Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 453
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Fabrik

Tilføj kommentar  

En fabrik er ofte et sted hvor der foregår arbejde, hvor man ikke nødvendigvis behøver at tænke så meget. Ofte er det handlinger der bare gentager sig i det uendelige. Symbolet kan hentyde til en kedelig dagligdag, at du måske burde beskæftige dig med noget der kan fylde dit intellekt, udvide din horisont. Tænk på hvad du lavede på fabrikken, om der var mange mennesker. Tænk også på om du havde specielt tøj på.

Drømmen kan også opfordre dig til at give lidt slip på din intellektualitet, at søge trivialiteter som giver din hjerne fri, for en tid. Tænk på hvad fabrikken fremstillede; var det noget du kunne stå inde for, rent moralsk? Det er vigtige informationer for en korrekt tolkning. Tænk også på at det at fabrikere noget kan henvise til din kreativitet.

Se også: Bygningerhuse / Nedrivning / Redskaber / Smede / Værktøjer og redskaber

Fad

Tilføj kommentar  

Drømmens symbol kan referere til at du ønsker at servere noget på et "sølvfad", måske din viden, dig selv, eller din indsigt som du gerne vil dele med noget. Under alle omstædigheder fortæller drømmen noget om at yde service, vise kærlighed til andre. Se nøje på hvad der var på fadet, om det var mad, måske til en festlig lejlighed, reception eller noget der skal fejres. Et fad er en del af køkkenservice, så se på om du bruger for meget tid i dit vågne liv til at tilberede mad og at stå i køkkenet, om du er tilfreds med denne position eller træt af den. Læg mærke til andre symboler i drømmen. Og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Kage / Mad & drikke / Madlavning / Opskrift / Selskab / Smag

Falde, at

Tilføj kommentar  

At falde i en drøm kan have to hovedbetydninger. Den ene er en naturlig kropsreaktion, idet kropens muskler afslappes og det giver et ryg i kroppen der i hjernen assosieres til et fald. Men hvis du reel drømte at du faldt, f.eks. fra en skrænt, eller et vindue kan dette dymbol betyde at du i dit vågne liv er ved at bevæge dig ned i underbevidstheden, og du må opfatte symbolet positivt. Skete der noget under faldet. Bemærk dine følelser i kroppen, føltes det spændende, mærkede du det kildede i maven, og endelig; ramte du jorden. Tænk over hvad du faldt ned fra. Læg også mærke til de andre symboler i drømmen. Var der nogen der evt. skubbede dig? Faldt du ned i vand?

Se også: Faldskærm / Fly / Springe / Svømme

Faldskærm

Tilføj kommentar  

At flyve og luftelementet er forbundet til vores visioner og forestillinger. Drømmer du måske om at springe ud med faldskærm? Så antyder drømmen sikkert, at du er klar til at prøve ambitioner af. Men drømmen kan også fortælle dig noget om at du er klar til at prøve forskellige grænser af med dig selv, for at styrke din selvtillid og mod? Så drømmen kan være bekræftende - Læg mærke til om faldskærmen foldede sig ud, og om du sprang med andre. Hvad sprang du fra, en helikopter eller et fly?

Læg også mærke til faldskærmens farve og læg især mærke til dine følelser under drømmen. Var du bange? Angst? Var der nogen der opfordrede dig kraftigt til at springe i faldskærm, kan drømmen henvise til at der er nogen der har ambitioner på dine vegne, og her må du bedømme om "du har dig selv med" i at opnå dine mål. Læg mærke til om du følte en glad overvindelse bagefter? Angst? Eller drømmen gav dig nyt liv til dine fremtidige mål og projekter!

Se også: Fly / Flyve

Falk

Tilføj kommentar  

Fugle er kendetegnet ved at de bevæger sig i luftelementet. Dette element er forbundet til hjertecenteret og indikerer aspekter af frihed, uafhængighed og overblik. Alt efter hvilken fugl der er tale om henviser drømmen om din længsel efter frihed og uafhængighed. Hvis der var tale om en mægtig fugl, en falk f.eks., kan det handle om overblik, at se tingene lidt fra oven. Så mærk dine følelser når du vågner, og se på hvilken fugl der var tale om.

Se også: Dyr / Flyve / Kondor / Vinger / Ørn

Fallit

Tilføj kommentar  

Drømme hvor du økonomisk er gået fallit, kan henvise til din selvagtelse og dit følelsesliv. Da penge også står for følelser og selvagtelse, er det vigtigt at se på, på hvilken måde du gik fallit. En drøm at gå fallit med et projekt kan betyde at du har tabt ansigt i dit vågne liv, og du må derfor se på din virkelighed. Men drømmen kan også referere til noget du har foretaget dig, som du er flov over.

