Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 421
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Laboratorium

Tilføj kommentar  

Måske handler drømmen om, at du burde eksperimentere lidt mere i dit vågne liv? Drømmen indikerer at du tumler med fundamentale spørgsmål i forbindelse med en eller flere sider af din tilværelse og dit liv. Et laboratorium er også et klinisk miljø i sig selv, så spørg dig selv om dine omgivelser er for kliniske, eller du har en klinisk og videnskabelig holdning til en side af dig selv. Hvad var under observation i dette laboratorium? Hvem udførte forsøgene, og hvad blev der forsket i? Disse spørgsmåls svar rummer meget af essensen af drømmen, og vil være til gavn for dig at søge til bunds i. Prøv at se på disse spørgsmål for at få en korrekt tolkning.

Se også: Eksperiment / Identitet / Image

Labyrint

Tilføj kommentar  

At finde ud eller ind i en labyrint er en kompliceret opgave. En labyrint i en drøm vil næsten altid betyde, at du oplever dit liv særlig kompliceret og indviklet for tiden. Hvis du forsøgte at komme ud af labyrinten, men har manglet orienteringen, kan drømmen og din underbevidsthed hentyde til din livsretning i dit vågne liv, måske har du mistet "færden" af hvor du er på vej hen?

Hvis du derimod fører andre mennesker igennem en labyring, betyder drømmen at du hjælper mennesker i den ydre verden til at finde deres retning i livet. Drømmen kunne opfordre dig til at begynde at guide andre mennesker, fordi du faktisk har potentialet i dig! Men tænk også på hvordan labyrinten så ud, hvor den lå, var det mørk nat og gav anledning til frygt, eller klar dag? Måske var det en leg du legede som barn, og så vil drømmen henvise til din barndom.

Se også: Barndom / Faret vild / Kort / Omflakken / Rejse / Retning

Lager

Tilføj kommentar  

Et lager repræsenterer den viden du har samlet dig via dine erfaringer gennem livet og som du har oplagret i dit sind og dit bevidste og ubevidste jeg. Et lager repræsentere din styrke og robusthed, eller mangel på samme! - følelsesmæssigt, finansielt, intellektuelt, fysisk og seksuelt. Der er formentlig tale om en statusopgørelse. Så hvordan så lageret ud? Var der ting på hylderne? Var der orden? Var det til at finde rundt på lageret eller for du vild? Hvor lå lageret, og hvordan var stemningen. Kold og fjern, eller et hyggeligt sted, hvorfra du nemt kunne hente forskellige ting og sager?

Hvis der var total orden, ting på alle hylder, pænt og ryddeligt var du så overhovedet på dit eget lager eller tilhører lageret en anden person? Hvis lageret var rodet, beskidt, uoverskueligt er drømmen sikkert blot en hentydning til at du får ryddet op i dit rod!

Var lageret i form af en brændestabel eller et forrådskammer og du i drømmen havde travlt med at supplere, fylde op, peger dette på en manglende buffer i dit vågne liv. Hvad er det du skal bruge alt det du samler sammen til? Hvad er det du skal stå imod? Vinteren med al dens kulde og sne? - At der udbryder verdenskrig og du skal overleve i beskyttelsesrum med det forråd du har samlet? - Det som du hamstre, samler sammen skal bruges til et eller andet - og det er denne mangel i dit liv som drømmen formentlig omhandler.

Se også: Bygninger og huse / Efterforskning / Fabrik / Oprydning / Viktualierum (Spisekammer)

Lammelse

Tilføj kommentar  

Var du lam i kropen i din drøm, kan det meget vel betyde at du føler dig handlingsbegrænset i dit vågne liv, på grund af nogle konkrete faktorer. Se på hvordan lammelsen forekom i drømmen, og mærk dig dine følelser da du vågnede. Se på, om der rent faktisk er nogle i dit vågne liv som forhindrer dig i at udføre og opnå dine mål.

Se også: Bevægelse / Fange / Hospital / Krampe / Krympe / Krøbling / Lænker / Sygdomme

Lampe

Tilføj kommentar  

En lampe giver lys så du kan se. Det vil sandsynligvis være et positivt symbol der indikerer vejledning, oplysning, bekræftelse eller håb. Lampens farve er vigtig, fordi det kan være en kommentar. Læg mærke til hvad du brugte lampen til, hang den i loftet, stod den på gulvet, eller stod den på et bord. Lampens placering kan være analog med, om du søger belysning eller oplysning i hhv. øverste, mellemste eller nederste del af din krop og chakras.

Hvis der er tale om en lampe som bliver slukket, kan det indikere et håb du har næret, men som nu er slukket, en skuffelse eller forvirring omkring din retning i livet. Men det kan også være nogle områder i dit liv, som du ikke kan overskue klart nok for tiden, så her er det vigtigt at finde andre symboler i drømmen, og ligeså vigtigt er det at du husker dine følelser da du vågnede. Bed eventuelt dine drømme om yderligere holdepunkter.

Se også: Elektrisk pære / Kompas / Ledning / Lys / Retning

Lande, kontinenter

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om.

Her er mulige associationer til Amerika & Australien:

Amerika: Det afgørende er, som ved alle lande, hvad drømmeren forbinder med Amerika. Er det Guds eget land? Frihedens højborg eller måske materialisme, imperialisme. Drømmerens opfattelse af Amerika og drømmens øvrige indhold er afgørende for hvad Amerika symboliserer i en drøm.

Australien: Hvad forbinder drømmeren med Australien? Storslåede landskaber, frihed, rigt og fremmedartet dyreliv, ørken? Eller måske isolering, undertrykkelse af den oprindelige befolkning. Drømmerens opfattelse af Australien og drømmens nærmere indhold vil være afgørende for hvad Australien symboliserer i drømmen.


Identitet kan også have noget med din drøm at gøre. Din identitet meget sammen med et sted at høre til. Den rette hylde for dig, samhørsforhold. Drømmer du derfor om at have en stærk nationalfølelse, at føler din identitet er knyttet til at være fx brasilianer eller japaner har det noget at gøre med at du identificere dig med og føler dig hjemme i forhold til noget du forbinder med disse nationaliteter.

