinder dig på i din drøm!

Drøm om en yacht peger først og fremmest på rigdom og magt, men hvor var du henne på yachten? Stod du på kommandobroen og i så fald hvordan var det at være kaptajn på en yacht? Synes du det var mega sejt, toppen af kransekagen, helt naturligt at det var dit kølvand som kølede de andre ned og rent faktisk på tiden at du endelig kunne høste frugterne af din store indsats? - eller var det lidt underligt og måske med en snert af dårlig samvittighed over at forbrænde flere hundrede liter brændstof i timen?

Vi forbinder en yacht med meget rige mennesker, stor magt og indflydelse. Monaco. Aristoteles Onassis med høj cigarføring, bikinipiger der solbader og paparazzier der sværmer omkring for at tage afslørende fotos. Men hvor var du i alt dette? Var du kokken om bord?, måske en af paparazzierne? Var du ved at blive sejlet ned af en yacht?

Se også: Båd / Sejlbåd / Søens folk / Tømmerflåde

Ydmyge

Tilføj kommentar  

Drøm om at nogle ydmyger andre kan variere fra smådrilleri, over nederlag i diskussioner og forretninger, til mere ekstreme former for ydmygelse hvor man bliver fysisk og psykisk forulempet. At være ydmyg betyder at, man udviser ærbødighed, respekt, underkastelse, beskedenhed. At blive ydmyget betyder at nogen får dig til at føle dig underlegen eller mindre værd ved at behandle dig på en nedværdigende måde; jævnfør fornedre, krænke, drille, mobbe.

Oplever du i din drøm udstødelse af flokken, at blive mobbet af en gruppe, er der ikke nødvendigvis noget galt med dig. De spilleregler, som er i den pågældende gruppe, passer du bare ikke ind i - rockere, kunster, forfattere, socialister - verden er fyldt af grupperinger og fællesskabet, sammenholdet i grupperne opretholdes via normer om påklædning, talemåder, etc. Oplever du i drømmen at du bliver holdt ude fra en gruppe - som du måske allerede tilhører i dit vågne liv - kan det være en indikation fra dit ubevidste om at dette tilhørsforhold ikke er godt for dig.

Hvis det er dig selv som driller, mobber, latterliggøre, ydmyger andre peger dette på mindreværdskomplekser eller mangel på at kunne begår sig på anden vis. Drømmen er en opfordring til at du bliver mere nuanceret i din udtryksform. Kan du i drømmen rent faktisk godt lide at blive ydmyget ,eller finder tilfredsstillelse i at ydmyge andre så se "Sadomasochisme".

Ydmygelse, latterliggørelse er mere rettet direkte mod din person - her er formålet at bringe dig ud af fatning, gøre dig svag, modløs, latterliggøre dig, således at det er nemt at tage noget fra dig - dit job, din partner, dine penge, plausibiliteten af dine holdninger, synspunkter. Der er altså tale om et direkte angreb mod din person. Nogen vil tage noget fra dig. Spørgsmålet er så hvad det er nogen vil tage fa dig i din drøm. De nærmere omstændigheder i drømmen giver dig ledesporene til fortolkningen.

Se også: Hold / Mobning (Sladder) / Sadomasochisme

Yin og yang

Tilføj kommentar  

Den sorte del med den hvid prik, kaldes yin og repræsenterer det feminine, passive princip og symboliserer nord, kulde, skygge, jord og fugtighed. Den hvide del med den sorte prik, kaldes yang og repræsenterer det maskuline, aktive princip, og symboliserer himmel, syd, tørhed og kejseren. Yin og Yang, kan ses som livets to polære kræfter. De er i et konstant vekselspil med hverandre: Når lyset, Yang, er på sit højeste, ligger kimen til Yin, mørke, allerede parat. Yang stimulerer således Yin, og Yin gensidigt nærer Yang. Kineserne kalder denne måde at tænke på for dialektisk dualisme. Dvs. enhver ting forstås gennem sin modsætning:

Derudover symboliserer det også, at i alt godt findes ondt - og tilsvarende, at i alt ondt findes der godt Man kan fx se de positive og negative poler som et stearinlys. Yin repræsenterer den voksen i lyset og flammen repræsenterer yang. Voksen (Yin) nærer og støtter flammen (yang). Herved ser vi at flammen(yang) har behov voks (yin) som dens eksistens. Flammen (Yang) forbruger voks (yin ) i forbrædningsprocessen. Når voksen(yin) er brugt op, går flammen (yang) ud. Så man kan herved se, hvordan Yin og yang er afhængige af hinanden for deres eksistens. Du kan ikke have det ene uden det andet.

