Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4001
Online profiler 0
Online gæster 420
Åbne spørgsmål 601
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Thu, 24. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:11
Solnedgang:16:32

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Gade

Tilføj kommentar  

Hvis du drømte om en gade kan det være et vigtigt symbol! Måske var din drømmegade én fra din barndom, dér hvor du plejede at lege og det kan indikere, at du skal se på nogle ting fra din opvækst. Hvis du drømte at du gik ned af din gade, så læg mærke til din kropsholdning og din måde at gå på. Gik du målbevidst? Slentrede du? Drømmen kan henvise til vigtige ting du skal til at udføre, og nye veje du skal gå.

Naturligvis kan gaden være i din drøm fordi du skal fra et sted til et andet, men i drømme er alle fysisk love ophævet og har du brug for at komme fra et sted til et andet kan du gøre det uden at bevæge dig fra det ene sted til det andet. Du kan også flyve, eller som i dette tilfælde gå via en gade, men i så fald har gaden en betydning. Det er på samme måde som i en film. Det vi ser undervejs viser sig senere at have en betydning. Intet er tilfældigt, eller blot fyld.

Så spørgsmålet er hvorfor du kan huske gaden. Hvorfor lagde du mærke til denne del af drømmen. Kan du huske gaden har den en betydning for tolkningen. Føl derfor efter hvad der var karakteristisk for gaden - var der massevis af mennesker?, mennesketomt?, var gaden stejl?, snoet?, snævrede den ind?

Se også: Faret vild / Fortiden / Forældre / Jernbane / Rendesten / Vejrforhold

Gaffel

Tilføj kommentar  

Drømme om en gaffel refererer sandsynligvis til at du indtager et måltid, og bruger gaflen som et redskab dertil. Men drømmen kan også betyde at du stemmer et instrument efter en stemmegaffel. Endelig kan symbolet sige noget om hvem du stikker gaflen i, i dit vågne liv? Tænk andre symboler igennem og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Mad & drikke / Operation / Professioner / Redskaber

Galge

Tilføj kommentar  

Tænk over hvem eller hvad der truer dig i dit vågne liv. Hvem volder dig lidelse? Døden er ikke nødvendigvis et symbol der hænger sammen med lidelse eller bekymring. Denne drøm kunne også henvise til en eller anden ændring i dit liv. Tænk over om du føler dig umådelig skyldig i noget? Om du fortjener lidelse? Er der områder i dit liv, hvor du ikke behandler andre mennesker særlig godt? Tænk alle symbolerne efter, og mærk følelsen når du vågner.

Se også: Døden / Guillotine / Hængeat hænge sig / Kvæle / Reb og tovværk / Skade

Galleri

Tilføj kommentar  

Galleri fra fransk galerie fra italiensk galleria "forhal i kirke". Galleri kan henvise til øverste og billigste tilskuerpladser i et teater el.lign. også om publikum på disse pladser. Spil for galleriet er teatralsk eller hyklerisk optræden, især for at behage nogen. I nærværende sammenhæng antages at der med galleri menes lokaler til udstilling og salg af kunst.

Dine tanker om et galleri er vigtig for tolkningen af hvorfor et galleri er i din drøm. Så hvad forbinder du med et galleri? - Fernisering, gennembrud for nye kunstnere, kunst snobberi, udstillingslokale, inspirerende, nye strømninger, avantgarde? Er du grundlæggende positiv eller negativ indstillet overfor dem som ejer galleriet, udstiller på galleriet, dem som køber kunst via galleriet? Har du nogle tidligere oplevelser forbundet med et galleri?

Se også: Billede / Museer / Udstilling

Gammel

Tilføj kommentar  

Drøm om at noget er gammelt kan pege i to retninger: De positive associationer: Visdom, erfaren, patina, noget gammelt må dø for at noget nyt kan opstå. - De negative associationer: forfald, nedslidt, udtjent, ødelagt, slidt træt, udmattet. Ergo afhænger tolkningen af hvorledes du anskuer det gamle som optræder i din drøm. For drøm om selv at være gammel se alderdom.

Se også: Alderdom / Nedbrydning

Gange

Tilføj kommentar  

Drømme om lange gange, som kan være mørke og blive smallere, mens du går i dem er ofte et symbol på et ønske om, at vende tilbage til livmoderens trykke havn, eller at blive født igen. Ifølge Freud er mørke gange, tunneler osv, henvisninger til seksualkraften - ofte fallos. Hvilken gang gik du i? Og var der lyst eller mørkt? Læg mærke til de andre symboler i drømmen, f.eks. hvor gangen befandt sig, og husk at alle steder i huse/bygninger repræsentere en side af dig selv. Læg også mærke til farven på gangen, den kan hentyde til chakrasystemet, og eventuelt, hvis du ikke befandt dig godt i gangen, henvise til en ubalance i et eller flere af dine chakras. Læg også mærke til dine følelser da du vågnede.

Se også: Entré / Farver / Fængsel / Tunnel

Gardin

Tilføj kommentar  

Gardiner repræsenterer oftest at der er noget i ens personlighed man ønsker at tildække. Hvad skjuler du? Eller hvad skulte gardinet? Stod der nogle bag ved gardinet, og i så fald belv du forskrækket. Læg mærke til andre symboler i drømmen, spørg ind til drømmen om at give dig et klarere budskab. Læg mærke til gardinets farve, som kan relatere til et af dine chakras der måske trænger til at få opmærksomhed. Læg også mærke til dine følelser i drømmen. Havde du skyldfølelser over at skjule noget? Eller befandt du dig godt, hvis du sad i skjul?

Se også: Aften / Skjul

Garnnøgle

Tilføj kommentar  

Garn rullet op i kugleform, Garn bruges til at strikke. Hvad er forbindelsen mellem garnnøgle og den øvrige del af drømmen? Erindringer om en som strikker? Har farven på garnnøglen en betydning?

