Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 428
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Mad og drikke

Tilføj kommentar  

Drømme om mad og drikke kan meget vel være lige præcis hvad det er. Altså uden fortolkning. Drømmer du under en slankekur om det store tag-selv-bord kan det være fordi kroppen signalerer at den savner fødeindtagelse. Men tolkningen af mad og drikke i drømme, når man ikke er sulten eller på slankekur er en helt anden sag.

Det kan være et spørgsmål om selvdisciplin, specielt hvis ens ophav holdt strengt på at man skulle spise op som barn. Sådanne drømme kan være en opfordring til at udøve en større beherskelse, eller selvdisciplin på et eller andet område, der ikke har med mad og drikke at gøre. Hvis du i drømmen blot nipper til maden og er meget selektiv, kan det have sammenhæng med noget du i dit vågne liv er følelsesmæssigt involveret i, noget du prøver at holde tilbage. Måske går du for forsigtig frem og arbejder med overfladen, de små detaljer i stedet for at gå virkelig til bunds i sagen. Sad du ved et festmåltid, bør du overveje om du i dit vågne liv reelt har trang og lyst til at gå ind i et eller andet forhold.

Har du i drømmen svært ved at sluge maden, kan det være et tegn på en form for sulgt efter en anden slags næring, kærlighed, tryghed etc. Laver du mad og/eller serverer den er det ofte udtryk for kærlighed. Prøv at undersøge hvordan du lavede mad i drømmen. Gik det hurtigt, eller var du meget omhyggelig. Og sammenlign måden du tilberedte maden, med den måde du udtrykker kærlighed til din partner, familie, venner etc.

Uddelte du mad i et hungerramt område, var der så mad nok til alle? Hvis det ikke var tilfældet, kan drømmen være en advarsel om, at du er drænet følelsesmæssigt. Skulle du betale for maden kan det referere til din økonomiske situation. Mad og penge hænger ofte sammen; kan det hentyde til et forsøg fra din side på at købe dig til kærlighed?

Se også: Diæt / Drik / Fløde / Frugt & grøntsager / Honning / Kirsebær / Korn / Madeat / Madlavning / Menu / Middagat tilberede / Opskrift / Sirup / Smør / Sult / Vand / Viktualierum (Spisekammer)

Maddiker / Larver

Tilføj kommentar  

Når vi drømmer om nedbrydning er det som oftest ikke i positiv forstand. Vi tænker på at noget forgår, noget nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt. Dette kan dog være positivt i den forstand at du ofte vil drømme om dårlige aspekter af din personlighed, dårlige tilhørsforhold og lignende som i drømme er i forråelse. Fx ved at det er fyldt med mider og orme, eller dækket af svampe og bakterier. Sådanne drømme er ganske positive for de peger på en god udvikling for dig.

Tænk over, om din drøm kunne sige noget om, at der er noget i dit liv, der er ved at gå i opløsning eller rådne væk. Prøv at genkalde, hvordan du forholdte dig til det der rådnende; prøvede du på at rydde op i det, eller gik du din vej? Det som rådner, som går i forrådnelse i din drøm, er et symbol på noget som ikke har det godt - fx din økonomi, dit kærlighedsliv, dit helbred, din selvopfattelse? I drømme er vi ofte selv det som vi drømmer om. Man kan sige at vi ikke drømme om fx en muldvarp, men os selv - eller en del af vores liv, vores person - repræsenteret igennem muldvarpen. Hvis vi således ser en død muldvarp der er ved at gå i forrådnelse repræsenter den døde rådne muldvarp noget fra vores egen verden, noget af vores egen personlighed som nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt.

Se også: Begravelse / Forrådnelse / Grav / Nedbrydning / Orme / Rådne

Made, at

Tilføj kommentar  

Hvis drømmen handlede om at du fodrede dyr eller fugle, kan du undersøge om der er nogen i dit vågne liv der har brug for din opmærksomhed og omsorg. Hvis drømmen handlede om at du madede dit barn, kan det betyde at dit indre barn trænger til følelsesmæssig varme og omsorg - næring fra dig. Drømmen kan i så fald henvise til, at du bør passe godt på dig selv for tiden. Hvis du drømte at du madede din gamle mor f.eks., kan drømmen handle om værdighed og din oplevelse af stolthed i forhold til en autoritetsfigur, eller autoriteten i dig selv. Se om du kan finde andre symboler i drømmen, og husk dine følelser da du vågnede.

Se også: Barn / Madlavning

Madlavning

Tilføj kommentar  

At tilberede et måltid mad er en kærlig handling, som symboliserer din omsorgsevne i dit vågne liv. Se på hvilke ingredienser du anvendte. Se også på hvor du lavede maden, og hvem der skulle indtage den. Drømmen kan også være en henvisning til, at du bør ofre mere tid på din kreativitet, men alt efter hvem der skulle indtage maden, kan drømmen fortælle noget om dit moderinstinkt, eller du måske skal bekymre dig mere om andre end dig selv for tiden. Så tænk over, om du er lidt for selvfokuseret i dit vågne liv? Tænk også efter andre symboler i drømmen og læg mærke til din stemning og dine følelser når du vågner.

Se også: Høst / Iskage / Jage / Kød / Madeat

Madonna

Tilføj kommentar  

Drømmer du om sangerinden Madonna så kig på følgende: - Hvem er du ift Madonna? Er du tilskuer, korpige, er du Madonnas elsker, lysmanden der styre scenelyset? Hvad er dit forhold til Madonna i din drøm? - Dernæst så kig på hvad du forbinder med denne person. Synes du hun er pæn, spændende, sexet? Hvad er dine tanker om og dit kendskab til Madonna? - Endelig så kig den anden vej. Hvad synes Madonna om dig i drømmen?

Drømmer du om Madonna i betydningen Jomfru Maria peger drømmen på kærlighed, tilgivelse, syndsforladelse, overbærenhed, moderlighed.

Se også: Berømte personligheder / Jomfru

Madras

Tilføj kommentar  

Drøm om en madras betyder at du tænker på madrassen, men den er jo en normalt del af en seng, og husker du kun madrassen fra din drøm har det en årsag og betydning. Tidspunkter hvor vi lægger mere mærke til madrassen end sengen er fx. når madrassen er smidt på lossepladsen, eller når madrassen udgør sengen fx i et fattigt hjem, en narkobule og lign. Vi forbinder også madrassen i sig selv med (måske ufrivillig) sex og hvis madrassen i sig selv er ualmindelig blød eller fast. Fakirens madras med spidse søm i den ene ende af spektret og prinsessen på ærten med hendes tyve madrasser i den anden ende. Hvad din drøm om madras peger imod finder du ud af ved at se på helheden af din drøm og hvilken rolle som madrassen havde i din drøm.