Se også: Afrika / Brasilien / Canada / Danmark / England / Finland / Flag / Frankrig / Grønland / Identitet / Indien / Island / Italien / Japan / Kina / Norge / Polen / Portugal / Schweiz / Spanien / Sverige / Tyskland / Østrig

Landegrænse

Tilføj kommentar  

At krydse en grænse betyder at du bevæger dig ind på nyt område. Er der noget som forhindre dig i at bevæge dig fra et sted til et andet - fx at du har mistet dit pas, en grænsevagt eller lign. - er der hindringer i vejen for din udvikling, din vækst. Du krydser en landegrænse fordi du er tiltrukket af noget som du forbinder med det område, land du bevæger dig ind i - subsidiært er du frastødt af noget som du forbinder med det område, land du bevæger dig væk fra.

Se også: Barriere / Flygtning / Forhindring / Identitet / Landekontinenter / Pas

Landskaber

Tilføj kommentar  

Landskaber i drømme består af en hel masse drømmesymboler, der tilsammen danner det rum, det landskab vi i drømmen befinder os i. Dette kan være meget forvirrende. I drømmelandskaber ser vi smeltende ure, flyvende tigre, køer med meget lange tynde ben etc. Det som er vigtigt i tolkningen af landskabers betydning, er de drømmesymboler der står ud. Det som du lægger specielt mærke til - eller som kræver din opmærksomhed.

Den måde du bevæger dig igennem landskabet er betydningsfuld for tolkningen. Går du målbevidst igennem landskabet, bevæger du dig fra en type landskab til et andet. Løber du igennem landskabet så spørg dig selv om du flygter fra noget, eller om du løber hen imod noget. Føler du at tiden er knap, at livet er ved at løbe fra dig? Sad du fast i landskabet ved eksempelvis at være vriklet ind i nogle grene, eller ved at sidde fast i en sump, er det en tydelig reference til en situation, du ikke kan se nogen løsning på.

Vær opmærksom på at alt i landskabet er dig. Forskellige sider af din personlighed, dine følelser, din energi på forskellige plan, dine ønsker og drømme. Kig eventuel overordnet på landskabet som helhed. Var det frodigt, eller var det en ørken, stenet og udtørret. Der findes helt sikkert enten en fysisk eller en psykisk parallel: trænger du til at komme i form, gøre mere ved dit udseende, tabe dig - eller er der områder i dit liv som bare er helt på toppen lige nu, fyldte med overskud og glæde. For nærmere analyse af landskabet se de enkelte drømmesymboler, der optræder i landskabet. Eller de handlinger du gør i landskabet.

Se også: Bakke / Bjerge / Bygninger og huse / Havet / Hule / Klippe / Kløft / Symboler / Vejrforhold / Ørken

Larm

Tilføj kommentar  

Som i det vågne liv er støj og larm noget der fanger opmærksomheden. Var der i drømmen en butik som spillede særlig høj musik, var der en gruppe mennesker som talte meget højlydt, var der et rabalder fordi en lastbil bakkede ind i nogle skraldespande, eller anden form for støj, larm som tiltrak din opmærksomhed - så er det vigtigt for din drøm. En drøm hvor der forekommer irriterende larm og støj, vil formentlig fortælle dig, at du skal til at "larme" lidt mere i dit vågne liv. Men kommer meget an på, hvordan larmen optrådte i din drøm. Var det forvirrende? En festlig lejlighed? Generende? Larm kan også betyde at der er "støj på linjen" i forhold til dig og et andet menneske, at I måske ikke kommunikerer så klart for tiden, så du må se på hvordan larmen optrådte i din drøm.

Se også: Fejde / Instrumenter / Lugt

Lastbil

Tilføj kommentar  

Drømte du om at kører i en lastbil og følte dig tryg herved, kan drømmen indikerer at du føler dig tryg, på rette vej, at du har kontrol over dit liv. Lastbilens indhold kan repræsenterer de ansvar du har påtaget dig, eller som påhviler dig. Men lastbiler kan også opfattes som tunge og uhåndterlige og ud fra denne betragtning kan drømmen tolkes som at du bærer på en tung, uhåndterlig byrde.

Se også: Bil / Transportmidler

Latter

Tilføj kommentar  

Det er dejligt at vågne midt i sin egen latter, og drømen vil formentlig vække dig. Men når du begynder at tolke drømmen, er den som regel ikke længere sjov. Morsomme drømme har sjældent noget at gøre med virkeligheden. Men latter i en drøm KAN betyde, at du bør se humoren i dig selv og andre. Måske et fingerpeg om ikke at være så alvorsfuld, men at åbne for din humor og dit humør, slippe alvoren fri og lade latter få mere plads i dit liv.

Se også: Følelser / Humor

Ledning

Tilføj kommentar  

En ledning i en drøm er et fallos symbol eller en advarsel. Ledningen er strømførende og er der brud herpå udgør den en potentiel lurende fare. Hvis du drømte om en strømførende ledning kunne det være en beskrivelse af dig selv, dit nuværende energiniveau, din kampgejst - er ledningen et tykt strømførende kabel der levere strøm til..ja hvad fører ledningen hen til? Dette er vigtig for tolkningen. Strømmen kommer fra et sted og leveres til et andet sted. Hvem er afsender, leverandør (ledningen) og modtager. Dette er vigtigt for tolkningen.

Se også: Akvædukt / Fallos / Reb og tovværk

Legetøj

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om legetøj, kan det være en henvisning til, at du enten skal se tilbage på barndommens land og dit forhold til leg og legetøj eller at du bærer på værdifuld erfaring, som du bør lytte til og udnytte i dit nuværende arbejde med dig selv. Men drømmen siger måske også noget om, at du leger med andres følelser? Det er vigtigt at se på hvad slags legetøj der var tale om. Børns drømme om legetøj er værdifulde, fordi de ofte afslører hvordan de har det med deres familier. Legetøjet har en stor virkelighedsværdi for børn, og derfor relaterer den ofte til den rolle barnet spiller i familiesammenhænge. Eller der peges på at drømmeren har glemt det drømmende, fantasifulde og legende barnlige i sit liv på en sådan måde at det kan være følelsesmæssigt ødelæggende for vedkommende i det daglige.

