Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 421
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Odense

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til Odense.

Skal du finde ud af hvad Odense eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du se på hvad du forbinder med Odense: H.C. Andersen, marcipan, noget man kører igennem, noget man kører forbi, hjem, zoologisk have, Jernbanemuseet, Odense domkirke, andet?

Se også: Byer / Landekontinenter

Offer

Tilføj kommentar  

Når du slår op under ordet "offer" er det fordi det har en vigtig forbindelse i din drøm, for dig. Du kunne også have slået op under dét, der forsagede, årsagen til at du var offer. Drømmen kan referere til dit vågne liv fortiden, og du må da spørge dig selv, om du føler dig som offer for tiden, og hvorfor. Hvad var du offer for? I symbolikken "offer" findes der altid en "bøddel", så hvem var din "bøddel"? Det er vigtige informationer at søge, for at få den rette tolkning. Hvis din drøm har elementer af grusomhed, en bøddel der hugger hovedet blodigt af sit offer, må du søge ind i dit inderste efter svaret, formentlig ligger der voldsomme følelser bagved, som din underbevidsthed opfordrer dig til at tage "kampen" op med, således at du kan blive et frit menneske igen.

Se også: Kriminell / Mobning (Sladder) / Slagsmål / SlidtAt væreføle sig

Olie

Tilføj kommentar  

Olie raffineres og splittes til forskellige slags underkategorier, f.eks. benzin. Olie associeres almindeligvis med energi, rigdom. Olie bliver brugt ved massage og i parfumer for at nære huden og give den en smukkere glød. Olie kan derfor henvise til noget sensuelt. Mere metaforisk anskuet kan olie tolkes som at du trænger til at blive smurt, for at komme i gang. Har du rustne hængsler? Har du for nylig gydt olie på oprørte vande?

Se også: Benzin / Brændstof / Gas / Kul / Massage

Omfavnelse

Tilføj kommentar  

En drøm hvor du modtager en omfavnelse, symboliserer ofte en repræsentant af hvordan du har det med dig selv for tiden. Omfavnelse, kys og ultimativt samleje er alle symboler på accept af sider man er klar til at begynde at integrere. Drømmen kan også være en opfordring til at holde mere af dig selv som du er, men det er vigtigt at forsøge at finde den person der gav dig omfavnelsen. Hvis du kan personificere vedkommende, er det måske en i dit vågne liv som du gerne vil i kontakt med, og drømmen er således en ønskeopfyldende drøm. Hvis det var dig der omfavnede en anden person, kan det betyde at du har brug for ømhed, nærhed og hengivenhed.

Drømmer du om at en person eller et dyr omfavner dig og ikke vil give slip, bider sig fast i dig og ikke vil lade dig gå - hvis dyret bare holder dig tilbage og ikke virke skræmmende så er det et tegn på at nogen som dyret er et symbol for vil hindre dig i at gøre noget dumt, beskytte dig, give dig et godt råd - hvis dyret er skræmmende, truende, er det et tegn på en afhængighed, en forbindelse som ikke er god for dig og som du bør løsne, frigøre dig fra.

Se også: Dyr / Kærlighed

Omflakken

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du flakker rundt, symboliserer drømmen oftest at du oplever en vis form for forvirring og har tabt orienteringen for tiden i dit vågne liv. Læg mærke til de omgivelser hvor du flakkede rundt, vejret, årstiden. Var du alene? Eller var I flere, der fulgtes? Sidstnævnte kan indikere, at der er andre mennesker indblandet i årsagen til din forvirring. Læg mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Faret vild / Fiasko / Gå- at / Kompas / Kort / Labyrint / Omvej / Retning

Omvej

Tilføj kommentar  

Et billede på en psykologisk måde at forholde sig til livet på. I stedet for at gå direkte til målet vælger man af uvisse grunde at gøre tingene i slowmotion ved at gå omveje. Det kan også være et billede som gør drømmeren opmærksom på at den måde man gør tingene på er en omvej og dermed spild af energi og viser andre og bedre måder at gå frem på.