Se også: Farver / Kat / Knude / Ledning / Reb og tovværk / Sammenflette

Gartner

Tilføj kommentar  

En gartner er en person, som passer på blomster, planter og grøntsager. Gartneren tager vare på noget levende, noget smukt og evt. noget nærende. Var det dig selv der var gartneren, så tænk på om du har et særligt overskud til andre mennesker for tiden. Men en gartner beskærer også og fjener ukrudt for at fremme vækst. Drømmen henviser sikkert til at du skal tage dig af din indre have, din indre vækst. Find andre symboler i drømmen og tænk også på dine følelser da du vågnede.

Se også: Arbejde / Arbejdere / Blomster / Fremtid / Fældeat fælde / Have / Planter & træer / Professioner

Gas

Tilføj kommentar  

Symbolet fortæller at du føler dig forurenet eller i gang med at forurene sig selv. Hvis du drømte om gasudslip og undtagelsesstand, er situationen en helt anden af faretruende karakter. Gas er også et redskab til at lave mad på, altså et redskab til at give dig selv omsorg og næring, at nære din sjæl, så se på andre vigtige symboler i drømmen, og gør dig klart, i hvilken form "gas" optrådte i din drøm. Tænk også nøje over de følelser du havde da du vågnede. Hvis gassen stod i flammer så kig på drømmesymbolet; Ild, brand.

Se også: Gift / Ildbrand / Krig / Køkken / Magt

Gave

Tilføj kommentar  

Dette drømmesymbol er et vigtigt budskab til dig. Pakkede du en gave ind kan det betyde at der er en form for kærlighed, som du ikke kan udtrykke. Hvis du forærede en gave væk, må du tænke over hvad gaven var. Men under alle omstændigheder er det symbol for hengivenhed og glæde. Hvis du modtager en gave, er det et symbol på at du får hjælp fra venner og bekendte, og at der er nogen der gerne vil dig det godt.

Gaver giver vi til højtider, jul, fødsel, fødselsdag - i det hele taget når nogen fortjener at blive fejret, så se på de andre symboler i drømmen, det kan være vigtige beskeder til dig. Se også på gavepapirets farve; det kan relatere til dit chakrasystem og pege på et center der eventuelt fortjener opmærksomhed. Tænk også på dine følelser da du vågnede.

Se også: Flag / Indpakning / Pakke / Vin

Ged

Tilføj kommentar  

Helt bortset fra den religiøse modsætning mellem geder og får, associeres geden ved, at den står tøjret til en pæl, og at den er i stand til behændigt at klatre op opå toppen af en klippe. Geden betyder altså symbolsk din måde at forholde dig til dine ambitioner. Hvis geden står tøjret, hvad er det du føler dig bundet og forhindret af? Symbolet hentyder til at du måske har en masse undskyldninger for at stå i stampe, og henviser til at du bør løsrive dig og se at nå bjergets top: altså dine mål.

Symbolet kan også ses i en seksuel sammenhæng, den store gud Pan er halvt ged, og meget seksuelt aktive mænd er igennem århundreder blevet symboliseret ved geden. Se på den andre symboler i drømmen og forsøg så at kæd dem sammen så du får et klart drømmebillede. Kig også på dine følelser når du vågner.

Se også: Dyr / Offer / Sex

Gedehamster

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Bier / Dyr

Generthed

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du er genert, vil det sikket referere til virkeligheden, og drømmen opfordrer dig til at vise mere af dit indre jeg. Det er måske en side af dig selv, som du arbejder med og drømmen kan føre dig på sporet af hjælp til at slå mere igennem, og være mindre genert i virkeligheden. Du kan spørge dine drømme om yderligere vejledning, men drømmesymbolet opfordrer dig til at kigge nærmere på din selvtillid. Brug andre mennesker til at spejle dig i, og se om du kan finde andre symboler i denne drøm. Se også på om der var noget du ikke kunne få, pga din generthed. Noget du gik glip af? Tænk på dine følelser da du vågnede.

Var generthed overhovedet den rigtige følelse? Var du i tvivl om du egentlig havde noget at være generet omkring? Drømmen kan hentyde til at du rent faktisk bør stå ved din krop, dine meninger etc. At du rent faktisk ikke har nogen grund til at være genert. Denne følelse opstår typisk når vi er i tvivl om noget, ikke er sikre på at noget er godt nok - det vi tænker, mener, vores udseende - drømmen kan meget vel hentyde til at du ikke har nogen grund til at være genert, at du er helt okay.

Se også: Følelser / Kroppen / Sex / Spejl / Usikkerhed

Genkendelse

Tilføj kommentar  

Symbolet kan afspejle en genkendelse eller erkendelse af et karaktertræk vedd dig selv, men det kan også symbolisere at du genkender visse træk i et andet menneske. Se på hvem du genkendte i drømmen. Var det en person, som du i dit vågne liv holder af, et menneske du savner men pludselig genkender i en menneskeflok. Se på alle aspekter i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Efterligning / Sandhed / Åbenbaring

Gennemtrængning

Tilføj kommentar  

Gennemtrængning i en drøm handler oftest om seksualitet. Måske frygter du selve handlingen i den seksuelle akt, hvis det er første gang. Drømmen kan også handle om at trænge igennem, f.eks. me dit budskab til andre mennesker - eller til dig selv. Hvis du havde en aggressiv holdning til det at trænge igennem en menneskeflok, taler dette måske til din måde at opleve din egen fylde på. Og du bør da se på din selvtillid. Se også efter andre symboler i drømmen. Læg mærke til om drømmen refererer til noget seksuelt, og bemærk dig dine følelser når du vågner.

Se også: Redskaber / Samleje

Gentagelse

Tilføj kommentar  

Hvis du drømte om en sløv form for gentagelse, kunne det tyde på at du keder dig i dit vågne liv. Måske har du det særlig kedsommeligt for tiden. Prøv at finde ud af, hvordan du igen kan gøre dit liv sjovere. Drømmen kan også henvise til at du måske gentager dig selv for meget overfor dine omgivelser, så prøv at se på måden, hvorpå du udtrykker dig i dit vågne liv. Føler du ikke mennesker hører dig? Er det derfor du gentager dig selv. Se på hvad det er i drømmen der gentager sig? Og find ind til andre drømmesymboler, mærk også følelserne når du vågner. Er du inspireret, eller keder du dig? Glæder du dig til dagen eller det modsatte?