Se også: Fjeder / Mobning (Sladder) / Seng / Soveværelse

Magisk

Tilføj kommentar  

At noget er magisk bruger vi om noget vi ikke forstår eller kan forklare logisk. Som regel er magisk noget positivt. Oprindelig benytte vi ordet magi om at bestemte ritualer og materialer kan beherske overnaturlige kræfter. Magi blev således anset for at være noget der rent faktisk virkede, omend ofte i det skjulte. Den uforklarlige helbredelse, den pludselige overraskende død - sådanne hændelser blev omtalt som værende magiske, okkulte.

At udøve magi er således at påvirke noget i det skjulte, årsagssammenhængene er uklare. Denne påvirkning kan enten være negativ, sort magi: Voodoo, forbandelser, nedkalde modstand og død til ens fjender etc. - Eller den kan være positiv, hvid magi; Kærlighedens pil sendt af Amor, Cupido, Eros. De helbrede urter som kurer den syge, fjernhealing etc. Så hvilken type magi var der tale om i din drøm? Hvem stod bag den og hvem var den rettet mod?

Se også: Dæmonkvindelig / Dæmonmandlig / Engel / Eventyr / Fantasi og fortidsdyr / Fe / Forsvinde / Medium / Tryllekunstner / Wicca / Åbenbaring

Magt

Tilføj kommentar  

Drømmen og din underbevidstheds stemme igennem drømmen, vil sandsynligvis hentyde til, om du indtager for meget magt eller for lidt. Magt har mange ansigter. Har du magt over dit liv? Har du magten over andre mennesker, og i så fald er det gavnligt og befordrende for dig? Ordensmagten, autoriteter der har magt over dig, symboliserer at din selvoplevelsesværdi er for lille, og du bør derfor søge at få selvtillid på en eller anden facon der virker godt for dig. Spørg også dig selv, om du formår at gennemtrumfe dine holdninger. Læg mærke til andre symboler og dine tanker og følelser da du vågnede.

Se også: Arrestation / Autoriteter / Diktator / Dommer / Duel / Flydemed / Konge / Politi / Politiker

Male

Tilføj kommentar  

Drømme hvori du maler symboliserer oftest din kreativitet. Hvis du drømte at du malede et billede på lærred, og dette ikke er noget du sædvanligvis gør, kan drømmen handle om en opfordring til at udtrykke din kreativitet på denne måde. (Iøvrigt kan det at male være en anden måde at nå ind til sine drømme på, end at skrive). Hvis du malede en væg, kan drømmen antyde at der er noget du dækker over. Læg mærke til farverne du anvendte i drømmen. Hvis du malede graffiti, kan disse indeholde budskaber, og derfor er det vigtigt at du kan huske, og har kunne læse hvad der stod. Læg mærke til andre symboler i drømmen, og husk at lægge mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Farver / Kunstner

Mandala

Tilføj kommentar  

En mandala er et cirkelformet symbol, der betegner psykologisk helhed, universets lovmæssighed og symbolet på altings sammenhæng. Malede eller tegnede du en mandala, kan drømmen henvise til din ubevidste trang til at finde helheden i dig selv eller i den ydre verden. Mandalaen er et stærkt og gammelt helligt symbol, så hvis du ikke kender til mandalaernes betydning i forvejen, kan drømmen måske opfordre dig til at søge de forskellige mysterier der ligger gemt i dit dybe indre.

Symbolet er tegn på helhed, men som samtidig rummer et centrum; hvorfor drømme hvor mandalaen er fremtrædende, symmboliserer dit behov for helhed. Føler du dig som en del af en helhed? Føler du, at du har helhed i dit liv? Er du centreret i dig selv, eller er dit center ude af balance? Læg mærke til hvilke farver du anvendte og hvilke former du tegnede inde i cirklen. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Balance / Centrum / Cirkel / Geometriske former

Mareridt

Tilføj kommentar  

Mareridt optræder når vi får adgang til materiale i det ubevidste, der er gemt godt af vejen, fordi vi har fortrængt eller blokeret det fra vores bevidsthed. Grunden til dette vil altid bunde i negative oplevelser, som på en eller anden måde var skadelige for os. Derfor vil frygt altid optræde, når der atter åbnes til de "lukkede rum", men det magiske er at bearbejder man dette materiale, vil man få det bedre på de mest forunderlige måder. Hvis dette mareridt gentager sig i handling og scene, er det værd at kigge på scenariet, og finde symbolerne. Først der vil du kunne få den forløsning der ligger i gevinsten af mareridt.

Se også: Angribe / Armod / Drøm i drømmen / Misbrug / Trussel / Vrede

Marilyn Monroe

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en berømthed betyder for tydning af din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til berømtheden.

Se også: Berømte personligheder / Blondine

Marionet

Tilføj kommentar  

En marionet i en drøm kan være advarende. Hvem trækker i dine tråde? Føler du dig som en marionetdukke i dit liv for tiden? Drømmen kan henvise til at du bør tage styringen over dit liv, og ansvaret for dine handlinger og ikke danse efter andres pibe, hvis det er det du gør i dit vågne liv? Tænk over andre symboler i drømmen, stop op og spørg dig selv indgående om ovenstående og mærk dine følelser da du vågnede. Følte du afmagt? Ligegyldighed? Frustration over at have mistet styringen?

Se også: Bugtaler / Dukke / Fjernstyret / Mime / Tvilling

Marked

Tilføj kommentar  

Et marked er et sted hvor man handler med hinanden. Her er som regel en masse aktiviteter blandet sammen, en masse drømmesymboler; eksempelvis menneskemasser, gøgleri, folk der snakker med hinanden etc. og den nærmere tolkning afhænger således af hvad du lavede på markedet og hvilket marked det var. Drømmen kan måske handle om hvad du har at tilbyde på et hvilket som helst opråde; dit parforhold, dit arbejde etc. Om hvordan du præsenterer, markedsfører dine varer for andre. Gjorde du en god handel, eller var du handlende og der var ingen, der ville købe dine varer? Se også nærmere på hvilket marked, der var tale om; var det et kvægmarked, et loppemarked, et antikmarked?

