Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 438
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Vaccination

Tilføj kommentar  

Vaccination er en metode for forebyggelse af infektionssygdomme: Et sygdomsfremkaldende stof, eller en mikroorganisme der er svækket eller død, bliver påført en anden organisme der derefter udvikler immunitet i større eller mindre grad. Eftersom en vaccination har en forebyggende hensigt er drømmen sikkert en advarsel mod en begivenhed eller handling, der kan undgås. Drømmen vil sikkert hentyde til start på et nyt job, eller kursus eller indgåelse af en ny følelsesmæssig forpligtelse. Der er nogle farer heri som dit ubevidste er opmærksom på og derfor prøver at få dig til at tage forholdsregler omkring.

Se også: Læge / Nål / Stik / Sygdomme

Vadested

Tilføj kommentar  

Et vadested er der hvor det er nemt at komme over floden. Vand er et stærkt symbol på følelser, så måske søger du den letteste vej ud af et følelsesmæssigt problem? Læg mærke til hvad der var på begge steder af vadestedet. Altså både den side du kom fra og den side du var på vej over til. Hvordan gik det med at komme over? Gik det let, eller blev du snydt og ført ud på dybt vand?

Se også: Bro / Flod / Vand

Vagabond

Tilføj kommentar  

Drømme om vagabonder er ofte et billede på ukonventionalitet, hvor vagabonden er billedet på den frie sjæl, der giver afkald på meget for at bevare sin ret til at bevæge sig frit i verden. Evnen til at stå ved sig selv, sine meninger og holdninger vil ofte repræsenteres af vagabonder i drømme. Drømmen kan derfor henvise dig til at være mere tro mod dine følelser og have dine meningers mod.

Men den kan også symboliseres som en uerkendt frihedstrang. Hvorledes opfatter du vagabonder? Har du lyst til - dybt inde i dig selv et sted, hvis alt var muligt - at leve som vagabond? Forsøg at finde andre symboler i drømmen, og husk også dine følelser da du vågnede.

Se også: Fremtid / Frivillig / Ubuden gæst / Wicca

Vagt

Tilføj kommentar  

Var det dig selv der stod vagt i drømmen, hvad var det så du beskyttede? Var det noget der kunne symbolisere din dyd, din ære, din familie, din økonomi? Blev du afløst på vagten af en anden? Er drømmen en opfordring til at du skal passe på? De andre drømmesymboler vil indikere hvad det er du skal passe på - og hvem det er som truer det du bevogter.

Se også: Livvagt / Professioner

Valg

Tilføj kommentar  

Hvis det var dig selv, der var opstillet til valg kunne drømmen dreje sig om din indstilling til andre. En konkurrence, en afvejning om du er bedre end dem og fortjener at blive valgt. Naturligvis er det vigtigt at se nærmere på hvad valgkanidaten (hvad enten det var dig eller en anden) repræsenterer. Hvad er det som der stemmes om, hvad er det for nogle værdier, holdninger, der skal vælges imellem? Står du overfor en vigtig beslutning i dit liv, ved en korsvej? Endvidere er det vigtigt at se nærmere på udfaldet af afstemningen. Blev valget vundet eller tabt, er der tale om at du får mere magt, eller skal du afgive noget til dine modstandere?

Se også: Politiker

Vand

Tilføj kommentar  

Vand er nødvendigt for alle kendte livsformer. Ca. 70% af Jordens overflade er dækket af vand og menneskekroppen består af cirka 70% vand. Livsgivende vand har altid haft en central rolle i mytologi og folkesagn - tænk fx på regndans, syndfloden, havguder som romernes Neptun og grækernes Poseidon, mv. Vand er blevet opfattet som et af de grundelementer, alt er opbygget af. Ifølge kelterne var grundelementerne: jord, vand og ild. De fire klassiske græske elementer var jord, vand, luft og ild, og de fem kinesiske grundelementer var metal, træ, vand, luft og ild.

Vand er centralt for alt liv, livsgivende, hvorfor drømme om rigeligt med vand, regnvejr, kan pege på noget livsgivende, noget der skal gro, vokse - mens manglen på vand kan tolkes som det modsatte - noget er ved at visne og forgå. Ikke tilstrækkelig vand indikerer at du ikke har nok energi og livskraft. At du måske ligefrem tørster efter livet. Manglende liv og vækst.

At bade i vand symboliserer oftest moralsk renselse. Vand repræsenterer og symboliserer vores ubevidste følelsesliv. Nedsænkning i vand. Hvis du drømmer, at du bliver sænket ned i vand, kan det betyde svangerskab og fødsel. Men det kan også symbolisere en skjult trang til at vende tilbage til noget sikkert og trygt.

Vandets farve og klarhed - Vandets farve har også ofte en drømmemæssig betydning. Dybt, uklart mudret vand peger på Det ubevidste. Drømmen fortælle dig at du ikke er klar til at tænke klart i en vis situation.