Se på alle de andre symboler i drømmen og ikke mindst dine følelser når du vågner? Var du ked af det, eller tog du det stille og roligt? Var du bange for aldrig mere at opnå dine mål? Se også på om du har sat dig for høje ambitioner i dit vågne liv, og indgået projekter der ikke er holdbare. Drømmen kan også være en dagsrest, hvis du har foretaget dig noget der ikke har helt sikker økonomi bag dig.

Se også: Afslutning / Bistandshjælp / Formue / Gæld / Handling / Hasardspil / Penge / Ulykker

Fallos

Tilføj kommentar  

Et fallossymbol er er et udtryk der bruges om det mandlige kønsorgan. Udtrykket bruges ofte i forbindelse med analyser bygget på Freuds teorier: Fallosformede objekter er at betragte som fallossymboler og dermed også som seksuelle. Alt som minder om det mandlige kønsorgan er fallos. Især hvis dette er i færd med at trænge igennem noget andet. Eksempeler; en raket, en høj søjle, en banan, et tog der kører ind i en tunnel etc.

At se en egentlig penis i en drøm er ret sjældent. Den optræder langt oftere i en fallisk form. Det direkte billede af en penis er et stærkt drømmesymbol og giver det anledning til frygt eller afsky, bør du nok overveje din generelle holdning til seksualitet og måsle tale med en terapeut.

Freud havde en tilbøjelighed til at betragte alle aflange genstande som fallossymboler og alle hule genstande som vaginalsymboler. Freud nuancerede i sin alderdom sine teorier, men fraveg dog aldrig sine grundlæggende antagelser omkring at vi i drømme ofte ser genstande, der er "acceptable" symboler for vores underbevidstheds tanker omkring det mandlige/kvindlige kønsorgan, seksuelle handlinger.

Se også: Boldtræ / Erektion / Impotens / Nål / Raket / Sex

Familie

Tilføj kommentar  

Familien er de personer vi alle på en eller anden måde er tættest på følelsesmæssigt igennem mange år. Derfor ophobes mange emotioner og skygger netop omkring disse personer. Far og mor repræsenterer de to store arketyper omkring autoritet, henholdsvis den mandlige handlekraftige og den kvindelige følelsesmæssige, som vi alle på et eller andet tidspunkt skal have integreret i os selv for at blive modne, selvstændige og voksne mennesker. Søskende, alt efter position i søskendeflokken og deres køn, har af forskellige grunde afgørende indflydelse på os selv og vores selvopfattelse.

Som ved alle de andre drømmesymboler vil hver enkelt have sin egne associationer til ordet familie. Nogle forbinder familie med varme, komme hinanden ved, noget trygt, kærlighed, ømhed, hygge - mens andre forbinder familie med bitterhed, fjendskab, had, konkurrence, jalousi etc.

Overvej om hovedvægten i drømmen egentlig lå på din egen personlighed. Om de forskellige familiemedlemmer, måske lettere karikerede, var projektioner af dig selv. Erkendelse af træk eller karakteregenskaber, der er lige så meget en del af dig, som du er en del af familien, vil hjælpe dig til at bekæmpe dem eller ændre dem.

Se på jeres relationer i det virkelige liv? Savner du mere kontakt til din familie? Har du kappet forbindelsen, den virkelige emotionelle til dine forældre? Og hvilket forhold har du til dem i dag? Dominerede de dig i drømmen? Hvis dette er tilfældet, opfrodrer drømmen dig til at frigøre dig fra bånd, der på en eller anden måde binder dig, og det kan ligeså godt være til din eventuelle partner. Tænk på dine følelser når du vågner? Og tænk også nøje dit forhold til din familie igennem - det forhold I har i dit vågne liv.

Drømmer du om fjerne slægtninge repræsenterer de ofte karaktertræk du er mere eller mindre stolt af. Ofte er man sammen med fjerne slægtning ved højtider, begravelser, brylluper og lignende. Slægtning er en gruppe mennesker man er forbundet med, men som man ofte ikke dele meget hverdag sammen med. Hvordan har du med tanken om næste gang du skal være sammen med din familie, dine slætgning; glæder du dig til dette, eller er det noget du godt kunne undvære? Er der en hændelse i den nærmeste fremtid, du ser frem til eller frygter? Og i så fald hvordan kan du så bedst forberede dig hertil?

Se også: Afgudsbillede / Afslutning / Afstand / Bedsteforældre / Datter / Diktator / Far / Identitet / Mor / Søster / Tvilling

Fange

Tilføj kommentar  

Drømmen kan betyde, at du holder dig selv fanget i en bestemt situation eller føler dig taget til fange i en situation. Der kan også være forbundet skyld til drømmen. Drømmen kan også henvise til at der er noget der binder din energi i dit vågne liv. Fælles for alle fanger er, at de er ufri og ikke kan bestemme over deres eget liv. Endelig kan drømmen antyde en stærk skyldfølelse, og en hentydning til at at slippe dig selv fri og gå på opdagelse i dig indre.

