Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 418
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Pakke

Tilføj kommentar  

En drøm om en pakke kan hentyde til et projekt, eller en plan som du har gemt ad vejen, midlertidig opgivet. Var pakken pænt pakket ind, eller var indpakningen skrammet? Var det dig der var i pakken og er pakken sådan som du føler dig i øjeblikket. Hvem blev pakken sendt til? At pakke en pakke op tyder på at du er ved at opdage nye ideer, nye muligheder.

Se også: Gave / Indpakning / Jul / Krukke / Postbud / Æske

Palmer

Tilføj kommentar  

Drømme om palmer handler ofte om ferie, længsel efter ferie, afslapning eller minder fra ferier. Palmer forbindes også med kokosnødder og tropiske øer. Således vil drømme om palmer ofte blot være længsel efter at slappe lidt af, måske ligefrem et påbud fra dit indre om at du altså ikke kan tåle at stresse meget mere.

Se også: Ferie / Hængekøje / Planter & træer

Panser

Tilføj kommentar  

Har du et panser af en eller anden slags på, så er du beskyttet mod noget, men hvad er det som du skal beskyttes imod? Er du på vej ud i en kamp af en eller anden art? Eller er det således at du er ved at træffe forholdsregler til at opnå større selvtillid og sikkerhed.

Se også: Næsehorn / Rustning

Panter

Tilføj kommentar  

Panteren er ikke en særegen dyreart. Det er derimod blot en genetisk variant af forskellige kattedyr. Som oftest menes en leopard eller jaguar. Der findes dog kun en lyserød panter og den er helt unik! Drøm om en panter vil ofte referere til den sorte panter (som så egentlig er en leopard eller jaguar) og noget eksotisk, eksklusivt, dyrt. At sorte pantere ofte giver associationer til noget autokratisk og fint, er jo i øvrigt jo ganske modsat ideen om at sorte katte bringer uheld. At sorte katte skulle bringe uheld, kan spores tilbage til de gamle grækere, der mente, at kattene tilhørte mørkets magter.

Se også: Dyr / Farver / Indbrudstyv / Puma

Papegøje

Tilføj kommentar  

Papegøje er er smukt farvestrålende eksotisk dyr som vi forbinder med at sidde på skulderen af piraten eller det at nogle taler os efter munden. Gentagelse af det vi lige har sagt. Et ekko, et spejlbillede. følelse af at tale til en dør og ikke komme nogle vegne.

Se også: Dyr / Pirat / Stemmeat høre / Tale

Papir

Tilføj kommentar  

Drøm om papir har ændret sig i takt med at vi i stigende grad kommunikere elektronisk, men stadig udformes vigtige dokumenter, aftaler i papirform så måske var det en vigtig aftale din drøm handlede om. Et blankt stykke papir er også stadig et tegn på at der ikke er noget indhold, at der er tale om et bluff. Et skrivebord fyldt med stabler af papir papir har traditionelt været indikationen af at her har man altså travlt / ineffektivt / bureaukrati / massevis af løse ender, men er til dels overtaget af andre symboler. Generelt peger drømme om en papirbunke dog stadig på at der er ting man endnu ikke har taget sig af.

Det kan i øvrigt tilføjes at det altid er en god ide at have lidt papir og et skriveredskab ved sin seng, således at man kan nedskrive stikord omkring hvad man drømmer enten om morgenen, eller hvis man vågner om natten. Dette vil både hjælpe dig til at huske dine drømme bedre, til at blive bedre til at tyde dem, samt at falde hurtigt i søvn igen, eftersom din hjerne nu ved at budskabet er placeret således at du kommer tilbage til det ved lejlighed.

Se også: Avis / Bog / Brev / Ord / Rapport / Skrive

Parade

Tilføj kommentar  

At drømme om en parade kan betyde mange forskellige ting, afhængig af hvilken parade, der var tale om og afhængig af hvor du befandt dig i forhold til paraden. Gik du i front for en våbenparade, betyder det selvsagt noget helt anderledes end hvis der var tale om en mindefest eller en højtideligholdelse. Førstnævnte kunne handle om en eller anden konkurrencesituation i dit liv. Det kunne være at du føler dig truet af rivaler eller arbejdskollegaer.

Se også: Banket / Forsikring / Krig / Maskeradefest / Medalje / Menneskemasser / Skjold / Uniform

Paradis

Tilføj kommentar  

At drømme om paradis, idyl og harmoni, er et ganske ligefremt tegn. Det betyder at du bliver lykkelig og tilfreds med dine valg gennem livet. Paradis er som drømmesymbol både en begyndelse og en afslutning, så se også disse drømmesymboler. En drøm om et paradis kan være fordi du simpelthen har brug for mere fred og ro i dit liv. Eller måske befinder du dig i paradis på jord og drømmen reflektere din glæde ved din nuværende situation. En drøm om at blive udstødt fra paradis kunne symbolisere afslutningen på noget behageligt, eller hvis du er kristen, referere til en synd, du har begået.

Se også: Afslutning / Begravelse / Helvede / Otium

Paradise hotel

Tilføj kommentar  

Drømmer du om at være med i et realityshow som Paradise hotel kan det pege på lyst til eksponering - har du behov for at hævde dig? Er der nogle som du gerne vil imponere? Hvad er dine følelser i drømmen omkring det at være med i sådan et reality program? Er du stolt, bange, nysgerrig? Dine følelser i drømmen omkring din tilstedeværelse er afgørende for den videre tydning af din drøm og dens betydning.

Se også: Berømte personligheder / Beundring / Casanova / Modelat stå

Paraply

Tilføj kommentar  

En paraply og en parasol er meget det samme drømmesymbol. En paraply beskytter mod regn eller sol. I nogle drømme bliver den brugt som faldskærm, men ofte med det resultat at den vender vrangen ud. Den kan også i nogle drømme blive brugt til at stige til vejs, blive ført bort med. Er du selv beskytter eller har du brug for beskyttelse, eller burde du tilbyde nogen beskyttelse, en udstrakt hånd?