Gentagelser som fx at drømme den samme drøm igen og igen, betyder ganske enkelt at den problemstiling, udfordring som drømmen omhandler ikke er blevet løst. Du vil blive ved med at drømme den samme drøm indtil du får løst dine udfordringer.

Se også: Fabrik / Ritual / Stammeat

Geometriske former

Tilføj kommentar  

De grundlæggende strukturer i et menneskes natur. Den grundlæggende form som dets liv antager. De geometriske former har alle en vigtig symbolsk betydning. I drømme repræsenterer de som regel det forenede symbol, som antyder at individet er begyndt at hæve sig op over modgang ved at acceptere tingenes natur. Det antal sider, som formen har, er betydningsfuldt - se derfor eventuelt også beskrivelsen af tal. Ligeledes er farven(erne) på formen vigtig - se derfor eventuelt også beskrivelsen af farver.

Visse geometriske figurer synes at have relation til bestemte chakraer: Rodechakraet: kvadraten, Hare-chakraet: halvmåneformen, Solarplexus-chakraet : triangel med spids opad, Hjerte-chakraet: 6-kantet stjerne (davidstjernen), Hals-chakraet: triangel med spids nedad, Pinegal-chakraet: cirkelen med ”vinger” på ( det flyvende øje), Krone-chakraet: ingen geometrisk figur.

Se også: Centrum / Cirkel / Farver / Hagekors (Swastika) / Halvmåne / Kors / Kvadrat / Linier / Mandala / Mønstre / Ornament / Spiral / Stjerne / Tallene / Trekant

George W. Bush

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en berømthed betyder for tydning af din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til berømtheden.

Se også: Berømte personligheder / Politiker

Gevinst

Tilføj kommentar  

Når drømmeren får opfyldt et ønske i drømmen - som man har i virkeligheden - taler man om en ønskeopfyldende drøm. Freud gjorde os opmærksom på, at drømme ofte repræsenterer ønsker, som vi er ubevidste om og ville afvise, eller endog væmmes over i virkeligheden.

Se også: Fidus / Kortspil / Lotteri / Penge / Poker / Spil / Ønskeopfyldelse

Gevær

Tilføj kommentar  

Ifølge Freud, symboliserer et gevær et fallossymbol, så se på om drømmen har et seksuelt islæt i sig. Et gevær er et stærkt våben, brugte du det, og i så fald mod hvem? Men geværet kan også være til beskyttelse, så du er nødt til at spørge dig selv om du føler dig truet for tiden. Se på dine følelser når du vågner. Da et gevær og en kanon er våben drejer drømmen sig formentlig om fjendskab. Hvem skød mod hvem?

Se også: Kanon / Krig / Krudt / Modstander / Overlevelse / Pistol / Salut / Våben

Gift

Tilføj kommentar  

Forskellige slags gifte kan hentyde til forskellige måder man forgifter sig selv eller andre på. Giftens art vil sige noget om på hvilken måde og i hvilken grad det er forgiftende. Tænk på om det var rottegift, og tænk på hvem giften var tiltænkt? Gift er et middel til at rydde folk af vejen, så du må vurdere om der findes mennesker du for tiden er meget vred på. Eller er det en side i dig selv du synes forpester/forgifter dit totale udtryk. Se på de andre symboler der kommer i drømmen, og se også på dine følelser i forbindelse med drømmen.

I tidens løb er giften fra frøerne blandt andet blevet brugt til at gøre indianernes giftpile giftige. Når pilen ramte fjenden, ville vedkommende med det samme fryse midt i sin bevægelse og efter kort tid dø. Denne farvestrålende frø på størrelse med en tommefingernegl er ganske farlig og interessant nok er andre meget giftige dyr ligeledes ganske smål. Fx søhvepsen, der har verdens stærkeste gift, er en gennemsigtig gople på blot et par cm!

Se også: Frøtudse / Fælde / Hævn / Identitet / Laboratorium / Slange / Ægteskab

Gips

Tilføj kommentar  

En gipsafstøbning er en kopi, men aldrig helt magen til originalen. Måske en hentydning til at du forsøger at genskabe noget fra fortiden, eventuelt få en ny partner til at passe ind i det mønster, du havde med en tidligere. Har du en gipsbandage på er denne både hæmmende, men også beskyttende, støttende, så det kan være en reference til at udvise disciplin, styrke gennem begrænsning. Hvis du selv blandede gips i din drøm er du i færd med at forberede en kopi af noget. Hvis gipsen stivnede for hutigt eller du fik lavet en dårlig kopi er dette naturligvis en advarsel om ikke at lave denne kopi.

Se også: Dubleant

Giraf

Tilføj kommentar  

Skønt giraffer i virkeligheden er ret barske og kan dræbe løver med deres hårde spark med bagbenene, forbinder vi i drømme giraffer med det rolige overblik, det ophøjede, det at kunne se længere end de andre, et selvstændigt dyr, der roligt passer sig selv, mens det går fredeligt omkring og gnasker blade fra træer og buske. En drøm en giraf peger formentlig især på det med at have et overblik, kunne se længere end andre.

Se også: Dyr

Give, at

Tilføj kommentar  

Drømmer man at man giver noget til en person er det et ofte et symbol på, hvad man selv har behov for at give ud, for bedre at balancere sig selv. Mange gange forventes vi at give/yde bestemte ting, evt. følelser, men har slet ikke lyst til det. Så kan drømmene fortælle hvad vi egentlig har at give, byde omgivelserne. Se på hvad det var du gav? Drømen kan også udtrykke, at du bør give dig selv noget, følelser, omsorg, opmærksomhed. Prøv at finde andre symboler i drømmen og tænk over de følelser der knytter sig til drømmen.

