Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 441
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Jage

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer du bliver jaget, hvad enten det er af et menneske eller en overnaturlig skikkelse, betyder det at du flygter fra dig selv og dine følelser... Der er noget du er bange for at se i øjnene. Men drømmen kan også henvise til at du føler dig jaget af dig selv, jaget rundt med, jaget ud, jaget til arbejde... Se på om du for tiden presser dig selv for hårdt? Og se hvem du blev jagtet af? Hvor befandt du dig, hvordan var omgivelserne. At blive jaget, symboliserer en skrækfølelse af at blive indfanget. Til jagten hører byttet. Læg mærke til dine følelser når du vågner.

Måske forsøger du at besejre nogen i det virkelige liv, indhente dem eller finde ud af noget om dem. Dine hensigter kan også være mere skumle (jagt kan ende i smerte og død). Se nærmere på dine motiver og følelser, især hvis et andet person er involveret. På den anden side er du måske ”på sporet” af et eller andet. Hvad repræsentere det jaget dyr for dig? Eller var det måske dig selv, der blev jaget?

Se også: Dræbe / Dyr / Døden / Flugt / Forfulgt / Fælde

Jagthund

Tilføj kommentar  

Jagthunden er den der følger dig på jagt, dén der henter byttet. Prøv at se det i overført menneskelig betydning: Hvem er din stikirend dreng, misbruger du folk til at løbe ærinder for dig? Hvad hentede jagthunden, og hvor foregik jagten? Kender du jagthunden i dit vågne liv - og ifald du gør, hvilket har du da til vedkommende jagthund. En jagthund skal altid på jagten, være årvågen, listig og snu, hurtig og befale sin ejer på mindste vink. Føler du dig som en jagthund? Spørg ind til drømmen - find andre symboler og husk de følelser du vågnede med efter drømmen.

Se også: Dyr / Fange / Hund / Identitet / Image / Razzia / Ræv / Sejr

Jakkesæt

Tilføj kommentar  

En drøm der fokuserer på tøjet, hvad enten det er dit eget eller en andens, vil som oftest handle om image, det ydre, prestige eller mangel herpå. Det kan naturligvis også være noget seksuelt; en stram bagdel, en tætsiddende bluse etc. Det vigtige i forhold til tolkningen er at tøjet er et symbol for noget andet, og det er dette andet, du skal finde ud af hvad er. Det gør du ved først at kigge på selve tøjet. Var det vigtigt i sig selv, eller var det der bare for at skjule noget. Hvis tøjets farve var meget fremtrædende kan dette være en vigtig nøgle til at åbne drømmen. Var tøjet en naturlig del af den som bar det, eller var det en rustning, en beskyttelse, noget der ikke passede til personen?

Til feinschmeckere kan tilføjes at der er forskel mellem en habit og et jakkesæt - En habit er når stoffet, vævningen og farven er præcis den samme på buks og jakke. Mens et jakkesæt er når jakke og bukser er i forskellige metervarer og/eller farve.

Se også: Habit / Tøj og beklædning / Uniform

Jalousi

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Skindsyge/jalousi

Jamre (Beklage sig)

Tilføj kommentar  

Selvmedlidenhed er oftest et udtryk for skuffede forventninger. Disse forventninger er blevet opbygget igennem mange år, som forestillinger om hvordan livet helst skal se ud for at man kan blive lykkelig. Men sådanne forestillinger er statiske tilstande, billeder i vores hoved, som ikke nødvendigvis modsvarer den ydre virkelighed og de tilbud verden har til os. Men fordi vi holder fast i og tror på disse, har vi ikke forberedt os på evt. afvigelser fra dem og har derfor ikke et sæt løsningsmodeller, til at forholde os til denne anderledes virkelighed, hvorfor vi sidder fast i de gamle forestillinger og krav uden evnen til at kunne ændre på vores virkelighed. Derfor ender vi i selvmedlidenhedens klør: vi mangler selvstændig handlekraft!