Se også: Faldeat / Faldskærm / Regn / Regnfrakke / Vejrforhold

Parfume

Tilføj kommentar  

De lugte der optræder i drømme er lugte der ofte reelt befinder sig i det rum hvori du sover og de blandes ind i din drøm. Er der eksempelvis en kraftig parfumeduft i dit soverum, kan du drømme at du er på besøg i en parfumeforretning, eller en bazar i Mellemøsten. Så drømmer du eksempelvis om gas, er det en ret god ide at kigge efter eventuelle utætheder i dine gasledninger. Det er normalt således at lugte fremkalder drømme om steder og mennesker, der har forbindelse til disse lugte.

Se også: Lugt

Paris

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen. Skal du derfor finde ud af hvad Paris eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med Paris: Eiffeltårnet, mode, franske elegante kvinder, snobbet, noget rart, noget beskidt, eller noget helt andet?

Se også: Byer / Landekontinenter

Parti

Tilføj kommentar  

Hvis du drømte om et politisk parti kan dette være en hentydning til dine meninger og følelser i forbindelse med nogle betydningsfulde sager, som ikke har noget med dig personligt at gøre, men blot er noget man diskutterer i den offentlige debat.

Se også: Menneskemasser / Politiker

Partner

Tilføj kommentar  

Når man drømmer om en partner - arbejdes-, socialt-, venskab-, kærligheds-, er det en drøm om at have en fortrolig, en man kan stole på, en man kan dele viden og oplevelser med, og især en som beskytter og passer på. Det kan være et udtryk for at man føler sig alene. Drømmen kan dog også pege på at man er usikker på forholdet, usikker på om du egentlig bliver beskyttet og passet på eller der brygges konspirationer mod dig, at du snart bliver faldet i ryggen. Lyt til din drøm, den forsøger måske at advare dig om noget.

Se også: Ensomhed / Ex-kæreste / Kollega / Kæreste / Mistanke / Mobning (Sladder) / Sengekammerat / Venner / Ægteskab

Paryk

Tilføj kommentar  

For mænd hænger skaldethed ofte sammen med frygten for impotens. En paryk tyder derfor på et ønske om at skjule en følelse af utilstrækkelighed eller eventuelt noget andet i din personlighed, som du skammer dig over. For en kvinde kunne en paryk være et ønske om at ændre stil, personlighed. Det kan også være en frygt for at tabe håret, at blive gammel. Frygt for at have kræft.

En paryk er også en forklædning. Ønsker du at være noget andet end du er? Har du brug for at skjule dig? Er der tale om at dine mandelige og kvindelige sider søges at finde hinanden?

Se også: Hat / Hår / Impotens / Kroppen / Skaldethed / Skuespil / Tøj og beklædning

Pas

Tilføj kommentar  

Et identifikationsmiddel, en måde at fastslå hvem "jeg" er, peger derfor på egoet. Befinder du dig i en idetitetskrise? Hvis du får dit pas kontrolleret og stemplet, kunne det muligvis betyde at du får godkendt et nyt initiativ eller projekt.

Se også: Identitet / Landegrænse

Patina

Tilføj kommentar  

Ved begrebet patina forstås normalt den overfladefarvning en genstand (en mur, en mønt, et møbel etc.) har fået af naturlige årsager. Patina opfattes normalt som noget klædeligt. I auktionskataloger anføres patina som et positivt karakteristikum og mange samlere anser det for en dødssynd at fjerne en genstands originale patina. I modsætning til patina står ordet slidt, som vi normalt forbinder med noget negativt, noget forfald.

Se også: Alderdom / Maske

Peber

Tilføj kommentar  

Peber kan være sød eller skarp i smagen afhængig af oprindelse, men det er én og samme plante, der producerer både sorte, hvide og grønne peberkorn. Sort peber er de umodne bær, som tørres og bliver mørke. Til hvid peper lader man bærrene modne, fjerner den yderste skal og tørrer bærrene, hvilket giver en mindre aromatisk, stærk smag. Grønne peberkorn er umodne bær. Selvom de grundlæggende har den samme smag, som tørret sort peber, er de også skarpe, næsten syrlige i smagen.

Se også: Krydderier / Salt

Pejs

Tilføj kommentar  

I oprindelige tider var den egentligt også et køkken, altså et ildsted hvor man tilberedte mad, men efterhånden blev køkkendelen udskilt og ildstedet blev mere et sted man brugte til at varme sig ved. Hen ad vejen har det udviklet sig til noget de fleste forbinder med hygge og tryghed. Men faktisk er den åbne ild et symbol på solar plexus chakraet, og dermed på transformation og forvandling i forbindelse med vores evne til at markere os og sætte grænser.

Se også: Bygninger og huse / Ildbrand / Stearinlys

Penge

Tilføj kommentar  

Er symbol for energi og dermed den måde vi udveksler på. Alt har sin pris og måden vi deler af os selv på afspejles ved pengedrømme. Drømmer vi at der ikke står ret meget på kontoen, er det et billede på at vi i den periode er i underskud. I den anden ende kan vi drømme at vi vinder millioner, som dermed bliver et billede på at vi har fået adgang til en større mængde energi og dermed større overskud.

Se også: Armod / Arv / Bistandshjælp / Fallit / Fattigdom / Formue / Forretninger - at gøre / Gevinst / Gæld / Indkomst / KøbeAt / Lån / Løn/lønningsdag / Pung / Tegnebog / Testamente / Tigger / Udsalg

Pengeskab

Tilføj kommentar  

En drøm om et pengeskab eller en bank har mange ligheder. Drømmen har noget at gøre med sikkerhed. Hvis du gemte ting væk i pengeskabet, hvad står disse ting så for. Hvad er det som er vigtigt at beskytte. Hvis dit pengeskab blev røvet, kunne det så have noget at gøre med et område i dit liv hvor du føler dig usikker?

Se også: Bank / Løn/lønningsdag / Penge

Penis

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Begær / Fallos / Impotens / Kroppen / Liderlig / Nøgen

Perron

Tilføj kommentar  

Vores højere bevidste symboliseres ved toget. Så når vi drømmer om perron/tog er det en henvisning til at vi er klar til at følge vores medfødte handlingsplan i højere grad og mere bevidst end hidtil. Hvis du står på en perron og venter på et tog, handler det sikkert om, at du forventer nogle bestemte begivenheder, der måske er forsinkede, måske dukker de aldrig op?

