Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 420
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Habit

Tilføj kommentar  

En habit eller et jakkesæt er en formel påklædning, så måske hentyder drømmen til at du har brug for at gøre indtryk på nogen. En habit er også en beskyttelse, noget der gør at andre synes du er velklædt. Er der noget du har brug for beskyttelse imod i dit vågne liv? En drøm der fokuserer på tøjet, hvad enten det er dit eget eller en andens, vil som oftest handle om image, det ydre, prestige eller mangel herpå. Det kan naturligvis også være noget seksuelt; en stram bagdel, en tætsiddende bluse etc.

Det vigtige i forhold til tolkningen er at tøjet er et symbol for noget andet, og det er dette andet, du skal finde ud af hvad er. Det gør du ved først at kigge på selve tøjet. Var det vigtigt i sig selv, eller var det der bare for at skjule noget. Hvis tøjets farve var meget fremtrædende kan dette være en vigtig nøgle til at åbne drømmen. Var tøjet en naturlig del af den som bar det, eller var det en rustning, en beskyttelse, noget der ikke passede til personen?

Se også: Jakkesæt / Rustning / Tøj og beklædning / Uniform

Had

Tilføj kommentar  

Had er et stærkt drømmesymbol, især fordi det er en følelse. Følelsen i drømmen kan betyde, at du har negative følelser i dit vågne liv, specielt i forbindelse til en side af dig selv. Dette er ganske givet en side du ikke i din bevidsthed er helt klar over hvor stærkt påvirker dig, og det kræver noget selvindsigt at få dette selvhad bearbejdet. Hvis drømmen handlede om en person du nærede så stærke følelser for som had er, må du se på om det er et menneske du kender i virkeligheden, og hvilke sider af dig selv, det pågældende menneske spejler.

Stærke følelser i drømme som had, kærlighed, lidenskab og lysten til at dræbe, er alle sammen udtryk for negative aspekter i vort eget "selv", sider i os selv, som vi ikke kan rumme. Det er derfor nødvendigt at se på alle andre følelsesmæssige symboler i drømmen, mens du husker på, at drømmen er din egen underbevidsthed der taler til dig. Husk også hvad disse symboler udløser af følelser i dig når du vågner. Overvej om du bør søge hjælp til at få afdækket det had du føler til en af din personligheds sider.

Se også: Fjende / Forbandelser / Forfulgt / Fremmed / Straf / Åbenbaring

Hagekors (Swastika)

Tilføj kommentar  

Drømme om et hagekors, vil sikkert for mange ældre mennesker, der har oplevet 2. verdenskrig, henvise til deres barndom. Og det vil sikkert også være gruopvækkende drømme, men generelt har drømme om hagekors for mange mennesker en relation til Hitler, diktator - og i drømmesammenhæng kan det tolkes som en stor autoritet, som er ond. Måske henviser drømmen til en autoritetsfigur i dit vågne liv, der minder dig om Hitler, men det kan også hentyde til din egen autoritet og måske ondskab. Der findes et offer og en bøddel i os alle, yin/yang, sort og lyst - så se på hvad drømmen vækker af følelser for dig, og gør dig nogle tanker om hvad hagekorset repræsenterer for netop dig. Se også på de andre symboler i drømmen. drømte du specifikt om Nazitiden? Om krig. Foregår der en indre krig i dig selv for tiden? Tænk alle aspekter igennem.

Se også: Geometriske former / Krig / Offer / Rædsel

Haj

Tilføj kommentar  

Drømme om hajer kan være et positivt budskab. Hvis du i drømmen slipper væk fra hajen, betyder det at du med nød og næppe slipper ud af en alvorlig psykisk lidelse. Da hajen lever i vandet, drejer det sig om dit ubevidste og ofte følelsesliv. Og da hajen er et farefuldt dyr, viser det at der er farefulde følelser på vej i dit ubevidste, som du må se om du kan få fat i. Hvis hajen nåede at bide dig, eller sluge dig, betyder det at der visse sider af din krops der trænger til nænsomhed, på de pågældende steder hajen fik fat, og hvis hajen sluger dig, hentyder drømmen til at dit følelsesliv ikke rigtig har fodfæste for tiden, det sluger dig og du når ikke at opleve den fordybelse der skal til, for en balance og harmoni opnås.

Se også: Fisk / Fiske / Fjende / Forfulgt / Frygt / Havet

Hale

Tilføj kommentar  

Hvis der voksede en hale ud på dig i drømmen kan det referere til noget djævelsk, du har gjort i vågen tilstand. En hale kan også være et fallisk symbol.

Se også: Djævlen / Dyr / Fallos / Reb og tovværk

Hall

Tilføj kommentar  

Peger på den måde man præsenterer sig på i forhold til andre. Entre, hall, indgang til dig selv.

Se også: Bygninger, huse

Halshugning

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du bliver halshugget er det en frygtindgydende drøm der kan indeholde elementer af et mareridt.
Men en halvshugning er faktisk symbolsk set, et brud mellem hoved og krop, dvs. mellem intellekt/tanker og følelser. Drømmen kan således henvise til, at du i dit vågne liv prøver på at lave en adskillelse mellem følelser og tanker. Det kan være vigtigt at gøre det i perioder, for at beskytte sig selv, men det er usundt at have dette som fastgroet mønster.

Halshugning symboliserer også en adskillelse mellem det mandlige og det kvindelige i dig, harmonien mellem yin/yang, lys og mørke, sødt og surt. Halshugning kan dog også symbolisere, at du bruger hovedet for meget, at du er for meget i hovedet, og du i stedet bør lytte mere til kroppen og dine følelser.

Se også: Balance / Cirkel / Dolke / Drama / Dræbe / Drøm i drømmen / Guillotine / Yin og yang

Halt, at være

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du er halt, det vil sige at du halter når du går, kan drømmen henvise til at der er noget i dit vågne liv der ikke balancerer! Drømmen kan også være en hentydning til det liv du fører til daglig; dine reaktioner, dine projekter. Er der noget i dit liv der halter? Drømmen kan også henvise til en del af din personlighed der trænger til at blive rettet op i balance og harmoni, og endelig kan drømmen henvise til dit ene ben. Det kan sagtens kun betyde at benet "sover", og du derfor drømmer at du er halt, men det kan også henvise til dit fysiske ben i dit vågne liv. Har du fysiske problemer med dit ben? Prøv at se på alle de forekommende symboler i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner. Blev du forskrækket?

Se også: Ben / Kroppen / Kropsbevægelser / Kropsfunktioner / Krykke / Krøbling

Halvmåne

Tilføj kommentar  

En halvmåde er ofte den opstigende måne og afbilledet som det vi også kalder "tyrkermåne". Dette symbol respræsenterer Den opstigende kvindelige kraft; alt det følelsesmæssige, mystiske og irrationelle. Drømmen vil henvise dig til at drage omsorg for din feminine side, og vise mere af den. Måske er du for tiden presset til at handle maskulint, kontant og bastant og direkte, mens du måske her går på kompromis af dit virkelige sind. Så vær opmærksom på andre aspekter og symboler i drømmen, og tænk de her anviste henvisninger igennem. Det er også vigtigt at du mærker efter hvad du følte, da du vågnede.

Se også: Alder / Flugt / Forhindring / Geometriske former / Haltat være

Hamlet

Tilføj kommentar  

Historien om Hamlet er i drømme en metafor og et interessant drømmesymbol, fordi det ydeligt viser at det vi drømmer om ofte slet ikke er hvad beskeden i drømmen egentlig drejer sig om. I stedet for blot at få præsenteret præcise svar giver drømmene os indviklede konstellationer af diverse mennesker, dyr, væsener og ting vi helt selv har fundet på, såsom træer der vandre, stole der snakker etc. Begreber som tid og realitet, højde, længde, afstand bliver gradbøjet efter forgodtbefindende og generelt er drømme sjældent klare og indlysende.

Alt dette sker for at beskytte dig. Din underbevidsthed sørger i drømme at spore dig ind på løsninger og svar, men samtidig beskytter din underbevidsthed dig imod emner som er for barske, for følelsesmæssigt hårde, for tabu i forhold til normalitet eller på anden måde for ekstremt. I stedet får du fx præsenteret din helt egen opførsel af William Shakespeares The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark.

For dig er dette skuespil en metafor for et eller andet. Denne metafor behøver - for at gøre forvirringen lidt større! - ikke nødvendigvis at være sammenfaldende med hvad skuespillet egentlig har af budskaber, handling, men kan lige så vel være din helt egen selvopfundne metafor, betydning. Du kan fx sammenblande Hamlet med historien om Ødipus og i dette tilfælde vil Hamlet for dig være et symbol på at man vil jage sin egen far af tronen og have sin mor helt for sig selv. Hvis du drømmer om skuespillet Hamlet bør du således se på hvad du forbinder hermed, hvilken betydning dette skuespil har for dig.