Se også: Ler/keramik / Puslespil

Leiresuppe

Tilføj kommentar  

bløt marker, falle og nesten drukne i leiresuppe

Lejlighed

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Bygninger og huse / Hotel / Hus / Villa

Ler/keramik

Tilføj kommentar  

Hvad formede du i leret? Og fandt du det rart at røre ved leret, bearbejde det og få noget kreativt ud af det? Spørg dig selv hvilken farve leret havde; var det måske modellervoks i glade farver. Drømmen er en forvandlingsdrøm, idet leret, når du har det mellem hænderne næsten altid vil forvandle sig til noget - symbolsk. Se derfor nøje på symbolet, det kan være et meget vigtigt budskab til dig.

Drømmen kan også henvise dig til at udfolde og ændre noget i dit vågne liv, f.kes. din personlighed. Derfor er det vigtigt at se på, hvad du gjorde med leret: At smide med ler, lave en lermaske, eller sågar mudderkastning? Keramik er skrøbeligt - se på om du for tiden er inde i en skrøbelig periode. Når ler bliver brændt, især racku-brænding, vil det næsten aldrig lykkes første gang. Se på om der er skår i din glæde. Se også på andre symboler i drømmen, og husk dine følelser da du vågnede.

Se også: Kunstner / Værksted / Værktøjer og redskaber

Lidelse

Tilføj kommentar  

Prøv om du kan sammenligne drømmens lidelse med de lidelser der eksisterer i dit vågne liv for tiden. Måske vil din underbevidsthed give dig løsningen! Forsøg at nå nærmere ind til drømmens essens - hvad handlede lidelsen om? Hvem led? Og hvad var din position i forhold til den lidende? Hvis du for nyligt har været ude for stor lidelse, kan drømmen være den måde hvorpå du bearbejder hændelserne på; og da vil din underbevidsthed ganske sikkert guide og støtte dig. Stikord: Var det din egen lidelse, eller andres lidelse du betragtede og begræd i din drøm? Var det Kristus lidelse på korset? Handlede drømmen om kristen tro? I så fald må du gøre op med, hvordan du har det med bibelhistorie, den kristne tro og din egen placering i den.

Se også: Armod / Klokker / Kloster / Kors / Kristendom / Kristus / Sadomasochisme / Sygdomme

Liderlig

Tilføj kommentar  

Hvis du havde en affære i drømmen, skal du lægge mærke til om den gav anledning til skyldfølelse eller nydelse. Det kan være en henvisning til at du har brug for at blive beundret eller begæret - men det kan også symbolisere at du ganske enkelt trænger til spænding og fornyelse. Drømmen kan også henvise til at du har brug for frihed, trænger til at sprænge fastlagte rammer - eller er på vej ud af dit parforhold.

Når du begære nogen eller noget i drømme er tolkningen ret ligetil. Du vil gerne have noget de har eller repræsentere. Drømmer du om at have sex med en person kan det meget vel være at dette blot er et udtryk for at du rigtig gerne vil have sex med vedkommende. Hvis den anden person er fy-fy af en eller anden årsag - du er i familie med personen, personen er din bedste vens veninde, eller lign. - vil dine lyster som regel ikke være socialt acceptable og du vil lægge låg herpå, men de vil så komme frem i drømme. Jo mere tabu, jo mere sløret vil drømmen være.

Drømmer du om at have sex med det samme køn - og du ikke har denne seksuelle orientering i dit vågne liv - er dette begær et udtryk for at du gerne vil have noget som vedkommende har, eller repræsentere.

Se også: Begær / Kyskhed / Luder/Prostueret / Løssluppenhed / Penis / Sex

Lig

Tilføj kommentar  

Det at se et lig, være med til identifikation af en afdød, kan være ganske sårbart og ubehageligt, men oftest vil sådanne drømme henvise til en side af dig selv der er død, underudviklet. Det er derfor vigtigt at du ser på hvilket lig du så, eller var? Hvem var det der lå som lig? Men allervigtigst er det at få fat på følelser og stemninger da du vågnede, idet de vil give dig de fingerpeg der skal til, for at søge dybere ned i drømmen.

Drøm om at vade rundt i lig, fx på en slagmark, kan være skræmmende, men som regel vil ligene repræsenterer sider af dig selv der er død, for at åbne for noget nyt. Lig i massevis peger dog også mod gruppesammenhænge - fx en gruppe, en ide, en bevægelse, har lidt nederlag og blevet besejret. Fx alle frontkæmperne for miljøbevægelserne, den gode sag. Men hvis alle heltene er døde og du er den eneste som står levende tilbage er drømmen også en opfordring til at du tage mod til sig; tage dig sammen; stramme dig op og videreføre ideen, projektet.

Se også: Begravelse / Døden / Kirkegård / Kiste / Laboratorium

Ligegyldighed

Tilføj kommentar  

Ligegyldighed kan i drømme henvise til at drømmeren er i stand til at se på tingene som de er, eller at det ville være en god ide at prøve at se på tingene upersonligt og ikke emotionelt. På den anden side, vil en drøm hvor ligegyldighed spiller en væsentlig rolle, altid have noget at gøre med dit vågne liv. Ligegyldighed kan også betyde stagnation, depression, et ønske om at være i en situation hvor du ikke behøver forholde dig til en konkret situation, så se på om dette skulle være tilfældet i dit vågne liv. Endelig kan drømmen henvise til, at du bør udvise mindre ligegyldighed overfor dig selv; at du bør tage dig selv og dine projekter alvorligt - men måske lige trænger til en tænkepause! Tænk over om du kan finde andre symboler i drømmen; hvad var genstanden for ligegyldigheden? Og bemærk dig, om den ligegyldige stemning fulgte dig da du vågnede, eller tværtimod foruroligede dig.

Se også: Barndom / Depression / Driveat drive med / Dække - over / Fallit / Kriminell

Lilla (violet)

Tilføj kommentar  

Violet kan fremme nervøsitet, uro, depression men også intuition og åndelige tanker. I den katolske kirke er violet en meget anvendt farve. De lyse violette farver kan virke afslappende, mens de mørke nuancer kan virke trættende for øjnene, hvorfor violet skal anvendes med omtanke og forsigtighed. Violet er i kraft af rød og blå, som er kold og varm blevet neutral. Violet er let påvirkelig af de omgivende farver. Den samme violette kan derfor både virke kold og varm alt efter, hvilken farve den ligger op til. Stikord: åndelig visdom, højtidelig, mystisk, gådefuld, uro, angst. Violet er en sekundær farve skabt af de to primære farver rød og blå.