Se også: Tog / Transportmidler

Pil

Tilføj kommentar  

Kærlighed; en af Amors pile. Den mandlige libido. Hvem skød du mod, eller hvem skød pile efter dig? Hvem eller hvad rettede sin bue mod dig, var det en eller flere personer, eller muligvis en genstand? Hvis det var dig der skød, hvad skete der så med pilene, fløj de bare af sted, eller så du dem ramme deres mål? Landede pilene hvor du forventede, eller ramte de ved siden af?

Ramte du centrum af målskiven som en anden Robin Hood, eller skød du helt ved siden af? Kunne det at skyde med bue og pil være en hentydning til om du er på rette spor eller på vildspor?

Hvis du kender sagnet om Wilhelm Tell og æblet på hovedet kan pilen være indikation på mod og oprør - sagnet er at kongens stedfortræder Gessler opstiller en hat på gaden, og alle som går forbi den, skal bukke for den. Det nægter Wilhelm Tell imidlertid, og bliver derfor idømt den straf, at han skal skyde at æble af sin søns hoved. Det lykkes ham at ramme plet, og æblet bliver delt i to. Tell har imidlertid to pile i sit kogger, og da Gessler spørger, hvad den anden var til, svarer Tell, at dersom den første havde skudt hans søn, var den anden til Gessler. Den replik bliver starten på et oprør imod Gessler, kongen og ordensmagten.

Endelig er der noget meget basalt, oprindeligt og barskt forbundet med at skyde med bue og pil. Det var vores oprindelige jagtform, med pusterør sendte de vilde indianere, pygmæerne forgiftede pile mod fjender, urbefolkning, gå på jagt - har dette noget med din drøm om pile at gøre?

Se også: Anima og Animus / Frøtudse / Indianer / Kærlighed / Pistol / Skydeskive / Våben

Pilgrim

Tilføj kommentar  

Er du på pilgrimstur, vandrer du mod et højere mål, en spirituel opløftning. Formentlig en henvisning til en søgen i dit, efter en mening, måske efter sandheden eller psykologisk eller åndelig udvikling. Tænk over hvad målet med din færd som pilgrim er. Hvad kommer du hen til? Hvis det er en by, hvad forbinder du så med denne by?

Se også: Byer / Helgen / Professioner

Pine

Tilføj kommentar  

Hvis du selv bliver udsat for pine, tortur, fornedrelse eller anden vold, det være sig fysisk som psykisk er dette som oftest et tegn på anger, at du føler der var noget du kunne have gjort anderledes, bedre. Måske et ønske om at blive, være bedre til at indordne sig, indgå i forskellige sammenhænge.

Det kan dog også være seksuelle ønsker om at underkaste sig. Især når man tænker på det at være masochist forbinder man pine med noget seksuelt, men lysten til at pine sig selv, at påføres sig selv smerte, behøver ikke nødvendigvis at være forbundet med noget seksuelt. Flagellant (af latin flagellare = "at piske") er en betegnelse for personer, der piner sig selv – især ved piskning. Begrebet bruges især om kristne, der straffer sig selv for menneskets synder og foregik især i det 13. til det 15. århundrede. Formålet med at udsætte sig selv for pisk, smerte er i denne henseende en søgen efter at komme tættere på det guddommelige.

Hvis du i din drøm udsætter andre for pine, tortur, fornedrelse eller anden vold, det være sig fysisk som psykisk er den genstand, person mv. som du udsætter for behandlingen interessant. Dette er nemlig et aspekt af dig som har stor betydning for tolkningen. Så brug tid på at finde ud af hvad det er du udsætter for denne behandling og hvad du forbinder med denne ting, person eller hvad det nu er, du udsætter for behandlingen.

Se også: Mobning (Sladder) / Pisk / Sadomasochisme / Smadre / Spanskrør / Straf / Sår / Vold

Pirat

Tilføj kommentar  

Sørøveri var udbredt i oldtiden, og i 67 f.Kr. fik Pompejus uindskrænket myndighed til at rense Middelhavet for sørøvere. Vikingernes aktiviteter må til en vis grad betegnes som sørøveri. Sørøveri foregår stadig visse steder i verden, dog sjældent med den hensigt at tilegne sig skib og ladning, selvom også det lejlighedsvis forekommer. Der er nu for det meste tale om væbnet røveri, hvor det udsatte skib bordes, og skib og besætning derpå fratages værdier og kontanter. Moderne sørøvere, der ofte er udstyret med automatvåben og radioer og sejler i hurtigtgående fartøjer, skaffer sig adgang til forbisejlende skibe ved at påstå, at de befinder sig i en nødsituation, eller de entrer skibe, som ligger for anker.

For at finde ud af hvad det betyder at en pirat optræder i din drøm skal du først kort overveje hvad du associationer om sørøveri og pirater. Stikord: berygtet og frygtet, sølvmønter, skattekiste, frihed, oprør, vildskab, jagt, forfølgelse, røvere og soldater, fribytte, sørøveri, etc.

Bliver du udsat for kapring af pirater er dette et overgreb mod din person og dine ejendele. Her er det selvsagt interessant at tolke på hvem eller hvad der førte til kapringen og hvor den fandt sted i din drøm. De andre drømmesymboler vil lede dig på sporet af hvilke situationer i dit vågne liv som drømmen fortæller dig om.

Se også: Eventyr / Klo / Kranium / Papegøje / Professioner / Sømand

Pisk

Tilføj kommentar  

Er et redskab der bruges i forbindelse med at drive fremad eller underkue. Det er her vigtigt at se på den øvrige drøms billeder for at forstå om den prøver at sige noget om en selv: altså om man pisker selv frem, evt. pisker sig selv for at undertrykke sig selv. Hvis du brugte en pisk i drømmen, kunne det indikerer at du befinder dig i en magtfuld position og gør brug af den. Det kan dog også som nævnt være således at du selv trænger til at få lidt pisk, at blive drevet lidt fremad. Hvis du fik nogle ordentlige slag med pisken i din drøm, kan dette hentyde til en skyldfølelse i dit vågne liv.

Se også: Hest / Pine / Sadomasochisme / Sex / Spanskrør

Pistol

Tilføj kommentar  

En pistol er nok det mest kendte fallossymbol, hvorfor følgende spørgsmål straks trænger sig på: ville pistolen ikke gå af? Hvem skød du på? Hvem skød på dig? Var pistolen ladt med løs krudt? Ramte du mål?