Handlingen i Hamlet er i øvrigt:
Prins Hamlet møder et spøgelse, som udgiver sig for at være hans far (kongen). Det fortæller, at han er myrdet, og han afkræver prinsen et løfte om hævn. Den skyldige er den døde konges broder, prins Hamlets onkel Claudius, der nu deler tronen med den gamle konges dronning, Hamlets mor Gertrud. Dilemmaerne er endeløse, der smedes rænker på alle planer, og hele stykket er en lang eskalation i kompleksitet frem mod slutningen, der stort set lader alle dø, bortset fra Hamlets ven Horatio og den norske prins Fortinbras, der til sidst overtager tronen og genindfører den kosmiske orden

Se også: Kranium / Metaforer

Hammer

Tilføj kommentar  

Ifølge Freud vil hammeren repræsenterer fallos - og hentyde til seksualiteten i dig. Hammeren kan imidlertid også referere til et meget maskulint aspekt, og altså kan det også derfor kædes sammen med seksualiteten.Hammeren er imidlertid også et værktøj/redskab til at reparere, bygge, lave om på, så se på hvad du brugte hammeren til. Redskaber og værktøj henviser ofte til en side af os selv, der har brug for "reparation, istandgøre" så overvej om du har brug for andre menneskers hjælp for tiden. Læg mærke til de andre symboler der optræder i din drøm, og tænk også over de følelser du vågnede med.

Se også: Redskaber / Sex / Smadre / Smede / Værktøjer og redskaber

Handicap

Tilføj kommentar  

Hvilket handicap var der tale om? Var det fysisk eller psykisk? Drømmen kan henvise til områder af dig selv, hvor du enten føler dig handicappet eller du har nogle skjulte "handicap" som du ikke har beskæftiget dig med før. Var det en bestemt situation, der gjorde at du følte dig handicappet? Hvad skete der? Hvem var med? Personerne eller handlingen kan lede dig til svar på, hvad det er du kæmper med, men har svært ved at opnå eller klare i dagligdagen eller på den lange bane. Bemærk også de øvrige reaktion på handicappet - din egen såvel som andres - var der afvisning, accept eller nervøsitet? Drømmen kan handle om, hvordan du frygter andre vil reagere på dit handicap eller den side af dig, der føler sig handicappet.

Er der tale om særlige kendte handicap? I så fald kan det være en ide at undersøge det specifikke handicaps egenskaber og se, om det er muligt at forbinde nogle af trækkene med det du selv oplevede i drømmen. Fx er downs syndrom kendetegnet ved meget kærlige "engleagtige" børn - mens spastiske lammelser kan handle om at føle sig fastlåst eller lammet.

Se også: Blind / Døv / Kroppen / Krøbling / Sygdomme

Handling

Tilføj kommentar  

Drømme er små film, som den højere bevidsthed instruerer for at pege på hensigtsmæssige/uhensigtsmæssige valg i forhold til andre, men specielt i forhold til os selv. Drømmebillederne afspejler hvad vi gør og peger dernæst på bedre løsninger. Så gør dig klart hvad det var for en specifik handling du eventuelt foretog i drømmen, og slå "kodeordet" op i oversigten her. Handling kan også referere til et drama der udspiller sig i dit vågne liv, eller simpelthen en handling i en film du har set for nylig. Spørg ind til drømmen for at få en bedre tolkning.

Se også: Drama / Film / Filmstjerne

Handsker

Tilføj kommentar  

Ligesom sko betragtes handsker traditionelt som stærke seksuelle symboler. En slidt handske, en handske med hul i, en mistet handske, en handske der bevidst bliver tabt; det kan både være tydlige associationer for kvinder og mænd. Men handsker kan også referere til bekvemmelighed og tryghed samt hemmeligholdelse.

Se også: Hænder / Tøj og beklædning

Hane

Tilføj kommentar  

At drømme om en hane kan typiske være en hentydning til noget seksuelt. En hane er et stolt og hovmodigt dyr. Kunne det have noget med dig at gøre? Overvej endvidere dine associationer til en hane; ene hane i kurven, at gøre haneben. Endelig kan der være en association til morgen; hanegal. Husk også på din holdning til burhøns, æg.

Se også: Dyr / Æg

Hare, kanin

Tilføj kommentar  

En hare eller en kanin er: Hurtig, nysgerrig, frygtsom, hoppende. Ofte forbinder vi kaninen med frugtbarhed; at formere sig som kaniner. Det er vigtigt at se på hvordan kaninen eller haren optrådte i din drøm, om det var dit kæledyr eller et dyr du jagtede? Haren kan også betyde at du laver afstikkere i dit vågne liv, eller at du udkonkurrerer dine konkurenter! Både harer og kaniner er meget hurtige dyr, de spæner afsted - se på om du også gør det i dit vågne liv?

Men de er også bløde, nysgerrige og - hvis de er tamme - rigtig kærlige dyr. Så se på om du identificerer en side af dig med haren eller kaninens kvaliteter. Drømte du at du havde en kanin som kæledyr, er dette ligestillet med at drømme om en hund eller en kat som et kæledyr. Men husk dog på at det vi oftest forbinder en kanin med er dens enorme formeringsevne.

Se også: Dyr / Hule

Harem

Tilføj kommentar  

Et harem er et sted med mange (smukke) kvinder og vil ofte være et symbol på løssluppen seksualitet - eller ønsket herom. Hvis du er mand der drømmer om at have et harem af smukke kvinder til din rådighed, skulle du måske se på din holdning til kvinder i dit vågne liv. Der er sandsynlighed for, at du har en længsel efter seksuelt samvær med en eller flere kvinder, og der er således tale om en ønskeopfyldende drøm. Men mere sandsynligt er det nok, at der er en side af dig - ofte din feminine der er i overbalance for tiden, så se på om 1) dit seksualliv trives, 2) om du har overvægt på din feminine side, dvs. føler dig mindre mandhaftig og blødere, modtagelig og bevægelig?

Hvis du er kvinde der drømmer at du er en del af et harem, drejer drømmen sig nok mere om jalousi, en uerkendt form for jalousi i forhold til andre, ofte stærke og smukke kvinder, der fylder meget således at dit ego kommer til at fylde for lidt. Det skaber en ubalance i dit indre, og det du kan gøre er at se og anerkende jalousien og din selvfølelse. Drømmen kan også hentyde til seksualitet for dig som kvinde

Tænk på hvordan du selv optrådte i drømmen, og hvilke andre symboler der forekom. Tænk også dine jeres følelser da du vågnede. Tolkningen af sådan en drøm vil være forskellig fra kvinde til mand da den er udtryk for forskellige lyster, begær og længsler.

Se også: Identitet / Polygami / Sex

Harpe

Tilføj kommentar  

En harpe kan være et symbol på himlem; harpemusik, en engel der spiller på harpe. Men måske opfører du dig bare som en harpe. Prøv at huske om du var solist og hvordan publikum reagerede.

Se også: Digter/digte / Musikinstrumenter

Hasardspil

Tilføj kommentar  

Dette drømmesymbol kan tolkes som om der er noget risikabelt du foretager dig i dit vågne liv for tiden, eller noget du på en eller anden måde er indblandet i eller tilskuer til. Tænk på andre forekommende symboler i drømmen, og tænk nøje over om der er en side af dig der beskæftiger dig med noget overilet, eller risikabelt og ugennemtænkt. Måske påtænker du at spille hasard, men det kan også være at du for tiden ikke er så god ved dig selv, og faktisk spiller hasard med dit liv. Se på følelserne omkring drømmen.

Se også: Gevinst / Kortspil / Kroppen / Spil

Hastighed

Tilføj kommentar  

Måske er dette symbol en kommentar til, at du måske har for meget fart over dit liv for tiden og ikke tager dig den tid til fordybelse, som du måske har brug for. Modsat kan symbolet betyde at du bevæger dig for langsomt i tilværelsen, er drøj og måske doven, og er nødt til at speede farten lidt op.

Hastighed i en drøm er ofte forbundet med et eller andet fartøj, så du må finde ud af hvilket fartøj du kørte med, eller fløj i. Dette er en vigtig indikator til tolkningen af begrebet hastighed. Tænk også over om hastigheden gav anledning til angst hos dig, eller du nød den høje hastighed, eller den langsomme.

