Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 427
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Racist

Tilføj kommentar  

Racisme refererer til overbevisninger, der fører til negativ forskelsbehandling af folk på basis af deres opfattede race, som i snæver forstand kun betyder biologisk race, men i bredere forstand også kan omfatte etnisk herkomst generelt og dermed ofte også kultur og religion.

Drømte du at du selv var racist eller deltog i tæt sammenhæng med racister (optog, hænge ud sammen på et hjørne etc.) kan dette være et tegn på at du gerne vil vide lidt mere om en gruppe af andre mennesker. Du føler dig udenfor og ved ikke hvordan du skal komme ind i gruppen, hvorfor du i drømmen reagere ved at stille dig i oposition til gruppen. Du kan naturligvis også være godt og grundig træt af et eller andet og optræder derfor i din drøm som racist (altså fjentlig indstillet) overfor denne gruppe, eller det som de repræsentere.

Drømte du om at andre var racistiske overfor dig er dette en negativ nedgørelse af din person. Ergo er det interessante i drømme, hvem det var, du oplevede var racistiske overfor dig. Find ud af dette og du vil finde ud af hvem eller hvad drømmen peger på at du har af samspilsudfordringer overfor.

Se også: Diktator / Fremmed / Frygt / Landekontinenter / Psykopat

Radiator

Tilføj kommentar  

Drøm om en radiator peger på manglende varme i dit liv. Er der nogle der giver dig en kold skulder? Føler du dig frosset ude? Relationen kan dog også være på den energi som går til at varme op, omkostninger og penge, der flyver lige ud af vinduer og sprækker. Føler du at pengene fosser ud af kassen i øjeblikket? - måske de følelsesmæssige eller de energimæssige ressourcer?

Se også: Brændstof / Elmåler / Ovn / Pejs / Penge

Radio

Tilføj kommentar  

En radio er formidling af ord, musik. Det er en modtager, ikke en afsender, det er envejs, ikke tovejs kommunikation. Du kan ikke påvirke radioen på anden måde end ved at have den tændt eller slukket. Det som er det mest interessante ved radioen som drømmesymbol, er hvad der kom ud af denne - var det behageligt, var det støj, var det et sprog du kendte eller var det uforståeligt udenlandsk? Den nærmere tolkning afhænger af hvad det var der kom ud af radioen. Se også andre drømmesymboler som nyheder, at vente på et budskab, eksempelvis via drømmesymbolet en postmand.

Se også: Budbringer / Fjernsyn / Foredrag / Ord / Postbud

Raket

Tilføj kommentar  

En raket er næsten altid et fallossymbol, især hvis det var fyrværkeriraketter. Hvis det var et rumfartøj, kunne drømmen måske være en opfordring til at søge højere op, at gå på vingerne, se det hele lidt ovenfra.

Se også: Astronaut / Fallos

Ramme

Tilføj kommentar  

Hvis noget har en ramme er det pænt, afsluttet, men det er også lukket inde. På samme måde som der er stor forskel på at se et frit dyr eller et dyr i bur, er der også stor forskel mellem at se et billede mv. i en ramme, eller uden en ramme. Hvis billedet ligefrem er lidt flosset i kanten og der endda er glas foran er dette tegn på beskyttelse. Prøver du at beskytte personen i rammen? Eller er det dig selv i rammen, og trænger du til at blive beskyttet? Husk også på, at en ramme viser et billede frem, men den lukker det også inde bag glas, urørligt og fastholdt for al evighed; det kunne være en kommentar til din opfattelse eller behandling af en elsker eller et barn i dit vågne liv.

Se også: Billede / Fotografi / Kunstner / Ornament

Rapport

Tilføj kommentar  

Det er meget almindeligt at drømme om en rapport fra soletiden, der gav ængstelse og måske udløste en irettesættelse. Er du bange for hvad en eller anden mener om dig? Hvis du selv optog en rapport, gav du en anden en irrettesættelse. Var det ligefrem en bøde du skrev, og i så fald hvor stor var bøden? Satte du dig i din drøm ned og skrev en rapport kunne det måske være en opfordring til dig om at betragte fortidige handlinger på en nøgtern måde. Det kunne også være en opfordring til at drage bedre nytte af den viden, du har erhvervet dig.

Se også: Papir

Raseri

Tilføj kommentar  

Rasende bruges som forstærkende udtryk; voldsom, utrolig, vanvittigt. Når vi er rasende er vi vrede, ophidsede og arrige, men der ligger også i udtrykket rasende at bægeret er flydt over, vi har fået nok, det vi reagere imod er ganske enkelt uacceptabelt, der er ikke nogen mulighed for kompromis, det skal bare stoppe nu. Når du drømmer om at være rasende er det således indespærret frustration, der bryder ud i lys lue og drømmen er en opfordring til at tage konfrontationen, sige fra, få orden på de forhold som er anledningen til raseriet.

Se også: Angribe / Atombomber / Demonstrationat demonstrere / Oprører / Opstandelse / Råb / Skænderi / Vrede

Rat

Tilføj kommentar  

Først og fremmest er det interessant at se på hvordan rattet virkede. Fungerede det korrekt, var der slør i rattet, eller sad det løst? En drøm om at sidde ved rattet og roligt styre sin bil kan være en opfordring til at kigge sit liv efter i sømmene. Er man nu reelt set på rette kurs?

Se også: Bil / Båd / Kompas / Retning / Transportmidler

Ration

Tilføj kommentar  

Normalt forbinder man ration med den mængde mad en soldat, en flygtning, et dyr mv. får til en dag. Men der kan være ration på alt som der er knaphed på; elektricitet, benzin, brændsel etc. Hvis der er en form for ration betyder det dels at der er knaphed på noget og dels at der gøres en organiseret indsats for at sikre at enhver får sin del. Må du rationere et eller andet, din kærlighed eksempelvis, dele den op mellem mand og børn? Eller føler du at du ikke får den ration, der tilkommer dig? Hvad er det som rationen drejer sig om; mad, kærlighed, penge eller hvad? Og hvem er det som deles om rationerne?