Drøm om at blive skudt er ret ultimativt. Pistoler og skydevåden er den ultimative konfrontation. Når pistolen er trukket er det "point of no return". Herfra er den kun en vinder. Hvis du således truer en anden person med en pistol i drømmen tyder dette på at du vil have en løsning, en afslutning, det er nu opgøret skal tages. Skyder du ligefrem en anden person i din drøm vil du rigtig gerne have en afslutning, uanset konsekvenserne der følger. Den almindelig udbredte opfattelse i drømmetydning er at det du skyder er en del af din personlighed - altså et opgør med dig selv - men det at skyde en anden kan også pege på at du er træt af slumrende konflikter, lurerende bagholdsangreb, og nu vil have at tingene kommer frem og åbent bliver diskuteret, får deres afslutning.

Bliver du selv skudt i drømmen kan det have noget at gøre med at en pistol er et tarveligt våben. En pistol kan gøre selv den allermindste, allerstørst. Bare man har pistolen har man magten. Her er ingen retfærdighed. Det er ikke den stærkeste som vinder. Det som vejer tungest er ikke fornuften, logikken, retfærdigheden, men derimod hvem der holder pistolen. Altså et overgreb hvor nogle tvinger ting igennem, tvinger andre til at gøre ting som de almindeligvis ikke ville gøre. Er du tvunget til noget som går imod det du gerne vil stå for, din opfattelse af god etik, moral og retfærdighed?

Retten til at bære våben står for nogle mennesker som det ultimative tegn på individualitet, retten til at kunne forsvare sig selv. I USA er dette en ret heftig debat, der for de fleste europærer er ude af proportioner, da diskussionen egentlig er af mere ideologisk karakter - hvor meget eller hvor lidt skal staten bestemme over samfundet. Det at bære en pistol kan derfor også for en med europæisk tankegang pege på forstokkethed og snæversynethed - en manglende evne til at kunne begå sig efter samfundets normer, en enespænder med yderliggående holdninger. At bære et våben i drømme kan dog også pege på det ganske modsatte - nemlig at personen har modet til at stå ved sine holdninger og værdier. Det er drømmerens subjektive associationer omkring skydevåben generelt som er udgangspunkt for tolkningen

Se også: Fallos / Gevær / Skud/skydning / Våben

Pjalter

Tilføj kommentar  

At gå i pjalter er et tegn på armod, altså fattigdom. Så har du en frygt for at blive fattig skulle du nok lige gennemgå dine regnskaber og se om du er på rette kurs. At se andre gå i pjalter er det samme som at se en vagabond. Pjalter er beklædning som er delvis i stykker. Altså noget der ikke helt dækker hvad det skal. Så tænk også over andre områder i dit liv hvor der er huller, noget der ikke er helt dækket.

Se også: Armod / Fattigdom / Vagabond

Planet

Tilføj kommentar  

Drømmer du om en bestemt planet har de planeter vi kender fra vores solsystem nogle karakteristika tilknyttet astrologisk og numerologisk. For nærmere beskrivelse, se den enkelte planet. Dog er det vigtigste i forhold til tolkningen af ethvert drømmesymbol ikke hvad der traditionelt forbindes hermed, men derimod hvad du forbinder hermed. Din viden og dine associationer i forbindelse med planeten er udgangspunktet for tolkningen.

Generelt kan siges at drømmer du om planeter, solen, solsystemet, mælkevejen etc. så er det noget som er langt væk, noget uopnåeligt, noget man kan stræbe efter, noget størrer end en selv. Så måske skulle du kigge efter andre drømmesymboler i din drøm og finde ud af om der er noget du ubevidst gerne vil stræbe efter, opnå.

Se også: Astronaut / Månen / Planeten Jupiter / Planeten Merkur / Planeten Neptun / Planeten Saturn / Planeten Uranus / Solen / Stjerne / Stjernetegn / UFO

Planeten Jupiter

Tilføj kommentar  

Astrologisk set repræsenterer Jupiter vores glæde, optimisme, udvikling, sociale fremgang, rigdom og velfærd. Jupiters position i horoskopet fortæller om hvordan vi forklare og forstår verden og ser en mening med vores liv. Den viser på hvilken måde vi formår at sammenfatte de forskellige dele af livet til en større helhed. Positive egenskaber er generøsitet og optimisme. Negative egenskaber er alle overdrivelser, ekstravagance, arrogance og ødselhed. Planeten Jupiter, repræsentere vores behov for at opleve verden som helheder, behov for en livsanskuelse. Numerologisk set er Jupiter associeret med tallet 3 samt bogstaverne C-L-U.

Se også: Planet

Planeten Merkur

Tilføj kommentar  

Astrologisk set repræsentere Merkur vores intellekt og hvordan vi kommunikere med omverdenen. Hvordan vi taler, skriver og fremfører vores tanker og ideer. Merkur symbolisere den mandlige fornuft og fortæller om vores evne til at indsamle og bearbejde informationer. Sprog, handel, studier, undervisning forbindes med Merkur. Positive egenskaber er formuleringsevne, fornuft og alsidighed. Negative egenskaber er følelsesmæssig kulde og overintellektualisering. Numerologisk set er Merkur associeret med tallet 5 samt bogstaverne E-N-W.

Se også: Planet

Planeten Neptun

Tilføj kommentar  

Astrologisk set repræsentere Neptun vores åndelige udvikling og forbindes med intuition, drømme og evne til at forene livets modsætninger og paradokser. Neptun siger noget om vores ubevidste længsler, især dem som er rettet mod det åndelige. Dette fordi vi mennesker i en travl materialistisk hverdag fortrænger denne side af livet. Positive egenskaber er kreativ forestillingsevne, spirituel indsigt og forståelse for andre. Negative egenskaber er eskapisme og afhængighed af nydelsesmidler. Planeten Neptun. repræsentere vores intuition / fantasi. Vor behov for kontakt med det ikke personlige. Numerologisk set er Neptun associeret med tallet 7 samt bogstaverne G-P-Y.