Hvis det var dig der holdt nogle til fange, så skal du se på om du udøver autoritet der er særlig skrap i dit vågne liv. Drømmen kan også henvise til en følelse af jalousi, hvor du har lyst til at holde din partner til fange af angst for at miste vedkommende, derfor er det vigtigt at se på hvem der var fangen, dig selv? Eller andre? Hvis du drømmer om fanger i verden, er det interessant at finde ud af, hvad det er, fangerne symboliserer dvs. om du føler sympati med disse fanger. Det kan fortælle noget om din retfærighedssans. Tænk nøje på disse ting, og find frem til hvem, hvad eller hvorfor der optræder fanger i din drøm. Mærk dine følelser når du vågner, følte du en stærk retfærdighedsfølelse, en følelse af at miste, en følelse af fastlåsthed? Og tænk de andre symboler godt igennem for at nå til en konstruktiv forståelse af din drøm.

Se også: Arrestation / Flugt / Fængsel / Net / Opsynsmand / Rædsel / Slave

Fangelejr

Tilføj kommentar  

Et symbol på en indre tilstand, hvor du holder sig selv ( og sider i sig) fanget, sider som du ikke udfolder, og drømmen kan henvise til at slippe dig selv og dine følelser fri. Hvordan var fangelejren? Hvilke andre mennesker var i fangelejren? Og hvilken kontakt havde I sammen. Drømmen kan muligvis henvise, at du holder dig selv i for snævnre tøjler for tiden, at du lukker dig selv inde, så se på dine følelser. Er du ked af det for tiden, eller har du brug for et retrætested? Tænk de andre symboler igennem, og mærk dine følelser når du vågner. Følte du dig indespærret og begrænset? Eller repræsentererede fangelejren en vis frihed fra dagligdagens tummerum? Kig også på hvem der var fangevogtere?

Se også: Fængsel / Selvkontrol / Stald / Zoologisk have

Fantasi og fortidsdyr

Tilføj kommentar  

I drømme kan du alt! Du kan flyve, tale med dyr, forvandle dig til et vandrende træ eller være flere ting på samme tid. Hvis noget kan hjælpe dig med at forstå, så vil din underbevidsthed og din kreativitet skabe dette udtryk. Du kan således i drømme udmærket møde fantasi- og fortidsdyr du helt selv har skabt. Der kan naturligvis godt være tale om figurer, dyr og skabninger som du kender fra fx mytologierne, eventyr, film mv. Men det kan lige så vel være dit helt eget sammensatte dyr, skabning, væsen.

Møder du i drømme Guldkalven eller Minotaurus, som jo var halvt menneske og halvt tyr, eller et helt tredje væsen er betydningen at her møder du nogle forskellige sider, synspunkter, som gerne vil fortælle dig noget. Du skaber en sådanne figur i din drøm fordi du forbinder noget med de forskellige dele som du har sammensat figuren, dyret, væsenet, personen af.

Se også: Dinosaurus / Drage / Dæmonkvindelig / Dæmonmandlig / Metaforer

Far

Tilføj kommentar  

Når du drømmer om din far må man først se på hvad din far i det virkelige liv betyder for dig. Desuden må man se på dit forhold til autoriteter. På et plan kan drømmen tages som et faderligt råd. På et andet plan kan drømmen referere til den mandlige side af din personlighed der opfordre dig til at være mere selvhævdende.

Drømme om din far vil altid også have et element af din familie, din knytning til denne og især din far. Så se på om du i dit vågne liv ser op til din far, eller om han svigter dig. Hvordan optrådte han i drømmen. Hvis der ikke var nogen kraft i din far, antyder drømmen måske en ubevidst søgen efter en faderfigur. Hvis din far var meget streng, kunne drømmen måske handle om at du efterligner ham i dit forhold til dine egne børn.

Ofte gentager vi vores forældres mønster, når vi selv får børn, og ofte giver det anledning til ærgergelse. Dette er et psykologisk kringelsprog, så du må virkelig gå ind og se hvad denne drøm betyder. Har din far nogen sinde gjort dig ondt? Svigtet dig. Se på dine følelser omkring din far både i din drøm, men også i virkelighede, og sammenstil så disse følelser. Tænk også på hvordan du føler når du vågner. Var du ked af det? Følte du dig svigtet? Eller har du et stærkt bånd til din far i dit vågne liv, som du glædede dig over i drømmen.

Hvis du til gengæld mistede din far i drømmen, kan den henvise til en autoritet i dig selv der er ved at uddø, eller den kan henvise til at du er ved at miste fodfæstet i forbindelse med dine børn, eller dit arbejde/position. Drømmen vil refererer til din familie, så måske skal du tage et nærmere kig på hvordan din familiestruktur er sammensat.