Se også: Penge / Sælger / Udsalg

Marker

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om marker, er det et symbol på tryghed. Så det kan evt. være at du er i et punkt i dit liv, hvor du enten føler tryghed eller savner tryghed.

Se også: Høst

Maske

Tilføj kommentar  

Tildækningen, det at bære en maske, har helt sikkert en betydning. Hvem er det i drømmen som er tildækket, skjuler de sig, undgår de dig, undgår du dem? Hvad gemmer sig bag masken? Drømme hvor du har maske på, kan referere til din ærlighed i din optræden overfor andre mennesker i dit vågne liv. Dækker du dig til? Skjuler du din sande natur? Masker er et stærkt drømmesymbol, idet en maske har så mange funktioner og symboler i forskellige kulturer. Det afhænger derfor primært af, hvordan du har det med masker. Rædselsvækkende eller frigørende?. Læg mærke til hvordan masken så ud? Hvad udtrykte den? Masker bruges også i teaterstykker, så måske ligger der et kreativt element i din drøm. Drømmen kan opfordre dig til at være mere synlig; altså lægge masken, men masken kan også beskytte dig. Læg mærke til dine følelser da du vågnede.

En maske kan også være et udtryk for en dualitet - to sider af samme sag.

Se også: Aggression / Anima og Animus / Djævlen / Dække - over / Image / Karneval / Kosmetik/sminke / Skuespil / Teater / Yin og yang

Maskeradefest

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Karneval

Maskulin

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Anima og Animus / Mænd

Massage

Tilføj kommentar  

Massage er revitaliserende, opløsende og velvære. Hvem gav dig massage? Hvilken form for massage modtog du? Var det hårdhændet eller blidt? Nød du det, kunne du tage imod? Alle disse spørgsmål er vigtige for at finde den rette tolkning. Men selve symbolikken i massage handler om at give og modtage, og der kan være tale om at du mangler at få løsnet nogle knuder i dit indre. Massagen i en drøm kan også betyde at du har brug for varme til at forløse frosne følelser. Læg mærke til dine følelser og stemninger da du vågnede.

At drømme om at få eller give massage kan være rettet mod: Erotik, sex, begær / Wellness, at forkæle, belønne sig selv / Behov for omsorg, nærhed, kærlig berøring, kontakt.

Se også: Magt / Omfavnelse / Sex

Mast

Tilføj kommentar  

En mast er ligesom en flagstang, et fyrtårn, en høj skorsten mv. som oftest et fallos.

Se også: Fallos / Skib / Tårnkirketårnfyrtårn etc.

Mave

Tilføj kommentar  

Drømme hvori indgår denne del af din krop, kan symbolisere noget om din måde at indtage livet på. Havde du mavepine? I så fald kan din underbevidsthed fortælle dig at der er noget i dit vågne liv som piner dig. Det er i maveregionen at mennesker oftest mærker deres følelser, så læg mærke til om du i dit vågne liv er opmærksom på dine følelser - både de angstfyldte og de fredelige. Læg også mærke til andre symboler i drømmen, og dine følelser da du vågnede.

Se også: Følelser / Kroppen / Kropsbevægelser / Kropsfunktioner / Sygdomme

Medalje

Tilføj kommentar  

En medalje er en anderkendelse fra samfundet, dvs. fra drømmerens overjeg. Hvem er det i drømmen, der lever så meget op til normer og krav i samfundet, så en medalje er aktuelt? Hvem uddeler medaljen? Og hvad fortæller drømmens indhold iøvrigt om drømmerens forhold til autoriteter, samfundsnormer mv.?

Se også: Admiral / Amulet / Autoriteter / Emblem / Hæder / Parade / Ris og ros / Uniform

Medium

Tilføj kommentar  

Et medium defineres som en person med særlige evner til at danne forbindelsesled mellem det hinsidige og det dennesidige. Og derfor er relationen mellem begrebet healing og begrebet clairvoyance nærliggende. Ikke at forveksle med begrebet et medium, er i øvrigt begrebet telepati, der er tankeoverførsel fra et sind til et andet uafhængigt af de kendte sansekanaler. Telepati forekommer hyppigst blandt familie og venskabsrelationer eller mellem mennesker, der kender hinanden godt.

At modtage informationer, der stammer fra åndeverdenen, og viderebringe dem til andre gennem skrift eller tale, er kendt som kanalisering. At kanalisere betyder således at modtage budskaber fra guider på højere bevidsthedsplaner eller fra sit eget højere selv – en evne som flere og flere føler sig i kontakt med, glimtvis eller i længere forløb. Det kan siges at være en indre stemme, der fortæller om alt muligt. Dog til forskel fra det gale menneske, kun når han eller hun bliver kontaktet og rådspurgt.

Drøm om selv at være et medium, eller det at have noget unikt på hjertet er ganske normale. Vi oplever nogle erkendelser, ser nogle sammenhæng, oplever det vi opfatter som sandheden, og vil naturligvis gerne dele disse åbenbaringer med verden. Måske mener vi ligefrem at disse erkendelser er kanaliseret til os fra højere magter. Uanset kilen til erkendelserne er det for drømmetydningen vigtigst: Hvad var budskabet som blev formidlet? Og vat det budskabet i sig selv som var vigtigst, eller var det, at det netop var dig (eventuelt som medium) der var formidleren?

Ser du dig selv som medium i din drøm kan det da udmærket være at du også er dette i dit vågne liv - altså besidder clairvoyante evner, har en kanal op til de højere magter, men det kan lige så vel være at du egentlig blot har noget meget vigtigt på hjerte. Et budskab som betyder meget for dig og som du synes er vigtigt kommer ud til så mange som muligt.

Se også: Dæmonkvindelig / Dæmonmandlig / Magisk / Wicca / Åbenbaring

Mejetærsker

Tilføj kommentar  

Er et redskab der bruges til at høste markerne. Disse marker har jo i en tid haft en vækst og modningsproces, før det er tid at høste. Vi bruger billedet i forbindelse med at en proces har været i gang et stykke tid og drømmen peger så på at det er tid at høste: at omsætte en tilegnet viden i praksis.