Se også: Almisse / Armod / Brændstof / Mad og drikke

Razzia

Tilføj kommentar  

En razzia sker uanmeldt og kommer normalt som en ubehagelig overraskelse, så måske antyder drømmen at noget i dit indre, som du betragter som privat, pludselig kunne blive blotlagt. Hvordan reagerede du i drømmen? Blev du arresteret, eller slap du fri; var du skyldig eller uskyldig? Hvordan ville du have det, hvis de ting du går og skjuler pludselig blev afslørede; lettelse, sorg?

Se også: Politi / Ubuden gæst

Reb og tovværk

Tilføj kommentar  

Navlestrengen, tilknytningen til moderen. Penis. Hvis du drømte om en strømførende ledning kunne det være en beskrivelse af dig selv. Ledningens udseende, for eksempel rusten eller omviklet med pigtråd er vigtig at lægge mærke til, og kan antyde fare eller frustration. Et reb kan være et symbol for tilknytning, men også på binding, fastholdelse. Måske føler du at noget holder dig fast? Var rebet stramt eller løst?

At drømme om at blive ført i snor kan indikere at du føler dig manipuleret af andre, at du er under andres kontrol. Måske er der nogen, der forsøger at føre dig i en retning, du ikke bryder dig om. Drømmen kan være en opfordring til at frigøre dig og vælge din egen vej. En drøm om at rede en tråd eller en snor ud kan være en helt ligefrem hentydning til, at du har nogle tråde at rede ud i din tilværelse.

Se også: Bjerge / Galge / Garnnøgle / Klatre / Klippe / Knude / Ledning

Rede

Tilføj kommentar  

En drøm om en rede er sandsynligvis en hentydning til dit eget hjem, måske dit barndomshjem, eller dit kommende hjem. Var der æg i reden, eller fugle der fløj fra og til? I så fald kunne det være en hentydning til noget med børn, måske et ønske om at få nogle, eller et ønske om at de nuværende forlod reden. Drømmen kommenterer muligvis din generelle holdning til din familie.

Se også: Familie / Fugle / Hjem - dit hjem / Hule / Hængekøje / Seng

Redning

Tilføj kommentar  

Drømmen afspejler måske et råb om hjælp fra dit vågne selv, eller måske indeholder den en opfordring til enten at engagere dig mere i en vanskelig situation, eller søge at trække dig lidt ud af den. Det du blev reddet fra eller det du reddede en anden fra, samt hvordan hele redningsforløbet foregik, er afgørende for den nærmere tolkning.

Se også: Båd / Drukne / Døden / Overlevelse / Redningsbåd / Velsignelse

Redningsbåd

Tilføj kommentar  

En redningsbåd er helt klart et råb om hjælp. Du har brug for at blive reddet fra noget, hjulpet med noget, eller det er en opfordring til dig om at engagere dig mere i en vanskelig situation; nogle har brug for din hjælp. Prøv at huske om der var en henvisning til en bestemt person, som kunne hjælpe dig.

Se også: Redning / Skibbrud / Tømmerflåde / Vand

Redskaber

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Værktøjer og redskaber

Regering

Tilføj kommentar  

Sad du i regering; var du statsoverhoved, havde du magten til at bestemme udfald af en afsemning. Det er tydeligt at dette drømmesymbol har noget at gøre med magt. Enten at have den, eller at ønske sig den. Dette kan sagtens være positivt; sad du i regeringen, kunne det betyde at du har udmærket kontrol over dit liv og din nuværende situation. På den anden side kan det også være en advarsel om at holde lidt igen med enerådig vælde. Hold øje med oppositionen, som betyder meget for tolkningen. Hvordan havde de det med at det var dig, der sad og bestemte?

Se også: Diktator / Marionet / Politiker

Regn

Tilføj kommentar  

At blive forfrisket. Forløsning fra en gold periode, følelsesmæssig eller intellektuel. Regn kan være et symbol på befrielse, velsignelse og nåde. Regn kan også symbolisere renselse og frugtbarhed

Se også: Regnbue / Regnfrakke / Vand / Vejrforhold

Regnbue

Tilføj kommentar  

Regnbuen er et symbolsk billede på helhed. Den består af de syv farver , som også auraen , i balance, er opbygget af. Får man dette symbol i drømme indikeres der at noget er blevet afbalanceret , hvilket drømmebillederne vil fortælle mere om. Man siger at for enden af regnbuen finder man skatten, hvilket kan opfattes symbolsk som, at når man arbejder med sig selv med henblik på harmonisering så finder man skatten lig med Sjælen og dens rige verden.

Se også: Farver / Regn / Skattekiste / Vejrforhold

Regnfrakke

Tilføj kommentar  

Er symbol på selvbeskyttelse overfor følelsesmæssige tilstande. Drømmer man at man er iført en sådan peger det på at man har en tendens til at skærme sig i forhold til følelser, og det vil have betydning for alle ens relationer, da man ikke kan undgå følelser i ethvert forhold til både mennesker og dyr.

Se også: Regn / Rustning / Skjold / Tøj og beklædning

Reinkarnation

Tilføj kommentar  

En drøm om reinkarnation er sandsynligvis en drøm om ændring. Reinkarnation (af latin: re-in-carno, tilbage til kødet) er bygget på den tro, at ethvert menneske, indeholder en sjæl, der er uafhængig af det fysiske legeme og som efter dettes død genfødes i et nyt legeme. Dette står i modsætning til den kristne lære om, at sjælen efter døden går til himlen eller helvede. Ifølge den kristne lære har et menneske kun et liv hvori det skal afgøre sin sjæls skæbne.