Se også: Bevægelse / Korsvej / Retning

Opdagelse

Tilføj kommentar  

En drøm hvor du gør en opdagelse, symboliserer oftest, at du er i en udvikling af din personlighed. Du erobrer sikkert ukendt land i din psyke for tiden, og opdager sider af dig selv, der før har været dunkle. Prøv at huske hvad du opdagede? Blev du glædeligt overrasket? I så fald er det en håbefuld og positiv drøm. Hvis du derimod blev skuffet over din opdagelse, kan det indikere at du stiller for store forventninger til dig selv, og at dette i virkeligheden hæmmer for fremskridt. Læg mærke til omgivelser, farver, lyde og lugte i forbindelse med din opdagelse og læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Eskapisme/flugt / Eventyr / Fortryllelse / Ide / Offer

Opdrag (Ordre, befaling)

Tilføj kommentar  

Få du i drømmen en befaling, en ordre er det naturligvis interessant at se på hvem der befaler dig - om du acceptere og vitterlig udfører denne ordre - og hvad opdraget går ud på. Mest interessant er dog at kigge på hvorfor i alverden du finder på - det er jo din drøm! - at du skal have en ordre fra nogen eller noget. Hvorfor gør du ikke bare det som skal gøres? Hvorfor er der en anden, som skal kommandere med dig?

Mulige grunde til at nogen skulle kommandere med dig: Det er to sider af din personlighed som slås i drømmen og de udfordre hinanden - Det som du skal gøre er ikke okay ift. dine egne eller samfundets normer og det er nemmere hvis du bliver kommanderet hertil, for på den måde "handlede du jo bare efter ordrer" - Du kan ikke selv helt finde hoved og hale i din egne tanker og derfor opfinder du i drømme nogle eller noget som påbyder dig at gøre noget - i dette tilfælde er det egentlig dig selv som sætter dig selv på at lege detektiv og undersøge problemstillingen nærmere.

Se også: Autoriteter / Detektiv / Medium / Vejleder / Åbenbaring

Operation

Tilføj kommentar  

Drømme om en operation kan indikere nye sider af dig selv, at du nu er i stand til at kigge dybere ind i dit indre. Men operationen kan også referere til en udbedring af en skade eller fjernelse af noget som ikke længere er brugbart. Tænk over, hvad det var der blev bortopereret, eller hvad det var der blev udbedret. En drøm om en operation kan indeholde mange aspekter, men vil næsten altid referere til noget du bør forbedre i forhold til et andet menneske, eller et psykisk problem du skal tage fat i. Tænk over hvor operationen foregik? Hvem foretog den? Havde du tillid til kirurgen? Var du bange? Læg også mærke til din stemning og dine følelser da du vågnede.

Se også: Amputation / Korsvej / Laboratorium / Læge / Omfavnelse / Redskaber

Opkast

Tilføj kommentar  

Opkast kan symboliserer, at man har accepteret ting som gør en syg. Måske har man levet under vilkår, der har været uacceptable,men man alligevel har "slugt". Det kan også være, at der er tale om enkeltstående uacceptable hændelser, man har bidt i sig og ikke været i stand til at sige fra overfor. Symbolet opkast viser således, at den fortrængte virkelighed gør en syg. Symbolet viser også, at man er langt i processen, og snart vil forholde sig til den fortrængte virkelighed.

Se også: Menstruation / Sygdomme

Oprydning

Tilføj kommentar  

Hvad ryddede du op i din drøm? Din stue, garagen, hønsehuset, kælderen, et lager, din bil? - Det som du lavede oprydning i repræsentere noget symbolik, hvilket er udgangspunkt for din tolkning. Så først og fremmest så se på hvad du rydde op i din drøm og hvad dette repræsentere - altså slå op under drømmesymbol lager, bil, garagen, eller hvad det nu end var du ryddede op.

Dernæst så kig på tilstanden af det som du lavede oprydning af - var det en rodet kælder, var hele dit køkken fyldt med opvask? - Hvad var det for en type oprydning du lavede? Og hvordan var tilstanden af det som du forsøgte at skabe lidt orden på - var det helt tilrodet som en narkobule med alting beskidt og nedslidt og usselt og oprydningen kunne ikke andet end skabe bare sådan nogenlunde så det var til at være her - eller afdækkede du et flot parketgulv under en masse skidt, altså fandt ind til noget smukt og værdifuldt? Havde oprydningen en ende, eller var der blot nye mudrede fodspor hen over gulvet hvor du lige havde vasket, bare endnu mere opvask når du lige syntes du var kommet i bund, blot endnu flere blade, der hvor du lige havde fejet?