Se også: Anima og Animus

Ymer

Tilføj kommentar  

Ymer har i drømmetydning samme betydning som mælk. Naturligvis er der forskel i virkeligheden. Hvis man kommer ymer i kaffen i stedet for mælk opdager man det hurtigt! Men i drømmetydning skelnes ikke mellem ymer og mælk, Eller for den sags skyld mellem sød-, let-, og skummetmælk. Der er tale om et hvidt flydende mejeriprodukt med referencer til køer, farven hvid og sæd - sådan generelt set. I sig selv har ymer sjældent en betydning. Mere ofte er det forhold som fx placeringen, mængden, og konsistensen, der har betydning - fx ved at ymeren er fra et bestemt mejeri - har en tydelig og bestemt holdbarhedsdato - er placeret udenfor køleskabet i den bagende sol og lign.

Se også: Mælk

Yndig

Tilføj kommentar  

Se venligst "Smuk"

Se også: Smuk

Yoga

Tilføj kommentar  

Yoga er et indisk system til indøvelse af åndedrætsteknik, kropsstillinger og moralske forskrifter. Formålet med yoga er at opnå Samâdhi (den højeste tilstand). Den indiske mystiker Patanjali definerer i Yoga Sutras yoga således: "Yoga er kontrol af tankebølger i sindet." Yoga betyder at "forene" - NetSpirit har Danmarks største oversigt over yogastillinger - de såkaldte asanas - brug menubjælken øverst til at finde denne oversigt og yderligere betydning af yoga, dets oprindelse mv.

Hvis du drømmer om yoga kan dette være udtryk for definitionen på yoga, nemlig at forene krop og sjæl. At komme i balance og hen til en sindstilstand, et psykisk, mentalt sted du gerne vil være. Altså i stil med at drømme om at meditere, at svæve på en sky, at være i ro og balance. Har du stress, problematikker der synes uoverskuelige i dit vågne liv, kan yoga være vejen til at genoprette din ro og balance hvorfor du drømmer om yoga.

Yoga er tæt forbundet med moderne vestlig praktiserende af spiritualitet. Det fremstilles smart, trendy og indpakket i samme smukke billeder som fx. begreberne mindfulness og wellness - forkælelse af krop & sjæl på luksus plan i et eksotiske ressort med udsigt til havet. Måske er yoga din genvej til denne verden? Altså kunne grunden til at du drømmer om yoga være en længsel efter at være hip med de hippe. Alle smarte gør det jo, så vil jeg være med i klubben må jeg også hellere indikere at jeg er med på bølgen.

Yoga er et ældgammelt system til at holde kroppen og sindet i vigør. Det er gymnastik blandet med spiritualitet som rent faktisk virker for millioner af mennesker. Måske er din drøm om yoga et udtryk for et ønske fra dit ubevidste om at du passer på dig selv, din krop, begynder at holde dig mere i form, passe på dig selv?

Ypperstepræst

Tilføj kommentar  

En ypperstepræst var ifølge Det Gamle Testamente den øverste præst i Jerusalems tempel. I almindelig forståelse opfatter man alle religioners fornemste præster som ypperstepræster. Når vi drømmer skelner vi sjældent mellem forskellige religiøse og spirituelle figurer. Hvis du i drømmen pludselig befinder dig i selskab med Vorherre og paven bør du måske kigge lidt nærmere på disse drømmesymboler - men generelt skelner vi i drømme ikke mellem en prædikant, en præst, en ypperstepræst, en kardinal, en guru og lignende. Disse er alle udtryk for en person som formidler et budskab videre til os. De belærer os, irettesætter os, men også vejleder og inspirer os.

Så hvilken rolle spillede ypperstepræsten i din drøm? Var præsten flink, støttende opmuntrende, gav dig ro, trøst, fyldte dit sind med overskud og glæde, fred og taknemmelighed - eller var vi ude i den sure præst som hamrede næven ned i bordet, mens han råbende fortalte dig at du burde og skulle en hel masse ting?

Drøm om en præst har ofte noget med autoritet at gøre. Noget autoritet som du påføre dig selv fordi du har brug for at der er nogle, som rent faktisk siger dig et par alvorsord - altså vejleder og guider dig i den rigtige retning - Eller noget autoritet som du gør oprør mod. Et regelsæt, en mening, overbevisning, et system, fremgangsmåder eller andet, som du synes er forkert er repræsenteret via præsten og du opponere så i drømmen ved fx at udvandre, ved at nægte at lytte efter og lign.

Se også: Eventyr / Præst / Wicca

Yver

Tilføj kommentar  

Se venligst "Bryster"

Se også: Bryster