Se også: Planet

Planeten Saturn

Tilføj kommentar  

Astrologisk set repræsentere Saturn hvorledes vi tilpasser os til livets realiteter. Planeten kaldes også den strenge læremester og fortæller om vores modningsprocesser, ansvarstagen og selvdisciplin. Planeten fortæller om hvordan vi forholder os til pligter, moral, alvor, regler, normer, begrænsninger og herudfra giver vores liv en struktur og ramme - eller mangel på samme. Planeten Saturn, repræsentere vores etiske og moralske behov. Vort behov for grænser og kontrol. Numerologisk set er Saturn associeret med tallet 8 samt bogstaverne H-Q-Z.

Se også: Planet

Planeten Uranus

Tilføj kommentar  

Astrologisk set repræsentere Uranus evnen til at gå ud over det konventionelle, og det som i almindelighed regnes for at være muligt. Uranus forbindes med originalitet, pionerånd og oprørskhed. Uranus er altid i en vis forstand amoralsk fordi det den bringer med sig ikke stemmer overens med de gældende normer. Positive egenskaber er evnen til at sætte sig ud over smålighed og fastsatte grænser, forestillingsevne, intuition og fantasi.

Negative egenskaber er manglende tilpasning og behov for at gøre oprør for oprørets skyld. Planeten Uranus. repræsentere vores behov for individualitet, behov for at være anderledes, speciel, unik. Numerologisk set er Uranus associeret med tallet 4 samt bogstaverne D-M-V.

Se også: Planet

Planter & træer

Tilføj kommentar  

For at forstå betydningen af et konkret træ eller en bestemt plante i en drøm bør man se på eksempelvis træets form, alder, farve, vækstbetingelser og sundhedstilstand. Træer og planter er symboler for drømmerens "livstræ" og symboliser forbindelsen mellem himmel og jord. Træer har rødder dybt nede i jorden, lever af grundvandet og strækker grenene mod himlen og lyset. Planter og træer kan fortælle drømmeren noget om hvordan han/hun i det vågne liv har det med vækstbetingelser og almindelige livsvilkår.

"Vokser" drømmeren i det vågne liv eller er han/hun ved at visne og gå ud. Vokser ved vand. Planter/blomster bliver dermed symboler på vækst via følelserne. Drømmer man om disse er det billeder på at ens vækstproces blomstrer på forskellige planer. Visne planter/blomster optræder når man ikke tillader sit følelsesliv at få lys og luft.

Se også: Blomster / Gartner / Gren / Hæk / Palmer / Rødder / Træ

Plaster

Tilføj kommentar  

Et plaster opfattes af de fleste som noget positivt. Et plaster på såret er en vending vi alle kender. Plaster i drømme er et symbol på at vi føler os sårede og har brug for at få - et plaster på såret! Altså omsorg og kærlighed fra enten os selv eller fra nogen vi kan bede om det. At sætte et plaster på et sår kan tyde på, at du er blevet såret for nylig og prøver at skjule det eller få såret helet. Hvor på kroppen sad såret? Hvor på kroppen satte du plasteret på?

Se også: Bandage / Blod / Sår

Playboy

Tilføj kommentar  

Se Cassanova

Se også: Casanova / Paradise hotel

Pløje

Tilføj kommentar  

At pløje er oplagt et seksuelt symbol, især for mænd. Man pløjer for at så noget, så måske et ønske om noget nyt, et ønske om at få et barn, en ny start. At pløje en mark meget omhyggeligt kan måske henvise til dit livsmønster, med faste rutiner og behov for omhyggelighed.

Se også: Fallos / Høst

Poker

Tilføj kommentar  

se venligst

Se også: Bridge / Gevinst / Hasardspil / Kortspil / Penge / Spil / Væddemål

Polen

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Så hvad forbinder du med Polen? Solidaritet, den katolske kirke, Paven, Warszawa, forurening, eller noget helt andet?

Se også: Bygninger og huse / Landekontinenter

Politi

Tilføj kommentar  

At drømme om politiet symboliserer ofte frygt for at overtræde regler - for det meste de moralske. Det kan også symbolisere et ønske om at blive beskyttet. Politi kan også optræde i vores drømme når vores samvittighed eller skyldfølelser slår til. Vi er blevet belært om alskens ting og sager fra forældre og familie i vores tidlige barndom, om hvad man må og ikke må uden skelen til om disse pålæg nu også er rimelige i forhold til personer og situationer. Mange børn bliver opdraget efter skyldprincipper frem for ægte filosoferen om hvad der er ret og vrang. Derfor går alt for mange rundt med indre politifolk som ikke kun holder dem selv i stramme tøjler, men også bliver andres vogtere. Drømmer man om politi er man klar til at gøre op med disse spændetrøjer og finde sin egne ægte etik frem og bruge den i stedet.

Se også: Autoriteter / Professioner

Politiker

Tilføj kommentar  

For at finde ud af hvad det betyder for tolkningen af din drøm, at der heri optræder en politikker, skal du se på to forhold. For det første bør du se på hvad der er dine personlige associationer til det pågældende erhverv og hvad forbinder du med det pågældende erhverv. For det andet bør du interesserer dig for hvilket arbejde, der egentlig udføres.

Stikord i forhold til tolkningen af en politikker i drømme: Forloren, løgn, fordrejet, skjult, maske, penge, magt, hemmelige aftaler, ihærdighed, valgkamp, magt-apparat, den udøvende magt.

Se også: Parti / Professioner / Valg

Polygami

Tilføj kommentar  

Polygami er betegnelsen for et ægteskab, hvor en person er gift med to eller flere samtidig. Polygami står således i kontrast til monogami, hvor en person kun er gift med én anden. Har en person netop to ægtefæller, taler man om bigami. Det at en person har mere end to mænd, kaldes polyandri. De fleste lande, har lovgivning imod polygami, men der findes lande/kulturer, hvor bigami eller andre former for polygami stadig er normal praksis.

Skønt kristendommen ser ægteskabet som noget meget helligt, sætter Bibelen meget få grænser for, hvor mange koner en mand kan have. Den erkendelse kom Martin Luther til allerede i 1524. Reglerne for polygami i biblen er meget enkle: 2 Mosebog 21,10 - Hvis han gifter sig med en til, må han ikke skære ned på det, den første har krav på, hverken føde, klæder eller ægteskabelig omgang. 2 Mosebog 21,11 - Yder han hende ikke disse tre ting, skal hun frigives uden vederlag, helt gratis - Så ifølge biblen kan en mand have alle de koner, han kan holde med mad, tøj og sex.