Nu har du emnet for det som du lavede oprydning i - og du har typen af den oprydning som du lavede og hvor den peger hen.... tilsammen skulle de gerne give dig tydelige spor om hvad din oprydning i din drøm betyder.

Se også: Lager / Renlighed/renselse / Rod / Støvsuger / Vaske

Oprører

Tilføj kommentar  

Drømme om oprører eller rebel, er et symbol på at det er tid at ændre på status quo. Måske har du tilladt andre at vise vejen, men det viser sig at være uhensigtsmæssigt for dig og skaber dermed rebelske impulser. Det er tid at finde din egen måde, bl.a. ved at rydde op i de tillærte/tilvænnede måder du plejer at agere og reagere på. Drømmen opfordrer dig sikkert til at begynde at sætte "hælene i", og stå fast på din mening. Læg mærke til andre symboler der kan understøtte tolkningen af din drøm, og læg også mærke til de følelser du havde da du vågnede.

Laver du optøjer i din drøm, har du måske brug for mere opmærksomhed. Hvis det er tilfældet, hvad gør du så for at få den? Måske opfordrer din drøm dig til at gøre vrøvl over noget, der generer dig. Eller har du måske opført dig for voldsomt for nylig?

Se også: Attentat / Bagvaskelse / Boykot / Demonstrationat demonstrere / Diktator / Handling / Psykopat / Råb / Sammensværgelse

Opskrift

Tilføj kommentar  

Drømme om en opskrift kan være meget nyttige og indeholde mange informationer. Vores underbevidsthed kan somme tider "drille" os lidt, og udtrykke sig i gåder, og det er her en opskrift kommer ind. Hvad indeholdt opskriften? Hvis det var en madopskrift, handler drømmen om kærlighed om omsorg, og måske henviser drømmen til nogle planer du tumler med, skal gennemtænkes endnu engang, før de iværksættes. Tænk over hvilke ingredienser der var anvist i opskriften. Og bemærk dig dine følelser da du vågnede.

Se også: Kærlighed / Køkken / Mad og drikke / Menu

Opstandelse

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Kristus / Overlevelse

Opsynsmand

Tilføj kommentar  

Drømme hvor du optræder som opsynsmand, handler ofte om kontrol. Drømmen indikerer at det er vigtigt for dig at have kontrol, måske selvkontrol. Hvis du holdt opsyn med en bygning, må du spørge ind til hvilken bygning der var tale om, og hvilket forhold du har til denne bygning. Hvis du mødte en opsynsmand, kan drømmen sige noget om din samvittighed. Forsøg at finde andre symboler i drømmen. F.eks. var opsynsmanden iført uniform? Hvad blev der holdt opsyn med? Husk også dine følelser da du vågnede.

Se også: Autoriteter / Barriere / Bygninger og huse / Uniform

Optøjer

Tilføj kommentar  

Optøjer benyttes om uro, vold, hærværk el.lign. som en ophidset eller protesterende menneskemængde udøver på et offentligt sted. Noget er ude af kontrol og vores fokus er på selve optøjerne, undtagelsestilstanden, volden, kampene - ikke så meget på hvad der har ført til urolighederne. Ofte benyttes optøjer til plyndringer og anden ulovlig adfærd, hvor optøjet blot er en undskyldning for at få lov til at rase ud, smadre biler, kaste flasker og sten efter politiet og anden civil ulydighed.

Drøm om optøjer peger oftest på at du har fået nok. Det er et opråb, noget må ændres, som oftest noget overordnet, noget som er udenfor din kontrol - derfor deltager du i, eller drømmer om et optøj. Det handler om at sige fra, gøre modstand, rejse sig og markere sit standpunkt, træde i karakter, indestængt frustration, der nu bryder ud i lys lue.

Et vigtigt spørgsmål til din drøm er hvorfor det er eskaleret fra en protest, fredelig markering af modsatrettede synspunkter, forhandling, en søgning efter et kompromis - til at være optøjer. Hvad er det som forhindre dig i at løse problemerne på anden vis? Som oftest er det fordi du står overfor en overmagt, et system, nogle spilleregler som er udenfor din kontrol, men som alligevel påvirker/begrænser dit liv; din økonomi, din udfoldelsesmuligheder, din frihed.