Se også: Farver

Lim

Tilføj kommentar  

Lim og klister bruges til at reparere ting, lappe dem sammen, få det bedst mulige ud af de dele man har. Klistret, limen i drømmen kunne måske afspejle en tilklistret situation i dit vågne liv eller måske at du er ved at klinke skårene, at du er ved at gøre en fejl god igen, Men måske var du selv klistret til noget. Det kunne betyde at du er stærkt involveret i et eller andet, og drømmen kunne måske sige noget om din stædighed eller eventuelt om din tendens til at hænge dig fast i gamle forestillinger eller klynge dig til gamle vaner, gamle bekendtskaber etc.

Se også: Klister / Kviksand

Linier

Tilføj kommentar  

Se: Geometriske former

Se også: Geometriske former

Livmoder

Tilføj kommentar  

Drømme hvori indgår elementer om at vende tilbage til mors livmoder, indikerer at du har brug for omsorg og et dybt behov for tryghed. Livmoderen er den højst beskyttende faktor i det lille barns liv, så hvis du drømmer at du er tilbage i livmoderen, fortæller din underbevidsthed dig, at du har brug for at flygte fra virkelighedens hårde forventninger til dig, eller dine egne hårde forventninger til dig selv.

Drømmen indikerer også at du har brug for at dykke ned i dit følelsesliv for en tid, for at finde din sandhed dér, når vi finder vores indre sandhed, giver det stor forløsing og trøst i det ydre. Livmoderen er fyldt med fostervandet, og idet vand symboliserer vores dybeste følelser, er det her du skal søge lindring. Hvis du rent faktisk er gravid og drømmer om din egen livmoder og dit eget foster - handler drømmen om noget ganske andet - og da bør du se under: Graviditet. Forsøg at finde ud af hvordan der var i livmoderen? Varmt? Dejligt? Var du ved at drukne? og husk endelig din stemning og følelse da du vågnede.

Se også: Fødsel / Rede / Sjæl / Vand / Vandfald / Vugge

Livvagt

Tilføj kommentar  

Drømme hvori du bliver beskyttet af en livvagt, taler ofte om, at du for tiden føler behov for beskyttelse i dit vågne liv. Måske mangler du et menneske der står dig bi, også hvis du gør dig utilbens med chefen, kollegerne osv. Men mest sandsynligt er det at du selv optrådte som livvagt, og da vil drømmen fortælle dig at du har fat i dine ambitioner, de er måske høje og autoritære, men drømmen opfordrer dig til at følge dem.

Se også: Detektiv / Politi / Politiker / Professioner / Vagt

Loft

Tilføj kommentar  

Opbevaring af ting vi ofte er ubevidste om at være i besiddelse af, og derfor ikke har kontakt med. Hvis din drøm fortrinsvis foregår på loftet, vil din underbevidsthed fortælle dig at du skal nære dit intellekt og din åndelighed. Det var Freud der introducerede ideen om at et hus med alle dets åbninger, som oftest er et billede på den menneskelige krop. Freud mente også at det at gå op ad trapper altid er et seksuelt billede, ligesom korridorer også har en seksuel betydning.

Se også: Bygninger og huse

Lokomotiv

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Tog

Lomme

Tilføj kommentar  

Ifølge Freud var drømme om en lomme et seksuelt symbol på kvinders vagina. Se om du kan finde genklang i Freuds teori der. Men oftest er der tale om, at der er noget i dit vågne liv du enten holder for dig selv, eller gemmer for andre, noget skjult. Hvad fandt du i lommen? Gik du med hænderne i lommerne, holder du også helt mekanisk armene tæt ind til dig. Måske fortæller drømmen dig at du er for påpasselig med at åbne dig for nye bekendtskaber eller muligheder, og du bør derfor se på hvilke andre symboler der optrådte i drømmen og forsøge at kæde dem sammen.

Læg mærke til din stemning da du vågnede. Havde den noget at gøre med din seksualitet? Eller mærkede du dårlig samvittighed fordi du skjuler noget for nogen i dit vågne liv. Var der hul i lommen, som du gik og pillede i, kan din underbevidsthed fortælle dig at du for tiden "piller i din egen navle" lidt for meget til hvad der er godt for dig. Se på alle disse andre aspekter af drømmen.

Se også: Livmoder / Ly / Løgn / Samleje / Seksualitet / Sex

Lommeregner

Tilføj kommentar  

Det at udregne noget - tallene -

Se også: Tallene

London

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen.

Skal du derfor finde ud af hvad London eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med London: Taxier, røde busser, finansielt centrum, juleindkøb, Big Ben, Themsen, eller noget helt andet?

Se også: Byer / Landekontinenter

Losseplads

Tilføj kommentar  

Fandt du noget på lossepladsen? Legede du der? Drømme om en losseplads er en henvisning til, hvor du gør af al det affald du har i dig af vrede, sorg, smerte og frustration. Så drømme om en losseplads kan være et ganske nyttigt symbol, idet den repræsenterer stedet hvor du læsser af. Men drømmen kan også henvise til at du selv er lossepladsen, dvs. at du i dit vågne liv alt for ofte må lægge øre til andres "affald", så det er værd at tage i betragtning, hvilken rolle lossepladsen spillede i din drøm. Forsøg at definér dette og slå så op i symboloversigten igen - gerne med flere aspekter af drømmen, således at du kan tolke drømmen korrekt og modtage din underbevidstheds budskab til dig. Læg meget nøje mærke til stemning og følelse da du vågnede.

Se også: Affald / Afgudsbillede / Afsky / Kirkegård / Lugt

Lotteri

Tilføj kommentar  

Drøm om at vinde i lotto, klasselotteriet eller andre former for lotteri, drøm om den helt store gevinst peger på et behov som ikke er opfyldt. Hvad vil du bruge alle disse millioner til? Hvad er det du vil realisere? Penge i sig selv er bare papir. Du vil gerne have penge på grund af et eller andet som de penge sætter dig i stand til - Og dette er hvad en drøm om at vinde i lotto betyder.

I øvrigt sagde Freud at drømme ofte repræsenterer ønsker, som vi er ubevidste om og ville afvise, eller endog væmmes over i virkeligheden. Drøm om at vinde mange penge vil gøre dig i stand til at bøje nogle regler, omgås noget som er ulovligt og måske alligevel slippe af sted med det. At vinde rigtig mange penge vil kort sagt nedbryde nogle af de forhindringer som eksistere i dit nuværende liv omkring hvad du kan. Så at vinde i lotto er også et tegn på lysten til at hæve sig over normen og gøre hvad du inderst inde har lyst til.