Ifølge reinkarnationstroen betragtes menneskets liv som trin på en stige, dvs. at hver gang det genfødes, kommer det enten et trin ned eller et trin op, afhængigt af hvordan det har opført sig i det forgående liv. Hermed knytter begrebet reinkarnation og karma princippet sig sammen.

At drømme om at blive genfødt som en hund eller en kat, kan betyde nogenlunde det samme som hvis du drømmer at du er en hund eller en kat. det vil sige henvise til de egenskaber i dig, du tillægger de pågældende dyr. Dem som tror på reinkarnation har den opfattelse at man bliver straffet eller belønnet for handlinger i et forgående liv og derfor kan en drøm om reinkarnation godt være en advarsel.

Se også: Dyr / Døden / Fuglen Fønix / Fødsel / Overlevelse / Redning

Rejse

Tilføj kommentar  

At tage ud på en rejse i en drøm vil ofte symbolisere drømmerens livsrejse. Derfor er det interessant for tolkningen af drømmen hvor rejsen går hen og om målet er klart. Hvilket transportmiddel rejser drømmeren med, og hvem er man sammen med på rejsen? Alt det vil sammen med drømmens øvrige indhold fortælle noget om drømmerens rejse på livets vej. Det land eller den verdensdel, by, region mv. som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer.

Se også: Bryllupsrejse / Byer / Ekspedition / Faret vild / Ferie / Ferielejr / Landekontinenter / Sommerhus / Stammeen

Reklame

Tilføj kommentar  

Måske føler du at der er et eller andet der bør gøres reklame for, gøres mere opmærksomt på. Det kunne være en god handling fra din side, eller en god karakteregenskab. Men det kan jo også være at du er bange for at der bliver sat fokus på noget hos dig, at der er noget der hænges offentligt til skue? Er der noget du skjuler, noget du skammer dig over, som du helst ikke ser der bliver gjort for meget reklame for?

Se også: Redskaber

Rekord

Tilføj kommentar  

Drømme om at slå en rekord, måske en verdensrekord, har sikkert noget med et personligt mål at gøre. Du vil ikke nødvendigvis slå en rekord, men du vil helt sikkert gerne opnå et eller andet resultat. Måske en indre tilfredsstillelse, bare det at være et godt menneske. Drømmen kunne også være ønskeopfyldelse.

Se også: Præmie / Succes / Triumf / Væddeløb / Ønskeopfyldelse

Religion

Tilføj kommentar  

En drøm om religion i bred forstand, kunne afspejle et ubevidst ønske om at lade religionen, spiritualitet få en større plads i dit liv. Men den kunne modsat også afspejle et ønske om at slippe fri fra religiøse tilhørsforhold.

Se også: Heks / Helgen / Kirke / Kristendom / Magisk / Prædikant / Præst / Ypperstepræst

Rendesten

Tilføj kommentar  

En drøm om at ligge i rendestenen er måske blot hvad den giver sig ud for; du er træt, følelsesmæssigt, økonomisk eller på anden måde er du drænet. Find ud af hvorfor du i din drøm befinder dig i rendestenen.

Se også: Armod / Gade

Renlighed/renselse

Tilføj kommentar  

At bade tolkes som renselse af sjæl og krop. At vaske sig selv eller sit tøj i en drøm kunne antyde et ønske om at starte på en frisk, noget nyt. Man kan også drømme om at vaske sig når man ønsker at fjerne noget man opfatter som dårlige handlinger man har gjort, eller sider af ens personlighed man ikke bryder sig om. Det kan også være noget man ønsker at glemme. Vaske væk fra hukommelsen.

I modsætning til at bade for sjov, bade i havet, tage en dukkert, køle sig af under bruseren - så er der i det at vaske involveret noget rengøring. Noget skal vaskes væk, vaskes af, slettes, noget skal gøres rent, starte på en frisk - måske også vaskes væk så andre ikke opdager det, hemmeligholdelse - hænderne vaskes så man ikke kan se du har arbejdet med jorden, i værkstedet, men er det bare fordi det er hygiejnisk og du skal til at spise, eller vasker du noget af hænderne som andre ikke skal se, fx blod? Hvad er det som du vasker i din drøm? Hvad er det du forsøger at gøre rent? Hvem har gjort det beskidt i første omgang, er det dig selv eller andre du vasker for?

I enhver drøm om renselse, renlighed er det mest interessante hvad du rengøre dig fra. Hvad er det for snavs du skyller af kroppen? Er der områder i dit liv, som du trænger til at få renset ud i? Har du gjort noget du fortryder og nu forsøger at vaske af dig? Gør du rent i din bolig eller vasker du noget meget af, kan drømmen være en opfordring til at der bliver gjort rent bord.

Se også: Badehus / Lugt / Oprydning / Pisk / Rod / Sauna / Snavs / Støvsuger / Vaske

Reparation

Tilføj kommentar  

Drøm om at noget går i stykker og du forsøger at reparere det er meget almindelige. Ofte er reparationen mere eller mindre umulig. En vase er gået itu og du forsøger at samle alle skårene igen. Bilen er total smadret, en meteor rammer ned i sommerhuset og efterlader et krater. Altså typisk overdrevne ødelæggelser, som du så efterfølgende forsøger at gøre gode igen. Du kæmper for at redde noget som dødt end papegøjen i Monty Pythons sketch. At reparere noget i en drøm er udtryk for kreativitet - det at skabe, forandre, reparere. Men undertiden vil drømmen have dig til at give slip og kassere det som du forsøger at reparer. Og derfor får du disse overdrevne ødelæggelser.