Var der tale om optøjer rettet imod dig? Noget som du står for? I så fald er det din underbevidsthed som advarer dig om truende, lurende konspirationer imod dig, din magt, karriere, kærlighedsforhold eller lign. Laver du optøjer i din drøm, har du måske brug for mere opmærksomhed. Hvis det er tilfældet, hvad gør du så for at få den? Måske opfordrer din drøm dig til at gøre vrøvl over noget, der generer dig?

Se også: Autoriteter / Barriere / Demonstrationat demonstrere / Modstander / Oprører

Orange

Tilføj kommentar  

En drøm, hvori farven orange er primært repræsenteret, handler efter al sandsynlighed om dit harachakra, det energihjul der ligger lidt under navlen, hvis element er vand, som symbolsk står for vores følelsesliv. Din drøm vil derfor sikkert handle om dine følelser. Prøv at finde andre symboler i din drøm, og relaterer dem så til farven orange. Harachakraet har med livet og følelserne at gøre, seksuelle energier og kreative kræfter. Den ejer den gules lys og den rødes varme og bliver derved glødende. Farven udstråler sikkerhed og selvrespekt. Så din drøm handler sikket om, at du for tiden har styr på dit følelsesliv, at der er balance og harmoni, glæde og spontanitet. Orange er en blanding gul og rød og den er komplementær til blå. Farven er forbundet med tal nr. 1.

Se også: Farver

Ord

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer i ord symboliserer det at du er disponeret for at forstå budskaber bedre ved verbal tale/skrift end i billedsprog. Det er vigtigt at du kan huske ordene, der kan ligge et stort budskab til dig i dem. Det kan også i mange tilfælde være beskeder fra hjælpere/skytsånder om enkle og ligetil anvisninger på, hvordan man tager det næste skridt i sin proces.

Hvis du drømmer om at gentage ord er det formentlig fordi du tænker på det at chante - gentagelse af ord - Chanting baseret på gentagelse af ord, sætninger, mantra - og ideen, formålet, hensigten er at sætte personen i en meditativ tilstand / hjælpe med at meditere. Ordet chanting kommer fra engelsk og den danske benævnelse er egentlig recitation men oftest benyttes de engelske betegnelser chante, chanting. Man benytter at chante i buddhismen og yoga, men der kan udmærket laves en parallel til det at fremsige den samme bøn gentagne gange. For den ikke-kyndige og for lægmænd kan chante i øvrigt også forveksles med populær psykologi fra især 1990erne hvor det blev fremført at hvis man bare gentager det samme overfor sig selv tilstrækkelig mange gange så bliver det en sandhed - altså sætninger i stil med "Jeg er et succesfuldt menneske" og lign.

Se også: Avis / Bog / Brev / Sang / Stemmedin egen eller andres / Tale

Orgel

Tilføj kommentar  

Drømme hvori indgår orgel som primært symbol, repræsenterer delvist noget mandligt seksuelt. Faconen på orglepiperne henviser til det mandlige kønsorgan, men det er individuelt for tolkningen, hvordan du har det med orgler. Mange mennesker forbinder orgel med kirkelige ceremonier, og drømmen kan da vise dig noget om dit forhold til kirken. Hvordan var lyden og tonerne i orglet? Og under hvilket sceneri opstod orglet. Forsøg at finde flere symboler, der kan understøtte tolkningen, og husk også at lægge mærke til stemningen i drømmen, og følelserne du havde, da du vågnede.

Se også: Musik / Musikinstrumenter

Orgie

Tilføj kommentar  

Orgie er sandsynligvis en ønskeopfyldende drøm. Måske et ønske om at bryde nogle seksuelle grænser. Din aktivitet i orgiet er vigtig for tolkningen. Var det dig der lystigt tog for dig af retterne, eller var det dig, der blev brugt i et orgie? Og hvade du lyst til at blive brugt eller var det dig imod? Det er naturligvis også vigtigt at se på hvem, der i øvrigt deltog i orgiet.