Se også: Høst / Transportmidler / Viktualierum (Spisekammer)

Melon

Tilføj kommentar  

Melon er i drømme ofte forbundet med sex. Dette hænger bl.a. sammen med hvorledes man flækker en melon og det lyserøde kød åbenbares, samtidig med at safterne vælter ud. En melon er også svær at spise uden at safterne løber lidt ned af kinderne og skulle man virkelig tage Freuds briller på så er vi med gabet godt begravet i et ordentlig stykke melon i færd med at udføre oralsex eller være begravet i vores moders skød. Jf i øvrigt også udtrykket "store meloner", som benyttes om barmfagre kvinder.

Se også: Frugt & grøntsager

Menneskemasser

Tilføj kommentar  

Drømmer du om menneskemasser er det indledningsvis vigtig at du er opmærksom på din egen rolle i forhold til menneskemassen, fører du an, eller bliver du revet ufrivilligt med? Er du en del af menneskemassen, eller betragter du den udefra? Hvad er dine følelser; er du spændt, skræmt, kampklar eller hvordan er dine følelser, dit humør?

En meget almindelig følelse i drømme om menneskemasser er klaustrofobi og angst for ikke at kunne slippe væk. Det kan være en direkte reference til din livsform, eller det kan have noget at gøre med din alder og de følelser og forventninger du har til dit alderstrin.

Drømmer du at du selv er en i menneskemassen, kan det hentyde til et behov for at tilpasse sig; og føles det behageligt at blive revet med af mængden, kan det betyde at netop konformiteten i din hverdag gør dig harmonisk. Andre symboler i drømmen kan af- eller bekræfte dette.

Du bør ikke kun koncentrere dig om dine egne følelser i drømmen, men også om de omkringværendes holdning. Hvad foretog de sig? Alle mennesker er sammensat af mange følelser og aspekter og det vil ofte være således at hele menneskemassen viser forskellige dele af din personlighed og hvordan de har det.

Men drømmer man om en forsamling rerpræsenterer den næsten altid den offentlige mening. Hvis du var medlem af forsamlingen og gjorde som alle de andre kan dette være et tegn på at du ikke tænker eller handler selvstændig nok. Hvis der er noget der tyder på at menneskemassen repræsenterer det etablerede kan mængden, forsamlingen henvise til dine forældre eller personer i en autoritetsposition, lærere eller overordnede på arbejdet eller i samfundet.

Et hold er en gruppe af mennesker med et formål, en mission. De skal gennemfører noget som et fællesskab. Hvis du i din drøm var på vinderholdet kunne drømmen måske fortælle noget om at du er i besiddelse af indre styrke. Hvis du var utålmodig og ikke villig til at tage del i hold-ånden, kan det betyde at du har problemer med dine kolleger eller din familie, som du må se at få løst.

Se også: Demonstrationat demonstrere / Flok / Forsamling / Hold / Klasse (Skoleklasse) / klaustrofobi / Klub / Parade / Professioner

Menstruation

Tilføj kommentar  

Drømme om menstruation er ret almindelige hos kvinder når de har den, eller den er på vej. Hvis menstruationen var særlig voldsom eller der var meget blod, så er det måske en advarselsdrøm og du bør opsaøge en læge for et helbredscheck. Er man gravid og drømmer om menstruation kan dette ligeledes være en advarselsdrøm. Vigtigt er det at kigge nærmere på hvordan du egentlig har det med at der er et barn på vej. Du får jo en masse herved, men giver også afkald på noget figur, noget frihed etc.

Se også: Alder / Blod / Jomfru / Kvinder

Menu

Tilføj kommentar  

Drømme om en menu er spændende, fordi vi kan tænke så mange forskellige ting omkring en menu. Kunne du forstå sproget den var skrevet på. Virkede priserne overkommelige, billige eller meget dyre? Menuens enkeltdele kunne være din egen planlægning, dine drømme, ønsker og mål. Var det en fast menu, eller kunne du vælge frit? Du kan se nærmere under drømmesymbolet hvad mad og drikke betyder, men som oftest vil drømme om en menu have meget lidt med mad at gøre. I meget højere grad er drømme om en menu kædet sammen med dine muligheder og evner her i livet - Sådan som du inderst inde opfatter dem.

Se også: Mad og drikke / Opskrift

Metaforer

Tilføj kommentar  

Metafor (af græsk: metafora, meta = hen til, phorein = at bevæge) er et sprogligt billede. I drømmetydning er metaforer interessante da de tydeligt viser at det vi drømmer om som oftest manifestere sig som noget helt andet end det som drømmen egentlig drejer sig om. På grund af tabuer og sociale normer camouflere vores underbevidsthed de symboler som viser sig i drømmen. Vores drømme kan udmærket være blodige og voldsomme. x. kan vi godt optræde som en blodtørstige drage, der udsletter en hel hel landsby uden at dette får os til at vågne op med sved på panden. Men de ting som virkelig gør ondt på os - svigt, usikkerhed, overgreb etc. camouflere vores drømme.

I drømme er det således mere reglen end undtagelsen at metaforer florer i stor stil. Vi drømme fx. om skuespillet Hamlet, Fuglen Føniks, Janteloven, Nemesis som blev forelsket i sit eget spejlbillede, gudinden Ekko som metafor for gentagelse, efterligning og den lystige gud Pan som er halvt ged og meget seksuelt aktiv, som metafor for en beskidt seksuel tankegang.

Se også: Fuglen Fønix / Hamlet / Janteloven / Nemesis / Yin og yang

Metaller

Tilføj kommentar  

Hvad metaller i en drøm symboliserer, afhænger af hvilke egenskaber, farver og værdi metallet har, samt af dine personlige associationer til det pågældende metal. Vi har utallige kilder som på forskellig vis relaterer og kategorisere de enkelte metaller. Værker som opdeler metaller efter deres fysiske data såsom smeltegrad, hårdhed etc. Men også mere filosofiske og spirituelle værker som relatere metallerne sammen med farver, guder, egenskaber, tal etc.

Det er dog sjældent at en drøm om et metal referer til hvad der står i et eller andet opslagsværk. Mere almindeligt er metaller i en drøm udtryk for lige netop det som vi ser metallet gøre, dets tilstand. Fx jern der ruster er i drømmetydning udtryk for forfald, noget der negligeres, glemmes, fortrænges. Og sværdets stål, der glitrede faretruende i solen er næppe nogen hentydning til kvaliteten af stålet, men et billede, der advarer os om fare.