At opleve afmagt og derfor være bekymret, jamre, beklage sig er meget almindeligt i en drøm. Drømmen sætter dig ofte overfor udfordringer som din underbevidsthed gerne vil have at du finder en løsning på, og din reaktion i drømmen kan udmærket være at to dele af din personlighed står overfor hinanden, hvor den ene siger "Vi kan godt, kom nu, vi finder en løsning" - mens den anden siger "Det nytter ikke".

Se også: Anima og Animus / Yin og yang

Janteloven

Tilføj kommentar  

Janteloven stammer fra Aksel Sandemoses roman "En flygtning krydser sit spor" (1933). Her skildres en drengs opvækst i provinsbyen Jante (heraf lovens navn). I Janteloven sammenfattes undertrykkelsen og småligheden, skitseret over Moselovens ti bud. Centralt er budet: "Du skal ikke tro at du er noget". Den hyppige brug af begrebet antyder, at Janteloven er indgået som en del af danskernes ironiske selvopfattelse, og den citeres ofte som udtryk for kollektivets pres på og begrænsning af det enkelte individ. De sociale spilleregler, som Janteloven er en konkret kodificering af, viser en generel nordisk forsigtighed, når det gælder at fremhæve sin egen eller prise andres lykke. Dens rødder kan spores til den gamle nordiske forestilling om, at lykken sikres gennem visse forsigtighedsregler; gennem beskeden adfærd undgår man andres misundelse, mens derimod "hovmod står for fald".

Jantelovens 10 bud:

Du skal ikke tro, du er noget.
Du skal ikke tro, at du er lige så meget som os.
Du skal ikke tro, at du er klogere end os.
Du skal ikke bilde dig ind, at du er bedre end os.
Du skal ikke tro, at du ved mere end os.
Du skal ikke tro, at du er mere end os.
Du skal ikke tro, at du dur til noget.
Du skal ikke le ad os.
Du skal ikke tro, at nogen bryder sig om dig.
Du skal ikke tro, at du kan lære os noget.

Drøm om Janteloven er altså at drømme om at du bliver kontrolleret, holdt tilbage, at du presses ind i stereotypen om, hvem, ”man” er og hvad ”man” kan. Dybest set er det kun dig selv der ved hvem du er og hvad du kan og det er denne skat der skal graves frem under dyngerne af Jantelovens affald. Det er hvad selvudvikling handler om = at rydde op i alt det tillagte og via denne proces udvikle selvet! Og her er drømmene og deres budskaber det utvetydigt bedste redskab overhovedet, da de er - "Breve fra Sjælen!", I små billedvideoer, hvor symbolsproget er det vigtigste og derfor så godt at gøre sig bekendt med.

Se også: Metaforer / Nemesis / Triumf

Japan

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om.

Så hvad forbinder du med Japan? Teknologiske dimsedutter, ensretning, sammenhold, fællkesskab, selvmordspiloter, atombomber, isolation, enerådighed, sushi eller noget helt andet. Hvad det betyder at Japan eller symboler herpå (deres flag etc.) optræder i din drøm afhænger helt af hvad du forbinder med Japan.

Se også: Landekontinenter

Jern

Tilføj kommentar  

Metaller i drømme symboliser forskellige ægte kvaliteter i os, som ikke umiddelbart kan ændres på. Dette metal associeres traditionelt med udholdenhed, styrke og maskulinitet. Disse kvaliteter kan udleves på en positiv eller negativ måde. Kvaliteten er i sig selv neutral, men hvordan vælger den enkelte at bruge den? Hvis man mangler jern i sin kost, vil man drømme om madvarer der indeholder dette element.

Se også: Metaller

Jernbane

Tilføj kommentar  

I løbet af 1800-t. bredte sig et fintmasket jernbanenet over hele verden. Jernbanen overtog en væsentlig del af den person- og varetrafik, der hidtil havde fundet sted til søs. Jernbanens betydning var størst i begyndelsen af 1900-t.; derefter kom de ud for stigende konkurrence fra først biltrafikken og senere flytrafik på persontransportområdet. I dag er jernbanernes betydning størst i storbyernes nærtrafik og på enkelte hovedlinjer mellem større byer.