Når du reparere noget i din drøm så kig på hvad det var som i første omgang førte til at det nu er gået i stykker. Var det dig selv, en anden person, en gruppe, eller noget helt udenfor din kontrol som fx en storm, et lynnedslag? Det som er årsagen til ødelæggelsen er dit fare symbol - altså det eller den eller de, som udgør en trussel for dig på en eller anden måde.

Se dernæst på hvad det er som er ødelagt. Hvad er dette symbol på? Vasen som gik i stykker hvad forbinder du med den? Fik du den i din pure ungdom kan drømmen fx være et hint til dig om at forlade ungdommen og blive voksen! Var vasen en kærlighedsgave kunne det pege på knas i forholdet. Var vasen kostbar kunne det pege på økonomiske udfordringer etc.

Se også: Kunstner / Lim / Nedbrydning / Nedrivning / Værksted / Værktøjer og redskaber

Respekt, for sig selv

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Ris og ros (Anerkendelse og kritik)

Restaurant

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen var indehaver af restauranten. er det interessant at lægge mærke til hvilket udvalg du har, hvad du har på tilbud, og om restauranten er fyldt med mennesker, eller om den er tom. Drømmer du om at være gæst i en restaurant kan det have noget at gøre med beslutningstagen og dømmekraft. En restaurant er et sted, der kan opfylde dine behov for mad (som i drømmesymbolik har tæt sammenhæng med sex). Hvad var det restauranten tilbød, hvad bestilte du at spise og drikke, og hvordan havde du det hermed? Bestilte du en ekstra portion. Blev du mæt?

Se også: Bygninger og huse / Mad og drikke / Menu / Middagat tilberede

Restaurere

Tilføj kommentar  

At restaurere noget betyder at genopbygge, genopføre, genoprette. Ofte benyttet om istandsættelse af ældre bevaringsværdige bygninger eller genstande så de får deres oprindelige udseende igen. Implicit er der tale om en omhyggelig langsommelig proces, ofte kostbar, hvor fokus er på genoprettelse af det originale.

Drøm om at restaurere noget har ofte noget nostalgi forbundet til sig. Enten objektet som man restaurere eller processen i sig selv repræsentere noget værdifuldt for drømmeren, noget som er bevaringsværdigt, værd at huske på, værd at beskytte. En døm om at restaurere et hus, en gammel bygning betyder at drømmeren har lyst til at arbejde med familierelationer, forsøg på at reparere følelsesmæssige revner. Symboliserer at der er sider i din personlighed, eller i din fremtoning som du bør kigge på. At udbygge/reparere et hus symboliserer det at der er sider i dig som du særligt bør koncentrerer dig om at udvikle/ændre.

Se også: Bygninger og huse / Hus / Hytte / Lim / Nedbrydning / Nedrivning / Plaster / Revne / Ruin / Salve / Værksted / Værktøjer og redskaber

Retning

Tilføj kommentar  

Havde du en god retningssans i drømmen, eller skiftede du pludselig retning. Hvad var du på vej imod - og ikke mindst; hvad var du på vej væk fra! Måske er du parat til ændringer i dit liv. Tænk over om drømmen gjorde dig glad eller bekymret.

Se også: Faret vild / Gå- at / Kompas / Korsvej / Kort / Kurs / Omflakken / Rat

Revne

Tilføj kommentar  

Når noget revner, er det ved at gå fra hinanden. Revner er derfor et symbol på opbrud og evt. forfald - det modsatte af forening og sammensmeltning. Det, der revner i drømmen kan repræsentere en side af dig selv.

Se også: Reparation / Vase

Ridning

Tilføj kommentar  

Drømte du om at ride på en hest, er det vigtigt at du lægger mærke til hvordan du red. Sad du rank på hesten, eller var den ved at løbe løbsk og du ved at falde af? Det kan være en seksuel hentydning. Hvis du bevidst red væk fra noget, er det naturligvis vigtigt at du er opmærksom på hvad det var du red væk fra - og hvad det er du rider hen imod.

Se også: Hest / Liderlig / Seksualitet

Rigdom

Tilføj kommentar  

Drømme om at eje store formuer er ofte en reference til åndelig rigdom. Tolkningen vil naturligvis afhænge meget af om du ejede stor rigdom, eller du søgte efter den. En drøm hvor du passer meget på dine penge kan afspejle at du giver for meget ud, eller ikke får nok ind igen. Pas på dine ressourcer; menneskelige såvel som økonomiske.

Se også: Formue / Penge

Ring

Tilføj kommentar  

En ring vil enten være indikation på et tilhørsforhold; ægtefælle, lodge, klub, et fællesskab af en eller anden slags. Eller det vil være en indikation på noget status, magt, rigdom. Førstnævnte kan være positivt eller negativt. Det kan være du er meget glad for den ring, det kan være du er glad for den forbindelse, som den er et symbol på. Eller det kan være at det slet ikke er dig der bærer ringen, men en anden og du er misundelig på det fælleskab som du måske ikke er en del af. Dette være sig et ægteskab, eller en klub, du gerne vil være del af.

Er ringen symbol på noget status er der igen stor forskel i fortolkningen afhængig af om det var dig eller en anden, der bar ringen, og afhængig af om ringen fortalte om stor luksus, velstand, eller om det var en tarvelig billig ring. Hvilken finger som ringen sidder på betyder ifølge kiromantien meget for tolkningen.

Se også: Finger / Hånd

Ris og ros (Anerkendelse og kritik)

Tilføj kommentar  

I drømme er det ofte enten/eller. Enten får du overdådig ros, sættes op på en piedestal, beundres, behandles kongeligt og med den yderste respekt. Får måske ligefrem en medalje, en hædersparade, bliver adlet og får opført en statue af dig selv midt på torvet - eller også så mødes du af kritik og nedgørelse fra alt og alle, udelukkelse, bliver behandlet som om at du havde pest eller det som var værre. Ligeledes med hvordan du i drømme selv uddeler anerkendelse og kritik. Her er fronterne også tit kridtet tydeligt op. Dette skyldes at drømmene har et budskab til dig. Og derfor bliver tingene sat lidt på spidsen. Det er således ikke udtryk for dine inderste tanker når du i drømme opdeler alting på denne måde, men mere et udtryk for at der ligger et budskab som drømmen gerne vil tydeliggøre.