Se også: Gave / Omfavnelse

Gladiator

Tilføj kommentar  

En gladiator (af latin gladius, et sværd) var en slave, krigsfange eller professionel kriger, der sloges mod andre gladiatorer, vilde dyr og slaver. Nogle meldte sig frivilligt som gladiator for at sikre familien det daglige brød, selv om de vidste, at det kunne koste dem livet. Kampene fandt sted i arenaer over hele Romerriget, med Colosseum i Rom som det mest berømte. Den gladiator, der i dag huskes bedst, er Spartacus, der i 73 f.Kr anstiftede et slaveoprør, som blev nedkæmpet af Crassus.

At drømme om gladiatorer betyder sorg og bekymring. At drømme at du er en gladiator betyder at du føler dig håbløs, underlegen og besejret. Hvis en single fyr drømmer, at han stille op til at blive gladiator er det tegn på en nyfunden frihed. Hvis du drømmer om andre, som er klædt ud som gladiatorer betyder det, at du bruger megen tid på at studere andres forhold. At drømme om en gladiator arena betyder at du kan udtrykke dig frit. At drømme om løver og andre dyr i en gladiator arena betyder at du skal være opmærksom på at falde for uventet "lokkemad" fra andre.

Se også: Dyr / Fangelejr / Soldater

Glas

Tilføj kommentar  

Glas er gennemsigtigt, skrøbeligt materiale. Måske er det et symbol på dine ægte følelser i dit vågne liv? Er der noget i dig selv, der er så skrøbeligt, at det nemt kan ødelægges, eller knuses. Glas kan også knuses rituelt (tilintetgørelse af uskyld) men se på om du ser virkeligheden klart i dit vågne liv. Se også på hvad glasset indeholdt? Hvis du knuste glasset i drømmen, kan det fortælle noget om aggressivitet, og dit ønske om at gennemryde uønskede barrierer. Men symbolet kan også have noget at gøre med at miste din uskyld. Prøv at finde andre symboler i drømmen for at kæde dem sammen til en korrekt tolkning, og forsøg også at huske de følelser du havde da du vågnede.

Se også: Barriere / Drik / Knuse/destruere

Kommentar

Anette
Kort efter et grimt brud med en kæreste drømte jeg, at jeg smed glas mod en væg og råbte og skreg og skabte mig. I drømmen var jeg ude at gå tur med ham og pludselig kommer en eksotisk udseende kvinde op på siden af os, som han pludselig går forrest med, mens jeg går bagved.

Drømmen var meget stærk og blev hos mig i 3 år, hvor jeg huskede den i hver en detalje. Der kommer dog et mindre gennembrud, hvor jeg tyder glasset til at være tillid. Glas og tillid er skrøbelige størrelser, og kommer der først et knæk i det, går det aldrig væk.
Glassene og kvinden repræsenterede en grim utroskab, som jeg ikke var klar over skete, kort før vi i sensommeren slog op. I løbet af sommerferien havde jeg lavet en mægtig scene over et eller andet ubetydeligt - men det var jo fordi min underbevidsthed var klar over, hvad der foregik.

Da sandheden efter tre år endelig når mig, og jeg erkender at den mysiske kvinde i drømmen er min bedste veninde (som han var utro med), opløser drømmen sig selv.

Så... et skår i et glas kan altså betyde tillidsbrud.

Glemt Taske?

Tilføj kommentar  

Kan være: Glemt din identitet.

Glide

Tilføj kommentar  

Et symbol der også kan henvise til seksualitet. Hvad gled du i, eller gled du ned af en glidebane, kan det være en dagsrest, hvis du har været på legepladsen. Men drømmen kan også henvise til hvordan du har det for tiden med tryghed. Mangler du tryghed? Hvis du gled eller skred i en bil, kan drømmen gøre digopmærksom på sider af dig selv du ikke har kontrol over. Læg mærke til hvordan du gled, og på hvad og forsøg også at huske de følelser der knytter sig til drømmen.

Se også: Cirkus / Ensomhed / Fiasko / Is, sne, slud

Globus

Tilføj kommentar  

En globus repræsenterer udsyn til hele vores jordklode. Måske har du fornemmelsen at hele verden står åben for dig? Drømmen handler om at se nogle problemer eller deres løsning fra en global synsvinkel. En cirkel, som globussen også er, er et stærkt symbol, som vi beskriver under "mandala", som refererer til helhed og globussen har en kobling til denne symbolik. Måske tænkte du på at rejse ud i verden, og brugte globussen til at finde dit rejsemål - men måske betragtede du blot globussen for at se hvor stor vores verden i virkeligheden er. Se efter andre symboler i drømmen, og læg mærke til dine følelser når du vågner. Føler du dig rejseklar? Føler du udlængsel? Alle følelser er vigtige i tolkningen af en drøm.

Se også: Aliens / Kurs / Labyrint / Landekontinenter / Planet

Glæde

Tilføj kommentar  

Drømmen kan symbolisere din indre følelse. Læg mærke til om du er særlig glad fro tiden. Det er muligt at have en overældende følelse af glæde i en drøm, og symbolet henviser til en side af dig selv, der er tilfreds. Hvordan udtrykte du din glæde: Dette kan henvise til din måde at agere på, om du er selvkontrolleret eller føler dig fri til at hoppe og danse. Hvad var genstand for din glæde? Et menneske eller en ting, eller måske nærmere et projekt der er lykkedes for dig. Måske fortæller drømmen dig også at du har fået en indsigt du længe har ventet på, og at du nu endelig har fundet den.

Drømme hvori glæde indgår er altid særlig rare at have, mens drømme hvor raseriet skummer er faretruende. Læg mærke til ovenstående spørgsmål, og prøv om du kan finde flere symboler i drømmen. Læg også mærke til dine følelser idet du vågnede, de vil fortælle dig en del om hvad drømmen egentlig handlede om!

Se også: Kærlighed / Sindstilstande

Gople

Tilføj kommentar  

Gopler er frit-svømmende havdyr bestående af en geléagtig paraply-formet klokke med bagudrettede tentakler. Klokken kan pulsere bevægelse, mens tentaklerne bruges til at skaffe byttedyr. De opdeles i almindelig tale i vandmænd (gennemsigtige, ufarlige) og i brandmænd (rød, brune tentakler, giftige). Man taler også om de såkaldte dræbegopler (Havhvepse) hvoraf mest kendt er Irukandji-gobler, der er blot 0,5-1 cm i diameter men med gift der er 100 gange så giftig som en kobraslange.