I drømmetydning forbindes jernbanerne med rigtig mange ting - Vi har toget i sig selv, som er et meget fallisk symbol. En enorm kraft der drøner af sted og bestemt nem at stoppe når det er kommet lidt i gang. Især når det kører igennem tunneler er forbindelsen til samleje og sex åbenlys. Men også det er trænge igennem noget - hvilket ikke behøver være den seksuelle gennemtrængning - men også kan være at finde en løsning, finde en vej.

Så er der jernbaneskinnerne - som holder det store lokomotiv fast til sin rute. Hvis du kører af sporet i fuld fart så fraviger du ruten, forlader skinnerne, den vej som ellers er bestemt. Det kan også være en henvisning til at du har for travlt, at du har gang i for meget i dit liv. Var du togfører? I så fald hvad var det for et læs du trak? Hvad var togvognene fyldt med?

Så er der stationerne undervejs og endestationen. Her er massevis af symbolik omkring modtagelse og afsked. At komme for sent til noget.

Og omkring jernbanen overordnet set er der tillige tilknyttet mange minder, følelser, oplevelser og associationer - vagabonden som rejser via den åbne godsvogn, nostalgi, barndomsminder, cowboy og indianere, etc. Så jernbanerne forbindes med rigtig mange ting. Din tydning af jernbanen betydning i din drøm starter som sædvanlig med at du stiller hvem, hvordan, hvornår spørgsmål og derfra spore dig ind på tydningen - Spørg dig selv om du har for meget fart på for tiden, eller du nyder kontrollen og at alt er på rette plads. Var du i drømmen på rette spor? Drømmen kan faktisk give dig rigtig gode muligheder for en uddybende tolkning, men da må du finde andre understøttende symboler, så som fx, om du stod på perronen - alene? Tænkte du på at hoppe ud? Ventede du på toget? Og i fald, hvor skulle du hen?

Se også: Endestation / Motorvej / Perron / Tog / Transportmidler / Tunnel

Jesus

Tilføj kommentar  

Når Kristus optræder i vores drømme, er det ofte din underbevidsthed der gør opmærksom på, at du ønsker det perfekte, det fejlfrie, det hædersbetonede. Kristus repræsenterer ofte "Det fuldkommen menneske", gennem hvem individet kan finde det udødelige, det overlegne, i sig selv. Hvis det er den lidende Kristus, der skildres: Kan drømmen tolkes som en forløsning gennem lidelse; det selviske og krævende ego underkaster sig frivilligt offeret, dør og genfødes som individets sande Selv. Drømmen kan antyde, at du fornægter eller forsømmer at integrere dette ideal i dit liv.

Når vi drømmer om berømte personligheder er dette et udtryk for at vi gerne vil være lige som dem, have noget som de har; penge, overskud, charme, sex, overskud, frihed - vi vil gerne forbindes med det, som vi forbinder med den pågældende person.Så din drøm om Jesus er meget påvirket af hvorledes du opfatter Jesus. Ser du ham som en frelser, der døde på korset for vores skyld, altså en martyr, og spiller du selv martyrrollen i dit eget liv? Eller ser du Jesus som et ophøjet idealbillede i stil med Buddha, der repræsentere idealer du tilstræber i dit eget liv, fx tilgivelse og menneskeligt overskud?

Måske du ser Jesus som autoriteten, der på samme måde som andre faderfigurer i dine drømme, fortæller hvad der er rigtigt og forkert? Og i så fald hvad var det som Jesus i din drøm fortalte var rigtigt og forkert? Der er flere symbolikker i "Jesus Kristus", idet der er flere opfattelser af ham. Find dit eget forhold til Kristus og forsøg også at finde andre symboler der kan være væsentlige for tolkningen af denne drøm. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede - var du æresfrygtig? ydmyg? Bedende? eller spottende?