Hvis han ikke kan overkomme det, er manden nødt til at frigive hende »uden vederlag, helt gratis« — han kan ikke forlange de penge, han har betalt for hende, tilbage igen, nu da hun ikke længere er jomfru. En af de få begrænsninger er, at man ikke må gifte sig med to søstre samtidig — eller med mor og datter - det er der sågar dødsstraf for - 3 Mosebog 20,14 Hvis en mand gifter sig med en kvinde og hendes mor, er det en skamløshed. Både han og kvinderne skal brændes. Der må ikke være nogen skamløshed blandt jer.

Drømmer du om at være gift med med to eller flere samtidig, kan der naturligvis være forbundet med seksuelle ønsker. Mænd: luderen og madonnaen, / Kvinder: den trofaste klippe og den frække fyr - altså i samme stil som drøm om et et orgie, en trekant, et helt harem, peger på seksuelle lyster - men i bredere forstand også en længsel efter mere fantasi, spænding, variation i hverdagen.

Der kan også være tale om et gevaldigt ønske om at reproducere sig selv så meget som muligt. Historisk har talrige konger og herskere fået et utal af børn med adskille forskellige kvinder og nogle mormonske sekter praktiserer stadig polygami ud fra devisen om at jo mere afkom jo stærkere står vi. At mange fattige får talrige børn sker ud fra ren overlevelse. Man er nødt til at få mange børn som kan hjælpe og da sygdomme og konflikter koster mange liv får man mange børn. Dette peger således på et sikkerhedsnet og måske handler din drøm om polygami om at du også gerne vil have et større sikkerhedsnet - frygten for at dø alene, frygten for at der ikke er nogen til at tage sig af dig når du bliver gammel.

Se også: Bigami / Harem / Incest / Orgie / Sengekammerat / Sex / Utroskab / Ægteskab

Portræt

Tilføj kommentar  

Der er mange måder man kan se et portræt i drømme. Man kan se det som et maleri på væggen placeret på et museum, i et gammelt hus mv. - eller som et fotografi i en bog, avis mv. - eller som et spejlbillede i en rude, en refleksion i noget stillestående vand, etc. Udgangspunktet for tolkningen er naturligvis, hvem det er du ser et portræt af. Er det dig selv, eller en du kender? Dernæst skal du kigge på hvordan portrættet så ud. Var det et gammelt billede hvor personen er afbilledet med uniform og det store skrud på, eller var det et moderne abstrakt portræt hvor farverne var udflydende? Hvordan adskilte portrættet sig fra personen i virkeligheden? Når du ser et portræt i stedet for personen i virkeligheden er der en afstand. Hvorfor er der det? Ophøjer du personen til noget eller udødeliggøre du personen, og i så fald hvorfor tror du at du gør dette?

Se også: Beundring / Billede / Fotografi / Museer / Ramme

Postbud

Tilføj kommentar  

Et postbud er en budbringer. Af godt eller mindre godt. Man kan frygte at postbuddet kommer forbi hvis det blot er rudekurvereter man modtager, eller man kan glæde sig til at postbuddet kommer, hvis man venter besked om noget glædeligt. Så dit forhold til et postbud, en budbringer afhænger af arten af de nyheder, du formoder er på vej til dig. I Danmark er postbuddet og postkasser i farven rød, så kig også efter hvad denne farve betyder.

Se også: Brev / Budbringer / Pakke / Professioner / Rød

Postkort

Tilføj kommentar  

Et postkort er en besked fra verden udenfor. I modsætning til et brev er det åbent, indholdet er frit tilgængeligt, og teksten er som regel glædelig, positiv. En feriehilsen, et tillykke med dagen etc. I drømme kan du modtage postkort fra alt og alle. Eksempelvis kan du modtage et postkort fra et land, som du holder meget af og dette er din underbevidstheds måde at fortælle dig på at du gerne vil besøge dette land, dette sted, denne by. Et postkort i drømme er altid afsendt af dig selv, det er jo din drøm, så postkortet er en måde din underbevidsthed fortæller dig om noget du bør give opmærksomhed; et gammelt venskab, en slægtning etc.

Se også: Brev / Konvolut / Postbud

Prins & Prinsesse

Tilføj kommentar  

Drømmer du om en prins/prinsesse, at være en prinsesse, har dette noget at gøre med position i samfundet, noget ophøjet, magt, en afstand i forhold til dit nuværende liv. Synes du at du er misforstået, synes du at du er en prins/prinsesse, der ved en fejl er bortadopteret? Savner du et ubekymret liv, hvor man får det hele og blot skal smile og klæde sig ud i fine kjoler/jakkesæt? Savner du opmærksomhed i det daglige? Hvilke følelser og holdninger du har i forhold til at være en prins/prinsesse er afgørende for tolkningen af dette drømmesymbol.

Se også: Dronning / Konge / Professioner

Prisseddel

Tilføj kommentar  

Drømmen opfordrer dig måske til at se nærmere på den pris du betaler for en forpligtelse eller et ansvar du har påtaget dig. En uventet lav eller høj pris, antyder måske at du enten over- eller undervurdere, dig selv eller en anden person.

Se også: Lommeregner / Penge / Udsalg

Procession

Tilføj kommentar  

En procession er et optog, oftest et kirketog. At drømme om en procession kan betyde mange forskellige ting, afhængig af hvilken procession, der var tale om og afhængig af hvor du befandt dig i forhold til processionen. Processioner kan være meget formelle, de kan fejre noget, eller de kan være sørgetog. Tænk derfor over hvilke begivenheder fra dit vågne liv, der kan have udløst drømmen.

Se også: Menneskemasser / Optøjer / Parade

Professioner

Tilføj kommentar  

Som det er tilfældet med enhver form for beskæftigelse, kan den ene erstatte den anden, og alle vil pege på den professionelle mennesketype og dette særlige aspekt i individets liv. Hvis man drømmer om et erhverv - fodboldspiller, brandmand, sygeplejeske etc. - er der mindst to forhold, som man bør interesserer sig for. For det første: Hvad er drømmerens personlige associationer til det pågældende erhverv. Var drømmerens far måske murer, mens drømmeren selv ønsker at blive baletdanser? Og hvad forbinder drømmeren med disse erhverv.