Drømmer du om at blive stukket af en brandmand / dræbergople / havhveps får du altså smerte af havet som repræsenterer dit ubevidste. Det er et stærkt tegn på at noget er alvorlig galt. Drømmer du om almindelig vandmænd har det formentlig relation til det gennemsigtige, gennemskuelige, at du ikke har lyst til at der skjules noget længere, at du har lyst til at kortene bliver lagt på bordet.

Se også: Dyr / Fisk / Havet

Grapefrugt

Tilføj kommentar  

Drømme om frugt og grøntsager, vil sandsynligvis henvise til din fysiske sundhed. Det kan være en manende drøm, der fortæller at du skal nære dig selv på en bedre måde. Grapefrugt (Citrus x paradisi) er en stor citrusfrugt, med en smag der variere fra sødmefuld til bitter. Grapefrugter anses i drømme som en krydsning af appelsin og citron.

Drømme om grapefrugter afhænger lidt af tidens luner forstået på den måde at der jævnligt fremkommer historier, rygter om stort set alle frugt & grøntsager - det ene øjeblik er rygtet at de er fedende, kræftfremkaldende, mens de i næste øjeblik er gode til slankekur, hjælper mod sygdomme og lign. Historisk er der ikke knyttet særlige sammenhænge mellem grapefrugter og bestemt adfærd, bestemte forestillinger, hvorfor drømmerens opfattelse af grapefrugter formentlig vil være meget påvirket af tidens luner, den aktuelle opfattelse af frugten som værende enten god/dårlig, sund/usund, etc. Drømmerens subjektive opfattelse af det som der drømmes om er vigtig ved alle drømmesymboler, men dog ekstra vigtigt når drømmesymbolet ikke historisk og traditionelt er tilknyttet nogle særlige sammenhænge, forestillinger.

Se også: Frugt & grøntsager

Grav

Tilføj kommentar  

At drømme om en grav kan eventuelt kædes sammen med den drømmesymbolik, du finder under drømmesymbolerne døden. Selve graven kan måske hænge sammen med handlingen at grave. Se også arkæologi.

Drømmer du om en gravhvælving har det noget at gøre med at hele familier er begravet her. Måske antyder drømmen at du er ved at begrave nogle familieproblemer, eller måske er du i gang med at forske i din familiehistorie. Det kan også være at du er ved at udforske din egen personlighed, ud fra rammerne af din familie og din opvækst.

Se også: Arkæologi / Døden / Grave / Gravsted

Grave

Tilføj kommentar  

Drømmen kan henvise til forhindringer du lægger for dig selv, hvis du fx gravede et hul i græsplænen. Det er vigtigt at spørge sig selv om hvad du gravede efter, hvad du søgte at finde? Drømmen kan også henvise til, at du graver for meget i din egen navle for tiden, så du ikke er så rummelig for tiden. At grave en grav har forbindelse med døden at gøre, og du må da se på hvem du graede hullet til. Se på andre symboler i daømmen, og forsøg at huske at alle former for død i en drøm, handler om forvandling, at noet skal dø for at noget andet kan få plads.

Var det at grave et sysifosarbejde, eller fik du reelt gravet et så stort hul at du er drænet for energi? På mange måder måske også en henvisning til dit sande overskud for tiden. Se på hvilke andre drømmesymboler der dukker op nåt du tænker på drømmen. Seogså på dine følelser. Er du bange for kontronatoner i dit vågne liv, om du har tendens til at grave dine problemer ned, dette kan vise dig den vej din drømmeverden. Alle kultuer har gravet, mange hellige frem, og det ret vigtigt at du får fat i så mange symboler i drømmen som muligt.

Se også: Arkæologi / Hul / Hule / Selvkontrol / Selvmord / Seng / Sengekammerat / Sex / Signaler / Søvn / Udgravning

Graviditet

Tilføj kommentar  

At være gravid er symbolet på et nyt liv. Frugten af foreningen mellem mand og kvinde. Og dette er et arketypisk drømmesymbol, idet man i alle folkeslag verden over bliver gravid, føder børn, sætter nyt liv på jorden. Så symbolet i sin helhed er et smukt symbol. Drømmen kan være en ønskeopfyldende drøm, hvis du går og gerne vil være gravid. Frygten for graviditet kan i drømme være et ligeså stærkt symbol, hvis du faktisk drømmer du er gravid, men ikke vil være det.

Forud for en drøm om at være gravid kan der have været drømme om befrugtning og disse drømme kaldes initiationsdrømme. Initiation betyder indvielse/begyndelse til noget nyt og et barn er symbolet på udviklingsmuligheder. Så graviditet symboliserer at man er i gang med en ombygnings og udbygningsproces, hvor man bereder sig selv til at træde nye veje og følge op på ideer og impulser. Symbolet på gravidititet kan også handle om din krops forandring, så se på om du i drømmen stolt bar på din mave, eller du måske forsøgte at skjule, at du var gravid.

Tænk alle andre symboler igennem, og bemærk dig især dine følelser når du vågner af sådan en drøm. Den forandring en kvindes krop undergår ved at være gravid og senere føde, symboliseres ved en indre forvandling og en indre vækst. Derfor er det vigtigt at bemærke dine følelser. Måske har du for tiden nye ideer om hvordan dit liv skal forme sig fremover, måske har du taget nogle gennemgribende omvæltninger. En drøm om graviditet er værd at tillægge megen fokus.

Se også: Eskapisme/flugt / Familie / Fortryllelse / Forældreløs / Fremtid / Hospital / Korsvej / Kropsbevægelser / Livmoder / Mor / Månen / Mælk / Nyfødt (Spædbarn) / Nøgen / Paradis / Retning / Rædsel / Samleje / Seksualitet

Gravsted

Tilføj kommentar  

Drømmen kan henvise til noget der er dødt og begravet. Så tænk på hvilke sider i dig du ikke længere har brug for og har skilt dig af med. Men drømmen kan også henvise til en dagsrest, hvis du fx passer et gravsted. Læg mærke til hvordan stedet så ud, og læg også mærke til en evt. gravsten og inskriptionen der.