Se også: Bad / Bassin / Drik / Flod / Fontæne / Havet / / Tørst

Vandfald

Tilføj kommentar  

Bader du i et vandfald kan det være et symbol på at du virkelig har fat i en berigende, stærk livskilde. Der er stor livsglæde i at bade i vandfald og mærke kraften. Vandet er jo også forudsætningen for alt liv, og her er der i overflod, en uudtømmelig kilde/energi, fuldstændigt ren og renset, det kommer lige fra bjergene og kan nogle gange drikkes som det er. At bade tolkes også som renselse - af sjæl og krop. Kan vandfaldet ikke stoppes, er det løbet løbsk og truer med at oversvømme alt - er noget ude af kontrol. Da vand symboliserer vores følelser, vil drømme om et vandfald i brusende fart nedad bjerge, klipper osv. indikere at du holder på følelser der skal til udtryk - som et brusende vandfald - før du kan få det bedre med dig selv.

Se også: Bassin / Bæk / Flod / Fontæne / Tsunami / Vand

Vandhane

Tilføj kommentar  

Ud af en vandhane kommer vand, så drømmen handler om vand på en eller anden måde. En vandhanen kan være en hentydning til at du er ved at løbe tør for overskud. Eller slet ikke har lyst til at give noget følelsesmæssigt ud lige nu. især hvis hanen er skruet godt fast, så den er svær at åbne. Hvis hanen dryppede er der muligvis nogen, der dræner dig for følelsesmæssig energi.

Se også: Fontæne / Vand

Vandløb

Tilføj kommentar  

En kilde, en bæk, et vandløb har meget den samme symbolik i en drøm. Det drejer sig om vand; noget livsgivende, nogle nye ideer, noget frugtbart, noget seksuelt. Måske også en omfordeling? Hvor begynder åen og hvor ender den? Altså hvorfra, fra hvem - og hvortil, til hvem. Hvordan flyder det livsgivende vand? Hurtigt og lidt ukontrollerbart med mange understrømme i hver deres retning - eller roligt og uden krumspring undervejs? Vandløbet kan også være en kommentar til hvordan dine følelser flyder. Krydsede du vandløbet gik du på tværs af noget. Hvad kunne det være?

Se også: Flod / Vand

Vase

Tilføj kommentar  

En vase er et vanskeligt drømmesymbol. Det er en dagligdags ting som sagtens kan optræde i din drøm uden at have betydning. Ligesom en stol, lampe, bord, gulvtæppe, etc kan du i drømmen bruge en vase til at definere et værelse - det kunne være hvilket som helst værelse da både stue, køkken, spisestue, soveværelse etc. ofte har sådanne ting. Så vasen kunne blot være i din drøm for at du kan orientere dig. Ligesom når du skal definere en væg i din drøm så hænger du noget op på væggen. Dette er for at definere overfor dig selv at der er tale om en væg og billederne, udsmykningen behøver altså ikke have betydning i sig selv.

Hvis du i drømmen virkelig bemærker vasen har den en betydning. Hvis du fx har udstyret den med en farve som du lægger specielt mærke til, hvis du undre dig over hvorfor i alverden der står en vase et uventet sted, vasen er et fremmede element, som du ikke selv har købt eller placeret og lignende. Her skal du undersøge beskaffenheden af vasen nærmere - farve, motiv, stilart, prisklasse, materiale, er den vandtæt, er der skår i, etc.

Se også: Blomster / Kande / Revne

Vaske

Tilføj kommentar  

At bade tolkes som renselse af sjæl og krop. At vaske sig selv eller sit tøj i en drøm kunne antyde et ønske om at starte på en frisk, noget nyt. Man kan også drømme om at vaske sig når man ønsker at fjerne noget man opfatter som dårlige handlinger man har gjort, eller sider af ens personlighed man ikke bryder sig om. Det kan også være noget man ønsker at glemme. Vaske væk fra hukommelsen.

I modsætning til at bade for sjov, bade i havet, tage en dukkert, køle sig af under bruseren - så er der i det at vaske involveret noget rengøring. Noget skal vaskes væk, vaskes af, slettes, noget skal gøres rent, starte på en frisk - måske også vaskes væk så andre ikke opdager det, hemmeligholdelse - hænderne vaskes så man ikke kan se du har arbejdet med jorden, i værkstedet, men er det bare fordi det er hygiejnisk og du skal til at spise, eller vasker du noget af hænderne som andre ikke skal se, fx blod? Hvad er det som du vasker i din drøm? Hvad er det du forsøger at gøre rent? Hvem har gjort det beskidt i første omgang, er det dig selv eller andre du vasker for?

At vaske har mange lighedspunkter med det at rydde op. Her skal du også kigge på hvem der i første omgang har skabt rodet og hvorfor det er dig der skal rydde op.