Se også: Barometer og termometer / Bevægelse / Bil / Båd / Fare

Hat

Tilføj kommentar  

En hat er noget vi tager på for at beskytte os fra kulde og regn, eller for at skjule os. En hat kan også være noget man tager på for at vise ens tilhørsforhold til en gruppe; tænk eksempelvis på cowboyhatte, Magrittes billede med folk der bærer bowlerhatte, unge mennesker, der bærer hætter for at vise at de tilhører hip-hop kulturen, eller Ku Klux Klan, der optræder med hvide hætter. Freud mente at både dame- og herrehatte kunne tolkes som kønsorganer. Det er måske værd at tænke over, hvis du i drømmen håbede din hat ville imponere nogen, eller hvis du tabte den eller kastede den bort.

Se også: Hjelm / Tøj og beklædning

Have

Tilføj kommentar  

Er haven fyldt med blomster, hængekøje og fugle, eller er haven overgroet af ukrudt, højt græs og uplejet. Haven afspejler din kreativitet for tiden, dit overskud. Så hvis haven er blomsterrig og farverig, er det en opfordring til at gøre noget ved din kreative side, der måske slumrer. Mens - hvis haven er præget af ikke at være plejet, kan det hentyde til at din kreativitet ikke er så høj for tiden.

Drømme om haver er et symbolsk meget kompliceret tolkningselement, idet der er mange indgangsvinkler, og der kan være mange accosiationer og referencer, f.eks. landskaber. Hvis din drøm havde hovedvægten på selve haven, er det analogt med dig selv på lige fod som et hus er det, og vil derfor vise sider af dig selv. Hvilken del af dit liv står haven for? Bortset fra den kreative? Ofter er der en sti i haven, der snørkler sig i ind under mørke træer. For du vild? Eller fandt du din sti? Det sidste kan betyde at du har fundet dit ståsted i livet - mens det første, kan betyde at du er på vildspor med hensyn til hvad du skal med dit liv.

Måske er der nogen der viser dig vej? Prøv at huske vedkommende. Haven repræsenterer også årstiderne, f.eks. hvis der var forårsblomster, roser som står om sommeren, eller efterårsblomster. Vintergækker og erantis om vinteren. Dette vil igen symbolisere din "indre årstid", og hvordan du i øvrigt forholder dig til de forskellige årstider, hvilken årstid du befinder dig bedst i!

Se også: Bassin / Blomster / Drivhus / Frost / Frugt & grøntsager / Gartner / Hegn / Issneslud / Stakit / Tusmørkestemning / Tåge / Ukrudt / Vejrforhold / Årstiderne

Havet

Tilføj kommentar  

Havet repræsenterer dit ubevidste - dine følelser og din skjulte psyke. Naturens dunkle kræfter; psykens sindsstemninger og mystiske kræfter. Alle væseners moder, deres oprindelse og mål. Med dette menes at vi alle på et dybtliggende plan, har en fælles både følelsesmæssig og handlekraftig psykologi, som vi alle har adgang til. Havet er et arketypisk symbol, og det repræsenterer således vores kollektive ubevidste.

Tænk over hvilke følelser du havde i forbindelse med Havet, og hvad du foretog dig i drømmen. Dykkede du, kan det betyde at du skal se nærmere ind i dig selv efter et svar du søger. Svømmede du i havet, kan det symbolisere en indre renselse. Leg og f.eks. surfing på bølgerne, kan indikere at du måske skulle være mere udadvendt og legesyg - måske er dú meget alvorsfuld for øjeblikket.

Havet er bolig for en masse levende væsener, og således vores alle sammens livs fundament og opståen. Se på symbolerne der var med i drømmen, og se på dine følelser for havet i al almindelighed. Det er vigtigt at tage med i din tolkning, hvis havet frembragte angste følelser hos dig, virkede faretruende eller på anden måde skræmmende. Så læg nøje mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Bølger / Drukne / Fisk / Følelser / Skib / Strand / Tsunami / Vand

Havfrue

Tilføj kommentar  

En havfrue er naturligvis en havvæsen, og samtidig et eventyrvæsen. De er ofte lokkende i deres fremtoning - men samtidig jomfruer. Hvis du er kvinde, kan der være tale om din holdning til din seksualitets dybder. Mænd, der bliver forelsket i en havfrue, går døden i møde i havet , idet havet symboliserer følelser. Prøv om du kender havfruen fra dit vågne liv, og mærk også følelserne når du vågner.

Havfrue kan også symbolisere - at du laver om på dig selv for at tilpasse dig andre som havfruen gjorde, for at den elskede skulle kunne lide hende. Altså svigter dig selv og dine følelser, i stedet for at være tro mod dig selv og følge dine følelser.

Drømme du om den lille havfrue har din drøm nok mere at gøre med nationalfølelser, noget der befinder sig i nærheden af den lille havfrue, fx krydstogtskibe, Langelinje, turister - eller at gøre med noget helt tredje som du forbinder med den lille havfrue - drømmesymbolet er altså i dette tilfælde ikke selv havfruen, men det som du forbinder med den lille havfrue.

Se også: Danmark / Landekontinenter

Havn

Tilføj kommentar  

Havne er beskyttende, og da din drøm kunne handle om en personlig egenskab, vil det være vigtigt at se på hvad der befandt sig i havnen. Tænk også over om du i dit vågne liv, giver ly til vrede eller gammelt nag.

Se også: Båd / Kompas / Sømand

Hegn

Tilføj kommentar  

Et hegn adskiller. Og beskytter og skærmer. Hvad er det du ønsker adskillelse fra i dit vågne liv, og beskyttelse for? Er der noget særlig truende i dit liv for tiden. Måske skal du se på hvor hegnet var placeret, om det indhegnede vilde dyr, eller det blot er et hegn omkring din have. hvis det er det sisdste er drømmen ikke så faretruende, som hvis du ønsker at beskytte dig, så er du nødt til at spørge ind til HVAD du vil beskyttes imod. Tænk alle symboler godt igennem og mærk også dien følelser når du vågner.

Se også: Balkon/altan / Barriere / Hæk / Låge / Rækværk

Heks

Tilføj kommentar  

Heksen optræder oftest i myter og eventyr - men optræder også i Jungs kollektivt ubevidste. Heksen repræsenterer en del af barndommens verden og spriner undertiden over i en voksnes drømmeverden sammen md f.eks. kæmper og uhyrer. Heksen er identifikationen på det rædsomme, den kvinde der spiser børn, den kvinde ingen rigtig forstår summen af. Heksen som væsen optræder ofte i børns drømme og vil der repræsentere angst! Du må se på om der er sider i dig der er angstfulde, hvis du er forældre til et barn der drømmer om heksen, kan det være et udtryk for - enten en dagsrest ved f.eks. et eventyr, men det kan også handle og en dybereliggende og udefinerbar angst. Så som forældre, der lytter til barnet, vil det være godt at opfordre barnet til at fortællle mere om drømmen.

Hvis du som voksen drømmer om heksen, kan det antyde at der er en menneske i dit vågne liv som virker skræmmende på dig, - og da er det en god ide, at "se trolden i øjnene - så springer den væk" - altså omsagt, afmystificere heksen, og gå ind i hvad den repræsenterer for netop dig! Der kan være en symbolsk forbindelse mellem heksen og seksualitet - heksekunst, magien - og det erotiske liv. Se på de andre symboler i drømmen, hvordan heksen optrådte overfor dig, og hvilke følelser denne drøm afstedkom.

Se også: Krøbling / Prins & Prinsesse / Spå

Helgen

Tilføj kommentar  

At møde en helgen i en drøm peger mod opfyldelse af et bestemt ønske, noget som vedrører et specifikt område - jf. at helgener har hver deres ansvarsområder. Modsat at møde sin skytsengel som er mere rettet mod; "pas på mig, beskyt mig, hold et vågent øje på mig, hold hånden over mig". Eller at møde en engel som peger på: "pas på helheden, omsorg, moderlighed, kærlighed, overbærenhed, tilgivelse". At møde en helgen peger på at du søger råd om noget bestemt, et bestemt område - så hvem var den helgen du mødte i din drøm?

Se også: Engel / Fe / Skytsånd / Ønskeopfyldelse

Helt, heltinde

Tilføj kommentar  

Helte og heltinder ser vi ofte i film og tv. De gode og de onde! Men helte og heltinder optræder også i eventyrets verden. Drømmen vil sikkert referere til et menneske du har omkring dig i dit vågne liv, og som du beundrer; se på hvad det er for egenskaber hos vedkommende som du finder beundringsværdige, og se på om der ikke er tale om spejlrefleks eller projektion. Du ejer måske allerede disse kvaliteter latent i dig selv, så det er værd at analysere sådan en drøm nærmere.