At begrave sine døde og etablere et gravsted er en smbolsk handling i sig selv mange steder i verden. Oftest i den vestlige verden er her tradition for at oprette gravsteder - steder hvor vi senere kan besøge den døde, lægge blomster og lette vores hjerter. Det er derfor vigtigt at du lægger mærke til dine følelser omkring dette symbol, om du knytter sorg og fortvivlelse med drømmen, og prøv også at finde andre symboler så du kan få en fornemmels af tolkningen af drømmen.

Se også: Afsked / Døden / Flugt / Gartner / Låg / Nonne / Ornament / Præst / Sjæl / Skilsmisse

Gravsten

Tilføj kommentar  

Et meget almindeligt drømmesymbol er at læse sit eget navn på en gravsten. Der er ingen grund til at være bange; drømmen handler sandsynligvis om en ændring i fremtidsudsigter eller personlig udvikling. Det samme gør sig gældende, hvis det er en andens navn, du læser på gravstenen; drømmen drejer sig om ændringer hos den pågældende, eller i dit syn på ham eller hende.

Se også: Døden / Monument

Gren

Tilføj kommentar  

Sidder du højt på grenen for tiden? Sådan et drømmesymbol har mange sider. Det kan henvise til naturen, og til livets træ. Tænk på om grenen knækkede, det kan betyde bristede illusioner; hvis du svang dig i grenen kan symbolet betyde at du har brug for at have mere plads omkring dig, at du legede osv. Hvis grenen var forårsgrøn kan drømmen henvise til årstidernes forandring, og dermed også de faser du selv som person og sjæl gennemgår. Tænk derfor på alle aspekter af drømmen og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Forhindring / Fortryllelse / Forår / Klatre / Pilgrimsfærd / Planter & træer

Grundstof

Tilføj kommentar  

betydning søges

Se også: Ekspedition / Laboratorium

Grusomhed

Tilføj kommentar  

Grusomhed er et af de drømmesymboler der har flest betydninger, tortur, mobning, vold osv hører ind under dette symbol. Drømmen henviser måske til en indre konflikt der foregår i dig, eller til hvordan du behandler dig selv? Er der nogle sider af dig selv som du har svært ved at vedgå og anerkende? Så tænk på at mennesket indeholder både det gode og det onde, rent symbolsk, og det ofte er af det onde vi lærer mest. Drømmen kan også referere til et andet menneske som udviser grusom adfærd, enten rettet mod dig eller andre, måske et dyr? Spørg ind til drømmen, og find andre symboler så du kan kæde drømmen sammen og få en bredere tolkning. Se også på dine følelser, der især er vigtige i denne drømmesymbolik, når du vågner. Var du såret, ked af det, vred?

Se også: Fængsel / Guillotine / Henrettelse / Jagetat blive / Krig / Kæmpe / Magt / Racist / Razzia / Reb / Rygte / Rædsel

Gryderet

Tilføj kommentar  

En gryderet kan være en masse ingredienser, som det kan være svært at skelne fra hinanden. Men en gryderet kan også indeholde mange nærende og velsmagende ingredienser, som måske siger noget om din tilværelse.

Se også: Mad og drikke

Grådighed

Tilføj kommentar  

En drøm om grådighed vil typisk handle om at du i en eller anden forstand er grådig i dit vågne liv. Det kan være du kræver for meget af dine kollegaer, din partner, dine venner eller dine børn; måske har de brug for mere kærlighed, hensyntagen, tid. Hvis du grådigt sluger noget mad, du reelt ikke bryder dig om, kunne det betyde at din krop fortæller dig at du spiser for meget, eller for usundt og at dette altså ikke er godt for dig.

Se også: Begær / Mad og drikke / Penge

Græde

Tilføj kommentar  

At vågne grædende fra en drøm er ganske almindeligt, men vil oftest henvise til, at der er noget du er ked af i dit vågne liv. Måske er det noget i din underbevidsthed, som endnu ikke er registreret i din daglige bevidsthed, så prøv at se hvad der udløste gråden. Dine tårer kan bogstaveligt have noget at gøre med at vaske noget rent, f.eks. dit ansigt, men det er mest sandsynligt at du bærer på en uforløst sorg.

Det er vigtigt at du finder vej til kilden til sorgen, og får den bearbejdet, ellers kan det være ettilbagevendende tema i dine drømme. Din gråd kan også handle om at du er blevet berørt følelsesmæssigt i en drøm, at du har medfølelse med et andet menneske i nød, og her må du se på om dette menneske faktisk er dig selv, eller hvem det kan repræsentere. Hvilken side af dig selv det kan repræsentere. Se efter om du huske flere symboler fra drømmen og mærk også om følelsen af sorg sidder i dig i lang tid op ad dagen.

Se også: Pine / Sorg / Øjne

Grøn

Tilføj kommentar  

Der er nogle mennesker, der relaterer farven Grøn til håbets farve. I den spirituelle verdens begreber repræsenterer Farven Grøn vores hjertechakra, som omfatter medfølelse, kærlighed og omsorg, for kun at nævne nogle ganske få begreber. Farven bruges ofte i soveværelser og stuer, da den er god til afbalancerer krop, sind og ånd, og giver en naturlig balance og harmoni. Farven virker både beroligende og indgiver håb. Grøn giver et indtryk af friskhed og ungdom, forår og nye begyndelser. Men nogle mennesker tillægger farven Grøn også misundelsens karakter.