Modtager du i din drøm hæder, rosende omtale, en udnævnelse og lign. kan det være være en opmuntring til at du bliver opmærksom på hvilken ros du egentlig fortjener. Læg godt mærke til hvilken form for ros der blev tildelt. Drømmer du at du bliver indstillet til en pris er dette således tegn på at drømmen roser dig for noget du har gjort eller opnået. Men hvis du bare kiggede på at en anden modtog ros, anerkendelse, er du måske misundelig over hvad en anden har opnået, og så kunne drømmen være en opfordring til at gøre dig mere umage og gå frem med større beslutsomhed, målrettethed.

Er du i drømmen skuffet over dig selv, måske ligefrem i sådan en grad at du laver skamfering på dig selv, basker dit hoved ind i en mur eller på anden måde gør skade på dig selv, peger drømmen på at dine ambitioner er for ambitiøse, at du ikke lever op til dine egne forventninger, idealer. Måske er dette rigtigt! Måske kunne du godt tage dig lidt mere sammen? Det ved kun du inderst inde. Det kan dog også være at du straffer dig selv unødigt, er for hård imod dig selv. Andre mennesker viser dig oftest kun deres bedste side. Altså kunne drømmen også være en opfordring til at du elsker dig selv for hvad du er, lige nu, sådan som du er med din vægt, din økonomi, din næse, eller hvad du nu end kunne synes er forkert ved dig. Det er kun dig som synes det er forkert. Universet elsker dig netop fordi du er dig.

Se også: Banket / Beundring / Følelser / Hold / Hæder / Klapsavler / Krybe / Ligegyldighed / Medalje / Mobning (Sladder) / Skuffelse / Skyldfølelse / Smil / Yin og yang

Ritual

Tilføj kommentar  

Et ritual er en symbolsk handling eller en symbolsk handlingsrække med en stærkt regelbundet form, som er anerkendt som den eneste korrekte i den sociale situation, hvor handlingen udspilles. Drømme om ritualer refererer muligvis til adfærdsmønstre, der gentager sig. Selve handlingen er symbolsk, altså er det som udspiller sig en hyldelst og lignende til noget abstrakt, noget der ikke befinder sig der hvor ritualet foregår. Det er således vigtigt at du er opmærksom på hvad ritualet i din drøm egentlig drejede sig om. Bed eventuelt din drøm om flere oplysninger.

Se også: Gentagelse

Rival

Tilføj kommentar  

En rival er en person som kæmper om det samme som dig. Så først og fremmest er det vigtigt at se på hvad det er i kæmper om. Din rival kan også være dig selv og i så fald er det forskellige sider af din personlighed, der kæmper om hvad du skal gøre i forhold til et konkret problem, udfordring. Rivalen kan også være et billede på det du selv gerne vil være. Hvis du eksempelvis er genert kan drømmen være en opfordring til at være mere udadvendt.

Se også: Duel / Jalousi / Modstander / Skindsyge/jalousi

Robot

Tilføj kommentar  

Var du selv en robot, hvem var det så der styrede dig? Er du ikke andet end en robot her i livet, på dit arbejde, i dit kærlighedsliv eller i andre forhold? Er dit liv på automatik, og i så fald hvorfor er det sådan? Er det efter eget valg eller er du styret af nogle stramme regler og rutiner, som du ikke kan undslippe?

Se også: Fjernstyret / Marionet

Rod

Tilføj kommentar  

Rod i dine følelser, din økonomi mv. vil i drømme ofte vise sig som konkret rod. Hvad gjorde du med rodet? Prøvede du at rydde op, eller lod du det bare være? Var der andre indblandet enten i at lave rodet, eller hjælpe med at rydde op? Og hvis de hjalp, hvordan havde du det så hermed? Gik de egentlig blot mere i vejen, end de hjalp? Hvis du sagde fra, hvordan reagerede de så, blev de fornærmede?

Se også: Oprydning / Renlighed/renselse / Støvsuger / Vaske

Romantik

Tilføj kommentar  

Drømme om romantik, kærlighed, behagelige studer kan være udtryk for en længsel som du ikke får opfyldt. Måske skulle du tænke lidt over hvilke dele af dit liv, der kunne mangle lidt romantik. Drømmen kan også referere til din måde at vise følelser på, en opfordring til at være enten mere eller mindre romantisk.

Se også: Casanova / Kærlighed / Renlighed/renselse / Sex

Ros

Tilføj kommentar  

Drøm hvor vi søger anerkendelse, ros, ja måske ligefrem beundring er meget almindelige. Vi værdsættes ikke nok for det vi laver, eller det vi står for i det vågne liv og i drømme søger vi derfor denne anerkendelse, ros.

Se også: Beundring / Ris og ros

Roser

Tilføj kommentar  

Kvindelig skønhed. En rosenknop kan være symbol på noget jomfruligt. En rose med fire kronblade, er det vestlige modstykke til Lotusblomsten. Roser kan være i mange farver, så læg også mærke til hvilken farve rosen havde i drømmen. Var rosen i knop, eller var den fuldt i flor. Måske en henvisning til tid.