Drømmen kan også handle om at du tragter efter anerkendelse, fagligt eller menneskeligt, og den kan også tale om at du præsterer langt mere end du egentlig har overskud til, men for at opnå helt/heltindestatus. Tænk over dine følelser, og bemærk i hvilken sammenhæng disse symboler optrådte i drømmen. Hvad var rammerne? Og hvilke andre symboler kan du finde i din drøm. Jungiansk er Helte en arketype.

Se også: Beundring / Filmstjerne / Image / Jalousi / Janteloven / Professioner

Helvede

Tilføj kommentar  

Himmel og helvede er to sider af samme sag! Helvede repræsenterer oftest en frygt for konsekvensen af en handling du har foretaget i dit vågne liv. Venter du på at blive straffet? Mange af os er blevet truet med helvede, især i den kristne tro; "hvis du ikke gør..... kommer du i helvede når du dør", så se på om drømmen indeholder elementer af trusler - enten dine egne mod dig selv, eller mod andre.

Hvordan forholder du dig til begrebet "helvede". Det er af yderst vigtighed, at du gør dig klart om Helvede er et sted man kommer hen, hvis man ikke opfylder andres forventninger, eller Helvede ikke spiller nogen særlig rolle for dig i dit vågne liv. Hvad fandt du i Helvede? Mødte du nogen du kender?

Helvede er ofte noget man ryger ned i, - se på om du er på vej ned ad i dine projekter eller dit kærlighedsliv. Måske føler du dig simpelthen blot tappet for energi. Men mest sandsynligt er tolkningen, at du mener du fortjener straf, tænk derfor andre symboler i drømmen igennem, og læg mærke til dine følelser når du vågner!

Se også: Djævlen / Fange / Forsvinde / Henrettelse / Himmel / Rædsel / Straf

Hemmelighed

Tilføj kommentar  

Bærer du på en hemmelighed der er svær ikke at dele med andre? Drømmen kan symbolisere at der er noget du ønsker at holde skjult for din omverden. Drømmen kan også indikere hemmeligheden ved livets opståen, universets sammenhæng, og at du måske forsøger at opdage det gådefulde heri. Se på andre symboler i drømmen, og læg mærke til hvem der var med i din drøm. Læg også mærke til dine følelser når du vågner.

Henrettelse

Tilføj kommentar  

Drømmen handler sikkert om en gerning du har gjort, og som du føler du bør straffes for! Bærer du på en dyb skyld i dit vågne liv? Der er tale om et meget voldsomt symbol, der ofte vil vække stærke følelser i dig. Du må se på hvem der blev henrettet, og hvad disse symboliserer for dig. Måske er det dig selv der blev henrettet, og kan så antyde at en del af dig føler dig henrettet, og han indikere at noget, en side i dig, bør få en hurtig ende. Se på de andre symboler der optrådte i drømmen, og læg nøje mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Dræbe / Døden / Fængsel / Grusomhed / Græde / Guillotine / Helvede / Våben

Hest

Tilføj kommentar  

Hesten symboliserer kraft, styrke og energi og er forbundet med seksualitet. Den vilde hest, især hingsten er en seksuelt ønskeopfyldende drømmesymbol, så du bør lægge mærke til om du har det godt med dit seksualliv for tiden. Måske er der noget du savner? Hvis hesten er dit yndlingsdyr i virkeligheden, og du måske har en hest, kan drømmen selvfølgelig være en dagsrest, men hvis dette ikke er tilfældet vil drømmen tit indikere en stærk vilje, styrken i dig selv til at komme videre, og samtidig virilitet/seksualkraft.

Drømme om "Prinsen på den hvide hest" er en myte, et eventyr - og ligesom andre eventyr symboliserer et udtryk for en trist og grå hverdag i dit vågne liv, gør drømme om prinsen det også. Drømmen kan derfor opfordre dig til at gøre nogle ting der er sjove, og som får dig ud af starthullerne, og i gang med enten et projekt eller et kærlighedsforhold, der trænger til næring. Se efter andre symboler i drømmen, hvordan optrådte hesten, hvilken farve havde den, talte den, og hvis den gjorde, hvad sagde den da. Dine følelser da du vågnede, er samtidig værd at lægge mærke til i tolkningen af drømmen.

Drømte du om at ride på en hest, er det vigtigt at du lægger mærke til hvordan du red. Sad du rank på hesten, eller var den ved at løbe løbsk og du ved at falde af? Det kan være en seksuel hentydning. Hvis du bevidst red væk fra noget, er det naturligvis vigtigt at du er opmærksom på hvad det var du red væk fra - og hvad det er du rider hen imod.

Se også: Dyr / Elefant / Harekanin / Harem / Hastighed / Orkan / Ridning / Seksualitet

Himmel

Tilføj kommentar  

Er symbolet på det uendelige. Den dimension der ligger mellem jorden og det vi ikke kender - grænselandet, hvor vi begynder at tænke på guder som hjælper os, engle som vejleder os. Drømme om himlen vil ofte handle om en form for trøst vi søger. Læg mærke til hvordan himlen så ud, hvordan vejret var, skyerne - eller var det regnfuldt. Disse vejrforholde, kan berette en del om din ærlige sindsstemning. Himlen har også en anden symbolik hvis man er dybt kristen, og tror på Faderen i himlen. Se på din forhold til din religion, tænk over dit humør og læg mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Afstand / Flyve / Regn / Vejrforhold / Årstiderne

Hjelm

Tilføj kommentar  

En hjelm er noget der beskytter, så drømmen kunne sige noget om at du er på vej i kamp, eller har brug for beskyttelse. Hvis hjelmen var hullet, siger den måske at du vil lide nederlag, eller komme i en situation, hvor du føler dig utilstrækkelig, hjælpeløs. En hjelm kan også være udelukkende ceremoniel og eksempelvis være en henvisning til selvagtelse. Eller en hjelm kan være et seksuelt symbol, hvilket er forklaret under drømmesymbolet Hat.

Se også: Hat / Rustning

Hjem - dit hjem

Tilføj kommentar  

Drømme om dit eget hjem symboliserer oftest tryghed. Det er her du kan være fri og dig selv, og det er ofte her du tilbringer din fritid. Hvis du kom hjem fra ferie, hvordan oplevedes det så i drømmen? Fandt du gensynsglæde? Denne gode fornemmelse i maven af, endelig at være "kommet hjem"?

Alt efter hvordan du har det med dit hjem og dine nære omgivelser, symboliserer drømmen lidt forskelligheder. Derfor er det vigtigt at du finder så mange symboler fra samme drøm frem. Under alle omstændigheder skal drømmen nok tolkes i forbindelse med dit barndomshjem contra dit nuværende hjem, samt dit forhold til dine forældre. Det kan også være at drømmen siger "kom hjem" - ikke nødvendigvis i fysisk betydning, men at du måske for tiden er i ubalance i forhold til dine prioriteter, og din underbevidsthed opfordrer dig til at komme tilbage til dine fundamentale livsværdier.

Måske tænker du for øjeblikket på at stifte familie, eller få dit egen hjem for første gang. I så fald kan drømmen være særlig betydningsfuld og sige dig noegt om din sande holdning til fremtiden. Læg mærke til dine følelser når du vågner. Er du spændt på fremtiden? Er du lykkelig over at skulle finde dit eget hjem? Eller var der nervøsitet og usikkerhed forbundet med det at stifte dit eget hjem?

Se også: Bygninger og huse / Familie / Forældre / Hule / Korsvej / Rede

Hjem, at komme

Tilføj kommentar  

Drømme om at komme hjem, symboliserer ofte den fundamentale tryghedsfornemmelse, og relaterer ofte til din barndom og dine forældre eller bedsteforældre, eller andre voksne der gav dig tryghed. Din underbevidsthed kan simpelthed også sige: "Kom hjem" som kan betyde at du opfordres til at finde din egen indre kerne, og komme tilbage til dine fundamentale livsværdier. At du bevæger dig imod dine principper dit moralkodeks. En anden vinkel kan være at du påtænker at stifte hjem, og i så fald kan drømmen indikere noget om dit forhold til fremtiden. Se derfor på dine følelser der er knyttet til drømmen, og prøv at finde andre symboler.

Se også: Barndom / Bedsteforældre / Forlade/forladt / Forældre / Fremtid

Hjerte

Tilføj kommentar  

Et lidt komplekst symbol, idet det kan være du drømmer om dit organ: Hjertet eller du drømmer om hjertet symbolsk, som symbol på kærligheden. Det kan være du i søvne er kommet til at ligge i en stilling hvor du kan mærke din puls, og dette sætter drømmen om dit hjerte som organ, i bevægelse. Hvis du drømte om en hjertedonation, kan dette betyde din omtanke for andre mennesker, hvis det var dit eget hjerte du valgte at donere.