Se også: Klister / Oprydning / Renlighed/renselse / Snavs / Stryge / Vand

Vaskebjørn

Tilføj kommentar  

Vaskebjørnen har fået sit navn, fordi det ofte ser ud som om den vasker sin føde. Der er dog mere tale om, at den bruger en kraftigt udviklet følesans i forpoterne til at identificere fødeemner fundet under vand. I naturen lever vaskebjørnen i skove med bække og søer. Vaskebjørnen er aktiv om natten, hvor den ofte er på besøg i folks haver for at se efter mad i skraldespandene. I USA er vaskebjørnen en stor plage, når den plyndrer skraldespande. Derfor lægger man tit gift ud eller sætter fælder op.

Tolkningen af hvad det betyder når der optræder en eller flere vaskebjørne i din drøm afhænger først og fremmest af hvad du forbinder med en vaskebjørn. Ser du den som et nuttet charmende dyr, der lever i fred og ro, eller som et dyr, der er undsluppet sit fangeskab fra en pelsfarm og nu er "på flugt". Kort sagt er tolkningen først og fremmest ud fra hvad du forbinder med en vaskebjørn. Dernæst skal du se på hvordan vaskebjørnen opførte sig i din drøm. Hvad lavede den og i hvilket tempo, temperament? Dette vil give dig ledespor til hvad det betyder at drømme om en vaskebjørn.

Se også: Dyr

Vaterpas

Tilføj kommentar  

At balancere, skabe balance, få afrettet noget, bragt orden.

Se også: Oprydning / Værktøjer og redskaber

Vej

Tilføj kommentar  

Som drømmesymbol er en vej ret nem. Kig først på selve vejen; gik den ligeud, var den meget kroget, med bakketoppe? Følte du at du var på rette vej, eller vildspor? Alt dette siger noget generelt om den problemstilling som drømmen handler om. Se derefter på hvordan du befærdede dig. Gik du, cyklede eller kørte du eventuelt i bil og har befordringsmidlet, eller mangel herpå en betydning for tydning af drømmen? Hvor gik vejen fra og hvad førte den hen til? Se på de andre drømmesymboler og styk dem sammen således at du finder ud af hvad betydningen af vejen nærmere er.

Se også: Korsvej / Transportmidler / Vejkant

Vejkant

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen stod i vejkanten og ventede på hjælp, kunne det symbolsk afspejle en forsinkelse eller en hindring i dit vågne liv. Er bilen gået i stå, eller er den ligefrem brændt sammen? Det kan også være en opfordring om at forholde dig afventende, indtil den hjælp du har brug for dukker op. Betydningen kan også være at du ser livet passere forbi - dette kan være både positivt og negativt - enten som man betragter livet passere forbi når man sidder og hygger på en fortorvs cafe, eller som man betragter livet passere forbi når man føler at man ikke kan følge med de andre i karriere, indtjening, etc.

Se også: Bil

Vejleder

Tilføj kommentar  

Møder du en vejleder af en eller anden slags i din drøm, eksempelvis i form af en præst, en professor, en klog gammel kone, en ven du ser op til eller lignende. vil denne vejleder som oftest være en del af dig selv, der taler til en anden del af dig selv. Eller sagt på en anden måde så er vejlederen i din drøm som oftest dig, og den person du ser som vejlederen repræsenterer for dig de egenskaber, den side af dit væsen, som der gives gode råd fra. Det er meget positivt at møde en vejleder i sin drøm. Husk at lytte godt efter hvad budskabet var!

Se også: Engel / Fe / Professioner / Præst / Totemdyr / Wicca / Åbenbaring

Vejrforhold

Tilføj kommentar  

Når vejrforhold indgår som en aktiv del af din drøm peger det mod naturkræfter. Kræfter udenfor din kontrol, som du er underlagt. Du bliver pisket af regn i ansigtet, du bliver blæst omkuld, kulden får alting til at stivne, varmen får alting til at smelte etc. Det er ikke din skyld at solen smelter isen, eller stormen blæser et hus omkuld - dette er naturkræfter som vi mennesker er underlagt, og derfor kan drømmen henvise til noget som er udenfor din kontrol.

Du kan dog også styre vejret selv i din drøm. Det er jo dig der drømmer og dit bevidste fortæller dig hvordan det hele burde være, mulige løsninger på dine udfordringer. Så drømmer du at noget bliver opslugt af en tornado, eller en tsunami skyller alle strandparasoller væk fra en lille tropeø, kan drømme pege på hvordan du synes noget burde være.

Regnvejr - Regn er livsgivende og bringer fornyelse og vækst. En lille byge kan indiker at der er noget som trænger til lidt vanding, men problemet er endnu ikke uoverskueligt. En styrtregn kan derimod være en opfordring til at der tages handling nu! For meget regn gør dog også at kloakkerne ikke kan følge med og vores kældre og veje bliver oversvømmet. Sådanne drømme kan pege på at du synes der er brug for gevaldigt at få skyllet ud, ryddet op, men kan også pege på at du gerne vil have at alting kommer lidt ned i tempo, da oversvømmelserne hindre os i at bevæge os rundt.