Se også: Gevinst / Hasardspil / Kongelig / Penge / Skat / Skattekiste / Tallene / Ønskeopfyldelse

Lotusblomst

Tilføj kommentar  

Lotusblomst er blomsten af planten Sacred Lotus (Nelumbo nucifera). Den er et vigtigt symbol i indiske religioner. De mest almindelige farver er hvid og lyserød. I hinduisme og buddhisme benyttes lotusblomsten både som et symbol og et offer. Lotusblomsten er et symbol på kreativitet og begynder såvel som et symbol på renhed. I hinduismen det siges, at skaberen gud Brahma opstår i en lotusblomst vokser ud af Vishnu navle.

Ifølge den buddhistiske tradition, har Buddha kunnet gå, da han blev født, og da han tog sine første skridt voksede lotus blomster i hans fodspor. Lotusliljen har sine rødder i mudder symboliserer det onde, mens blomsten vokser over vandet og symboliserer oplysning. Derfor tager buddhister altid stilk af blomsterne, før de ofrer dem på et alter til Buddha eller guder.

Se også: Blomster

LSD

Tilføj kommentar  

At drømme om LSD symboliserer opvågning og bevidsthedsudvidelse. Det hentyder til at du ser tingene fra andre vinkler og ændrer dit perspektiv.

Luder/Prostueret

Tilføj kommentar  

Hvis du er kvinde som har en drøm hvor du er luder, er drømmen ganske givet et udtryk for en ubevidst frygt for at blive misforstået i dit vågne liv, men drømmen kan også tolkes at du er bange for at være for sjusket med dit forehavende.
Hvis du er mand, som drømmer du opsøger en luder, kan du måske tænke over om luderen i drømmen minder dig om en kvinde der i dit vågne liv er uopnåelig. Men for begge køn gælder den samme kompleksitet luder/madonna-temaet. Som kvinde er det en henvising til at være knap så snerpet og lukket overfor mænd, at du bør slippe din kvindelighed og seksualitet lidt løs, og for mænd er det en henvisning til at se på om du ganske reelt får opfyldt dine seksuelle drømme hos din partner.

Mænd som i drømme køber en luder, lider måske af virkelig dårlig samvittighed over noget ganske andet i deres vågne liv, mens kvinder der drømmer de er ludere, også kan have gevaldig dårlig samvittighed i andre sammehænge i deres vågne liv. Drømmen kan tolkes alt efter hvordan du har det med ludere; kvindeundertrykkelse/eller syns du det er i orden? Prøv først at gøre op med dig selv hvilken holdning du har til ludere, og forsøg dernæst at få fat i flere symboler i drømme. Dine tanker, stemninger og følelser når du vågner vil ganske givet give dig et fingerpeg, så husk at lytte til disse.

Se også: Magt / Massage / Nonne / Pjalter / Politi / Renlighed/renselse / Rædsel / Seksualitet / Selvkontrol / Sengekammerat / Sex / Signaler / Spejl

Luftangreb

Tilføj kommentar  

Et luftangreb kan oftest ikke forudsiges. Det kommer som en overraskelse. Er der nogen, der er efter dig og er du bange for et bagholdsangreb, et luftangreb? Hvis du var krøbet i ly, har det så noget at gøre med at du mangler beskyttelse mod noget, føler du dig sårbar? Føler du at nogle omkring dig er aggresive eller aggresive? Var det ligefrem dig selv, der lavede luftangrebet? I så fald er der sikkert et eller andet der virkelig går dig på og som du gerne vil til livs, have en afklaring på.

Se også: Angribe / Fly / Ørn

Lufthavn

Tilføj kommentar  

Lufthavne er transitpunkter. Skift mellem rejser, ophold på rejser (fx ved skift fra tog eller bil til fly) - og det er et sted, der også kan fungere som mødested mellem en eller flere destinationer.

En lufthavn kan fx repræsentere din egen rejse til eller fra noget i det virkelige liv - en overgang mellem en tilstand og en anden. Tænk også over, om du forbinder lufthavne med noget rart eller ubehageligt - dette kan give et hint om, hvilke ting i hverdagen du er på vej fra og til på livets rejse. Hvis du rejste sammen med andre, se også på, hvilket forhold du har til disse personer idag - eller om det er ukendte mennesker og altså ukendte sider eller egenskaber i dig selv, som du får brug for til at at lykkes med det projekt du er igang med eller til det næste skridt i dit liv, repræsenteret ved din rejse i drømmen.

Hvis du når dit fly og letter kan drømmen henvise til at det enten vil eller er gået godt, at "transitten" er lykkedes. Modsat kan en drøm, hvor du er ved at komme for sent til flyet, eller du misser flyet, hentyde til forspildte chancer i livet eller måske egenskaber/projekter du ikke har fået levet ud endnu eller på en eller anden måde er blevet forhindret i at komme i land med endnu. Hvis du har skyndt dig hen til flyet, for derefter at finde ud af, det er forsinket eller slet ikke er der, kan drømmen måske hentyde til dig selv og dit eget forhold til det du skulle nå hen til med flyrejsen.

Se også: Faldskærm / Fly / Flyve

Lugt

Tilføj kommentar  

Generelt er det således at vi i drømme ikke har nogle lugte. De lugte der optræder i drømme er lugte der reelt befinder sig i det rum hvori du sover og de blandes ind i din drøm. Er der eksempelvis en kraftig parfumeduft i dit soverum, kan du drømme at du er på besøg i en parfumeforretning, eller en bazar i Mellemøsten. Så drømmer du eksempelvis om gas, er det en ret god ide at kigge efter eventuelle utætheder i dine gasledninger.

Du kan dog sagtens opleve det at lugte i din drøm selvom den pågældende lugt slet ikke findes der hvor du sover - tænk fx på havets brise, eller ideen om en overparfumeret gammel dame som du er tvunget til at køre i elevator med. Eller ideen om et stinkende toilet, lugten af opkast etc. I drømme kan du sagtens forestille dig at du lugter og dufter noget som du har en klar erindring om. Det er normalt således at lugte og dufte handler om steder, dyr og mennesker, der har forbindelse til disse lugte. Lugten af fx en ildebrand kan i drømme være lige så stærkt hentydning til ild og hvad der forbindes hermed, som hvis du drømte at du stod og så på et bål, en ildebrand.