Se også: Blomster / Farveblind / Farver / Tid

Rotte

Tilføj kommentar  

Hvis vi tænker på rotten i den ydre verden opfatter vi den umiddelbart som et skadedyr og smittebærer da den søger mod affald. Men vi skal forstå at denne funktion samtidig er meget positiv da rotten jo netop derved rydder op i en masse urenheder, som ellers ville ligge og forrådne og skabe potentielle sygelige risici. Det samme gælder i den Indre verden, hvor rotten bliver et symbol på en instinktiv hjælper, som rydder op i ubevidst affald/rester.

I kinesisk astrologi er Rotten et af de 12 dyretegn og tillægges mange positive egenskaber. Man kan være bange for rotter da de lever af affald og kan dermed være med til at sprede en masse sygdomme med sig, som kan ramme mennesker og husdyr. Frygt for ligefrem at blive angrebet og spist af rotter er ubegrundet, omend der dog er episoder hvor rotter er begyndt at spise af en babys ansigt, formentlig fordi de var tiltrukket af opkast omkring mund og næse. Ligeledes har vi set skræmmeeksempler på film hvor fanger får fastspændt et bur hvori der er en sulten rotte og den eneste vej ud er så at spise sig igennem ansigtet eller maven. Sådanne billeder kan man jo nemt får mareridt af, og når vi drømmer om rotter opfatter vi dem da også hovedsagelig som urene, ækle skadedyr, der stjæler vores mad, smitter med sygdomme, lusker rundt om natten og gemmer sig i små aflukkede rum.

Drøm om rotter er således ofte forbundet med noget ubehageligt i vores liv. Hvad repræsentere rotterne i din drøm? Det er formentlig et område i dit liv som er rodet, uklart, usikkert. Se på helheden af din drøm og du vil finde den nærmere betydning.

Se også: Dyr / Krybdyr / Mus

Rubiner

Tilføj kommentar  

Rubinen er blevet kaldt kongernes ædelsten, da den ildrøde Rubin har været symbol på herskermagt så langt, vores kilder rækker tilbage. Navnet Rubin kommer af det latinske ord: rød, rubius. Men rubiner findes snart sagt i alle røde nuancer. Rubinens røde farve har altid været symbol på Solens uindskrænkede herskermagt. Den røde Rubin er blevet tillagt al jordisk magt - også magten til at beskytte sin ejer og bærer mod alt ondt.

Se også: Ædelsten

Ruin

Tilføj kommentar  

En ruin er et hus, som er nedbrudt af tiden, vind og vejr. Det har altså noget med manglende omsorg at gøre, måske svigt? Hvem har ansvaret for at huset er blevet til en ruin? En ruin har også noget med fortiden at gøre. Hvis du i din drøm undersøger en ruin kan det måske tyde på at du er i gang med at undersøge din fortid. Hvilke følelser du har i forbindelse med ruinen er vigtige for tolkningen. Er du nostalgisk, lettet over at du ikke skal bo der, eller beundre du ruinens patina?

Drømme om en ruin handler ofte om oplevelser som er sket i forbindelse med denne ruin, ikke så meget ruinen i sig selv, dens tilstand, dens kvalitet eller mangel på samme, etc. Hvis du dog tror at du selv var ruinen i din drøm så se nærmere på ruinens tilstand, om den var lige ved at falde helt sammen, eller om den var solid og standhaftig og nok skulle klare sig fint de næste mange år.

Se også: Bygninger og huse / Hytte / Monument / Patina / Reparation / Restaurere

Rulleskøjter

Tilføj kommentar  

Drøm om at stå på rulleskøjter har mange lighedspunkter i tolkningen som det at køre en bil, eller et andet transportmiddel. Men fremdriften eller mangel herpå er ved rulleskøjterne meget op til dig og din formåen, fysisk som teknisk. Så hvordan stod du på rulleskøjter i din drøm? Gik det derudaf, eller væltede du ned i grøften? Måske er det en advarselsdrøm?

Se også: Sport / Transportmidler

Rundbold - Baseball

Tilføj kommentar  

At tænker på sport er en fremragende metode til at falde i søvn! Man lukker automatisk andre tanker ude når man på den indre skærm afspiller dagens fodboldkamp eller etapen i cykelløbet eller hvordan stillingen i baseball kampen udvikledes sig. Og det er de løbske frie tanker, der tager os i én retning og dernæst i anden retning, som tit gør at vi ikke kan falde i søvn. Ved at gennemspille en sportskamp på den indre skærm fastlåser man sine tanker til kun at handle om dette og man falder lettere i søvn. Dette er for nogle mennesker årsagen til at de tit drømmer om sport, fx en baseball kamp, en fodboldkamp og lign.

At drømme om rundbold eller baseball indeholder de klassiske elementer fra enhver kamp: Vi har to hold, de kæmper mod hinanden, nogle er helte på hver deres hold, der er et regelsæt som skal overholdes, der er en træner som søger at motivere sit hold og der er en dommer, som sørger for at det hele forløber som det skal. Analysen går således på hvor du befandt dig i hele dette setup.

Se også: Boldtræ / Dommer / Hold / Kamp / Modstander / Sport / Sportsdommer

Rusmidler

Tilføj kommentar  

Spiritus, tobak, slik, hash og stærkere stoffer som f.eks. exstacy er symboler på midler eller redskaber hvormed vi bedøver os selv i større eller mindre grad. Hvor meget eller hvor lidt vi bruger dem er ikke afgørende til selvforståelse, men at man gør det. Det gælder også i drømme. Så drømmer man om rusmidler i vid forstand er det tid at spørge sig selv, hvorfor man har behov for at bedøve sig. Se evt. på i hvilke sammenhænge behovet opstår.

Drøm om at blive dopet og misbrugt er alvorlig da fjenden er usynlig og kan være alle man møder på sin vej. Man er i det offentlige rum. Alle kan være potentielle psykopater, hvorfor man hurtigt udvikler lettere forfølgelsesvanvid og klaustrofobi. Drømmen er en advarselsdrøm, og du bør i dit vågne liv holde nøje øje med hvad eller hvem, der potentielt kunne finde på at misbruge din tillid eller på anden måde skade dig.