Se også: Autoriteter / Familie / Kærlighed / Mor

Fare

Tilføj kommentar  

Hvilken fare var du udsat for i drømmen. Dette er et vigtigt spor til at tolke drømmen. Hvis du udsatte andre for fare, kan drømmen henvise til et ubevidst ønske hos dig om at overtage styringen i dit vågne liv. Og dermed kan drømmen også referere til, at du ønsker mere styring i dit indre liv. Fare kan betyde mange ting, og du bør se på hvilken fare der er tale om. Brug vores oversigt over drømmesymboler, for at pejle dig ind på hvilken fare der er tale om. Hvis du umiddelbart stod overfor en åbenlys fare, kan drømmen henvise til, at du er utryg i dit vågne liv for tiden, men tænk forskellige symboler igennem og mærk især dine følelser da du vågnede.

Drømmer du om en trussel som er mere generel - fx at der udbryder krig, at noget går i brand, at epidemier udrydder, at en form for katastrofe er ved at indtræffe og lignende - tyder det på at du er bekymret over nogle forhold, som du helt reelt oplever som trusler, men som du ikke ved hvad du skal gøre ved og måske ikke har nogle i det vågne liv som du kan dele disse bekymringer med. Dine drømme fortæller dig at du helt reelt oplever der er en form for trussel og det er vigtigt at du tager dette budskab seriøst. Find ud af hvad som er årsagen til denne fare som du fornemmer - og find ud af hvad du kan gøre for at imødegå denne fare bedst muligt i dit vågne aktive liv.

Se også: Fange / Fangelejr / Fiasko / Fjende / Flovhed / Flugt / Flyve / Forfulgt / Fortiden / Gevær (kanon etc.) / Guillotine / Halshugning / Hastighed / Identitet / Modstander / Offer / Oversvømmelse / Raseri / Røver / Skrænt / Sværd / Tårer

Faret vild

Tilføj kommentar  

Drøm om at du er faret vild, ikke kan finde vej, styrter igennem gaderne og har mistet orienteringen tyder på at det samme er tilfældet i dit vågne liv. Du søger kort efter en løsning i drømmen men kan ikke finde ud af hvor du skal lede. Derfor bevæger du dig fra det ene til det andet og føler du er faret vild. Hvis du har mistet din orienteringsevne, kan drømmen og din underbevidsthed hentyde til din livsretning i dit vågne liv, måske har du mistet "færden" af hvor du er på vej hen? Spørger du undervejs nogen om hjælp er det også her du kan hente hjælp i dit vågne liv.

Se også: Gå- at / Kompas / Kort / Labyrint / Omflakken / Retning

Farveblind

Tilføj kommentar  

Oplever du at være farveblind i din drøm er det formentlig blot fordi farverne ikke har nogen betydning for budskabet i drømmen. Hvis du derimod i drømmen meget aktivt var opmærksom på at noget som burde have en farve ikke havde denne farve - at du i drømmen ikke kunne andet end se sort/hvid, selv om du rent faktisk forsøgte at fremkalde den pågældende farve - så er tolkningen at det som farven repræsentere manglede. Og så er det netop den manglende farve som er det egentlige budskab.

Ergo drømmer du om en rose som du ved er rød - men i drømmen er den ikke rød, kun gråtoner - så kig nærmere på hvad denne farver symbolisere. Det er formentlig farven som har betydning, ikke rosen i sig selv. Ligeledes med lugte. Almindeligvis optræder lugte ikke i vores drømme medmindre de har en specifik betydning for budskabet. Men lægger du specielt mærke til at en lugt, en duft som burde være til stede ikke er der, så er tolkningen også at noget mangler. Og det er således denne mangel som drømmen drejer sig om.

Se også: Farver / Lugt

Farver

Tilføj kommentar  Vil du forstå hvad farver betyder i din drøm, må du først forstå at det giver ingen mening, at sige noget om farven i sig selv - konteksten ud fra hvilken vi forstår, er essentiel. Vi finder rigtig mange opslagsværker hvor de enkelte værker tillægges forskellige betydninger. Disse betydninger kan være bygget på den subjektive holdning som forfatteren til opslagsværket havde. Fx søgte den græske filosof Sokrates at koble sindsstemninger og farver sammen. De gamle kinesere sammenkoblede farverne med kompasretninger. Og talrige nyere - mere eller mindre populistiske værker - sammenkobler farver med hvem vi er som mennesketype.