Se også: Cigar / Kropsfunktioner / Krydderier / Larm / Næse / Parfume

Kommentar

evian (Gæst)
Grim lugt - kan også være hjælp til klarhed over noget du er i tvivl om vil være godt for dig eller ej.
"Du kan ikke lide lugten i bageriet" og gør bedst i at fravælge.

Luksus

Tilføj kommentar  

Ha hell og luksus med seg

Ly

Tilføj kommentar  

Drømme om ly kan have mange aspekter. Drømte du at du søgte ly for stormen, er der sandsynligvis noget i dit vågne liv du ikke magter at tage dig af. Noget, der måske skræmmer dig? Drømmen symboliserer ønsket om tryghed og sikkerhed. Hvis det derimod var dig der gav ly til et andet menneske, handler drømmen måske mere om, at du bør udtrykke din omsorg for andre mennesker tydeligere.

Lyn

Tilføj kommentar  

Et lyn kan slå ned pludseligt - og vil altid skabe opmærksomhed. Drømmen kan derfor symbolisere at du trænger til mere opmærksomhed og forståelse. Lyn fra en klar himmel, kan symbolisere en overraskelse du netop har fået i dit vågne liv -mens drømme og lyn og torden i vejret ofte peger i retning af et uforløst raseri i dit indre, og din underbevidsthed opfordrer dig derfor til at udtrykke denne følelse.

Lyn følges for det meste af torden og begge dele optræder i forbindelse med himmelen, så når man drømmer om dette vejrlig, peges på at drømmeren i glimt kan se nogle sammenhænge fra et højere forståelsesniveau, som samtidig skaber emotionalitet. Derfor er det en god ide at se på den foregående dags hændelser for at få en mere bevidst forståelse for, hvilke kræfter der er blevet vakt i det ubevidste. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede. Var du bange? Eller havde du en følelse af storslåethed over vort univers kræfter?

Se også: Vejrforhold

Lys

Tilføj kommentar  

Lys er det generelle symbol for bevidsthed og optræder når drømmeren har brug for at se på tingene mere bevidst og dermed opnå indsigt i de reelle forhold. En lysstråle som er rettet mod nogen eller noget bestemt antyder drømmerens bevidste opmærksomhed bør rettes den vej. Hvis den er rettet mod drømmeren kan det antyde at drømmeren har brug blive mere opmærksom på sig selv: lære sine egne motivationer at kende; måske ophøre med at tillægge andre kvaliteter, som de slet ikke besidder. Eller et behov for selv at være i spotlight. Stå på scenen, være i centrum.

Lyset er det vi bevæger os imod. Tænk på udtryk som: Vi bevæger os mod lysere tider, lyset for enden af tunnelen, jeg drømte jeg var død og var draget mod et ulideligt klart lys - Det som er oplyst i din drøm, det som har mest lys over sig er det som du er draget imod, det som har en betydning for tolkningen.

Farven på lyset har også en betydning. Tænk på fx: kunstnerne Pablo Picasso der havde sin blå periode hvor han kun malede i blå periode, da Pablo var nedtrykt over en vens selvmord - eller det gule lys på offentlige toiletter som hindre narkomaner i at se deres blodåre, eller den gule farve som bruges til djævlens øjne, til en drages øjne etc. Et gult lys i en drøm peger således på falskhed og ondskab. Jf farverens betydning for den farve som lyset havde i din drøm.

Lys er det modsatte af mørke. Hvis nogle områder er mere lyst op end andre andre i din drøm kan det pege på dualisme. Yin og Yang.

Et blændende lys: Antyder at for megen bevidst viden kan gøre vedkommende blind over for alt det der ligger i skygge, for hurtigt, især i det ubevidste.
Et klart hvidt lys: Hvis det ligner månelys: Kan antyde ånden, intuitionen
Utilstrækkeligt lys: Antyder en uklar, dunkel og utilstrækkelig forståelse af det som drømmeren prøver at se.

Se også: Farver / Lampe / Mørke / Yin og yang

Låg

Tilføj kommentar  

Et låg er noget der dækker til, dækker over og dækker af. Spørg dig selv om der er noget i dit vågne liv som du lægger låg på? Drømmen indikerer et problemfyldt område i dit liv eller i dine tanker, som du forsøger at krybe udenom, ved at lægge låg på, og den kan også indikere en form for konfliktskyhed hos dig. Se på andre aspekter og symboler i drømmen, og husk dine følelser da du vågnede.

Se også: Dække - over / Æske

Låge

Tilføj kommentar  

På mange måder har drømmesymbolet låge den samme betydning som drømmesymbolet dør. Sammenlignet med en dør er en låge mindre mystisk, men samtidig egentlig stærkere og mere åben. En låge kan mere åbenlys føre ind til en helt ny verden, et nyt sted, mens en dør som oftest blot fører ind til et værelse (medmindre vi taler om en stor dør, en dobbeltdør, en port). Stod lågen og svingede, var den åben eller lukket? Hvad førte lågen ind til og på hvilken side stod du. Ville du gerne ind eller ud? Kunne du få lågen op, klatrede du over, kom du overhovedet igennem, eller forbi lågen? Svingede lågen op af sig selv, er det jo en klar velkomst til nye muligheder og modsat var den svær eller umulig at få op, ja så tyder det naturligvis på nogle forhindringer.

Se også: Døre / Hegn

Lån

Tilføj kommentar  

Hvad var det du skulle låne? Hvis der var tale om penge, kan drømmen handle om din økonomiske situation og altså referere til dagsrester. Men da penge symboliserer dit følelses -og seksualliv, er det vigtigt at se på den side i dig selv i tolkningen af drømmen. Det at låne ud, kan have en snert af usikkerhed til følge - så det er vigtigt at du først og fremmest bliver klar over hvad det var du skulle låne, når du har fundet frem til det så søg igen for at få den rette tolkning af drømmen.