Se også: Berømte personligheder / Buddha / Kors / Kristendom

Jomfru

Tilføj kommentar  

Drømmer du om kyskhed siger drømmen sikkert noget om din holdning til sex, eller kommenterer den blot et problem, som du ikke rigtig forholder dig til? Måske føler du, at du skal holde dig fri, ikke blive indblandet. Drømme om at være jomfru peger mod det ubesmittede, om at være meget ren og uskyldig i sin optræden eller sit væsen også om fremtræden, karakter el.lign.

Drejer drømmen sig om den jomfruelige krop eller det jomfruelige sind? Og overfor hvem er det vigtigt at det er jomfrueligt, dig selv eller andre? I de fleste og især patriarkalske samfund har kvindelig kyskhed og jomfruelighed traditionelt været højt værdsat. Jomfruelighed har ofte været anset for en dyd, der viste renhed og fysisk selvkontrol.

Så drøm om fysisk at være jomfru, have sin mødom ubrudt, kan pege imod tanker om retfærdighed, kvindefrigørelse, ligestilling, defloration og lign. Det kan også pege hen imod problematikker omkring luder/madonna syndromet, altså mænds fantasi om sexpartnere og en kæreste. At de fleste mænd vil dyrke sex med den uartige pige, men være kæreste med den pæne.Men også kvinders balancering mellem både at skulle være ligeværdigt menneske, moder og seksualpartner. Sexdronning om natten, kontormus om dagen. Det er et almindeligt mandligt problem at tilbede sin elskede på en aseksuel måde. Fysisk samvær synes umuligt. Manden begynder at frygte at han krænker kvinden ved at vise sine seksuelle følelser over for hende, og dette kan let udvikle sig til, at han kun kan udtrykke sin seksualitet overfor kvinder, som han ringagter. Drømmen kan således være en advarsel, hvis du ser den du elsker som jomfru.

Drøm om at være jomfru i betydningen uskyldsren i sind, tanker og handlemåde kan pege på en længsel efter oprigtighed og ærlighed. Jomfruen er enten dig selv, en du kender, eller en mere abstrakt religiøs eller spirituel figur. En ophøjet jomfru som fx Jomfru Maria, i en drøm er som oftest ikke en hentydning til fysisk jomfruelighed, men til intellektuel, åndelig eller følelsesmæssig uskyld. Hvis en mand drømmer om Jomfru Maria siger drømmen sandsynligvis noget om forholdet til moderen omkring det at få et modent forhold til kvinder. Det kan også være at drømme om en jomfru, herunder eksempelvis Jomfru Maria siger noget om den kvindelige side af personligheden i kvinder såvel som i mænd.

Se også: Anima og Animus / Havfrue / Impotens / Kloster / Madonna / Menstruation / Nonne / Sex

Jonglere

Tilføj kommentar  

Drømmen er bekræftende hvis du kunne holde alle boldene i luften på een gang. Drømmen handler sandsynligvis om, i hvor høj grad du er i stand til at holde alle aspekter af din personlighed, dit liv, i orden og i gang; hvordan du klarer at afbalancere og afveje dine bekendtskaber, økonomi og tid. De genstande du jonglerede med kunne indikere, hvilke områder af dit liv, det er du jonglere med i drømmen.

Se også: Akrobat / Cirkus

Jord

Tilføj kommentar  

Først og fremmest repræsenterer jorden planeten og selve substansen, den store Moder, frugtbarhed, kreativitet og materie. Jorden repræsenterer også orden og stabilitet. Så år vi drømmer om jorden, kan et være fordi vores følelse af sikkerhed er blevet udfordret. Vi ved, vi har vores rødder i jorden, vi ved vi kommer af jorden, og vi vender tilbage til den i en cyklisk proces.