Tung tåge - Manglende orienteringsevne - Hvis du oplever en drøm hvori der forekommer en tung og tæt tåge, indierer det, at du ikke er i stand til at se fremad, men måske har fokus rettet på den fortid, du alligevel ikke kan gøre noget ved.

Tørken - Fravær af noget. Naturligvis mangler der vand, men det er formentlig ikke vand du tørster efter. Der er noget andet som er løbet tør, på vej til at visne, mangler vanding og omsorg.

Lyn & torden - Lyn kan komme fra en klar himmel og overraske os. Nogle mennesker er meget bange for lyn fordi disse vældige glimt på en begsort himmel kan virke angstprovokerende. Drømme om lyn kan være uro for at lynet metaforisk skal slå ned - altså noget får snart konsekvenser, dine handlinger medføre snart en modreaktion, kreditkortet bliver snart spærret, du bliver arresteret, stillet til ansvar for dine handlinger.

Haglvejr - Hagl er regn der i luftens tynde og kolde lag, transformerer sig fra regn til iskugler. Hagl kan blive på størrelse med tennisbolde og kan slå hvad som helst i stykker, forårsage store ødelæggelser. Hvad rammer haglene i din drøm?

Se også: Blæst / Byge / Frost / Issneslud / Jordskælv / Kulde / Lyn / Orkan / Paraply / Regn / Regnbue / Skyer / Tordenvejr / Tornado / Tåge / Vulkaner

Velsignelse

Tilføj kommentar  

Velsignelse betyder at nedkalde guddommelig kraft, nåde og beskyttelse over nogen, fx med ord, ved håndspålæggelse eller ved at gøre korsets tegn. I overført betydning; at udtrykke sin velvillige accept af - i daglig tale at bifalde, at acceptere. Når du får en velsignelse af nogen i din drøm, så godkender, acceptere, de noget - Hvad er det de giver dig velsignelse for, og hvorfor har du brug for denne velsignelse? Søger du accept, anerkendelse fra nogen bestemt?

Write your sorrows in sand and your blessings in stone - Et populært ordsprog i engelsktalende lande. Velsignelse kan således også anskues som dine velsignede, altså lykkelige, succesfulde øjeblikke. Har du brug for held? Fx til at vinde i lotto, kan du drømme om at blive velsignet, blive specielt udvalgt. Når velsignelsen foregår via håndspålæggelse er der klare relationer til healing - har du brug for at blive rask?

Se også: Accept / Kristendom / Overlevelse / Redning / Sygdomme

Venner

Tilføj kommentar  

At drømme at man er i selskab med sine venner er en klassisk drøm, som fortæller at man føler sig elsket og respekteret - en sådan drøm er tegn på at man fungerer godt i hverdagen!

Se også: Kollega / Kæreste / Partner

Vidne

Tilføj kommentar  

Et vidne er en person der personligt har været til stede og set eller overværet en begivenhed finde sted. Undertiden søger politiet vidner hvis de formoder, at nogle har set eller bemærket noget, som kan hjælpe med opklaringen. Hvis man bliver indkaldt som vine har man pligt til at møde op og pligt til at fortælle sandheden - mest kendt fra amerikanske retssale hvor man skal sværge med hånden på biblen. Drømmer du om at være vidne ser du noget, du ikke skulle have set. Du er øjenvidne til noget som ikke er rigtigt. At blive tvunget til at vidne, er at blive tvunget til at fortælle sandheden. Du kan også være urolig for vidner, at nogle skal have set, eller have kendskab til noget du helst vil holde skjult.

Se også: Dommer / Domstol / Jury

Viktualierum (Spisekammer)

Tilføj kommentar  

Høst, sult, mad og drikke

Se også: Høst / Lager / Mad og drikke

Villa

Tilføj kommentar  

Når du drømmer om en bygning repræsenterer denne oftest den menneskelige krop og personlighed. Og da huse symboliserer dig selv i drømme, er det en drøm der er i stand til at give vigtige informationer om din karakter, dit væsen. Alle ting i huset repræsenter sider af din personlighed. En bygning, et hus er symbolet på drømmeren selv og de forskellige rum/værelser henviser til forskellige områder af vores liv, selvopfattelse og tilstand i vores indre virkelighed.

Interessante spørgsmål i forbindelse med drømme om et hus kan være: er der adgang til hele huset, eller er der værelser eller forbudte områder? Hvordan er huset i øvrigt indrettet? Er det smukt møbleret, er det rent, lyst, er rummene store eller små? Alle disse forhold fortæller noget om dig selv, din personlighed og om i hvor høj grad du arbejder og kender dig selv, accepterer dig selv og er i ro med dig selv.