De farver som du har det godt med lige nu, vil afhænge af din personlighed og hvor du står i din personlige udvikling. Alle kulturer tillægger farver betydning som signaler om handlinger, sindsstemninger osv. Farven rød forbindes fx i den vestlige kulturkreds med opmærksomhed, fare/stop, erotik etc., hvorimod rød i Kina er glædens farve. Farven hvid bliver i den vestlige verden benyttet ved bryllupper, mens hvid i Indien symboliserer begravelse. Inden for samme kulturkreds kan der også findes betydelige forskelle i opfattelsen af, hvad farver betyder. F.eks. kan ens erhverv have indflydelse på, hvilken betydning man tillægger en farve.

Nu da du forhåbentlig har forstået at det giver ingen mening, at sige noget om farven i sig selv - konteksten ud fra hvilken vi forstår, er essentiel - så kig da endelig på hvad man almindeligvis forbinder farver med i drømmetydning:

Rød
Den røde farve symboliserer kærlighed, revolution, raseri og advarsel, men farven udtrykker også aktivitet, spænding og glæde. De lyserøde farver er fredfyldte og lidt nostalgiske. Når vi er ovre i den rosa farve udtrykker den det feminine aspekt, blidhed, næstekærlighed, men også noget oversart, sårbar. De dybere røde farver opfatter vi ofte som eksklusive farver, der udtrykker diskret velstand og magt. En lokkende, hed og lidenskabelig farve. Kinesernes farve for held og lykke og indernes farve for ægteskab. Stikord: Sex, aggressivitet, dynamik, varme, intensitet, kærlighed, advarsel. Rød er en primærfarve.hvis komplementære farve er grøn. Bølgelængde 600-700 n.m. Infrarøde stråler som ligger over de lysbølger vi kan se med det blotte øje giver dybdevarme. (RGB 255,0,0). Arbejder man med farvemeditation er farven rød forbundet med rodchakret fra fødderne til halebenet og påvirker således de organer, som dette chakra har indflydelse på. Farven er forbundet med tal nr. 9, tonen C og stenen Jaspis.

Gul
Gul er svigens og falskhedens farve, men vi forbinder også den gule farve med solskin, stor energi og effektivitet. Gul kan fremme glæde, logisk tankegang og stimulerer intellektet. Ubalance med gult kan fører til problemer med grænser til andre mennesker, projektioner og for megen påtagning af andres problemer. I et rum vil en gul vægfarve gøre rummet venligere og lysere og farven gul påvirker os generelt i retning af mere optimisme og bedre humør. Stikord: falskhed, bedrag, misundelse, forræderi, jalousi, surhed, kravstillende, sol, livskraft, guddommelig visdom og kraft, intellekt, venlighed og arbejdsomhed. Gul er en primærfarve, hvis komplementære farve er violet. Bølgelængde 570-580 n.m..RGB (255,255,0). Arbejder man med farvemeditation sidder farven gul i solar plexus og påvirker således de organer, som dette chakra har indflydelse på. Farven er forbundet med tal 1 og 7, tonen E og stenen Citrin.

Blå
Blå er havets og himlens farve. Blå symbolisere ro, afslappethed, stabilitet og kvalitet, men er også den farve, man forbinder med tristhed og melankoli. Blå giver ofte en fornemmelse af åbenhed og vidde. Anvendes den blå farve i et rum, vil dette ofte virke afslappende og beroligende. Blå er en maskulin farve, kølig og behersket. Stikord : stabilitet, godkendelse, kvalitet, tradition, spiritualitet, ro tristhed, sørgmodig, fordybelse og ro. Blå er en primærfarve, hvis komplementære farve er orange. Bølgelængde 440-485 n.m.. RGB (0,0,255). Arbejder man med farvemeditation sidder farven blå i halsen og styrer kommunikationscentret. Ubalance med blåt bevirker hævede mandler og problemer med at sige til og fra. Stammen er ofte forårsaget af en ubalance med blåt. Farven er forbundet med tal 4 og 6, tonen G og stenene sodalit og blondeagat.

Grøn
Grøn er håbets farve og symboliserer ungdom og friskhed. Farven bruges ofte i soveværelser og stuer, da den er god til at lade op i og appellerer til naturlig balance og harmoni. Farven virker både beroligende og indgiver håb. Grøn giver et indtryk af friskhed og ungdom. Men grøn er også misundelsens farve. Farven kan virke beroligende og harmoniserende. Tænk blot på det grønne bord til eksamen - det skal både give den studerende håb og samtidig berolige nerverne. Grøn ejer den blå farves kølighed og lyset fra den gule. Udtrykskarakteren skifter alt efter, hvor meget gult eller blåt der er iblandet farven. Klar grøn symboliserer frugtbarhed, håb og glæde, mens vissengrøn er lad. Stikord: optimisme, håb, harmoni, balance, fornyelse, stille vækst, ungdom, naturen, fred og ro, trivsel, umoden. Grøn er en sekundær farve skabt af de to primære farver gul og blå og dens komplementære farve er rød. Bølgelængde 505-570 n.m.. RGB (0,128,0). Farven er forbundet med tal 2 og 7.