Se også: Alkohol / Dopet / Narkose

Rustning

Tilføj kommentar  

Har du et panser af en eller anden slags på, så er du beskyttet mod noget, men hvad er det som du skal beskyttes imod? Er du på vej ud i en kamp af en eller anden art? Eller er det således at du er ved at træffe forholdsregler til at opnå større selvtillid og sikkerhed.

Se også: Gladiator / Habit / Hjelm / Næsehorn / Panser

Rutchebane

Tilføj kommentar  

Drøm om at køre i rutschebane er ofte ubehagelig. Man sidder fastspændt og kan hverken springe af eller stoppe op. Det går op og ned og man har fornemmelsen af at blive kastet rundt i en vaskemaskine. Sådanne drømme har deres pendant i drømme hvor man sidder fastklemt i en tønde, der flyder ned af en strømfyldt flod. Og drømme hvor man hvirvler igennem luften som et stykke papir i en tornado. Man har ingen styring eller kontrol og dette er hvad drømmen handler om. Man har ingen kontrol over et eller andet. Er prisgivet naturens luner, eller højere magter. Subsidiært at man er ved at bevæge sig ind på en område hvor man ikke har nogen kontrol, at man er ved at komme ud på usikker grund.

Se også: Cirkus / Flydemed / Tivoli

Ryg

Tilføj kommentar  

Vendte du nogen ryggen i din drøm, eller var der nogen, der vendte ryggen til dig. Så er der tale om en form for afvisning, en manglende lyst, evne til at håndtere en person, en problemstilling mv. Hvem var det, der vendte ryggen til hvad? Kig også på om du bliver bakket nok op, får nok støtte af dine venner, kollegaer etc. Det kan også være en advarselsdrøm. Snakker folk om dig bag ryggen, er du opmærksom nok på hvad der foregår bag din ryg? Ryg har også forbindelse med dine skuldre. Er der nogle som du har lyst til at give et klap på deres skuldre? Det kan også være at drømmen henviser til en skavank ved ryggen. Tænk over om du har brug for at gøre nogle øvelser med din ryg, om du har en dårlig holdning. Var du ved at brække ryggen under en stor byrde, så se venligst drømmesymbolet Byrde.

Se også: Byrde / Kroppen

Rygning

Tilføj kommentar  

At se sig selv ryge i en drøm kan have mange betydninger. Mange mennesker forbinder stadig rygning med noget oprørsk, noget rock & rul. Mangler du frihed i dit liv, har du lyst til at gøre oprør, sprænge nogle grænser. På den anden side ved alle også at rygning er usundt. Har du et latent dødsønske, et ønske om at kvittet det hele lidt hurtigere? Endelig er der også mange der forbinder rygning med noget seksuelt. En cigaret og især en cigar er et typisk fallossymbol. Så igen; kig på hvem der røg i din drøm. Er det en du begærer, eller er det en som du helst så forsvinde fra jordens overflade?

Se også: Cigar / Cigaretter / Fallos / Røg

Rygrad

Tilføj kommentar  

Du vil sjældent drømme om en rygrad, medmindre du af professionelle årsager har speciel interesse - du er fx læge - eller har set et skelet af en dinosaurus eller et menneske på et museum. Her er rygraden meget ydeligt det som holder det hele sammen, men ellers vil du sjældent drømme om en rygrad. Hvis du kan huske en rygrad fra din drøm - ikke bare metaforen "det at mangle rygrad" eller "rygrad som en regneorm" må der jo være en årsag til at du har lagt mærke hertil i din drøm. Ergo har rygraden altså en betydning. Hvad den nærmere er finder du ud af ved at se på helheden af drømmen.

Se også: Kroppen / Kropsbevægelser / Metaforer / Ryg

Rygte

Tilføj kommentar  

Et rygte er noget vi primært forbinder med noget negativt. Han/hun har et rygte på grund af uheldige handlinger. At have et godt rygte er forbundet med at blive anset for at være et positivt og beundringsværdigt menneske. Peger drømmen på forhold angående rygte, er det tid at gå sine handlinger og motiver efter i sømmene, og derefter huske følgende: Taler nogen dårligt eller ondt om dig, så opfør dig så ingen andre tror på udtalelserne. Dybest set handler det om at være et menneske med integritet.

Se også: Mobning (Sladder)

Rynker

Tilføj kommentar  

Man kan have smukke rynker. Rynker der fortæller om solen og et langt liv. Smilerynker. Man kan også have dybe rynker i panden, der er tegn på fustration og stress. Så først og fremmest skal du se nærmere på hvordan du havde det med de rynker, der optrådte i din drøm; var de smukke eller var de skræmmende. Er drømmen simpelthen blot en opfordring til at passe bedre på dig selv, din hud? Eller er det fordi du er bange for at blive gammel?

Se også: Alderdom / Ansigt / Patina

Råb

Tilføj kommentar  

Råb er både i den ydre og indre et udtryk for at blive hørt. Enten fordi man er i nød og har brug for hjælp eller fordi man har brug for at blive hørt i andre sammenhænge. Så optræder dette i en drøm, så kig på din lige nu og her situation og find ud af, om der er noget du har brug for hjælp til eller om der er situationer/relationer, hvor du har brug for at ”løfte” stemmen for at blive hørt.

Se også: Oprører / Tale

Råd

Tilføj kommentar  

Som det så ofte er tilfældet i drømme, så er det dit ubevidste, der prøver at give dig nogle gode råd, fortælle dig om de muligheder og farer, som du endnu ikke har den fulde opmærksomhed eller forståelse for. Hvad enten der er tale om at enten du giver en anden et godt råd, eller at du selv får et godt råd i drømmen er det højst sandsynligt blot dit ubevidste, der søger at give dig vejledning.