Drømme om at blive levende begravet kan fortælle os, at vi bliver overdynget med problemer - temmelig sikkert af noget materielt. Jord har betydning for vores fødekæde, vores fremstilling af forskelligt materiale, og jord er fundamentet for al eksistens.

Derfor er det vigtigt at du forsøger at finde ud af, hvordan jordsymbolet optrådte i din drøm. Var det jord i en potteplante? Var det jord i din have? Men det uomtvisteligt, at hvis du drømmer om jorden som global eksistens, har det noget at gøre med dit ståsted og din jordforbindelse at gøre. Din underbevidsthed maner dig sikkert til at finde dit ståsted, slå rødder og mærke dit tilhørsforold til jorden og alle dens skabninger.

Se også: Begravelse / Globus / Identitet / Jordskælv / Nedbrydning

Jordskælv

Tilføj kommentar  

Følelsen af at jorden bevæger sig under dig eller giver efter under dine fødder, kan hentyde til psykologisk eller materiel usikkkerhed. Prøv at relatere symbolet til dit vågne liv.... Er der noget der "skælver" i din sikkerhed på dit fundament? Prøv at fange så mange symboler som muligt, - hvad var i nærheden af dig? Kom nogen til skade? Var der ligefrem nogle der faldt ned i den revne som jordskorpen ofte efterlader efter et jordskælv. Hvor befandt du dig rent fysisk - midt i jordskælvet? eller lidt udenfor? Hvis du betragtede jordskælvet nøgternt og klart, symboliserer drømmen også hvordan du forholder dig til farer i dit vågne liv. Se efter andre symboler, og læg mærke til de følelser drømmen afstedkom hos dig.

Se også: Afgrund / Aggression / Faldeat / Frygt / Vejrforhold

Jul

Tilføj kommentar  

Julen som symbol indeholder mange lag. Der er de personlige erfaringer man selv har gjort med jul i barndommen og familiens skød på godt og ondt. Og her skal man kigge på disse for at forstå drømmen. Der er de traditionsbetonede aspekter, hvor man skal se ind i sig selv og finde ud af om man egentlig selv kan stå inde for disse, eller om man bare har taget dem på sig mere eller mindre bevidstløst. Og så er der de religiøse, hvor man igen skal se ind i sig selv for at finde ud af om man egentligt tror på hvad julen står for. Hvis man på sjælsplan har en helt anden tro, kan det skabe konflikter at fejre julen.

Men julen kan også stå for hygge, tradition, samlingspunkt for familie og venner. Familiebånd og almindelig venlighed og godt humør, gavmildhed og optimisme. Men hvis du i drømmen oplevede julen - som mange vesterlændinge gør - at julen er blevet et ræs, et spørgsmål om at bytte gaver i stedet for at forære af et rent hjerte osv., går du på tværs af dine egne indre værdier hvis du fejrer jul. Hvis du glæder dig til jul, hentyder drømmen til et forestående arrangement som du har en vis andel i, og glæder dig til at fejre.

Se også: Fest / Janteloven / Kirke / Køkken / Selvkontrol

Julemanden

Tilføj kommentar  

Drømmer du om julemanden peger drømmetydning naturligvis umiddelbart imod alt det hyggelige, familiemæssige social og ikke mindst de mange gaver som vi forbinder med julen. Julemanden er den glade giver. Han kommer med gaver til alle, hvis vi bare har opført os nogenlunde artige igennem året. Og hvilken entre julemanden gør med en flyvende kane, talende rensdyr og så vælger han sørme skorstenen frem for hoveddøren! Der er massevis af eventyr, romantik, barndomsminder forbundet med julemanden - eller ønsket om at julemanden rent faktisk fandtes i virkeligheden. For det kan jo også være dette ønske, denne længsel, drømmen er udtryk for.