For det andet bør man interesserer sig for hvilket arbejde, der egentlig udføres. En murer bygger eksempelvis huse. Huse er i en drøm ofte symbol på drømmerens personlighed. På baggrund af sådanne overvejelser vil det som oftest være muligt at finde frem til symbolværdien af et bestemt erhverv i en drøm.

Se også: Akrobat / Arbejdere / Astronaut / Ballet / Designat designe / Detektiv / Digter/digte / Diktator / Djævlen / Dommer / Dronning / Dyrepasser / Foredrag / Heks / Heltheltinde / Identitet / Konge / Krybskytte / Kunstner / Livvagt / Luder/Prostueret / Pirat / Politi / Politiker / Prins & Prinsesse / Professor / Spion / Sportsdommer / Stuntman / Svindler / Sømand / Tigger / Tjener / Tryllekunstner / Tømrer / Vagt / Vejleder

Professor

Tilføj kommentar  

De fleste mennesker forbinder en professor med noget exentrisk, noget barnligt, men dog genialt. Var professoren i din drøm en underviser, og i så fald hvad var budskabet. Eller var han mere et sjovt indslag en gøgler? Havde professoren karaktertræk, som du kan identificere dig med?

Se også: Autoriteter / Lærer / Professioner

Prop (flaskeprop)

Tilføj kommentar  

En prop er noget vi bruger til at lukke noget inde i en flaske/beholder. For det meste i forhold til en eller anden væske. Og væske ( = vand ) er forbundet til følelser. Så drømmer vi at proppen tages af beholderen/flasken er det fordi vi åbner til indkapslede følelser og dermed forbundne personer og situationer. En flaskeprop, der springer med et knald er i en film ofte et symbol på den mandlige ejakulation, og det er da også en nærliggende fortolkning i en drøm.

Se også: Fallos / Flaske/Flaskepost

Prostitueret

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Luder/Prostueret

Prædikant

Tilføj kommentar  

En prædikant er en person som prædiker (forkynder) en lære overfor andre. Dette være sig en menighed. Forskellen mellem en præst og en prædikant er at præsten er indsat (ordineret) til deres embede af en biskop. En præst må kun forkynde den lære, som er godtaget af den styrende religiøse organisation, mens en prædikant kan tale om hvad som helst. Det er derfor kirken undertiden taler om falske profeter, altså folk der efter deres mening forkynder en falsk lære.

Hvis prædikanten i din drøm fik dig til at føle skyld, prøvede drømmen måske at opfordre dig tillidt selvransagelse. Måske skal du indtage en mere positiv og handlekraftig rolle. Måske er der noget du skal råde bod på og ændre i din væremåde. Eller måske skal du bare holde op med at have ondt af dig selv. Prædikanten var sandsynligvis din egen samvittighed og tilhørerne, menigheden kunne eventuelt repræsentere alle dine problemer eller dele af din personlighed.

Se også: Autoriteter / Diktator / Heks / Optøjer / Præst / Ypperstepræst

Præmie

Tilføj kommentar  

Når man får en præmie er dette en belønning for et eller andet. Der er noget man gerne vil opnå, noget man gerne vil roses for. Når man vinder er der også altid andre, der ikke vinder, andre der kommer på 2. og 3. pladsen. Din tolkning af drømmesymbolet en præmie, starter med at du kigger nærmere på hvad det var du vandt, og hvem der eventuelt var omkring dig. Hvem var det du vandt over? Og kan du huske hvilke følelser du havde i forbindelse med at vinde - var det en god følelse, var det en "endelig opnås retfærdighed følelse" eller noget helt andet?

En præmie kan også være noget man bliver påtvunget, noget man ikke vil have - f.eks. gaver som man skal tage imod men som man reelt hverken har lyst til at sige tak for, eller have i ens liv, ens bolig. Hvis drømmen er således er det væsenligt at du kigge nærmere på hvad det er du bliver påtvunget, af hvem og i hvilken forbindelse. De andre drømmesymboler vil fortælle dig nærmere om hvilken retning tolkningen kan være.

Se også: Eksamen / Gevinst / Quiz / Test

Præst

Tilføj kommentar  

Forskellen mellem en præst og en prædikant er at præsten er indsat (ordineret) til deres embede af en biskop. En præst må kun forkynde den lære, som er godtaget af den styrende religiøse organisation, mens en prædikant kan tale om hvad som helst. Det er derfor kirken undertiden taler om falske profeter, altså folk der efter deres mening forkynder en falsk lære.

I drømme skelner vi dog ikke meget mellem en præst, ypperstepræst, kardinal, guru og lignende. Disse er alle udtryk for en person som formidler et budskab videre til os. De belærer os, irettesætter os, men også vejleder og inspirer os. Så hvilken rolle spillede præsten i din drøm? Var præsten flink, støttende opmuntrende, gav dig ro, trøst, fyldte dit sind med overskud og glæde, fred og taknemmelighed - eller var vi ude i den sure præst som hamrede næven ned i bordet, mens han råbende fortalte dig at du burde og skulle en hel masse ting?

Drøm om en præst har ofte noget med autoritet at gøre. Noget autoritet som du påføre dig selv fordi du har brug for at der er nogle, som rent faktisk siger dig et par alvorsord - altså vejleder og guider dig i den rigtige retning - Eller noget autoritet som du gør oprør mod. Et regelsæt, en mening, overbevisning, et system, fremgangsmåder eller andet, som du synes er forkert er repræsenteret via præsten og du opponere så i drømmen ved fx at udvandre, ved at nægte at lytte efter og lign.

Se også: Begravelse / Bryllup / Heks / Helgen / Kirke / Konfirmation / Magisk / Prædikant / Ypperstepræst

Psykopat

Tilføj kommentar  

Igennem tiden har diagnosen haft forskellige navne, fx ”galskab", "vrangforestillinger” og ”moralsk vanvid”. I dag siger amerikanerne ”sociopat” i stedet for psykopat, og bruger diagnosen ”antisocial personality disorder” (dyssocial personlighedsstruktur). Baggrunden for de nye betegnelser er dels, at ”psykopat” er blevet et ofte brugt skældsord, dels at definitionen på psykopaten hidtil fejlagtigt har fokuseret på individet selv og ikke har indeholdt psykopatens problemfyldte forhold til omgivelserne.