Med undtagelse af guld, forbinder vi i drømme sjældent metaller med således som de rent faktisk ser ud når de graves ud af jorden, eller fremstilles. Nogle metaller som fx guld, sølv, platin og jern kan man finde direkte, men de fleste metaller findes i sten som kemiske forbindelser. Fx udvindes jern af jernmalm i en højovn. I drømme forbinder vi metaller med deres funktion, det som vi ser metallet gøre, dets tilstand.

Se også: Aluminium / Ambolt / Blik / Bly / Guld / Jern / Kobber / Smede / Stål / Sølv

Middag, at tilberede

Tilføj kommentar  

Drømmer du at du tilbereder en middag, er det udtryk for omsorg og nærvær. Drømmen opfordrer dig sikkert til at være mere omsorgsfuld over for dig selv eller andre. At tilberede middag for sit barn, betyder kærlighed og ansvar, og her vil drømmen tilskynde dig til at tage dig af dit indre barn. Hvis du tilberedte midag for mange mennesker til en festlig lejlighed, betyder det at der er noget du har præsteret i dit vågne liv, som fortjener at blive fejret.

Se også: Mad & drikke

Mikrofon

Tilføj kommentar  

Du har sikkert noget du gerne vil have sagt, du vil sikkert gerne ud med dine budskaber. Hvis mikrofoen ikke virkede er der sikkert et eller andet som forhindrer dit budskab i at komme ud.

Se også: Musikinstrumenter / Tale

Mikroskop

Tilføj kommentar  

Mikroskopet er et symbol på at man har brug for at se på detaljer, som kan have afgørende betydning for den udviklingsproces du befinder dig i. Det er også en henvisning til at forholde dig forskende og neutralt til disse detaljer og ikke lade dig fortabe i følelsesmæssige oplevelser, da der måske er risiko for at disse kun vil skabe uklarhed.
Drømmen kan også symbolisere, at du hænger dig i bagateller og måske er lidt for oversensetiv for tiden. Din underbevidsthed fortæller dig nok, at der er brug for at forstørre dit perspektiv, og ikke være så navlebeskuende. Læg mærke til hvad du så igennem mikroskopet. Var det en del af din proffession? Er du forsker? I så fald kan drømmen være en dagsrest. Husk at lægge mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Bedrag / Detektiv / Gåde / Kropsfunktioner / Læge / Teleskop

Miljøet

Tilføj kommentar  

Drømmer du bekymrende om miljøet i form af fx polerne der smelter, plastik der flyder rundt i verdenshavene, truede dyrearter, ozonlaget og lignende er denne bekymring jo helt reel. Spørgsmålet er blot hvorfor du drømmer herom? Drømmen kan være en dagsrest - altså noget du har tænkt på i løbet af dagen - og som nu fortsætter ind i dine drømme. Dagsrester i drømme er typisk tanker vi ikke ved hvad vi skal stille op med, det som også kaldes ufærdige gestalter - din hjerne forsøger at "parkere" disse tanker på en eller anden hylde, men hvis spørgsmålet er alt for komplekst til at hjernen kan finde ud af hvordan du skal forholde dig, vil tankerne blive ved med at fare rundt i hovedet.

Se også: Affald / Afløb

Mime

Tilføj kommentar  

Hvis du i din drøm var mimer så imiterede du noget uden at tale. Var dette fordi du var blvet forhindret i at tale kunne din drøm hvae noget at gøre med at du skal passe på hvad du siger. At mime er også at vise sig frem, at gøre nar af andre, ved at imitere deres udtryk. Har du en lyst til at sige noget sandhed om andre som du ikke får sagt?

Se også: Bugtaler / Dubleant / Marionet

Mirakler

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Magisk / Tryllekunstner / Åbenbaring / Ønskeopfyldelse

Misbrug

Tilføj kommentar  

Genoplever du et reelt misbrug i dine drømme er det positivt. Du er i gang med processen at se virkeligheden i øjnene, få tingene bearbejdet, lagt på en hylde, tilgive, og ikke mindst selv komme videre i dit liv og ikke lade tidligere misbrug hindre dine udfoldelsesmuligheder. Misbruger du dig selv i drømmen? Fx ved at pine dig selv, piske dig selv kan det pege på sadomasochisme.

Se også: Følelser / Incest / Mareridt / Overfald / Overtrædeat / Sadomasochisme

Mistanke

Tilføj kommentar  

Drømme hvor du bliver sat under mistanke, symboliserer ofte en skjult skyldfølelse. Har du grund til at føle skyld? Hvem mistænkte dig og for hvad? Disse spørgsmåls svar er afgørende for den rette tolkning af drømmen. Drømmen kan dog også handle om, at du burde sætte spørgsmålstegn ved dine motiver. Har du reelle motiver i dit vågne liv? Læg mærke til følelsen da du vågnede, følte du dig skyldig? Uretfærdigt behandlet?

Det er meget almindeligt at vi i drømme mistænker andre for noget. Dette er din underbevidsthed som forsøger at få dig i tale. Formentlig har du ret i din mistanke. Du er på en måde blevet forrådt skønt du ikke kan finde håndgribelige beviser på det i dit vågne liv. Drømmen er en opfordring til at gå videre med din undersøgelse, ikke at negligere din fornemmelser og formodninger.

Se også: Detektiv / Skindsyge/jalousi / Skyldfølelse

Mobning (Sladder)

Tilføj kommentar  

At drømme man blive mobbet, er symbol på selvmedlidenhed som udspringer af sårbarhed. I den indre virkelighed vil mobning optræde når du oplever spændinger i dig selv. Måske mellem tanke og handling, måske noget andet. Spændinger er tilstede og bliver symboliseret ved at en i drømmen driller/håner en anden. Det er et af de mest præcise billeder på selvundertrykkelse.

Hvis du selv er mobberen er det symbol på følelsen af selvundertrykkelse. Når en person ikke tillader sig at være sig selv, eller er meget usikker på sig selv, vil der være tendenser til at projicere denne selvundertrykkelse ud i verden - og det går dermed ud over andre. En der mobber sidder i spændetrøjen og vil ikke tillade andre at være forskellig, og prøver via mobning at få andre til at sidde i spændetrøje også.

Det er vigtigt at finde andre symboler i drømmen. Hvem mobbede dig? Fandt mobningen sted på din arbejdsplads, eller er der tale om dine børn som enten mobber eller bliver mobbet?