Se også: Borg / Bygninger og huse / Have / Hule / Naboer / Slotfæstning / Vinduer

Vin

Tilføj kommentar  

Meget af tolkningen afhænger af hvordan dit forhold til vin er. Nogle foretrækker øl og synes at vin er noget snobberi. Andre har vitterligt et opskruet forhold til vin og gør sig meget kloge herpå. Mere fordi de synes det er smart, end fordi de egentlig holder meget af vin. Og så er der naturligvis også vinelskerne, der kan blive helt forelsket i en god vin. Tolkningen vil afhænge af dit forhold til vin.

Generelt kan siges at drømme om vin som oftest er drømme om rødvin, hvorfor den røde farve; advarsel måske, blodets farve - kan have en betydning for tolkningen. Under alle omstændigheder så er det vigtigt at du finder ud af hvorfor det netop var vinen - og ikke eksempelvis de tilstedeværende eller omgivelserne, du lagde mærke til i din drøm. Nød du vinen eller var der gået prop i den, var den dårlig?

Se også: Alkohol / Cafe / Kande / Mad og drikke

Vinduer

Tilføj kommentar  

Læg meget mærke til detaljerne: Var glasset i vinduet rent eller snavset?, var der gardiner for vinduet? Alle de små detaljer fortæller dig noget om hvor klart du ser tingene. Vi orientere os igennem vinduer, det er her solen kommer ind - mangel på vinduer kan således betyde at huset, dets beboere - er lukkede for ydre påvirkninger, intet kan komme ind til dem, altså svære at påvirke, faste i deres overbevisninger.

At se ud gennem et vindue: Drømmerens syn på verden.
Åbne et vindue - Åbne nye muligheder, lade noget nyt komme ind.
Åbne et vindue og slippe en fugl ud - Forløse en kreativ side af dig selv.
At bryde igennem et vindue - Berøvelse af mødommen. En trang til at nedbryde barriere

Se også: Bygningerhuse / Glas / Øjne

Vinger

Tilføj kommentar  

Når vi drømmer at vi flyver - enten selv eller med fly - er vi i kontakt med mere højtflyvende ideer og planer. Vores kreativitet, evne til at se det hele fra oven. Eller det antydes at vi dagdrømmer for at flygte fra dagligdagens trummerum. En brækket vinge antyder, at det man i drømmetydning forbinder med evnen til at flyve, er svækket eller fraværende.

Se også: Fly / Flyve / Fugle

Vinter

Tilføj kommentar  

Drømme om årstiderne symbolisere din sindstilstand og dine følelsesmæssige forhold. Disse drømme vil ofte være i forbindelse med før og efter kriser og vækstprocesser. Vinteren kan være et symbol for alderdom og død, men kan også være et symbol for fortrængninger, uerkendte sider af personligheden. Det er i alderdommen at barndommen sommetider starter igen, for således sker alting i en universel cyklus.

Se også: Sne / Årstiderne

Violet

Tilføj kommentar  

Violet symboliserer fasten og er ophøjede spirituelle kræfters farver. Violet kan fremme nervøsitet, uro, depression men også intuition og åndelige tanker. I den katolske kirke er violet en meget anvendt farve. De lyse violette farver kan virke afslappende, mens de mørke nuancer kan virke trættende for øjnene, hvorfor violet skal anvendes med omtanke og forsigtighed. Violet er i kraft af rød og blå, som er kold og varm blevet neutral.

Violet er let påvirkelig af de omgivende farver. Den samme violette kan derfor både virke kold og varm alt efter, hvilken farve den ligger op til. Stikord: åndelig visdom, højtidelig, mystisk, gådefuld, uro, angst. Violet er en sekundær farve skabt af de to primære farver rød og blå. Violet er komplementærfarve til gul.

Se også: Farver

Violin

Tilføj kommentar  

Musik fra en violin kan være meget yndefuldt, men også meget dramatisk og dæmonisk. Tolkningen afhænger af hvilken type musik, der blev spillet og hvem der spillede den. Gamle violiner kan være meget kostbare. har dette betydning for tolkningen? Husk også på ordsproget om at spille andenviolin - har dette betydning for tolkningen?

Se også: Musik / Musikinstrumenter

Visdomsord

Tilføj kommentar  

Bli lest visdomsord/langt dikt med rim og rytme, men også med kjærlighet og dybde.

Voksen

Tilføj kommentar  

alder - pådrage sig ansvar - skulle stå til ansvar - alvorligt nøgternt objektivt

Se også: Alder

Vold

Tilføj kommentar  

Vold vil næsten altid symboliserer aggressioner, som du ikke får udtrykt kommunikativt. Temaet i din drøm har måske større betydning for dig, end selve episoderne i den. Uforklarlig opførsel i en drøm kan være afløb for din indestængte vrede, det kan være at du i dit vågne liv er alt for hæmmet. Men dette drømmesymbol bør ikke vække anledning til overvældende bekymring; men hvis denne slags drømme kommer ofte, er det måske på tide du får set på dine følelser af vrede og aggression.