Orange
Orange er glædens farve og symboliserer varme, livskraft, hidsighed, styrke og energi. Det kan være en meget dominerende farve, som ved brug på meget store flader, virker overvældende, men ved brug på mindre flader kan virke meget hyggelig og varm. Orange ejer den gules lys og den rødes varme og bliver derved glødende. Orange har en solagtig strålekraft og symboliserer varme, provokation og kreativitet. Farven udstråler sikkerhed og selvrespekt. Orange kan fremme glæde og udadvendthed. Stikord : spontan, kreativ, livsnyder. Orange er en sekundær farve skabt af de to primære farver gul og rød og den er komplementær til blå. Bølgelængde 580-600 n.m.. RGB (255,128,0). Farven er forbundet med tal nr. 1.

Violet
Symboliserer fasten og er ophøjede spirituelle kræfters farver. Violet kan fremme nervøsitet, uro, depression men også intuition og åndelige tanker. I den katolske kirke er violet en meget anvendt farve. De lyse violette farver kan virke afslappende, mens de mørke nuancer kan virke trættende for øjnene, hvorfor violet skal anvendes med omtanke og forsigtighed. Violet er i kraft af rød og blå, som er kold og varm blevet neutral. Violet er let påvirkelig af de omgivende farver. Den samme violette kan derfor både virke kold og varm alt efter, hvilken farve den ligger op til. Stikord: åndelig visdom, højtidelig, mystisk, gådefuld, uro, angst. Violet er en sekundær farve skabt af de to primære farver rød og blå. Violet er komplementærfarve til gul. Bølgelængde 400-440 n.m.. RGB (128,0,128).

De seks tertiære farver er en blanding af en primærfarve og en sekundær farve. Deres betydning og tolkning af deres påvirkning fås fra de farver de er dannet af. Eksempelvis for Gulgrøn (Bølgelængde 560-570 n.m.) er denne relateret til de samme tal, sten og chakras som begge de to farver - gul og orange - den er dannet ud fra, er relateret til. De teritiære farver er foruden gulgrøn også gulorange, Rødorange, Rødviolet, Blåviolet og Blågrøn.

Sort er en elegant farve, som - når den bruges til at understrege detaljer i et rum -, kan give et meget sofistikeret indtryk. Dog forbindes den sorte farve ofte med død og sorg. Stikord: depression, balance, elegance, opsugende, skjulende, genfødsel, beskyttelse, seksualitet, viljestyrke, maskulinitet, ondskab, forbud, uheld, hemmelig, skjult, oprør, kaos, melankoli, pessimisme.

Grå symbolisere materielle værdier, teknologi, neutral, elegant, kedelig, tilbageholden.

Hvid symboliserer renhed, uskyld, enkelhed og hygiejne. Hvid er det sikre valg, som man altid kan falde tilbage på. Helt hvidt skaber et næsten klinisk miljø, derfor kan det være hensigtsmæssigt at tilføre det hvide et strejf af eksempelvis brunt eller rødt for at opnå et blødere udtryk. Stikord : Renhed, fred, uskyld, sart, sårbar, åben, neutral, uskyldig. Rundt om i verden opfattes den hvide farve forskelligt. I den vestlige verden, er det den traditionelle farve på brudekjolen. Et symbol på renhed og kyskhed. Det er samtidig spøgelsernes og genfærdenes farve og i Asien er det sorgens farve. Et hvidmalet hus i Afrika beskytter beboerne mod det onde. En hvid bolig er kølig og rolig. Hvid kan også se som et samsurium af alle farver. At drømme om hvid kan indikere at man har opnået en sammensmeltning af sig selv og høj kontakt med det højre selv/den åndelige verden.

Se også: Brun / Farveblind / Grøn / Gul / Hvid / Indkomst / Lim / Rød / Sort

Fattigdom

Tilføj kommentar  

Drøm om fattigdom eller mangel på penge er meget almindeligt. Da penge i drømmetydning generelt står for følelser og selvagtelse, er det vigtigt at se på, på hvilken måde du mangler penge. Hvad er det du mangler penge til? Noget konkret du ønsker dig, eller er det bare en fornemmelse af utryghed, ikke at have penge nok? En drøm at gå fallit med et projekt kan betyde at du har tabt ansigt i dit vågne liv, og du må derfor se på din virkelighed. Men drømmen kan også referere til noget du har foretaget dig, som du er flov over.

Fattigdom i drømme peger ofte på nogle mangler, at du mangler noget beskyttelse imod en eller anden fare. Du er uden midler til at kunne håndtere de udfordringer du står overfor - disse manglende midler kan være penge i deres egentlig form, men det kan også være andre former for midler du mangler og som pengene så blot er et udtryk for. Fx manglende omsorg.