Se også: Anima og Animus / Casanova / Polygami / Sex

Orkan

Tilføj kommentar  

Drømme om orkaner kan være direkte indikatorer for dit siinds tilstand og dit følelsesliv for tiden i dit vågne liv. Drømmen vil måske minde dig om, at du skal komme til udtryk hvis du er vred, for at vreden ikke skal ophobe sig i din krop og skabe ubalancer. Orkaner er vejrfænomener, der kan være så voldsomme at de er altødelæggende. Man taler meget om orkanens øje - så det er nærliggende at koncentrere din tolkning på, hvad der sker i dit center, dit mentale spændingsfelt? Forsøg at huske flere symboler? Var orkanen ødelæggende, kan det betyde at du er angst for at slippe dine inderste vrede, rasende følelser ud, fordi du er bange for de destruktive konsekvenser dette kan have.

Naturen har kræfter mennesket ikke kan hamle op med. En orkan kan opstå pludseligt, af meterologiske årsager, er det sådan din egen vrede, dit temperament også er indrettet? Læg mærke til årstiden, var det regn og slut? Blev der oversvømmelse, handler drømmen om disse overvældende følelser, og da er det især vigtigt at få dem kanaliseret ud, således at dine følelser ikke kommer til at vælte dig selv omkuld. Forsøg at huske dine følelser da du vågnede.

Se også: Ly / Lyn / Vejrforhold / Ødelæggelse

Orme

Tilføj kommentar  

En orm er en generel betegnelse for et aflangt dyr uden ben. Den kan være mere eller mindre giftig som fx hugormen, stor som fx Midgårdsormen fra nordisk mytologi, eller anakonda slangen eller ganske uskyldig som fx regnormen. Nærværende tolkning er ud fra drømme om orme af typen som regnormen.

Nedbrydning, dekomposition, af døde planter, dyr og andre organismer er et led i naturens kredsløb. Bakterier og svampe er de vigtigste nedbrydere. Et nedfaldet blad bliver hurtigt dækket af bakterier, der udskiller enzymer, som frigør de mindst komplicerede stoffer. Snart koloniseres bladene af strålesvampe, som kan nedbryde selv meget komplicerede og modstandsdygtige stoffer. Inden længe kommer de egentlige svampe og der udvikles et økosystem af mange forskellige mikroorganismer, der lever af det døde stof og af hinanden. Man benytter termen forrådnelse om denne proces. Smådyr som bænkebidere, bille- og fluelarver, orme og snegle, er vigtige led i nedbrydningen. De æder de døde blade og resterne kommer ud som ekskrementer. De er nu findelte og rensede og hermed får mikroorganismerne en større angrebsflade, og nedbrydningen kan gå hurtigere. Denne fødekæde er meget vigtig i skovbundens, markens og skovbækkenes økosystemer.

Vi mennesker ved godt at sådanne økosystemer og fødekæder er naturlige og peger på en evindelig cyklus, men når vi drømmer om nedbrydning er det som oftest ikke i positiv forstand. Vi tænker på at noget forgår, noget nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt. Dette kan dog være positivt i den forstand at du ofte vil drømme om dårlige aspekter af din personlighed, dårlige tilhørsforhold og lignende som i drømme er i forråelse. Fx ved at det er fyldt med mider og orme, eller dækket af svampe og bakterier. Sådanne drømme er ganske positive for de peger på en god udvikling for dig.

Mange drenge spiser orme, som en slags manddomsprøve - og derfor kan drømme om orme også handler om magt og kontrol. Ifølge Freud er orme også falliske symboler, men drømme hvori orme indgår peger sjældent på noget seksuelt. Endelig kan orme associeres med lystfiskeri, tidlige barndomsoplevelser hvori orme blev brugt som madding og måske det har noget med din drøm at gøre?

Se også: Dyr / Dæmonmandlig / Fisk / Forrådnelse / Jord / Krybdyr / Maddiker / Larver / Rådne / Slange / Æble

Ornament

Tilføj kommentar  

Et ornament er en stiliseret figur, mønster eller tegning, som ofte gengiver slyngede planter, fantasidyr og lignende, og som bruges som udsmykning på fx huse, møbler og kunsthåndværk. Drømme om et ornament repræsenterer ofte en umoden side af dig selv. Tænk på om du gør for meget ud af at dekorere dig selv, og dermed skjuler dig selv for omverdenen? For at få en indgående tolkning, er det vigtigt at finde frem til flere symboler i drømmen. Hvordan så ornamentet ud? Hvilken farve knytter sig til drømmen? Har du brug for at indramme noget?