Tænk i øvrigt på drømmens andre symboler - f.eks. hvem var udsat for volden, var det dig der var den udøvende? Hvilke følelser havde du da du vågnede? Havde du dårlig samvittighed, fordi vold generelt strider imod din moralske opfattelse? Var du bange og angstpræget?

Se også: Banke- at / Blå / Halshugning

Voldtægt

Tilføj kommentar  

At drømme om voldtægt - og måske ligefrem finde det ophidsende - handler om at stifte bekendtskab med en side af dit seksuelle jeg, som du undertrykker - en lyst til at blive taget rent seksuelt, måske endda lidt hårdt og dyrisk. Det kan også mere symbolsk betyde, at du er klar til at blive tvunget ind i på ukendte områder, eller at du føler dig krænket, og at en i din nærhed har overtrådt dine grænser.

Se også: Dopet / Sadomasochisme / Samleje / Sex

Voodoo

Tilføj kommentar  

At noget er magisk bruger vi om noget vi ikke forstår eller kan forklare logisk. Som regel er magisk noget positivt. Oprindelig benytte vi ordet magi om at bestemte ritualer og materialer kan beherske overnaturlige kræfter. Magi blev således anset for at være noget der rent faktisk virkede, omend ofte i det skjulte. Den uforklarlige helbredelse, den pludselige overraskende død - sådanne hændelser blev omtalt som værende magiske, okkulte.

At udøve magi er således at påvirke noget i det skjulte, årsagssammenhængene er uklare. Denne påvirkning kan enten være negativ, sort magi: Voodoo, forbandelser, nedkalde modstand og død til ens fjender etc. - Eller den kan være positiv, hvid magi; Kærlighedens pil sendt af Amor, Cupido, Eros. De helbrede urter som kurer den syge, fjernhealing etc. Så hvilken type magi var der tale om i din drøm? Hvem stod bag den og hvem var den rettet mod?

Se også: Amulet / Djævlen / Dæmonkvindelig / Dæmonmandlig / Heks / Magisk / Wicca

Vrede

Tilføj kommentar  

Vrede kan pege på impulser som er undertrykt i vågen tilstand, men som stadig giver anledning til vrede i det ubevidste. Hvis disse aggressive impulser ikke får andet afløb, kan de vende sig mod individet selv; blive selvdestruktive. Vrede vækkes når vi føler os manipuleret med eller på anden måde bliver overset misbrugt eller forrådt. Vrede er en sund reaktion på usunde ydre forhold.

Se også: Følelser / Oprører / Optøjer / Psykopat / Raseri / Skænderi / Slagsmål

Vugge

Tilføj kommentar  

En vugge i en drøm repræsenterer det nyfødte barns sove/hvilested og var i gamle dage udformet på en sådan måde at man kunne vugge og dermed berolige barnet. Børn er udviklingsmuligheder og repræsenterer i spædbarnsudgaven, netop det, at noget nyt endnu er spædt og sart og derfor har brug for ro, hvile og masser af omsorg og opmærksomhed. Drømmen handler selvfølgelig om dig selv; dit indre barn, - tænk på om du måske har behov for ekstra hvile og omsorg for en tid. Drømmen kan også - idet der er tale om en vugge - betyde, at du ubevidst søger trøst og tryghed i din spædbarnsperiode, at blive omfavnet og vugget til ro. Tænk over andre symboler i din drøm, som kan kædes sammen så du får den rette tolkning, og tænk også på dine følelser da du vågnede. Var du blød? Sårbar?

Se også: Baby / Barndom / Fødsel

Vulkaner

Tilføj kommentar  

En drøm om vulkaner, indikerer Underjordiske kræfter, dvs. fortrængte lidenskaber og impulser, som bryder op til overfladen. Vulkan og vulkanudbrud viser hen til voldsomme bevægelser i jorden, dvs. opbrud i dit livsfundament og livsståsted. Hvis du har vulkandrømme, bør du derfor være opmærksom på dit indre liv, da store ændringer i oplevelsesmåde og livsform kan trænge sig på, når der er så voldsomme skred i ens fundament. Drømmen indikerer derfor, at du har, indeholder, voldsomme følelser i din fundamentale position, og din underbevidsthed vil sikkert fortælle dig, at du trygt og roligt kan begynde at se på disse følelser. Tænk over andre symboler i drømmen og husk dine følelser når du vågner.

Se også: Jordskælv / Vejrforhold

Våben

Tilføj kommentar  

Drømme hvori indgår våben (knive, sværd, pistoler, mv.), er alle forbundet til dit solar plexus chakra og symboliserer forskellige slags emotionelle og aggressive følelser, som er blevet vækket af forskellige hændelser, oplevelser eller opfattelser i den vågne verden. Den højere bevidste fortæller så i drømmen, ved billeder af våben, at du føler sig kaldet til at forsvare dig. Du får altså at vide at du er godt gammeldags vred og ikke før du har udtrykt denne vrede kan den forløses og dermed forvandles.