Se også: Grusomhed / Rygte / Selvkontrol

Model, at stå

Tilføj kommentar  

Hvis du ikke arbejder som model, men får en drøm om at du står model, kan drømmen symbolisere en indre trang til ekshibitionisme. Drømmen kan også antyde et uerkendt behov for opmærksomhed. Du bør spørge dig selv om du er i underskud af opmærksomhed fra andre mennesker for tiden i dit vågne liv? Hvis du drømmer at du står model, er det ligeledes vigtigt at finde frem til hvem der fotograferede dig, eller malede dig. Hvis du poserede nøgen kan drømmen have et seksuelt islæt, især hvis maleren/fotografen er et menneske du i virkelighedens verden eftertragter.

At arbejde som model er glamourøst og eftertragtet, men der er også en anden side af karrieren. Når man arbejder som model så er det andre mennesker som sætter ens hår, man går i tøj som andre mennesker har fremstillet og bestemt at man skal have på. Man er således en "påklædningsdukke" en "Marionetfigur" som andre kommandere rundt med efter forgodtbefindende. Har dette noget med din drøm at gøre?

At være model betyder at få opmærksomhed. Man bliver fotograferet, skal gå opvisninger og bliver beundret. Har du brug for mere beundring i dit liv? Bliver dine gode gerninger negligeret af dine kollegaer, dine venner og savner du mere anerkendelse for det du gør, det du repræsentere, ja bare det fantastiske ved at du er dig? Drømmen kan være et udtryk for dette.

Se også: Dukke / Marionet / Professioner / Seksualitet / Skuespil

Modstander

Tilføj kommentar  

Drømmen kan handle om en indre uforløst konflikt, men det er vigtigt at se på andre symboler i drømmen, og ikke mindst hvem din modstander er. Er der nogen du "slås" med i dit vågne liv for tiden?

Se også: Fjende / Heltheltinde

Monument

Tilføj kommentar  

Et monument er en statue, skulptur, bygning mv. der er opført til minde om en vigtig historisk begivenhed eller person. Det er således vigtig at du er opmærksom på hvad det er et monument over, du har set i din drøm; din ungdom, fordums glans, en tidligere kærlighed, eller hvad? Endvidere er det vigtig at du tænker over hvad du gjorde ved monumentet. Lagde du blomster, besteg du monumentet, kan det tænkes at din drøm opfordrer dig til at komme videre og fremad?

Se også: Bygninger og huse / Gravsten / Ruin / Statuer

Mor

Tilføj kommentar  

Drømme om din mor kan betyde at der er et kompliceret forhold mellem dig og din mor. Men da det er det menneske vi, fra vi lå i maven, har behov for holder ubetinget af os og giver os hvad vi har brug for, støtte os i modgang og juble i medgang. Dette behov skaber en vældig afhængighedsbinding, som gerne skulle brydes gennem teenageårene, for i stedet at træde ind i det voksne liv med evnen til at give os selv det , som mor (og far) tidligere gjorde. Dette er en vanskelig proces for de fleste.

Prøv at se på om det er dig selv der er mor i drømmen, eller det rent faktisk er din egen mor. Drømmen kan også repræsentere din omsorgsfulde side, som du måske forsømmer at bruge udadvendt for tiden? Læg mærke til hvordan scenariet udspillede sig, og bemærk dig især følelserne da du vågnede.

Se også: Datter / Ensomhed / Familie / Far / Kvinder / Omfavnelse

Kommentar

Julie Rosa (Gæst)
min søn har drømt om, at jeg fødte en søn, hvor han er meget føldelses berøring med min fødte søn, hvor han siger at min fødte søn er meget elskelig, og følte kærlighed.

Mord

Tilføj kommentar  

Hvad enten du var ved at blive myrdet, eller du selv forsøgte at myrde nogen, er du nok ved at afslutte et eller andet i dit vågne liv. Det kunne være et bekendtskab eller måske er træk ved din egen personlighed, som du ikke bryder dig om. Ved at se nærmere på den person, du var ved at myrde, eller som var ved at myrde dig, kan du måske få en ide om, hvad det er du bør ”slå ihjel”. Men som altid, når døden optræder som drømmesymbol, har det noget at gøre med ændringer.

Se også: Dræbe / Døden

Morgen

Tilføj kommentar  

Morgen og daggry er begge indikationer på ønske om noget nyt, en ny start.

Se også: Aften / Alder / Tid

Mose

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Kviksand

Motorcykel

Tilføj kommentar  

Alle transportmidler henviser til en bestemt måde at bevæge sig rundt på. Motorcyklen er en både magtfuld og ret støjende måde. Drømmer man om denne kan det enten pege på at man ”larmer” for meget eller det modsatte at man i en periode har brug for at gøre sig bedre hørt.

Se også: Transportmidler

Motorvej

Tilføj kommentar  

Motorvejen er kendetegnet ved at trafikken er adskilt i de 2 køreretninger og har derfor til følge at man kan køre hurtigere end normalt hensigtsmæssigt. Tillige går det lige ud og en motorvej bruges primært til når vi skal rejse over længere strækninger og har brug for at det går hurtigt og nemt, og vi ved hvor vi er på vej hen. Alle veje symboliserer "vejen frem" for os lige nu og nogen gange går det lidt hurtigere - motorveje, og på mindre veje at man skal være lidt omhyggeligere med at komme frem - lidt langsommere.

Se også: Benzin / Bil / Jernbane / Transportmidler

Mudder

Tilføj kommentar  

Er en blanding af jord og vand. Derfor symboliserer mudder at man er i gang med en proces, hvor man Jordforbinder følelser. Og dermed en bedre adgang til og brug af sit følelsesregister. At kaste med mudder, kan i overført betydning betyde bagtalelse. Se på om du befinder dig i en situation, hvor du enten selv eller andre bagtaler andre? Men mudder kan også referere til din kreativitet, din underbevidsthed kan muligvis opfordre dig til at udleve dine kreative evner og lyster. Læg mærke til i hvilken form, farve og lugt mudderet forekom.