Se også: Armod / Fallit / Tigger

Fe

Tilføj kommentar  

Sådan et symbol i en drøm, kan henvise til din opfattelse af din frihed, dit ønske om udødelighed og skønhed. Men drømmen kan også referere til dine eventyrtrang. En fe er et let og luftigt drømmeelement, så drømmen kan også henvise til dig at udvise mere lethed i dit vågne liv. Er du for alvorlig for tiden? Ønsker du dig bort fra dagligdagens problemer?

Se på hvad du som fe lavede i drømme, fløj du rundt med en stav der udsendte gulvstøv? I så fald kan drømmen opfordre dig til at bevæge dig mere ind den eventyrlige del af livets forhold og slippe noget af din sammenbidthed og fastlåsthed. Drømmen kan også opfordre dig til at få fat i dine egne indre sider af skønhed og lethed. Så se på de andre side i drømmen. Hvis det ikke var dig selv der var fe, så se om du kan finde ud af hvem der optrådte som fe, dette kan være en stærk henvisning som du kan bruge til at forandre dit liv.

Se også: Engel / Eskapisme/flugt / Eventyr / Havfrue / Heks / Himmel / Skytsånd / Ønskeopfyldelse

Fejde

Tilføj kommentar  

Hvem havde du en fejde med i drømmen, og var det en ærlig, ligeværdig kamp? Drømmen kan opfordre dig til at tage en kamp i dit vågne liv, for at slå dig selv igennem. En fejde ka også handle om at du har brug for at manifestere dig selv og dit indre noget mere, så se på de andre symboler i drømmen, især hvem du havde denne fejde med. Hvis det er dine forældre eller søskende, opfordrer drømmen dig til at frigøre dig, og blive mere selvstændig, også selv om du må slås for selvstændigheden. Fejde handler også om kamp, så se på hvem der optrådte i kampen med dig? Var du tilskuer eller deltager. Mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Forsoning / Slagsmål / Tårer

Ferie

Tilføj kommentar  

Spørg dig selv om du har brug for ferie. Drømmen kan henvise til at du bør holde fri noget tid, og søge indad i dig selv for at finde din kerne. Hvor gik din rejse hen, hvor holdt du din ferie? Hvordan var vejret, årstiden? Drømmen kan meget vel være en ønskeopfyldende drøm, hvis du netop står og skal på ferie, kan det være at du mærker spænding. Se på hvordan du skal nå dit feriemål? Drømmen kan også henvise til en slags flugt fra dit vågne liv, det er ikke blot underholdning, men kan fortælle dig at du har brug for nye oplevelser i dit liv, for at fylde dig selv op med energi og nytænkning. Måske har du brug for udvidelse af din horisont, dit udsyn. Mærk dine følelser når du vågner, og læg mærke til de andre symboler i drømmen.

Se også: Jungle / Landekontinenter / Lænker / Omflakken / Omvej / Opdagelse / Rejse / Station / Stilhed / Strand

Ferielejr

Tilføj kommentar  

Måske en befriende drøm om en ferielejr du har været på som barn? Måske har du brug for omsorg for tiden, brug for at slappe af i naturomgivelser for at bringe dit sind i harmoni og din bevidsthed nærmere dig selv? Hvor lå ferielejren, og hvem deltog? Hvis du på ferielejren oplevede hjemve, angst for hvad der skete med dit hjem mens du var væk, kan drømmen antyde at du har for meget kontrol, og opfordre dig til at slippe den. Se på om du føler dig spærret inde for tiden, om du har for meget fart på dit arbejde? Det er ganske givet en drøm der vil fortælle dig at du bør søge væk fra dine vante omgivelser, og finde en form for retrætested, hvor du kan slappe af.

Se også: Ferie / Selvkontrol

Fersken

Tilføj kommentar  

Fersken hører botanisk til rosenfamilien (latin: Rosaceae). Til samme familie hører bl.a. abrikos, nektarin, jordbær, æble og pære. Ferskner stammer fra Kina, hvor de har været dyrket i flere årtusinder og brugt som symbol på udødelighed. Fersken er en 5-9 cm stor frugt med en form, der varierer fra kuglerund til oval. Der findes omkring 3.000 forskellige sorter af fersken, der igen kan gøre det lidt svært at give en nøjagtig beskrivelse af frugtens udseende, størrelse og smag. Blandt disse sorter findes også de hårløse med glat skind, nektarinerne. Hvad en eller flere ferskner betyder for din drøm afhænger helt af hvad du forbinder med denne frugt. Husk også at farven har en betydning.