En hjerteoperation er en alvorlig sag, hvis du er bange for at din hjerte fejler noget, bør du søge læge. Drømme om hjertet i overført betydning, hentyder til kærligheden - dette symbol er noget man kender i de fleste kulturer, og har samme betydning. Det er både en figur, og et symbol. Se på hvordan du har det med kærligheden i dit liv, nærer du følelser der er uforløste, kan disse trænge sig så voldsomt på, at du i en periode vil have drømme hvori indgår symbolet for kærligheden. Se på dine følelser da du vågnede, og gør dig klart i hvilken betydning hjertesymbolet opstod i drømmen.

Se også: Forlovelse / Hospital / Kropsfunktioner / Kærlighed

Hjort

Tilføj kommentar  

Symboliserer hjertekontakt og forbindes med skoven som symboliserer det organiske ubevidste. Hjorten er et sky og ”usynligt” dyr som man skal nærme sig med megen forsigtighed for at få et glimt. Deres gevir peger opad og kunne ligne en slags antenner og forbindes derfor med kontakten opad til højere bevidsthed og dermed evnen til at kunne modtage information fra oven.

Se også: Dyr

Hjul

Tilføj kommentar  

Hjulet - en mandala, symbolet på den universielle form for helhed. Livets hjul, den hellige cirkel. Hjulet repræsenterer ofte evigheden og din drøm fortæller dig måske noget om din selvoplevelsesværdi, - føler du at dit liv "hænger sammen"? Er der hul i hjulet, hentyder det ofte til, at du mærker en brist i din personlige integration af alle dine sider og alle aspekter i dit indre. Måske er der forhindringer, der bremser dig i din udvikling.

Hjulet har mange symbolske betydninger, alle vore planeter, solen, månen og vores jord har form som en cirkel når vi betragter dem. Se på hvilken betydning hjulet repræsenterer i din drøm. Hjulet på et fartøj? Eller hjulet som helligt symbol? Læg også mærke til andre symboler i din drøm, og bemærk dig dine føleler da du vågnede.

Se også: Geometriske former / Mandala

Hjælpe, Tilgivelse

Tilføj kommentar  

??

Hold

Tilføj kommentar  

Drømme om at være med i - eller stå udenfor - en flok eller en gruppe er noget vi ofte har. Det at være med i forskellige sammenhænge er meget vigtigt for vores identitet, vores sociale liv, vores fornemmelse af tilhørsforhold mv. Man er sammen med nogle andre mennesker - frivilligt, tilfældigt eller påtvungen - man har et fælles formål - at lære et nyt sprog, løse en fælles opgave, følge pænt efter guiden og få fremvist seværdigheder, demonstrere, konkurrere mod et andet hold, et team der har en fælles projektopgave, et fodboldhold, der kæmper mod et andet hold i fx sport mv. - At være med i et team, indgå i gruppesammenhænge, være en del af et hold - eller stå udenfor - optræder naturligt ganske ofte i drømme.

Følgende spørgsmål vil give dig den korrekte tydning af drømmen:

- Hvad er holdets opgave, deres mission?
- Hvad kan holdet vinde, opnå hvis de lykkedes med deres forehavende?
- Er der et modstander hold?
- Hvem er med på dit hold?
- Er du frivillig medlem af holdet, har du selv stiftet holdet?

Se også: Barriere / Flok / Forsamling / Identitet / Isolation / Klasse (Skoleklasse) / Klub / Kollega / Menneskemasser / Mobning (Sladder) / Selskab

Homoseksualitet

Tilføj kommentar  

Hvis du i dit vågne liv er heteroseksuel, men får en drøm hvori du optræder som homoseksuel, er det ikke ensbetydende med at du er på vej til at skifte seksualitet. Drømme om den modsatte seksualretning vi i virkeligheden har, er meget almindelige i vores drømme, og fortæller noget om vores integraton af den feminine side og den maskuline side.

Hvis du havde samleje med et menneske af dit eget køn, kan det henvise til integrationens fuldbyrdelse. Hvis du drømte at du skiftede seksuel retning, kan det betyde, at du er klar til at indtage en mere maskulin side i dig versus feminin side i dig og bruge i dit vågne liv. Begrebet indeholder mange skjulte informationer, derfor er det vigtigt at se på alle andre drømmesymboler i din drøm og stykke dem sammen.

Når du vågner er det vigtigt at du bemærkede din følelse. Negativ eller positiv? En negativ holdning ti len homoseksuel i din drøm taler om fordømmelse af mennesker der er anderledes end dig selv, og her må så opfordres til at du spørger dig selv, om du har tendens til at putte mennesker i kasser?

Se også: Biseksualitet / Kærlighed / Samleje / Sandhed / Seksualitet / Sex / Yin og yang

Honning

Tilføj kommentar  

Ren honning er et naturprodukt og symboliserer ofte følelsen af forkælelse, når man indtager honning. Honning er sødt, og henviser måske til at du trøstespiser, at du har behov for noget sødt. Men biernes arbejde for at frembringe honningen, er et slidsomt arbejde, så drømmen kan også i overført betydning antyde at du arbejder hård i øjeblikket. Honning i en drøm, kan også betyde at din krop trænger til noget næringsrigt, så se på de andre symboler du kan finde i drømmen, og prøv at kæd dem sammen. Læg også mærke til dit forhold til honning, om det vækker kvalmende fornemmelser i dig, eller det repræsenterer en lækkerbidsken. Dine følelser da du vågnede, er væsentlige at lægge mærke til.

Se også: Arbejde / Bier / Bikube / Bolsjer og slik / Sirup

Horn

Tilføj kommentar  

Et horn forbindes traditionelt med noget seksuelt, så det kan muligvis være et fallos symbol. Men overvej også hvem der blæste i det. Hvis der var tale om et bilhorn, kan dette naturligvis være en advarsel.

Se også: Musikinstrumenter / Trompet

Hospital

Tilføj kommentar  

Hospitalet repræsenterer, ligesom alle andre bygninger, - dig selv, din indre bolig - så det er meget vigtigt at gøre dig klart om du var patient eller læge/sygeplejerske/portør eller hvilken anledning du havde på hospitalet. Hospitalet kan, hvis du er patient, også symbolisere, at du har brug for omsorg og kærlig pleje, måske allermest af dig selv. Hvis du er læge i drømmen, kan det hentyde til at du måske behøver mere autoritet i dit fundament i dit vågne liv. Hvis du er sygeplejerske i din drøm, kan det være at din underbevidsthed forsøger at fortælle dig, at nogen i din omgangskreds har brug for din hjælp.

Hvis du i drømmen arbejdede som portør, der kører med senge ad lange snørklede gange, fortæller drømmen noget helt andet, og har et helt andet aspekt at gå ud fra: Nemlig, bør du spørge dig selv om du er på rette spor, hvad er det du bærer rundt på? Kan du finde vej? Er du bange for sygdom? Er du bange for at nogen af dine nærmeste er syge? Forsøg at huske dine følelser omkring drømmen når du vågner, og find også ud af hvordan dit hospital så ud. Hvilken årstid var det?

Se også: Ambulance / Besvime / Besøg / Blind / Bygninger og huse / Døden / Professioner

Hotel

Tilføj kommentar  

Drømme om et hotel indikerer også dit eget selv, ligesom bygninger af alle slags. Andre aspekter er vigtige for tolkningen. Hvad var anledningen til at du var på hotel? Var du på rejse? Var du stuepige? Drømmen om et hotel kan også drejes hen i retning af, at man betaler for at bo/være gæst på et hotel, så hvis det var sådan drømmen var sammensat, kan det betyde at der i dit vågne liv er nogen der gerne vil købe dig eller dine ydelser/projekter.