Se også: Billede / Farver / Galleri / Geometriske former / Mandala / Maske / Ramme / Symboler / Udstilling

Otium

Tilføj kommentar  

Når man nyder sit otium, så nyder man frugterne af sin indsats. Man høster hvad man har sået. Måske er det en ønskeopfyldende drøm. På den anden side kan du være så stresset, så overbebyrdet med arbejde og forpligtelser for tiden, at du ganske enkelt har lyst til at trække dig tilbage. Prøv at huske på hvordan du havde det med dit otium. Føltes det rigtigt, eller følte du at det var et ufrivilligt otium?

Se også: Alderdom / Ferie / Høst

Overfald

Tilføj kommentar  

Overfaldt du selv nogen i din drøm er det ofte tegn på sund aggressivitet. Du har fået nok og siger fra, sætter en grænse og toner klart flag om dit standpunkt og mening. Du renser ud og raser ud. Drømmen er sandsynligvis en hentydning til at du i dit vågne liv bør kigge lidt nærmere på lurende, slumrende konflikter og søger at imødegå dem konstruktivt før de bryder i brand.

Er der andre som overfalder dig i din drøm skal vi først se på hvad det er du bliver overfaldt af. Et dyr, en kollega, en overordnet, din kæreste, andet? Det, som overfalder dig i drømmen vil dig paradoksalt set ofte godt! Det er fx sider af din personlighed som overfalder mindre gode sider, eller nogle som prøver på - rent bogstaveligt - at banke ind i dig at du bør ændre adfærd, handling før du gør skade på dig selv eller andre. Det er således en konstruktiv drøm med en opfordring til at handle og gøre det som du inderst inde godt ved er det bedste at gøre.

Vi kan dog også i drømme være bange for at blive overfaldet fordi vi i det vågne liv har nogle udfordringer med fx økonomi eller fordi vi reelt føler utryghed ved nogle personer. Drømmen er i så fald en advarsel og en opfordring til at udvise forsigtighed. Subsidiært få gjort noget ved de (måske ganske reelle og virkelige) årsager som ligger til grund for frygten.

Se også: Angribe / Fejde / Incest / Misbrug / Modstander / Sammensværgelse / Slagsmål

Overlevelse

Tilføj kommentar  

En drøm om at du overlever en katastrofe, kan indikere et meget stort ansvar i dit vågne liv, et ansvar du måske ikke er klar til at påtage dig på nuværende tidspunkt. Drømme hvor du oplever andres overlevelse, vil oftest tyde på at du overlader det tunge arbejde til andre. Umiddelbart skulle man synes, at overlevelse er en heldig ting, men hvis du har det dårligt og går med tanker om livets værdi for dig, vil drømmen have en anden drejning. Tænk nøje over hvordan du overlevede, og fra hvad? Var der tale om en katastrofe? Og hvad var omstændighederne, overlevede du kun med nød og næppe? Læg også ekstra mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Drukne / Døden / Frit fald / Redning / Skibbrud / Velsignelse

Overnaturlige mennesker

Tilføj kommentar  

Det er ganske normalt at møde overnaturlige mennesker i drømme. Folk som kan flyve eller på anden måde besidder overnaturlige evner. Tolkningen er helt afhængig af om disse personer skræmmer dig eller du har det godt med dem og føler de er her for at hjælpe, beskytte dig.

Se også: Aliens / Berømte personligheder / Beundring / Engel / Fantasi og fortidsdyr / Fe / Forbandelser / Forfulgt / Fremmed / Heks / Mafia / Magisk / Skytsånd

Overordnet

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om din overordnede, kan det selvfølgelig handle om en dagsrest. Men generelt symboliserer den overordnede din egen indre "forælder", din chef eller en anden autoritet som du har respekt for. Hvis din overordnede havde noget at påtale overfor dig, antyder drømmen måske at du ikke er så effektiv for tiden, og at du er nødt til at anstrenge dig lidt mere for at nå dit mål. Tænk over, om du kan finde andre symboler i drømmen, og tænk også over hvem din overordnede var? Er det en du kender? I så fald kan der være tale om et menneske som du ser op til, og som indeholder nogle kvaliteter som du gerne ville besidde. Tænk drømmen igennem, og find flere symboler for en yderligere tolkning. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Autoriteter / Beundring / Diktator / Far / Fortiden / Forældre / Forældreløs / Opsynsmand