Og det er netop dette forhold som er interessant i forhold til at drømme om psykopater, eller at man i drømme opføre sig således at verden (og måske også ens vågne jeg) anser adfærden som værende psykopatisk. For det helt store spørgsmål er jo hvad der er normalt!

I forhold til at du drømmer om at andre er psykopater er dette sikkert din underbevidsthed som fortæller dig om at passe på. Psykopater er svære at læse, manipulerer med mennesker og føler absolut ingen skyld, når nogen lider på grund af dem. Så din underbevidsthed advare dig formentlig om at der er nogle som måske ikke vil dig det godt.

Det er dog mere interessant når du drømmer om selv at være psykopat, eller blive opfattet således af andre. At sejrherrerne skriver historien ved vi godt alle sammen og synes også det er helt okay for de var nogle værre nogle under apartheid styret i Sydafrika, Det Tredje Rige, Det tidligere Sovjetunionen, etc. etc. Men der er dog altid grund til at lave lidt fri selvstændig refleksion over hvem, hvad, hvordan og hvorfor - og sådanne reflektioner ender ikke altid med at være i overensstemmelse med hvad der historisk og kulturelt anses for sandhedsnormen der hvor man befinder sig.

Således anskuet kan din drøm om selv at være psykopat pege på dine inderste overbevisninger om hvad der egentlig er sandheden, hvad der egentlig bør anses som værende normalt og unormalt. Altså et opgør med den herskende moral, de regelsæt vi er underlagt økonomisk, lovmæssigt og moralsk.

Se også: Diktator / Oprører / Racist / Raseri / Sindsyge / Vrede

Puls

Tilføj kommentar  

Kjenne etter pulsen/hjerteslag

Pulterkammer

Tilføj kommentar  

Se: Bygninger, huse

Se også: Bygninger, huse

Puma

Tilføj kommentar  

Pumaen optræder når man reagerer på, at andre træder over ens grænser eller forsøger at styre eller kontrollere én og man helt impulsivt reagere med angreb eller vredesudbrud. Puma er også et skomærke og det engelske udtryk Cougar benyttes om modne kvinder, der foretrækker yngre mænd. Puma kaldes også en bjergløve, men ligner dog mere en stor kat end en løve. Det er et farligt dyr men de fleste opfatter ikke pumaen som decideret faretruende i drømme. I stedet er symbolikken mere i retningen af det vi almindeligvis forbinder med katte: Selvstændighed, lad mig være i fred og jeg lader dig være i fred, hvis jeg vil noget skal jeg nok sige til, egenrådig og lign.

Se også: Dyr / Farver / Kat / Panter

Pung

Tilføj kommentar  

En pung rummer værdier. Er din pung tom er det måske et billede på at dit liv føles tomt, dit følelsesliv er drænet, du mangler sikkerhed, der er noget der truer. Bevogter du nidkært din pung kan der være en hentydning til seksualitet eftersom en pung kan være symbol for såvel det mandlige som det kvindelige kønsorgan. Er din pung godt fyldt er det måske blot en ønskeopfyldende drøm, eller et tegn på at det går dig godt i dit liv. At tabe sin punk kan symbolisere at tabe sin følelser, sit hjerte. Måske er der nogle du ufrivilligt skal bruge megen energi, følelser på, hvilket især er hvis din punk bliver stjålet. Drømmen kan også være en advarsel mod at være for skødesløs.

Se også: Penge / Taske

Punktering

Tilføj kommentar  

Måske en hentydning til det seksuelle område. Har nogen svigtet dig for nylig, eller er du blevet svigtet af nogen? Befinder du dig i en situation, hvor der er noget der skal rådes bod på før man kan komme videre? Se også det transportmiddel som var udsat for punkteringen.

Oplever du at punktere i din drøm handler det enten om at du forhindres i at bevæge dig væk, flygte fra noget eller at du føler dig handlingslammet. Hvis din punktering forhindre dig i at flygte så kig på hvad det er du flygter fra. Drømmen vil tydeligvis ikke have at du undgår dette. Drømmen vil gerne have dig til at blive og tage konfrontationen, ser realiteterne i øjnene. Drømmer du derimod om at punkteringen forhindre dig i at komme videre, indikerer det noget om din handlefrihed og bevægelsesfrihed i dit vågne liv, og du bør derfor se på, om der rent faktisk er nogle i dit vågne liv som forhindrer dig i at udføre og opnå dine mål.

Se også: Barriere / Bil / Cykel / Krampe / Lammelse / Transportmidler

Puslespil

Tilføj kommentar  

Som oftest er pudslespil i drømme, en afspejling af hvordan du løser problemer i dit vågne liv. Læg mærke til hvordan du samlede pudslespillet. Manglende der en brik? I så fald kan det så betyde at du leder efter et særligt element i din personlighed, som du synes mangler, synes bør styrkes? Læg også mærke til motivet. Hvis det lykkedes dig at samle pudslespillet, hvad fik du så ud af dette? En ro, eller en åbenbaring? Hvis det ikke lykkedes dig at samle pudslespillet kan du eventuelt bede dine drømme om flere oplysninger.

Se også: Legetøj / Quiz

Pyroman

Tilføj kommentar  

Pyromani er en sygelig opsættelse eller trang til ildspåsættelse. Årsagen til denne mani kan ofte tilskrives sorg og/eller ensomhed, der afføder en vrede, som så udmunder i, at aggressionerne for afløb ved ild. Ofte vil en pyroman ikke forestille sig faren ved at sætte ild til fx en etageejendom. I forhold til straffeloven skelner man mellem en pyroman, der er syg og en brandstifter, der handler fuldt vidende af f.eks. politiske årsager eller for hævn.

Drømmer du om at sætte ild på noget i din drøm peger dette ikke imod at du er pyroman, men på ildens rensende evne. Noget skal væk, brændes, nedbrydes, afskaffes, smides ud - fx uhensigtsmæssige adfærd, dumme vaner, dumme tanker og lign. - og dette kommer til udtryk i drømmen ved at du brænder noget ned.

Ild er symbolet på transformation og forvandling i en større målestok, dvs. i mere overordnede sammenhænge. At drømme om ild betyder at områder i tilværelsen er under forvandling, altså at man har et behov for at omlægge sit liv og værdier.

Se også: Bål / Ildbrand / Røg