Grøn ejer den blå farves kølighed og lyset fra den gule. Udtrykskarakteren skifter alt efter, hvor meget gult eller blåt der er iblandet farven. Klar grøn symboliserer frugtbarhed, håb og glæde, mens vissengrøn er lad. Stikord: optimisme, håb, harmoni, balance, fornyelse, stille vækst, ungdom, naturen, fred og ro, trivsel, umoden. Grøn er en sekundær farve skabt af de to primære farver gul og blå og dens komplementære farve er rød. Bølgelængde 505-570 n.m.. RGB (0,128,0). Farven er forbundet med tal 2 og 7. Det er vigtigt at du ser på i hvilken symbolsk heenseende Grøn repræsenterer sig i din drøm. Det er også vigtigt at du kigger nærmere på, hvad farven gør ved dig, hvilken indflydelse den har på dig og hvilke kvaliteter du forbinder med farven.

Se også: Fallos / Farver / Tallene

Grønland

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om.

Så hvad forbinder du med Grønland: Sne, isbjørne, kulde, smuk natur, indlandsisen, slædehunde, eskimoer, igloer, eller noget helt andet?

Se også: Landekontinenter

Gud

Tilføj kommentar  

Symbolets tolkning kommer helt an på hvordan du opfatter Gud. Hvis Gud viser sig i din drøm, er det et helt subjektivt symbol. Det kan afsløre din sande tro, dit sande syn på "skaberen", eller den skabende kraft. Drømmen er ikke nødvendigvis religiøs, men kan symbolisere en side i dig der længes efter at læne dig op ad en tro/skaber, noget der er større end dig selv.

Den undertrykkende side af dig selv kan træde mere frem og tydeliggøre for dig dine egne begrænsninger, dine indre love og dit moralkodeks. Drømmen kan også relatere til din far, en faderfigur eller til en guru du har i det vågne liv. Men der kan også være tale om stormfulde konflikter, der kræver en hurtig løsning. Hvis du får en serie af lignende symboler i drømmene, vil det bekræfte hvad en så stærk symbolik forsøger at sige til dig på et dybt plan.

Hvis vi træder lidt udenfor den tolkning, kan drømmen også henvise til et andet menneske der "spiller gud", der uafladeligt taler til dig om ændringer du bør foretage dig, kritiserer dig eller forholder sig dogmatisk til dig. Men drømmen kan også vise at der er et kærligt menneske, der søger at opnå din opmærksomhed. Så, som du kan se er der mange aspekter af sådan en drøm, hvorfor vi opfordrer dig til at se nærmere på de andre symboler i drømmen og især lægge mærke til dine følelser da du vågnede. Var du ærefrygtig, nedladende, - husker du hvad Gud eventuelt talte til dig? Tegn eventuelt din Gud, så er der mulighed for at få forbindelse til drømmen.

Se også: Helvede / Identitet / Kirke / Kirkegård / Kiste / Lidelse / Magt / Ritual / Skyldfølelse / Skytsånd / Stigmata / Vin / Åbenbaring / Ånd

Guillotine

Tilføj kommentar  

En guillotine er et stærkt, næsten for stærkt symbol at drømme om, og det kan ikke undgåes, at man har følelserne omkring drømmen i lang tid efter. En guillotine handler om død og afstraffelse på den mest rædselsfulde vis man kan forestille sig. Spørg dig selv hvad det dog er du bebejdrer dig selv sådan, at du har fortjent guillutinen? Død og genfødsel hænger sammen, men at komme i guillutinen handler mere om skyldfølelse af en sådan grad, at det kan være svært at bære selv. Hvem var bøddelen? En du genkendte? Læg meget mærke til de andre symboler i drømmen, og læg også mærke til genkendelsesmomenter i drømmen og dine følelser når du vågner.

Se også: Galge / Genkendelse / Grusomhed / Halshugning / Kiste / Kæmpe

Guitar

Tilføj kommentar  

Guitaren forbindes ofte med en kvindekrop, på grund af formen og den sensuelle lyd en guitar kan frembringe, så se på om drømmen har et seksuelt tema. Hvis du er mand som drømmer at du spiller på guitar, henviser drømmen til erotiske drømme du går og er optaget af, eller seksuelle fantasier du ikke umiddelbart kan få afløb for. Hvis du er kvinde der drømmer det samme, kan det henvise til forsømmelse af din kvindelighed. Måske skal du se på din påklædning og dit ydre udtryk.

Men drømmen kan også referere til at du har lyst til at udtrykke dig kreativt, igennem musikken. Se på de andre symboler der optrådte i drømmen, og læg mærke til dine følelser omkring drømmen, når du vågner.

Se også: Magisk / Musikinstrumenter / Samleje / Seksualitet / Sex

Gul

Tilføj kommentar  

Gul er svigens og falskhedens farve, for nogen, men vi forbinder også den gule farve med solskin, stor energi og effektivitet. I det spirituelle og åndelige univers forbindes gul med Solar Plexux, der står for hvordan vi optager livet. Det er i Solar Plexux at følelserne lagres, og der stress f.eks. også lagres. Gul kan fremme glæde, logisk tankegang og stimulerer intellektet. Ubalance med gult kan fører til problemer med grænser til andre mennesker, projektioner og for megen påtagning af andres problemer. I et rum vil en gul vægfarve gøre rummet venligere og lysere og farven gul påvirker os generelt i retning af mere optimisme og bedre humør.

Stikord: falskhed, bedrag, misundelse, forræderi, jalousi, surhed, kravstillende, sol, livskraft, guddommelig visdom og kraft, intellekt, venlighed og arbejdsomhed. Gul er en primærfarve, hvis komplementære farve er violet. Bølgelængde 570-580 n.m..RGB (255,255,0). Arbejder man med farvemeditation sidder farven gul i solar plexus og påvirker således de organer, som dette chakra har indflydelse på. Farven er forbundet med tal 1 og 7, tonen E og stenen Citrin.

Se også: Farver

Guld

Tilføj kommentar  

Et ægte metal, som repræsenterer værdier. Guld er også forbundet til yang, det maskuline aspekt. De maskuline kvaliteter og tillige den åndelige verden. Hvis du drømmer om guld, kan det referere til at du har fået en rigtig god ide, eller måske handler drømmen om en stærk form for selvrealisation. Vi forbinder ofte guld med rigdom, og det kan symbolisere en indre rigdom du besidder og har ejerskab over.