Læg mærke til hotellets indretning, hvilket Hotel var det? Gør dig klart hvad din mission på hotellet var, hvis du er rejsende der bor på hotellet som gæst, kan drømmen også handle om at du trænger til at slappe af, tage på ferie - tage en pause? Forsøg at spørg din underbevidsthed give dig yderligere symbolinformationer, idet en drøm om Hotel kan være ualmindelig svær at tolke korrekt, idet der er så mange forskelligsidede aspekter der skal stykkes sammen. Læg mærke tilhvilken årstid det var, og bemærk dig hvilket land og landskaberne der omgav hotellet. Dette kan hjælpe dig i tolkningen. Læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Byer / Bygninger og huse / Elevator / Eskapisme/flugt / Eventyr / Fangelejr / Ferie / Ferielejr / Hospital / Kompas / Rejse

Hovedbanegård

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Banegård / Bus / Bus-station / Centrum / Korsvej / Station / Tog

Hud

Tilføj kommentar  

Har du haft en drøm om hud, må du stille dig selv nogle spørgsmål? Hvordan var huden? Var du såret, skamferet? Var det ansigtshuden eller var det kroppens hud? Kærtegnede du huden på et andet menneske, vil dette være et stærkt symbol på hengivelse! Var huden forbrændt? Var den smuk? Var den blød? Så du på den eller berørte du den, i så fald må du forsøge at få fat i følelserne omkring drømmen om hud. Var det anledning til nærmere kontakt med et andet menneske, (så vil huden være glad og blød at mærke på), hvis din hud er forbrændt er der tale om noget helt andet, og du bør søge under brand, ild og ulykker.

Tænk også på at vi kan skifte og lave om på vores hud/altså de signaler vi sender ud, og repræsenterer os for andre. Vi kan bruge makeup til at fremhæve eller dække, vi kan tage solarie eller rejse til solskinsøer og farven på huden vil ændre sig, huden har en alder - hvilken?

At skifte ham betyder at vi ikke er tilfredse med vores nuværende ståsted i den vågne tilværelse, at vi ønsker at lade mennesker se os, som vi reelt er, altså kaste masken - men alligevel kan lide os! Se på de forskellige aspekter: Og endnu vigtigere er det om du kan huske dine følelser omkring drømme, da du vågnede, hvad var din stemning? Din følelsesmæssige stemning? Protest? Kærlighed og hengivenhed? Fokus på dit udseende?

Se også: Brun / Forsoning / Generthed / Hår / Ildbrand / Kosmetik/sminke / Kroppen / Nyfødt (Spædbarn) / Sandhed / Skelet / Spejl / Tårer

Hul

Tilføj kommentar  

Et hul har mange symbolikker, alt efter hvordan hullet repræsenterer sig i drømme. Var der hul i taget, og det regnede ned, vil drømmen sikkert henvise til dit kronechakra, og anbefale dig at lukke en anelse så du beholder din jordforbindelse. Mens hvil hullet fremtræder i et skib du er ude at sejle med, har en ganske anden symbolik, fordi der så også er aspektet: Fare, og vand. (se under disse symboler). Hvis du graver et hul, må du se på hvad hullet skal bruges til. Eg gravplads? Så må du forholde dig til at din undervidsthed råder dig til at en side i dig, er på vej til at skifte retning, så nye døre kan åbnes.

Hvis du kravlede. fylde hullet ud med et eller andet? Kravlede du ned i hullet som en form for beskyttelse, kan det henvise til livmoderen, hvor du var foster, og en længsel efter at befinde dig på det stadie igen. Hvis du fyldte noget i hullet, repræsenterer hullet med stof sikkerhed til din seksualitet - for mænd har sådan en drøm en seksuel undertone. Ifølge den gamle Freud, symboliserer: gange, tundler, toge der kører, store biler, altid fallos symboler og symboler på det kvindelige skød. Så tænk nøje over alle elemterne i drømmen, og forsøg at huske dine følelser da du vågnede.

Se også: Begravelse / Gartner / Gennemtrængning / Kirkegård / Kroppen / Livmoder / Udgravning

Hule

Tilføj kommentar  

Hulen er en henvisning til en tendens til gemme sig væk, hvis man føler et behov for at trække sig fra verdens vrimmel. Det kan også pege på forhold relateret til graviditet, altså ens eget ophold i mors mave. Men drømmen kan også repræsentere en fornøjelse du havde glæde af i din barndom - at lave huler! Så drømmen opfordrer dig måske til at lege lidt mere, og være mindre alvorsfuld i dit vågne liv. For at få en korrekt tolkning: Legede du i hulen? Var hulen hemmelig? Var du tryg - henviser drømmen sikkert til livmoderen og fosterstadiet. Og din underbevidsthed vil sikkert fortælle dig, at du bør tage vare på dig selv. Se på alle aspekter i drømme og prøv at kæd dem sammen så du får den rette tolkning. Læg også mærke til om du kan huske dine følelser da du vågnede. Var du barn igen, legefyldt? Eller var du sårbar - tilbage til livmoderen hvor du intet skal yde for at gro?

Se også: Barndom / Bedsteforældre / Bygninger og huse / Kløft / Livmoder / Rede / Udgravning

Humor

Tilføj kommentar  

Mens ophævelsen af fortrængningen for det forbudte er fælles for komikken, vitsen og humoren, formår humoren desuden at ophæve fortrængningen for det smertelige, fortvivlede og tragiske og lade dette i en vis udstrækning få afløb i humorens indirekte form. Derfor anså Freud humoren for den mest modne og kreative mentale mekanisme til indirekte tilfredsstillelse af menneskets grundlæggende drifter seksualitet og aggression.

Humoren udgør den tilfredsstillelse, der ligger i en spændingsudløsning gennem ophævelse af hæmninger i en tilbagevenden til barnlige former for tænkning med disses delvise frigørelse for realitetsorientering. Budskabet inden i budskabet eller metabudskabet "dette er kun for sjov" forklæder og formilder budskabet og tillader midlertidig ophævelse af reglerne for kritisk rationalitet og passende moralsk opførsel med hensyn til seksualitet, aggression og andre forbudte temaer, som normalt ville vække ubehag eller endog angst hos både afsender og modtager, hvis budskabet blev udtrykt direkte.

Se også: Følelser / Generthed / Latter / Mobning (Sladder)

Hund

Tilføj kommentar  

Hvis der optræder en hund i din drøm, vil det være et stærkt og kraftfuldt drømmesymbol, men det kommer selvfølgelig an på, hvordan du har det med hunde. Er du vild med hunde, hundehvalpe? Eller er du bange for hunde? Det er vigtigt at se på hvilken rolle hunden spillede i din drøm. Hvis det var en bidsk vagthund, handler drømmen sandsynligvis om, at du har brug for mere beskyttelse end du er i stand til at give dig selv. Hvis hunden derimod var en førerhund, specielt trænet til blinde mennesker, symboliserer drømmen at du skal søge hjælp til at indse et problem i dit vågne liv, som du ellers lukker øjnene for. Hvis du rent faktisk er blind, og har en førerhund, kan drømmen være en dagsrest.

Hvis hunden optrådte som din kæledyr, kærlig og imødekommende, som menneskets bedste ven, handler drømmen om trøst og omsorg. Enten fordi du selv har brug for trøst eller en rækker ud efter din omsorg i dit vågne liv.
Kæledyr i drømme handler altid om nærhed og tryghed generelt betragtet. Find ud af hvilken rolle hunden indtog i din drøm, hviken hund der er tale om - og se om du kan kæde hundens egenskaber sammen med dine egne karaktertræk. Du vil sandsynlig blive overrasket. Husk også dine følelser da du vågnede. Var du angst? Glad?

Se også: Dyr / Ensomhed / Livvagt / Lænker / Løssluppenhed

Hungersnød

Tilføj kommentar  

En drøm om at besøge et hungerramt område, eller blot at se dette i en fjernsynsudsendelse, et billede i en avis, kan ganske enkelt være et udtryk for din medfølelse. Men det er mere sandsynligt at drømmen siger noget om at du mangler næring - dog sandsynligvis ikke fysisk næring. Du hungrer sikkert mere efter kærlighed, hengivenhed, eller et rigere følelsesliv. Det kan være at du føler dig følelsesmæssigt udhungret. Måske har du behov for nye kulturelle eller intellektuelle interesser, der kunne give næring til dit følelsesliv og give dig åndelig tilfredsstillelse. Gør en indsats for at finde ud af hvor hungersnøden egentlig er, hvilke områder af dit liv, din personlighed, er det som sulter?

Se også: Afmagring / Høst / Mad og drikke / Sult / Viktualierum (Spisekammer)

Hus

Tilføj kommentar  

I en rangordning kommer hytte; noget simpelt, enkelt - hus; mere bestandigt, gedigent - villa; dyrere, finere, mere herskabeligt - og endelig slot; overdådigt, eventyrligt. Når vi drømmer om et hus er der ofte tale om noget ganske ordinært, almindeligt - ellers ville vores drømmesymbol omkring bygning være mere ekstremt til den ene eller den anden side - enten en hytte eller en villa, et slot.