Se også: Bank / Penge / Skat

Lås

Tilføj kommentar  

Lås er i følge Freud symbolet på kvindelig seksualitet, se derfor også nøgle. Drømmen handler sandsynligvis om, at du føler dig fastlåst eller spærret inde, på en eller anden måde, i dit vågne liv. Er det dig selv der låser dig fast? Gennemtænk nøje, om der kan være et psykologisk problem, som afskærer dig fra at udtrykke dig på en konstruktiv og frugtbar måde i dit vågne liv. I så fald har du brug for en nøgle for at låse dette område op. Se efter andre symboler i drømmen. Var låsen rusten og svær at låse op, kan det indikere at du er noget stædig i din tilgang til konfliktløsning. Hvis låsen derimod er skinnende ny og let at låse op, symboliserer drømmen at du er klar til at løse de konflikter der måtte eksistere i dit indre såvel som i dit ydre liv. Læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Jury / Lænker / Løgn / Nøgle

Læder

Tilføj kommentar  

Læder er sejt og holdbart og drømmen kommenterer måske din modstandskraft, indre styrke eller mangel herpå. Har du eventuelt været for tykhovedet, for beskyttende overfor et eller andet? Overvej også læder i forbindelse med seksualitet; sado-masochisme, pisk etc.

Se også: Pisk

Læge

Tilføj kommentar  

Drømmer du om en læge er det måske et råb om hjælp. Har du brug for hjælp; fysisk eller psykisk? Meget afhænger af hvordan du har det med læger, herunder især din egen læge. Hvis du føler dig tiltrukket af ham eller hende, så er det måske bare en seksuel drøm. Der er en grund til at man laver lidt grin med, især mænds, fantasier om kvinder i sygeplejeruniformer! Men drømmen kunne også antyde at du har brug for rådgivning. Hvis lægen gav dig et råd i din drøm, bør du nok følge det. Og hvis du i drømmen, selv var læge, hvad var det så du var i stand til at kurerer eller reparerer?

Se også: Ambulance / Apotek / Autoriteter / Hospital / Indsprøjte / Kirurg / Nål / Operation / Professioner / Sygdomme / Vaccination

Lænker

Tilføj kommentar  

En drøm hvori du er lænket kan symbolisere, at du føler dig lænket i dit vågne liv. Er der noget der begrænser din frihed? Lænker kan også have et seksuelt aspekt, så du bør se nærmere på omstændigheden i drømmen og finde andre symboler. Hvis der er tale om en hund, eller et dyr der er lænket, må du søge at finde ud af hvilket dyr der er tale om, og derefter slå dette op for at få så korrekt en tolkning som muligt. Husk også følelsen da du vågnede.

Se også: Fængsel / Kviksand / Luder/Prostueret / Låg / Lås / Reb og tovværk

Lærer

Tilføj kommentar  

Når en lærer optræder i en drøm, vel at mærke som underviser og ikke personen som sådan, henviser det til det emne/fag læreren mestrer drømmen handler måske om, at du har brug for at dygtiggøre dit forhold til det. En lærer er en autoritetsfigur, så læreren i drømmen repræsenterer ofte en person i dit vågne liv som du har respekt for. Drømmen kan også handle om din skoletid, altså din fortid - og i så fald må du se på om der er noget uafsluttet omkring den periode, som du er nødt til at kigge på og slutte (fred) med.

Se også: Autoriteter / Eksamen / Professioner / Skolenuniversitetet og andre læreanstalter

Læse

Tilføj kommentar  

Drømme hvor at læse indgår kan have forskellige symbolforklaringer. Hvis du f.eks. læste eventyr, kan drømmen henvise til en form for eskapisme i dit vågne liv - hvis du læste i en roman, kan drømmen handle om din romantiske side, dit behov for at holde fri og fordybe dig i en anden verden end den eksisterende. Så det er altafgørende for en korrekt tolkning, at du finder ud af hvad du læste og under hvilke betingelser. Når vi læser er det ofte noget der foregår i fritiden, noget vi vælger, og noget vi nyder. Derfor kan drømmen henvise til at du trænger til at drage omsorg for dig selv, holde fri eller rejse på ferie. At læse er også at blive klogere, holde sig orienteret. Havde du svært ved at læse er det ofte en kommentar til hvor klart du ser dit liv og dine udfordringer. Eller hvor klart du opfatter en sag, en problemstilling, hvilken indsigt, viden, klarhed over et område du egentlig har.

Se også: Avis / Bibliotek / Bog / Briller / Eventyr / Fremtid / Postkort

Løbe. At,

Tilføj kommentar  

At løbe i drømme og ingen vegne komme er noget de fleste oplever i deres drømme og gerne mareridtsagtigt. Det mareridtsagtige opstår som udtryk for det spændingsfelt der er mellem at tro man kan løbe fra noget i sig selv (eller sig selv) og det højere bevidste prøver via dette drømmebillede at vise at vi kan løbe alt hvad remmer og tøj kan holde, vi er ikke i stand til at løbe fra os selv. Det vi forsøger at løbe fra vil ofte være noget vi tror er ganske forfærdeligt at skulle se i øjnene, men drømmene vil lige så ofte vise at hvis vi stopper op, vender os mod "det" vi løber fra så bliver vi vist at det faktisk er gode og stærke udviklingsmuligheder.

Løber du efter noget i din drøm er der formentlig tale om længsler, begær, et ønske om at det du løber efter, bliver en del af dig, supplere din personlighed.

Hvis man løber med nogen, og har det sjovt, og sammen med dem slipper fra den/det man løber fra yder det på at du gerne vil have andre til at lægge afstand fra det I løber væk fra. Det kan være en gruppe, en ide, en opfattelse og lign. Du vil gerne have andre med på dit hold, andre til at dele dine overbevisninger.

Hvis du løber for sjov, er ude at jogge nyder turen og friheden, at kroppen er i vigør, kan det pege på at du netop burde gøre dette noget mere i dit vågne liv, altså passe på din krop, være i fysik god form, passe på dig selv. Det kan dog også pege på en længsel efter bare at løbe væk fra det hele, smide tøjlerne. Se nærmere på helheden i din drøm og du finder svaret.