Mennesker der bærer mange smykker af guld, ønsker som regel at vise deres magtposition og rigdom, men det er ikke alt guld der skinner! Se på hvordan guldet i din drøm repræsenteres, ved smykker eller som store ubearbejdede klumper, som jo faktisk er en del af den jord vi lever på. Se også på dit eget forhold til guld, rigdom.

Se også: Formue / Guldring / Magt / Penge / Smykkerjuveler

Guldring

Tilføj kommentar  

En guldring symboliserer en åndelig helhed. Guldet lighed med det åndelige og ring helhed og uendelighed. Men en guldring i en drøm kan også symbolisere at vedkommende der bærer ringen, har en autoritet eller en magtposition han eller hun udnytter i forhold til dig. Se på de andre symboler i drømmen, og se på hvad guld betyder for dig.

Se også: Dronning / Forlovelse / Forsoning / Geometriske former / Guld / Magt / Mandala

Gulv

Tilføj kommentar  

På samme måde som jord, kan gulvet repræsentere din følelsesmæssige tilstand. Det har noget at gøre med dit rodchakra, og hentyder til din generelle følelse af tryghed og sikkerhed, forankring i jorden; jordforbindelse. Hvis du i drømmen vaskede gulvet, kan det betyde at du følelsesmæssigt har brug for en form for renselse, men det er vigtigt om du nød at vaske gulvet eller om det var et hårdt arbejde. Hvis du dækker gulvet med et tæppe, er der noget i dit følelsesliv du måske forsøger at dække over, eller måske forsøger du at øge til følelse af tryghed med et lækkert, blødt tæppe.

Bemærk hvor i huset gulvet var. dette sted har stor betydning i tolkningen i en helhed.
Et snavset gulv, hentyder generelt til, at du trænger til at få ryddet op i dit fundamentale ståsted, måske er der nogle mennesker du reelt ikke skal have i dit følelsesliv? Læg mærke til alle symbolerne i drømmen, og vær opmærksom på de følelser der knytter sig til drømmen.

Se også: Gå, - at / Indpakning / Jordskælv / Kropsfunktioner / Renlighed/renselse

Gymnastik

Tilføj kommentar  

Dette symbol er sikkert en henvisning til, at din fysiske krop trænger til opmærksomhed. Læg mærke til hvilken form for gymnastik du udøvede, og læg også mærke til om du nød det. At gøre gymnastik vil næsten altid hentyde til dit fysiske velbefindende, og hvis gymnastikken trættede dig, og var rædsom at komme igennem, kan det betyde at du arbejdsmæssigt føler dig fysisk belastet. Se på alle aspekter i drømmen, alle symboler der optrådte. Var du alene, eller var der en lærer på holdet? Fulgtes du til gymnastik med en ven eller veninde. Læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Arbejde / Kropsbevægelser

Gå, - at

Tilføj kommentar  

At gå kan defineres som at gå langsomt, sikkert og støt, mod målet. Beskeden i sådan en drøm kan handle om at tage - måske - det første skridt i mod et mål du har sat dig. Hvor gik du hen? Var du i naturen? Hvad årstid var det? Det er vigtige spørgsmål at stille, idet det at gå faktisk kun betyder at bevæge dig, og relaterer til dine fødder. Måske henviser drømmen til, at du skal tage dig af dine fødder på en særlig opmærksom måde. Hvis det var svært for dig at gå, eller simpelthen ikke kom nogen vegne, kan drømmen betyde at du føler dig træg for tiden, at du ikke synes du kommer nogen vegne med dit arbejde eller med dig selv, eller noget er forsinket. Se på andre symboler i drømmen, og bemærk følelserne når du vågner.

Se også: Løbe. At, / Motorvej / Omflakken / Omvej

Gåde

Tilføj kommentar  

Fik du en gåde du skal løse? Der vil sikkert gemme sig et ordspil i drømmen, som er særlig vigtigt for dig at tyde. Din underbevidsthed giver dig et budskab, men gør det ved at stille dig en gåde. Har du vanskeligt ved at tyde gåden, kan det være du enenu ikke er parat til at modtage budskabet endnu. Bed dine drømme om yderligere sar og se på andre symboler i drømmen. Læg også mærke til dine følelser når du vågner, - var du forvirret, irriteret, eller havde du en fornemmelse af, at dette var specielt vigtigt.

Se også: Detektiv / Drille / Dække - over / Eksamen / Forhindring / Quiz / Test

Gæld

Tilføj kommentar  

En drøm om at skylde penge handler sikkert om en dagsrest. Men måske fortæller drømmen også noget om, at du burde give dig selv lidt mere kærlighed og omsorg, idet penge betyder symbolsk: kærlighed og omsorg. Hvis du i drømmen havde mange spekulationer over hvordan du blev gældfri, kan drømmen henvise til et område i dig selv, der trænger hårdt til "næring", men at du ikke umiddelbart kan finde det. Drømmer du at du faktisk blev gældfri har det betydningen, at du er sluppet af med nogle unødige spekulationer, at du har oprettet din indre balance og at alt er i orden.

Se også: Kroppen / Kropsfunktioner / Kærlighed / Lotteri / Penge

Gæst

Tilføj kommentar  

Drømme om at være gæst kan betyde at du måske skal se på, om du blander dig for meget i andres private sfære. Hvordan bliver du behandlet som gæsten? Hvis du modtog gæster i dit hjem, kan drømmen referere til, at du mangler selskab i dit liv, at du mangler inspiration til at komme videre, eller at der er et bestemt menneske du savner.

Måske er denne person i virkeligheden dig selv, og du må så søge at få fat i alle de andre symboler der optrådte i drømmen, og læg mærke til dine følelser når du vågner. Følte du dig generelt uvelkommen? Glad over at modtage gæster? Irriteret? Tænk nøje efter dine følelser i forbindelse med denne drøm.

Se også: Bedsteforældre / Dobbeltgænger / Glæde / Hjem - dit hjem / Identitet / Sandhed / Skyldfølelse