Et symbol på at man har brug for sætte grænser, at sige fra eller sige sin mening. Tænk over hvad det er du har brug for at sætte grænser overfor, eller hvem? Tænk også om du har brug for at forsvare din identitet, dit territorium, din dyd? Ofte handler det om en indre vrede, der får udløsning gennem drømmen. Det er dog en uhensigtsmæssig måde at få sin vrede ud på. For i drømmen handler det om en form for kompensation, fordi man ikke i sin virkelige verden får sagt til eller fra eller blot får givet udtryk for sine egne følelser på en god måde. Holder du vreden inde, ophobes den, og på et tidspunkt bliver det nødvendigt at kunne få udløsning for denne vrede. Så drømme om våben kan i sådanne perioder forekomme ofte, så det ligefrem bliver til mareridtsdrømme. Ofte vil drømmene blive voldsommere og voldsommere, indtil den er forstået.

Drømme hvori våben indgår handler således ofte om at sige fra, sætte grænser, forsvare dine enemærker, forsvare dine synspunkter. Men drømme om våben kan også pege på det modsatte, nemlig at angribe andre. Hvis du i din drøm angriber et eller andet - et dyr, et sted, et andet menneske mv. - så kig på hvad det du angriber repræsentere. Endelig kan drømme hvori våben indgår pege på noget seksuelt. Våben kan benyttes til at gennemtrænge, åbne, adskille, og benyttes ifølge Freud ofte som symbol for seksuelle lyster og drifter.

Se også: Ammunition / Angribe / Atombomber / Bajonet / Boldtræ / Dolke / Eksplosion / Kamp / Kanon / Kniv / Krig / Krudt / Pil / Pistol / Sværd / Økse

Våddragt

Tilføj kommentar  

betydning søges

Se også: Svømme

Væddeløb

Tilføj kommentar  

Det er meget almindeligt at drømme om at løbe på stedet. Undertiden foregår dette i samspil med et væddeløb, hvor man ikke kan komme af sted, eller man løber på stedet og verden, de andre deltagere passere forbi. Du føler at du ikke kommer nogle vegne, at chancer forbigår dig. I det hele taget indeholder drømme om væddeløb ofte en kommentar, til om du har gjort fremskridt eller ej i den senere tid.

Er der tale om et væddeløb hvor du holder med en af deltagerne er det vigtigt at se på måden væddeløbet gennemføres. Uanset om der er tale om en væddeløbshest, -hund, -bil, så er måden banen gennemføres på vigtig. Var det eksempelvis en bil, kørte den så ind i andre, eller kørte andre ind i den etc. Var der tale om et fair løb? Hvem var de andre deltagere og var alle i samme klasse eller stod nogle ud fra de andre?

Se også: Hasardspil / Løbe. At, / Spil

Væddemål

Tilføj kommentar  

Indgår væddemål i din drøm kan dette være en hentydning til din holdning til at tage chancer generelt, eller i forhold til en specifikt mulighed du står overfor. Tabte du væddemålet er drømmen måske en advarsel om ikke at tage så stor risiko. Vandt du væddemålet kan drømmen derimod være en opfordring til at tage nogle større chancer.

Se også: Hasardspil / Spil

Vægge

Tilføj kommentar  

I drømme om vægge, skal du først og fremmest ligge mærke til væggens beskaffenhed: Dens farve, dens struktur: er den glat? ujævn? dens størrelse; er den farvetruende stor? står den i vejen for dig eller beskytter den dig etc. Alle disse generelle faktorer har betydning for væggens betydning i din drøm.

Vægge, der trækker sig sammen: Betyder i symbolsproget: Fødselssammentrækninger. En murstensvæg, fæstningsvold, borgvold etc.: Indikerer og symboliserer noget, der står imellem dig og virkeligheden, den tilsyneladende umulighed i at fortsætte, at være trængt op ad en mur. Spørg dig selv om væggen i drømmen repræsenterede en beskyttelsesfaktor, eller du følte dig spærret inde? Find andre vigtige symboler i drømmen for en uddybende tolkning, og husk at bemærke dine følelser da du vågnede.

Se også: Bygningerhuse

Vægt

Tilføj kommentar  

Drømme om en vægt kan enten være en afvejning af hvor tung en problemstilling, en udfordring etc. du sysler, med reelt er. Eller det kan være en afvejning af to forhold op imod hinanden. Husk eksempelvis på retfærdighedsgudinden, der har vægten som et af sine symboler. Det kan naturligvis også være en bekymring over din egen vægt, der fremkalder drømmesymbolet. Drømme hvor du vejer noget, kigger på en vægt, kontrollere en afstand og på anden måde undersøger noget ved at veje og måle det peger på at du undersøger noget. Som oftest en problemstilling du har i dit vågne liv.