Se også: Klister / Kviksand / Kød / Legetøj

Mur

Tilføj kommentar  

Den symbolske værdi i "mur" hænger sammen med stakit og hegn. Hvad gemte der sig bag ved muren? Eller murer du dig inde for tiden? Muren kan beskytte dig mod udefrakommende farer, men den kan også holde dig på afstand af det, du egentlig gerne vil i kontakt med. Hvordan så muren ud? Forsøgte du at klatre over muren, symboliserer dette dit overlevelsesinstinkt, og du bør søge i dit vågne liv efter, om du føler dig fortrængt fra noget for tiden. Læg mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Barriere / Bygninger og huse / Fange / Fangelejr / Fort / Fængsel / Hegn / Hæk / Motorcykel / Stakit

Mus

Tilføj kommentar  

En mus er et ganske lille dyr, og dog kan den vække stor rædsel hos nogle mennesker. Hvis du blev skræmt af musen, kan det være en hentydning til at du bekymrer dig for meget om bagateller, og at du har brug for at kigge længere fremad. En mus er også et meget sky dyr, så måske relaterer den til din personlighed, og opfordrer dig til at være mere udadvendt i dit sociale engagement. Hvis musen var fanget i en musefælde, kan det symbolisere at du bekymre dig om ubetydeligheder i dit vågne liv og/eller at du føler dig uretfærdigt behandlet, misforstået og uretfærdigt kritiseret. Hvis du fodrede musen, refererer drømmen til dit moderinstinkt.

Hører ligesom andre til vores instinkt verden. Og på den samme måde som vi kan iagttage andre dyr og deres rolle i naturen, kan vi se på musen og forstå at de er der for at rydde op i det små. Uden mus(rotter) ville vi se meget mere forurening i naturen og det samme princip kan overføre til vores indre natur. Vi har brug for at få ryddet op i urenheder og snavs ved hjælp af instinktive kræfter

Se også: Dyr / Krybdyr / Madeat / Rotte

Museer

Tilføj kommentar  

Når der optræder et museum i din drøm repræsenterer den sandsynligvis din personlighed, og symbor på dine endarvede karaktertræk.Gamle ophobede ”rester” i vores psykologiske/følelsesmæssige system, som vi af en eller anden grund ikke kan give slip på, men i stedet sørger for at have på udstilling. Egentligt kan museumsting ikke længere bruges til noget, men man kan kigge på dem igen og igen. Måske det er en hentydning om at give slip på gamle ubrugelige mønstre og holdninger.

Drømmen kan også opfordre dig til at bringe orden i kaos, så hvis du i dit vågne liv oplever forvirring, er det nu du skal bringe orden. På et museum dateres, vurderes, kategoriseres genstandene. Husk, museer har samme symbolværdi som huse og bygninger, så se venligst disse for at uddybe din tolkning.Læg mærke til hvad der blev udstillet på museet, hvilke genstande trak din opmærksomhed?

Se også: Billede / Bygninger og huse / Galleri / Hule / Ornament / Udstilling

Musik

Tilføj kommentar  

Vil altid berøre os følelsesmæssigt på den ene eller anden måde. Ved at lytte til musik kan vi bevidst komme i kontakt med følelser der ellers er vanskeligt tilgængelige. Vi kan tillige få klarhed og bevidsthed på ellers svære følelsesmæssige oplevelser. Musikkens karakter vil være afgørende for om vi får kontakt med negative eller positive følelser. Heavy metal kontra kirkemusik. Lyd former materien.

Se også: Dans / Instrumenter / Koncert / Scene

Musikinstrumenter

Tilføj kommentar  

For musikinstrumenter gælder det, at man for at finde frem til, hvad de pågældende musikinstrumenter symboliserer i en drøm, må se på instrumentets form, hvilket materiale instrumentet er lavet af (træ, stål mv.) samt instrumentets farve, lyd og hvordan det betjenes. Det er nærliggende at associere eksempelvis trompeter og saxofoner med det mandelige kønsorgan og seksualitet - og det er nærliggende at associere eksempelvis et klaver, en harpe med kvindelighed og seksualitet. Det er drømmerens personlige associationer, som er afgørende for tolkningen af det enkelte musikinstrumentets betydning i en drøm.

Foruden at se nærmere på det enkelte instrument bør også undersøges hvad der kom ud af at du spillede herpå. Var det din egen sang eller en andens? Var melodien i sig selv melodiøs eller uharmonisk?

Se også: Harpe / Klaver / Koncert / Mikrofon / Musik / Scene / Stemmeat / Tromme / Trompet

Mål

Tilføj kommentar  

Hvilket mål har du for øje? Drømmen refererer sikkert til, at du skal holde dig dit mål for øje, og begynde at gå vejen mod det. Men mål kan også betyde dét at stå på mål. Tog du imod bolden eller gav du den videre - det kan fortælle noget om konflikthåndtering, hvor godt du er til det? Tænk over hvordan målet repræsenterede sig i din drøm, og find andre symboler for at finde den rette tolkning. Og læg mærke til dine følelser i drømmen.

Se også: Gevinst / Score / Sejr / Sparke / Spil

Mål, at tage mål af

Tilføj kommentar  

Drømme hvor du tager mål, kan henvise til at du måske er ved at tage "bestik" af en given situation i dit vågne liv. Men se på hvad du målte i drømmen. Var det vejbaner eller var det dine kropslige mål. Hvis sidstnævnte er det der forekom i drømmen, se da under de forskellige kropsdele.

Se også: Kroppen / Kropsbevægelser / Kropsfunktioner

Måleværktøj

Tilføj kommentar  

Hvad er det du tager mål af? Det kunne være du var ved at tage mål af en lignende situation i det virkelige liv. Prøv at huske om du målte rigtigt eller forkert i drømmen. At tage mål af noget med en tommestok, linial, eller andet måleinstrument, er det sikkert også et spørgsmål om at du er ved at kontrollere noget, efterprøve dets rigtighed.

Se også: Afstand / Værktøjer og redskaber

Månen

Tilføj kommentar  

Drømme om månen er et særdelels stærkt drømmesymbol. Månen relaterer sig til det feminine aspekt, og sådanne drømme vil næsten altid symbolisere den feminine energi i dig som menneske. Den feminine energi er den passive, mørke, dunkle side - dér hvor liv blive skabt, gror og udspringer fra. Tag eventuelt et kig på vores side der handler om yin/yang.