Overskrift

Tilføj kommentar  

Drømme hvori der indgår en overskrift er yderst vigtige. I overskriften kan ligge en vigtig meddelelse til dig, og det er derfor af stor betydning at du kan huske hvad der stod i overskriften. Drømmen kan selvfølgelig også relatere sig som en dagsrest, noget du har set dagen i forvejen - men forsøg at finde flere symboler, find ud af hvad der stod i overskriften, og gå evt. ind her på siden og se under de forskellige ord. Underbevidstheden kan spille dig "et puds", og meddele sig til dig i koder. Læg mærke til dine tanker og følelser da du vågnede.

Se også: Avis / Bog / Opdagelse / Ord / Åbenbaring

Oversvømmelse

Tilføj kommentar  

En drøm hvor du bliver oversvømmet handler sædvanligvis om følelsesmæssig overlevelse. Vand er symbolet på følelser og oversvømmelse bliver derfor et billede på stærke følelsesmæssige oplevelser, som du befinder dig midt i og føler dig overvældet af. Drømmen kan også antyde, at du har fået bearbejdet blokeringer og dermed fået åbnet til følelsesmæssige områder, der i første omgang virker som en oversvømmelse, men når du igen har opnået kontrol, vil du opdage en rigere oplevelsesflade, med mulighed for større armbevægelser og glæde.

Sådanne drømme kan også antyde, at du selv kan være oversvømmeren, om der er noget du "oversvømmer" i dit liv. Måske er du følelsesmæssigt for omklamrende i forhold til andre mennesker, og da må du selvfølgelig arbejde på at frigøre dig. Læg mærke til landskabet, hvor oversvømmelsen fandt sted og bemærk også vandets karakter? Havvand? Grumset vand? Husk dine følelser omkring drømmen, da du vågnede.

Se også: Vand / Vejrforhold

Overtræde, at

Tilføj kommentar  

Drømme om at overtræde er muligvis en henvisning til, at du for øjeblikket invaderer andre menneskers privatliv. Er der nogle grænser hos andre mennesker du ikke har fået øje på? Drømmen kunne også være et "varsel" til dig om at det er ved at ske. Når sådanne drømme dukker op, betyder det som regel at du har brug for at få opmærksomhed. Søg videre i drømmen og find ud af hvad du overtrådte? Færdselsloven? Fik det konsekvenser? Fik du dårlig samvittighed? Bemærk i øvrigt også din sindsstemning da du vågnede.

Drømmer du om at overtræde grænser for normal adfærd kan det også pege på en frihedstrang, trang til at sprænge nogle rammer, noget konfirmativt du føler er stivnet og som der bør rokkes ved. Drømmer du om at overtræde ganske alvorlige grænser såsom at slå et andet menneske ihjel, at udsætte nogen for et seksuelt overgreb - peger dette på tabuer og lyster, mørke sider af din personlighed som du har svært ved at affinde dig med. At du drømme sådanne slemme ting kan være positivt i den forstand, at det også peger på en lyst til erkendelse, en lyst til at arbejde med sådanne svære problematikker, en lyst til at undgå at begå overgreb, undgå at skade dig selv eller andre.

Se også: Ensomhed / Incest / Kvæle / Misbrug / Optøjer

Ovn

Tilføj kommentar  

Hvad havde du i ovnen? Hvis der er tale om en kakkelovn, er det måske dine barndomserindringer der kommer op i dig, fordi du måske føler dig alene og ensom for tiden. En kakkelovn giver rigtig god varme og nostalgisk set vil der ligge erindringer i sådan en drøm, som kan handle om en længsel efter barndommen. Hvis der imidlertid er tale om en ovn i et komfur, er der tale om at tilberede mad, og dette betyder omsorg og kærlighed. Det er derfor vigtigt for den rette tolkning at finde ud af hvad der var i ovnen, og hvem du eventuelt lavede mad til.

Drømmen kan også tale om at der er "lagt i ovnen", hvilket betyder at der er problemer og konflikter på vej, som du helst vil undgå - men som er undgåelige. Du forsøger måske at afbrænde noget belastende i en brændeovn?

Se også: Bagvaskelse / Ildbrand / Kage / Madlavning / Pejs / Radiator