Det hævdes ofte at julemandens røde og hvide farver oprindelig stammer fra reklamer for Coca-Cola, der viste julemanden i disse farver. Dette kan ikke direkte siges at være helt sandt, da historien om julemanden er inspireret af biskoppen af Myra i det 4. århundrede. Skt. Nikolaus var berømt for sin venlighed til børn og generøsitet til de fattige. Og dengang var røde og hvide nuancer de traditionelle biskop klæder. Så julemanden har helt fra sin oprindelse været iklædt røde og hvide farver, længe Coca-Cola kom til. Det er interessant hvis du drømmer om Sankt Nikolaus iklædt andet end de traditionelle farver - måske et oprør? måske du stiller spørgsmålstegn ved rigtigheden af noget?

Se også: Dyr / Eskapisme/flugt / Eventyr / Flyve / Jul / Skorsten

Jungle

Tilføj kommentar  

Hvis du skulle hakke dig vej gennem junglen, kan det betyde at du har nogle indre eller ydre bekymringer og problemer, der udgør en hindring for dig selv, og som du nu er parat til at tage hånd om. Hvis du var på besøg i junglen, og oplevede al dyrelivet på tæt hold, refererer drømmen til din trang til at opleve noget eksotisk. Du mangler simpelthen eksotiske indslag i din hverdag.

Junglen gemmer på mange hemmeligheder, og rummer i øvrigt også et mangfoldigt og rigt dyreliv, den ligger langt fra vores daglige rutiner med teknologi og mobiltelefoner, så drømmen kan også opfordre dig til at søge hen et sted hvor du går på retræte, og yder dig tid til selvfordybelse. Bemærk vejret i junglen, fugten, og læg mærke til dine følelser i drømmen, var du bange for ikke at finde vej, bange for at løbe tør for vand?

Se også: Dyr / Fare / Have / Labyrint

Jury

Tilføj kommentar  

Henviser til retssalen og dens præmisser om at dømme for en større eller mindre forbrydelse. Alt hvad der sker i en drøm er aspekter af drømmeren selv. Både dommeren, anklageren, juryen og den anklagede selv. Vi har alle tendensen til at vores indre tilstande projiceres ud på vores omverden, så hvis vi har en tendens til selvkritik og selvdømmelse, så er det hvad vi frygter fra andre og derfor det vi ser og lægger mærke til i den ydre verden.

Se også: Dommer / Domstol / Eksamen / Vidne

Juveler

Tilføj kommentar  

Drømme om at blive smykket med juveler, har alle piger vel sagtens haft drømme om. Det kan være en ønskeopfyldende drøm, men det kan også være tegn på at vi tørster efter anerkendelse, som vi ikke kan finde uden for os selv. Men juveler kan også betyde immaterielle rigdomme, og der kan sagtens være lagt vægt på dine mest værdifulde egenskaber (som du måske selv undervurderer, mens andre beundrer dem).

Se også: Diamant / Krystaller & sten / Planter & træer / Prins & Prinsesse / Rigdom / Romantik / Ædelsten

Jøde

Tilføj kommentar  

Drømme om et folkeslag, en bestemt race, er vanskelige at tolke generelt, eftersom tolkningen i meget høj grad er afhængig af hvilke følelser og viden drømmeren har om det pågældende folk. Så skal du finde ud af betydningen af hvorfor eksempelvis en eller flere jøder optræder i din drøm, skal du først og fremmest tænke over hvad du umiddelbart forbinder med jøder.

Den arketypiske evige jøde, der er dømt til at vandre i al evighed på grund af en fortids synd, kunne måske referere til en egenskab i dig eller måske en handling, du har foretaget som du finder utilgivelig. Mange forbinder jøder med stort forretningstalent og rigdomme, hvorfor drømmen kunne være et ønske om at du ofrede din økonomi mere opmærksomhed.

Det kan også være relationer til den mystiske lære Kabbalah, der bygger på jødiske skrifter og promoveret af bl.a. sangerinde Madonna. Ligeledes kan de tilbagevenden konflikter og problematikker omkring staten Isral spille en betydning for tolkningen af drømmen.

Se også: Identitet / Landekontinenter / Religion / Svastika