Se også: Afstand / Bevægelse / Forhindring / Gå- at / Klister / Kviksand / Yin og yang

Løfte, et

Tilføj kommentar  

At afgive et løfte er en alvorlig sag. Drømmen vil sandsynligvis henvise til noget du har lovet dig selv i dit vågne liv. Og din underbevidsthed vil måske også gøre opmærksom på, om du er god til at overholde dine løfter til dig selv? Hvilket løfte afgav du? Hvis det var et ægteskabsløfte, kan det være en ønskeopfyldende drøm, og handle om en integration af nogle sider i din personlighed. Se på andre symboler i drømmen, navnlig til hvem du afgav dit løfte, hvad løftet drejede sig om, og om du følte dig låst fast i det afgivne løfte? Måske fortrød du? Når du har fundet frem til flere aspekter af drømmen så slå op igen i oversigten, for at få den mest fyldestgørende tolkning af din drøm.

Se også: Aftale / Bryllup / Domstol / Forlovelse / Fortrydelse / Image

Løgn

Tilføj kommentar  

Din holdning til usandfærdigheder i drømmen er lige så vigtig som den er i dit vågne liv. Tænk nøje over, om du i drømmen var ligeglad med at du stak en løgn, men tænk også over hvorfor du løj? Er der noget i dit vågne liv du dækker over, noget du skjuler - fortæller din underbevidsthed dig, at der måske er tale om selvbedrag, og at du skal løfte sløret, en gang for alle.

Det at stikke en løgn kan have fatale følger, det er derfor vigtigt at du får set på din moral og etik i dit vågne liv. At stikke en hvid løgn kan også være for at beskytte andre mennesker, så drømmen henviser måske til at der er sider af din personlighed der ikke lige skal på bordet med det samme. Måske løj du fordi du er bange for at andre skal opdage sandheden om dig, og da må du se på om du kan stå inde for den person du er. Har du problemer med selvaccept?

At lyve overfor børn er noget alle forældre gør, dels for at beskytte dem mod verdens virkelighed, så hvis drømmen handlede om en løgn du stak til dit barn, taler den om din omsorgsfuldhed overfor dine børn. Men husk på at det aldrig kan betale sig at stikke en løgn, og at løgne ofte ender som et "garnnøgle", hvor du til sidst ikke kan finde tråden. Se om det danner mening for dig i din tolkning, og husk at lægge mærke til din stemning og dine følelser da du vågnede.

Se også: Dække - over / Fiasko / Forbandelser / Fortrydelse / Gåde / Lænker / Skade

Løn/lønningsdag

Tilføj kommentar  

Løn er afregning for din indsats, dit engagement, et stykke arbejde, det er en anerkendelse af din indsats og din betydning - hvis lønnen så udebliver, er for lille i forhold til forventet, tyder det på at du ikke får den værdsættelse, den ros, opmærksomhed, som du synes at du fortjener, er berettiget til. Penge er symbol for energi og den måde vi udveksler på. Måden vi deler af os selv på afspejles ved pengedrømme. Drømmer vi at der ikke står ret meget på kontoen, er det ofte et billede på at vi i den periode er i underskud.

Manglende anerkendelse kan dog paradoksalt også vise sig ved at der er massevis af penge på bankbogen. I bedste Napoleon stil kan vi i drømme vælge at krone os selv, tildele os selv en medalje, eller sætte en masse penge ind på vores egen bankkonto - dette fordi vi ikke synes at omverden giver os det vi er fortjener og så giver vi det til os selv. At have massevis af penge på bankkontoen, fx ved at have vundet i lotteriet, kan også være et billede på at vi har fået adgang til en større mængde energi og dermed større overskud.

Hvis drømmen handler om lønningsdag refererer det ofte til at du har fået løn som fortjent, også i kærlighedens terminologi. Se på dit kærlighedsliv. Får du den kærlighed du har behov for, og som du har fortjent? Eller findes her en ubalance i dit vågne liv, som du må rette op på? Ærligt tjente penge, symboliserer dit rene behov for at give og modtage kærlighed. Sort eller forkerte tjente penge symboliserer dit forhold til ægtheden i dit kærlighedsforhold.

Se også: Arbejde / Bank / Kærlighed / Nemesis / Penge

Løssluppenhed

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen optrådte løssluppent, kan det henvise til et ubevidst ønske om at slippe de stramme "tøjler" løs, og udleve din energi på en mere fri måde. Men drømmen kan også symbolisere din holdning til moral, så du må søge at finde svar på, om du oplevede det pinagtigt, umoralsk og fik dårlig samvittighed? Hvis du betragtede andre mennesker, der opførte sig løssluppent, og følte forargelse, henviser drømmen til, at du har et uerkendt ønske om at udvise dine følelser og holdninger på en mere fri og uhæmmet måde overfor omverden, i dit vågne liv. Prøv om du kan nå ind til, hvori løssluppenheden lå? Hvad lavede du? Og mærk nøje efter dine følelser da du vågnede, det vil hjælpe dig til den rette tolkning. Søg også efter andre symboler i drømmen.

Se også: Alkohol / Begær / Eventyr / Flovhed / Fristelse / Latter / Luder/Prostueret / Seksualitet / Sex

Løve

Tilføj kommentar  

Løven er et kraftfuldt drømmesymbol, ligesom det er et kraftfuldt og frygtindgydende dyr. Løven repræsenterer seksuel lyst, begær og ifølge tarotkort repræsenterer løven også tøjlesløs i seksualdriften. Se på hvilken løve der var tale om - en hanløve værner om sit territorium - er det det du har brug for at gøre? Hvis du i drømmen kæmpede med løven, symboliserer dette en modningsproces eller en udviklingsproces i din personlige styrke. Se efter andre symboler, hvor befandt løven sig? Var du bange for den? Hvis løven var i bur, kan drømmen fortælle dig noget om indestængte seksuelle følelser.

Mod til at sige fra. Mod til sige din ærlige mening uden omveje, til en person som opfører sig dårligt, behandler dig respektløst etc. Du må frem med sproget. Følelsesmæssig uærlighed skaber psykisk ubalance i dig.

Drømmer du om at et dyr omfavner dig og ikke vil give slip, bider sig fast i dig og ikke vil lade dig gå - hvis dyret bare holder dig tilbage og ikke virke skræmmende så er det et tegn på at nogen som dyret er et symbol for vil hindre dig i at gøre noget dumt, beskytte dig, give dig et godt råd - hvis dyret er skræmmende, truende, er det et tegn på en afhængighed, en forbindelse som ikke er god for dig og som du bør løsne, frigøre dig fra.

Se også: Dræbe / Dyr / Omfavnelse / Rædsel / Sex