Når man drømmer om en bygning repræsenterer denne oftest den menneskelige krop og personlighed. Og da huse symboliserer dig selv i drømme, er det en drøm der er i stand til at give vigtige informationer om din karakter, dit væsen. Alle ting i huset repræsenter sider af din personlighed. En bygning, et hus er symbolet på drømmeren selv og de forskellige rum/værelser henviser til forskellige områder af vores liv, selvopfattelse og tilstand i vores indre virkelighed.

Interessante spørgsmål i forbindelse med drømme om et hus kan være: er der adgang til hele huset, eller er der værelser eller forbudte områder? Hvordan er huset i øvrigt indrettet? Er det smukt møbleret, er det rent, lyst, er rummene store eller små? Alle disse forhold fortæller noget om dig selv, din personlighed og om i hvor høj grad du arbejder og kender dig selv, accepterer dig selv og er i ro med dig selv.

Se også: Bygninger og huse

Husmor

Tilføj kommentar  

Fortolkningen heraf afhænger meget af hvad du synes om det at være husmor. Hvis du føler dig godt tilpas i denne rolle, kunne drømmen bekræftige dig i det rigtige i at være hjemmets og familiens omdrejningspunkt. Men måske er det en henvisning til hele din personlighed (se bygninger og huse) og ikke blot det huslige. Hvis husmoren i din drøm var meget dominerende er det måske en hentydning til en autoritet i dit liv, måske en som dominerer dit liv, din mor måske?

Se også: Autoriteter / Bygninger og huse / Kvinder

Hustru

Tilføj kommentar  

Som kvinder skal man spille mange roller - husmor, hustru, kone, være sexet og moderlig - alt afhængig af hvilke "rolle" du har i din drøm peger tolkningen mod netop hvad du opfatter ved de forskellige "roller".

Se også: Kvinder / Ægtefælle

Hval

Tilføj kommentar  

Hvalen er et kæmpemæssigt, næsten fortidsdyr, der lever i de store Have. Hvalen er et kærligt dyd og passer godt på sin yngel. Hvalen er det største pattedyr i vores oceaner, og symboliserer sandsynligvis at der er noget der virkelig rumsterer i din underbevidsthed og dit følelsesliv. Havde du ansvar for hvalen? Dette kan betyde at dit følelsesliv er overbelastet for tiden. Var hvalen syg og skulle du hjælpe den, fortæller drømmen om et stort område i dit følelsesliv, de trænger til at du ser på og bruger kræfter på! Læg mærke til alle andre drømmesymboler, og forsøg at kæd dem sammen, for at danne den rigtige tolkning, men husk også at huske dine følelser da du vågnede. Sindstilstande og følelser er lige så vigtige ledesnore til tolkning af en drøm.

Se også: Fisk / Fremtid / Haj / Havet / Havfrue / Identitet

Hvid

Tilføj kommentar  

Næsten alle kulturer forbinder hvid med positiv energi, renhed og uskyld. Hvis du har en drøm hvor farven hvid er fremtrædende, kan drømmen symbolisere, at du har brug for at få mere "renhed" ind i dit liv, men det er vigtigt at du forsøger at finde frem til på hvilken måde "hvid" spillede en rolle i drømmen. Var det en beklædningsgenstand du var iklædt? Et møbel? Vægge? Sne? Faren hvid symboliserer bruden, så der kan ligge et element i handlingen at blive gift, altså stå hvid brud. Måske fortæller drømmen dig at du skal forene nogle sider i dig selv, og finde den rette balance mellem maskulinitet og femininitet. Hvis du vågnede med en positiv følelse og en god sindsstemning, er drømmen en positiv drøm, der indikerer at du har de fornødne energier til at forene disse sider i dig selv.

Se også: Bro / Brud / Brun / Bryllup / Farver

Hyrde

Tilføj kommentar  

Er du hyrde i din drøm, så passer du på en flok. Afgørende for tolkningen er hvordan du passede din flok; godt eller dårligt. Dette kan du sikkert overfører på dine evner til at klare problemer, vanskeligheder og forpligtelser. Eller var du selv et af dyrene i flokken, der blev passet af en hyrde og i så fald hvem var hyrden. I forlængelse heraf blev flokken så gennet afsted af en dominernde hyrde og hvordan havde du det hermed?

Se også: Dyr

Hytte

Tilføj kommentar  

I en rangordning kommer hytte; noget simpelt, enkelt - hus; mere bestandigt, gedigent - villa; dyrere, finere, mere herskabeligt - og endelig slot; overdådigt, eventyrligt. Når vi drømmer om et skur er der således tale om noget simpelt, ofte fremstillet i træ, beregnet hovedsagelig til feriebrug, feriebolig. Og derfor handler drømmen ofte om ferier og oplevelser ifm disse ferie. Det være sig skiferien i en alpehytte, sommerferien i en træhytte og lign. Der er også megen nostalgi forbundet med tanker om hytter - mormors gamle kolonihavehus, badehytten nede ved stranden hvor man samledes og hyggede hele sommerferien og lign. oplevelser.

Drømme om en hytte handler således ofte om oplevelser som er sket i forbindelse med denne hytte, ikke så meget hytten i sig selv, dens tilstand, dens kvalitet eller mangel på samme, etc. Hvis du dog tror at du selv var hytten i din drøm så se nærmere på hyttens tilstand, om her var behageligt og tiltrækkende, eller om naboerne bare havde lyst til at sætte en tændstik til og se det hele gå op i røg!

Endelig har hytter ofte referencer til naturen, stilheden i naturen, samhørighed med naturen, og din drøm kunne således pege på behov for reflektion, at du trækker dig lidt tilbage og tænker over nogle ting.

Se også: Badehus / Bygninger og huse / Hus / Slotfæstning / Villa

Hånd

Tilføj kommentar  

En hånd er et arbejdsredskab, det vi bruger til at føre ting ud i livet. Tænk på udtrykket med ført hånd, der henviser til at vi bliver manipuleret. Der er også udtrykket en hjælpende hånd, og massevis ad associationer omkring det at have en fremstrakt hånd, at hjælpe andre etc. Forhåbentlig blev din hånd ikke skadet. Det kunne være en hentydning til at du skulle blande dig udenom den problemstilling hvortil du giver en hjælpende hånd.

Ifølge kiromanti (Kunsten at læse en hånd, håndlæsning), kan hånden give et væld af oplysninger om hændernes ejer, bl.a. karaktertræk, adfærd, psyke, fysik, afdække skjulte evner, stærke sider, svage sider, kærlighed, parforhold, arbejde, begivenheder eller handlinger, som sandsynligvis bliver truffet i fremtiden. Selv hvis man er forbeholdende overfor kiromantien kan hænderne og deres karakteristik / deres tilstand bruges til at fortælle en hel masse om personen. Og det er måske nogle af disse oplysninger som din drøm forsøger at gøre dig opmærksom på.

Se også: Finger / Handsker / Kiromanti / Kroppen

Håndklæde

Tilføj kommentar  

Et megget dobbet drømmesymbol. På den ene side er dette den eneste beklædning, der skjuler kroppen efter et bad og således forbundet med klare seksuelle toner. På den anden side er det et arbejdsredskab, hvis formål er at tørre det vigtige drømmesymbol Vand af kroppen. Så måske henviser det til et ønske om ikke at blive våd i følelsesmæssig forstand, det vil dige et ønske om at betragte nogen eller noget på en objektiv måde. Et håndklæde kan være rent og varmt, eller vådt og ildelugtende; kan du forbinde dette til en situation eller en person du kender og som også optræder i drømmen?

Se også: Bad / Vand

Håndlæsning

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Hånd / Kiromanti

Hår

Tilføj kommentar  

En drøm om hår, vil muligvis handle om selvagtelse - håret symboliserer styrke og selvagtelse. Hvis du drømte at du tabte håret, kan det betyde tab af selvagtelse i dit vågne liv, og skaldethed symboliserer ofte tab af selvrespekt. Hvis du drømmer at du gennemgår kemoterapi og derfor taber håret, har drømmesymbolet en anden betydning, som handler om sygdom og dødsangst.

Hår er imidlertid også et symbol på livskraften, og for mange er det forbundet med erotiske undertoner - for mænds vedkommende er der en stærk forbindelse til potensen, og kastrationsangst. Nu om dage hvor mange mænd vælger at rage håret af, får symbolet en lidt anden betydning, idet det så symboliserer at man ønsker at være trendy og med på moden, mens det at få barberet håret af som straf for upassende opførsel (som skete i gamle dage) hænger måske sammen med et afsluttet erotisk kapitel. Derfor er det vigtigt at tage din alder i betragtning når du skal analysere denne drøm om hår, idet du - hvis du er gammel, vil huske krigens tid, hvor koncentrationslejrens beboere fik håret barberet af. Og dette taler om ydmygelse og nedgørelse. Tænk nøje over de andre symboler du finder i drømmens sammenhæng; det kunne give dig et vigtigt budskab.