Se også: Diæt / Slankekur

Værelse

Tilføj kommentar  

En drøm hvor du f.eks. befinder dig i et værelse, vil altid symbolisere en side af dig selv. Læg mærke til værelsets generelle udseende, dets farve, dets orden eller uorden, dets størrelse; er det farvetruende stor, så du forsvinder eller bliver ubetydelig lille, eller modsat næsten ikke til at ånde i etc. Alle disse generelle faktorer har betydning for værelsets betydning i din drøm. Drømmen kan også symboliserer kvinden som livmoder, fordi hun er istand til at rumme et menneske.

Et værelse med kun én dør: Dette kan yderligere understrege, at drømmen peger på livmoderen. En række værelser: En række kvinder/mænd. Symboliserer sindets kamre, psyken og din sjæl. Hvad som helst, der befinder sig i et værelse: Symboliserer en side af dig selv, en idé, eller betyder dine tanker. Så læg mærke til hvad værelset indeholdt. Underetage eller kælder: Symboliserer dit sinds ubevidste, det skyggefulde, det endnu ukendte "land" for dig. Drømmen henviser sandsynligvis til at du bør undersøge nogle sider af din personlighed nøjere, for at opnå helhed og integration. Tænk derfor over hvilken farve, rumfordeling, placering værelset var i/lå i. Tænk også på hvad du foretog dig i værelset; boede du der? Besøgte du det? Kendte du værelset? Og læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Døre / Skab

Værksted

Tilføj kommentar  

Udtryk for kreativitet - det at skabe, forandre, reparere.

Se også: Kunstner / Lim / Nedbrydning / Nedrivning / Nedtagning / Reparation / Restaurere / Smede / Smelte / Værktøjer og redskaber

Værktøjer og redskaber

Tilføj kommentar  

Drømme hvor værktøj forekommer som primært symbol, kan henvise til at du er praktisk anlagt for tiden, og gerne vil have orden på nogle praktiske sager. Men det er vigtigt at finde ud af hvilke værktøjer der er tale om. Forsøg at konkretiser hvilket værktøj der var tale om, og find også andre symboler i drømmen; hvad brugte du værktøjet til? Havde du værktøjet samlet i en kasse? Var der andre der brugte værktøjet? Var du god til at bruge værktøjet, redskabet? Var det skarpt; skar du dig på redskabet? Gik det i stykker mellem hænderne på dig? Læg også mærke til dine følelser omkring drømmen, da du vågnede.

Generelt kan siges at drømmesymbolerne, der kan samles under betegnelsen værktøj, typisk har noget at gøre med magt, kontrol, at bygge noget op, at rive noget ned, samt ikke mindst seksualitet. De redskaber vi bruger i hverdagen er en slags forlængede arme og vigtige for os. Hvis du ikke kan få noget seksuelt til at passe ind i drømmen, kunne du prøve at se redskabet, værktøjet, ud fra denne synsvinkel.

Drømme om at være omgivet af megen værktøj, i et værksted eksempelvis, er som oftest positive. De indikere at der er en masse viden, erfaring, redskaber etc. til din rådighed. Kast dig ud i det, benyt disse muligheder. Hvis du i drømmen ikke kunne finde ud af, eller var bange for, at bruge noget værktøj, betyder det måske at du mangler selvtillid. Kig nærmere på værktøjets betydning og tænk over hvorfor drømmen fortæller dig at det halter på dette område i dit liv. Ligeledes, hvis der mangler noget værktøj. Dette kan være en indikation at der er noget galt i det område af dit liv som værktøjet er et symbol på.

Se også: Boremaskine / Bulldozer / Cement / Hammer / Høvl / Lim / Måleværktøj / Nedbrydning / Nedrivning / Reparation / Restaurere / Sav / Skruetrækker / Stemmejern / Stige / Trykluftbor / Vaterpas / Økse

Værtshus

Tilføj kommentar  

Hvad du forbinder med et værtshus er afgørende for hvad det betyder når du i dine drømme befinder dig på en værtshus, eller drømmer om at andre er på værtshus. Et værtshus er ofte kendetegnet ved personligt, lokalt præg og at der er en fast kerne af stambrugere. Der er som regel også et tema, fx udsmykning med den lokale fodboldklub, værtens samling af ølbrikker eller lign.

Et værtshus er et mødested, hvor mennesker træffes for at tale sammen og drikke. Altså indikerer drømmen både noget om samvær og noget om tørst. Tørster du efter samvær med andre mennesker. Afhængigt af hvordan du brugte værtshuset indikerer det noget om hvordan du forholder dig til andre mennesker. Hvis du for eksempel sagde nej til en drink, kan det betyde at endnu ikke er klar til at føre et projekt ud i livet. Men det kan også betyde, at du siger nej til livet selv, idet fornægtelse af at slukke sin tørst ofte er destruktivt og nedbrydende.

Se også: Alkohol / Bar / Cafe