Når du således modtager en drøm om månen, symboliserer det at du bør trække på de feminine aspekter i din personlighed: mildhed, omsorg, tilbagetrækning. Hvis du ønsker at gå videre ind i symbolverdenen, er det vigtigt at du lægger mærke til i hvilken fase månen befandt sig i? Var det nymåne? fuldmåne? En måneformørkelse symboliserer at det kan være vigtigt at tilbageholde den feminine energi for en kort stund, for at bruge den mere handlekraftige side i dig selv. Tænk over hvilket forhold du har til månen, om du er påvirket af månens faser? Og læg især mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Nat / Planet / Solen / Stjerne

Mælk

Tilføj kommentar  

Drømme om mælk symboliserer ofte, en hentydning til moderinstinktet. Hvis du gav nogen mælk at drikke, handler det måske om din evne og overskud til at yde andre mennesker støtte og styrke. Hvis du selv drak mælk, kan det betyde at du for tiden har ekstra brug for næring, måske både psykisk og fysisk. Men drømmen kan også fortælle dig at nogen har brug for din venlighed.

En drøm hvori mælk optræder som det primære symbol kan også symbolisere at du måske føler dig drænet for tiden? Hvis du er kvinde der har en drøm om at du ikke har mere mælk i brysterne til at nære dit barn (måske dit indre barn) kan det tyde på at du er ved at trække dig tilbage fra den sympatiske og støttende rolle. Og der kan ligge en opfordring heri om at det vil være godt for dig at trække dig for en stund. At give mælk til sin baby er et bekræftende symbol, men hvis du ikke kan få børn kan sådan en drøm være ganske forfærdelig og indeholde stor længsel.

Mælk er ofte et symbol for sæd. Altså en relation til fallos og den seksuelle agt, begær, lyst.

Se også: Fallos / Fløde / Kande / Ko / Køleskab / Madeat / Madlavning / Ymer

Mænd

Tilføj kommentar  

Mænd i drømme er aspekter af Animus, som er symbolet på alt vi forbinder med det maskuline og, i drømmenes verden, også henviser til vores højre side. Handling, retning, mål, det faderlige, det diskriminerende (adskillende), det konkurrerende og det givende (ud i verden). Drømmer vi om mænd, og det gælder både mænd og kvinder, peges der på sider af handlekraftig karakter, som vi bliver gjort opmærksom på har brug for at blive bevidstgjorte og dermed brugbare.

På samme måde som kvinder skal en mand også bære mange hatte. Ofte flere på samme tid. Mandens rolle har traditionelt været forsørgeren, men i takt med ligestilling og en naturlig udvikling kan mandens rolle ikke længere være så begrænset. Han må også være den følsomme, den lyttende, den som drager omsorg etc. Drømmen omhandler måske integrationen af alle disse sider i personligheden.

Se også: Anima og Animus / Autoriteter / Kvinder

Møbler

Tilføj kommentar  

Møblerne i en bolig kan repræsentere dit eget indre møblement, altså din egen person. Så hvis du købte nogle nye møbler, eller fik nogle sat i stand, kunne det svare til en lignende proces i dit indre - måske er din personlighed ved at udvikle sig. Hvis du derimod købte tunge eller klodsede og uhåndterlige møbler, kan det svare til en byrde eller et ansvar som du helst vil være foruden. Hvis du ligefrem ødelagde eller smed nogle møbler ud, bør du tage nogle af dine holdninger og meninger op til overvejelse.

Se også: Bord / Bygninger og huse / Madras / Seng

Mølle

Tilføj kommentar  

En drøm hvori en mølle optræder, symboliserer ofte at du befinder dig i en situation hvor du arbejder hårdt og konstant, måske til en uddybning og forædling af din tankegang. Tænk over hvad der blev malet i møllen? Og om møllen arbejde godt eller mindre godt? Tænk også over landskabet der omgav møllen og årstiderne. Hvis det f.eks. var gråvejr og trist, tyder drømmen på at dit arbejde synes møjsommeligt og trist, mens hvis det var solskin kan drømmen sige noget om at du nyder arbejdet, måske især det indre arbejde. Læg mærke til dine stemninger og følelser når du vågner.

Se også: Årstiderne

Mønster

Tilføj kommentar  

Hvilket mønster så du, og hvor? Der er en symbolik i alle mønstre. Men det kommer naturligvis an på typen af mønstret og din holdning til det. Kunne du lide det? Forsøgte du at stykke forskellige dele sammen, kan drømmen henvise til en form for splittelse i dit indre, og din underbevidsthed vil så fortælle dig at du bør kigge på det og udrede det. Hvis mønstret bugtede og buede sig, kan det symbolisere at dit liv og tanker går meget op og ned for tiden i dit vågne liv. Så stil dig selv disse spørgsmål for at komme så tæt på en korrekt tolkning som muligt. Læg også mærke til hvilke farver, der var anvendt til mønstret.

Se også: Farver / Geometriske former

Mønt/kinesisk

Tilføj kommentar  

For nogle mennesker indeholder Kinesiske mønter hellige spådomme om lykke og held i økonomiske sager. Så hvis du drømmer at du får sådan en mønt, vil drømmen måske henvise til, at du har brug for støtte til at opnå dine mål. Hvis du forærede sådan en kinesisk mønt til et andet menneske, henviser drømmen nærmere til at du føler dig gavmild, og har lyst til at dele ud af dit overskud.

Se også: Gevinst / Penge / Ønskeopfyldelse

Mørke

Tilføj kommentar  

Drømmen kan referere til din nuværende sindstilstand, så hvis du føler dig depremiret opfordrer drømmen dig til at gøre noget ved det. Det er kun dig selv der ved hvad der virker for dig, men det kan handle om egenomsorg på en eller anden måde. Drømme om mørke kan også hentyde til mørket lige før daggry, og ligeledes kan drømmen minde dig om, at hvis du ikke kender mørket, kan du ikke se lyset skinne på dig.

Alt afhængigt af hvordan du har det med mørke, kan drømmen referere til håb. At der altid er lys for enden af tunnelen, så får du en drøm hvor mørket repræsenteres primært, vil det sikkert henvise til håb og optimisme. Hvis du drømmer at du kigger på en mørk og sort nattehimmel, men at der er stjerner på, kan drømmen fortælle dig at du har positive forventninger og forhåbninger. Hvis du derimod er mørkeræd, er drømmen knap så bekræftende, og da vil symbolikken sandsynligvis sige noget om at du bør søge indad og løse årsagen til din tristhed og din angst. Mørke hører vintertiden til, og hvis du lider af vinterdepressioner kan drømmen være ganske håbefuld.

Se også: Lys / Nulat føle sig som / Årstiderne