Drøm om at få sat ekstra hår på er udtryk for ønske om at styrke sin vitalitet, livskraft, seksualitet.

Se også: Fangelejr / Paryk / Skaldethed

Hårbørste

Tilføj kommentar  

Drømme om en kam eller en børste peger imod det at udglatte, kæmme håret, gøre sig i stand - altså et udtryk for renselse, tage sig sammen og manne sig op. Drømmesymbolet kan sammenlignes med det at stryge en skjorte, eller pudse sine sko. Det er et udtryk for at det er på tide at komme i gang, komme ud af døren, tage konfrontationen. Det kan dog også være et udtryk for det at gøre sig fint i stand, nette sig, hvilket peger mod en styrket (eller ønsket om en styrket) seksualitet, selvværd.

Se også: Hår / Paryk / Skaldethed

Hæder

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Banket / Medalje / Ris og ros / Udmærkelse

Hæfteklamme

Tilføj kommentar  

Bruges til at hæfte sammen med for at holde noget samlet eller lukket.

Se også: Klister

Hæk

Tilføj kommentar  

En hæk er mindre restriktiv end et stakit, og en mur, da det er lavet af jord og planter, frem for jern, eller mursten. En hæk vil dog stadig være et hegn mod noget, en restriktion af din frihed, måske en forhindring, der afspærrer dig fra det du søger. Hvis du i din drøm fjerner hækken eller klipper den helt ned er det tydeligvis tilfældet at du ser noget som stående imellem dig og det du ønsker. Hvis du blot klippede og formede hækken kunne det være en opfordring til at få det bedst mulige ud af tingene gennem selvdisciplin og overtagelse. Tænk især over hvad der befandt sig på den anden side af hækken og læg især mærke til din reaktion på det og holdning til det.

Se også: Bygninger og huse / Låge / Mur / Planter & træer / Stakit

Hænder

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Hånd / Håndflade / Kiromanti

Hænge, at hænge sig

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du rent faktisk hænger dig selv, kan der være tale om et mareridt. Drømmen symboliserer at der måske er noet du har brug for at komme af med af dine karaktertræk. Eller noget ubehageligt i dit vågne liv skal tilintetgøres. Men en drøm hvori du hænger dig selv, behøver ikke at være en varselsdrøm, og du bør tage det roligt når du skal tolke drømmen. Din underbevidsthed fortæller dig ganske givet bare, at der er noget i dit vågne liv, som du ikke længere har brug for.

Se også: Galge / Reb og tovværk / Selvmord / Ødelæggelse

Hængekøje

Tilføj kommentar  

Hængekøjen symboliserer ferie, fritid, sol og sommer. Altså en hentydning til at du bør tage fri nogle dage og dase. Måske har du for travlt i dit vågne liv for tiden og trænger til at "stå af ræset" lidt, for at samle kræfter. Hvis du drømmer at hængekøjen falder sammen idet du lægger dig, kan drømmen betyde at du ikke står sikkert på dit fundament, at du bør søge sikkerhed for dine projekter og især dit følelsesliv. Men hvis du drømmer at du ligger og daser i hængekøjen på en øde ø, henviser drømmen dig til at holde fri. Læg mærke til andre symboler i drømmen, og vær bevidst om dine følelser da du vågnede.

Se også: Ferie / Ferielejr / Livmoder / Rede / Seng

Hævn

Tilføj kommentar  

Hævnfølelser er et udtryk for at man ikke tillader sig selv at udtrykke sig ægte og ærligt på rette tid og sted. Man undertrykker sine umiddelbare reaktioner/impulser til at sige sin mening og handle i det nu hvor man bliver behandlet uretfærdigt/urimeligt. Nærer du hævnfølelser i dit vågne liv, er drømmen sandsynligvis en dagsrest. Hvis du i drømmen omsider får hævn over nogen, handler drømmen om at du ønsker at blive kvit med nogen i din omgangskreds. Hævn er ikke så negativ en følelse som vi umiddelbart gør den til i vores moderne samfund. At føle sig hævngerrig er faktisk en reel følelse der handler om søgen efter at retfærdigheden sker fyldest. Se derfor om du føler dig uretfærdig behandlet i dit vågne liv og om der er noget der vækker følelsen af hævn i dig.

Se også: Aggression / Bagvaskelse / Fjende / Slagsmål / Vrede

Høg

Tilføj kommentar  

I drømmetydning skelnes almindeligvis ikke mellem forskellige fugletyper. I drømme er fugle en samlet betegnelse, og der skelnes ikke mellem fx en høg og en ørn. De måder man traditionelt og formelt klassificere fugle i forskellige familier og arter benytter man ikke i drømmetydning.

Når man alligevel beskæftiger sig med hvad for en type fugl, der optrådte i drømmen er det for at spore drømmeren ind på hvilke associationer der forbindes med fuglen. Hvad det var som fuglen symboliserede i drømmen. En høg er kendetegnet ved at have spidse, krumme kløer, et skarpt, krumt overnæb og et veludviklet syn. De lever som regel af rov, hvor deres byttedyr fanges ved overraskelsesangreb. Tæer og kløer er lange og bruges til at gribe om byttets krop. En høg kan kredse længe over sit territorium for at udse sig et muligt byttedyr.

Sådanne kendetegn kan spore drømmeren ind på betydningen når en høg optræder i drømme, men det er vigtigt at være opmærksom på at alle de kendetegn og karakteristika, der forbindes med de enkelte fugle og rovfugle ikke automatisk kan bruges til at konstatere, at så skal fx en høg forbindes hermed. Det er altid drømmerens opfattelse af drømmesymbolet som har størst betydning. Drømmer du om en høg kan forbindelsen lige så vel være at du engang har set en udstoppet rovfugl i en jagthytte, på et museum eller andetsteds og det er dette sted, som din underbevidsthed forsøger at spore dig ind på.

Almindelige tolkninger omkring en høg er fx: at høgen symboliserer skarpsindighed og overblik. Hvis du drømte at høgen var død, kan det betyde at du er ved at miste overblikket, eller at du ikke er i kontakt med dine følelser og din kontakt til universets kraft har fået et knæk. Hvis høgen flyver over dig, fuld af liv, antyder drømmen at du selv har en iboende styrke og kraft, et godt overblik og er skarpsindig. Drømmen vil i sådan et tilfælde oftest henvise til, at du bruger disse kvaliteter mere aktivt i dit vågne liv. Hvis du blev skrmt af en høg, en ørn eller en anden rovfugl, advarer drømmen dig måske mod et helt overraskende angreb fra uventet side, som dit ubevidste har opdaget.

Se også: Ørn

Høst

Tilføj kommentar  

Drøm om at høste, eller høstens tilstand, mængde peger ofte i retning af tanker om sikkerhed, hvordan lagerbeholdningen er i dit viktualierum, spisekammer. Havde du i drømmen travlt med at høste, at supplere, fylde op, peger dette på en manglende buffer i dit vågne liv. Hvad er det du skal bruge alt det du samler sammen til? Hvad er det du skal stå imod? Vinteren med al dens kulde og sne? - At der udbryder verdenskrig og du skal overleve i beskyttelsesrum med det forråd du har samlet? - Det som du hamstre, samler sammen skal bruges til et eller andet - og det er denne mangel i dit liv som drømmen formentlig omhandler.

Drømmen kan også dreje sig om, at du har arbejdet hårdt for en sag, og nu står for tur til at modtage høsten. Men spørgsmålet er, hvad du har sået? Har du fået nogle særlige erfaringer for nylig? Drømmen referer sandsynligvis også til din underbevidstheds ønske om mere tryghed, at se resultater, eller øget selvudfoldelse. Se på hvad høsten bestod af, var det frugter, bær, majs eller hvede? Delte du din høst med andre? Gør dig disse ting klart, hvis du kan, og læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

I øvrigt er det at høste og hvorledes markerne ser ud også ofte en reference til livsfaser - barndom; nyplantet mark - ungdom; spirerende afgrøder - voksenlivet; modne afgrøder - alderdom; høstet mark.

Se også: Alder / Frugt & grøntsager / Marker / Mejetærsker / Sæd / Viktualierum (Spisekammer) / Årstiderne

Høvl

Tilføj kommentar  

En høvl benyttes til at tilrette noget, fjerne noget overflødigt og gøre ting strømlinet. Hvad er det som du høvler væk i drømmen?, hvad er det som høvlen optræder i nærheden af? Er der noget som skal skæres bort, fjernes?

Se også: Værktøjer og redskaber