Se også: Autoriteter / Ide / Prædikant / Vejleder / Åbenbaring

Rådne

Tilføj kommentar  

Tænk først over, om din drøm kunne sige noget om, at der er noget i dit liv, der er ved at gå i opløsning eller rådne væk. Prøv at genkalde, hvordan du forholdte dig til det der rådnende; prøvede du på at rydde op i det, eller gik du din vej?

Se også: Forrådnelse / Maddiker / Larver / Nedbrydning / Orme

Rædsel

Tilføj kommentar  

At føle rædsel for et eller andet i en drøm er bestemt ikke behageligt. Som oftest husker man dette meget klart når man vågner. Men bare rolig, for sådanne drømme er oftest meget positive. Det er en opfordring til dig om at se rædslen i øjnene, at konfrontere den. Især hvis rædslen optræder ige og igen i dine drømme, må du finde frem til hvad den repræsenterer i dit vågne liv. Dit ubevidste mener at du er klar til at tage fat i den problemstillingen som rædslen repræsenterer. Det er sikkert et kompliceret problem, der måske bunder i noget fra din barndom, eller noget seksuelt. Opsøg professionel hjælp hvis du ikke selv kan finde ind til hvad problemstillingen er.

Se også: Forfulgt / Frit fald / Grusomhed / Misbrug / Psykopat

Rækværk

Tilføj kommentar  

Et rækværk har meget den samme drømmesymbolik som en mur, eller et hegn. Dog er rækværket der oftest for at beskytte os fra ikke at ryge ned af en skrænt og lignende. Så måske er rækværekt en hentydning til din sikkerhedsfølelse. Du kan muligvis stå overfor en beslutning om du skal kravle over rækværket, eller blive bagved det. Hvad tror du rækværket er opsat som beskyttelse imod? Et rækværk er også et påbud: hertil og ikke længere. Har du lyst til at nedbryde nogle gamle normer, forældede traditioner?

Se også: Barriere / Hegn / Hæk / Mur

Ræv

Tilføj kommentar  

De fleste mennesker forbinder ræven med snuhed. Er det dig eller andre, der er meget snu lige for øjeblikket? En anden nærliggende association er rævejagt. Ofte med grusomme overlegne jægere, der brutalt jagter den stakkels chanceløse ræv, fra deres heste og med brug af hunde. Er du jaget vildt? Eller er du selv jæger? Hvis det sidste er tilfældet, se da på hvad den anden part repræsenterer. Forfølger du noget?

Se også: Dyr / Jage / Jagetat blive / Jagthund / Rigdom

Rød

Tilføj kommentar  

Den røde farve symboliserer kærlighed, revolution, raseri og advarsel, men farven udtrykker også aktivitet, spænding og glæde. De lyserøde farver er fredfyldte og lidt nostalgiske. Når vi er ovre i den rosa farve udtrykker den det feminine aspekt, blidhed, næstekærlighed, men også noget oversart, sårbar. De dybere røde farver opfatter vi ofte som eksklusive farver, der udtrykker diskret velstand og magt. En lokkende, hed og lidenskabelig farve. Kinesernes farve for held og lykke og indernes farve for ægteskab.

Stikord: Sex, aggressivitet, dynamik, varme, intensitet, kærlighed, advarsel. Rød er en primærfarve og dens komplementære farve er grøn.

Se også: Farver

Rødder

Tilføj kommentar  

Hvis du i din drøm ser mange rødder og kæmper med disse, ved eksempelvis at søge at skære rødderne fra et træ er drømmesymbolikken jo klar; du søger at frigøre dig fra noget. Det kan være din familiemæssige baggrund eller en problemstilling, en situation, du gerne vil ud af. Vil du gerne flytte dig, og er der noget der forhindre dig i det? Hvordan ser rødderne ud; er der mange små eller er det en stor rod, du kæmper med? Er du bange for at nogle rødder vil knække er det derimod et symbol på at du er bange for at miste dit ståsted, eller andet som gør dig grundfast.

Rødder kan være symbol på noget sammenflettet. Er du viklet ind i rødder, buske, underskov, reb eller lignende, handler din drøm sikkert om at du er viklet ind i problemer af en eller anden art. Måden du klarede situationen på i drømmen, viser sikkert noget om hvordan du klarer problemerne i virkeligheden, eller måske bare din holdning til det der foregår.

Se også: Planter & træer / Reb og tovværk / Træ

Røg

Tilføj kommentar  

Når der er røg kan man ikke se klart. Er der nogle områder i dit liv som du ikke kan se klart? Prøv at se igennem røgen, hvad er der på den anden side? Hvad er dette repræsentant for? Læg også mærke til hvilken farve røgen havde og hvor tæt den var. Røgen er måske en indirekte hentydning til drømmesymbolet Ild, som et symbol, der endnu ligger og ulmer.

Se også: Cigar / Cigaretter / Ildbrand / Pyroman / Tåge

Røver

Tilføj kommentar  

En røver er en overfaldsmand. En som tager noget fra dig. Kan du genkende den person, der røver dig? Hvad er det som bliver røvet fra dig og hvad tror du det er et symbol på; Er det din frihed, dine værdier, din værdighed, dine venner, eller hvad?

i modsætning til en indbrudstyv så møder vi ofte røveren i person - udstyret med en pistol, en kniv eller andet som tvinger os til at efterkomme befalingerne. Det er således interessant ift drømmetydning at du møder nogen eller noget som tvinger dig til at gøre noget. Er det rent faktisk dig selv - en del af din personlighed - som igennem røveriet tvinger dig til at give slip på noget som du har svært ved at give slip på?

Se også: Indbrudstyv / Maske / Pistol / Tyv og Tyveri / Ubuden gæst