Se også: Farver / Frugt & grøntsager

Fest

Tilføj kommentar  

En drøm om en fest, vil referere til noget du bør fejre i dit vågne liv. Men drømmen kan nogså afspejle dit forhold til dét at feste. Morede du dig? Hvem var med til festen? Og hvordan var stemningen. Drømme om en fest kan også have et religionsk islæt, fejrede du en kirkelig fest, en højtid. Det vil fortælle dig noget om dit forhold til din religion.
Find ind til symbolerne i drømmen; nød du festen, slog du dig løs, eller var du "bænkevarmer" - dette kan fortælle dig noget om dit mod i forhold til det modsatte køn. Se på dine følelser når du vågner.

Se også: Dans / Løssluppenhed / Musik / Mænd / Nat / Omfavnelse / Restaurant

Festmåltid

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Banket / Mad og drikke / Triumf

Fiasko

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om fiasko kan det henvise til en frygt for fiasko i fremtiden. Den advarsel om en situation der kan opstå hvis ikke du forholder dig til den i tiden. Du må også spørge dig selv om du oplever dig selv som en fiasko på nogle områder af dit liv, hvor du nu er nødt til at sætte ind. Find ud af om der er nogen i dit liv der har kaldt dig en fiasko eller betragtet dig som en. Se også på hvilken del af dig selv der stadig bebrejder dig selv og kalder sig en fiasko.

Men drømmen kan også henvise til et projekt der er blevet en fiasko, og dette må du så se i øjnene og komme videre. Hvis en i nærmeste familie, eller en autoritetsfigur kalder dig for en "fiasko" må du forsøge at associere den pågældende person til en side af dig selv. Vi er vores egne strengeste dommere, se på om du dømmer dig selv for hårdt? Hvad var dine følelser da du vågnede? Havde du dårlig samvittighed, var du klar til at bekæmpe anklagen? Se nærmere på den andre symboler der optrådte i drømmen.

Se også: Drøm i drømmen / Duel / Eksamen / Eskapisme/flugt / Fangelejr / Fiasko / Fjende / Forhindring / Forlade/forladt / Forældre / Følelser

Fidus

Tilføj kommentar  

Hvad var det en fidus du udtænkte i drømmen? Oftest er en fidus kædet sammen med noget lusk der foregår i virkeligeheden, i forbindelse med et projekt eller en plan du har med andre mennesker? Drømmen opfordrer dig til at være mere ligefrem og ikke foretage dig noget, som strider mod din inderste moral. Sandsynligvis opfordrer drømmen dig til at udtrykke hvad du ønsker, helt klart, fremfor at opnå det ved fiduser og lusk. Tænk over andre symboler i drømmen, f.eks. hvilken fidus der er tale om, og hvilke mennesker der er inplicerede i din fidus?

Hvis det er dig der er "offer" for en fidus, kan det hentyde til at du er lidt naiv, og at du bør betinge dig, at mennesker opfører sig ærligt og ligefremt overfor dig. Du bør sætte dine tydelige grænser for hvad du vil være med til og hvad du ikke vil deltage i. Se nøje efter andre symboler i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner. Var du forarget? Hvade du lumske bagtanker til din fidus, og hvad skulle du bruge fidusen for at opnå?

Se også: Dække - over / Eksamen / Eksperiment / Fallit / Fejde / Fiasko / Forhindring / Gevinst / Klasse (Skoleklasse) / Kærlighed / Mistanke / Åbenbaring / Ønskeopfyldelse

Film

Tilføj kommentar  

Drømmen kan symbolisere at du oplever dit liv som en film der kører foran dine øjne, at du ikke aktivt deltager i dit liv, men lader det passere foran dig. Derfor vil sådan en drøm ofte give dig et kærligt spark bagi, og opfordre dig til at tage ansar for dit liv og dine ressourcer. Drømmen kan naturligvis også henvise til en film du har set for nylig, og da vil den være en dagsrest. Læg mærke til hvad det var for en film, om du har nydt filmen, og hvem du så filmen sammen med.

Endelig kan drømmen tale om, at din "film er ved at knække" og da bør du se på hvordan du har det - udenpå og indeni. Læg mærke til dine følelsesr da du vågnede, da disse ganske givet vil pejle dig i den retning drømmen handler om. Læg også mærke til om der var andre mennesker tilstede, og hvem de var? Hvis drømmen handler om at din "film er ved at knække", kan de mennesker der også er repræsenteret i drømme fortælle hvem du skal søge hjælp hos.

Se også: Biograf / Fotografi / Gardin / Jamre (Beklage sig) / Scene / Selskab / Selvkontrol / Skuespil

Filmstjerne

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om at blive filmstjerne, symboliserer drømmen ganske givet, at du ikke er tilfreds med dit normale og almindelige liv. Drømmen fortæller noget om at du gerne vil have focus på dig, og måske også om eksibisionistiske tendenser. At du gerne vil have mere opmærksomehd. Men filmstjerne kan også symbolisere, at du gerne vil spille en anden rolle i dit liv end du gør nu, og måske også gerne vil lege lidt mere. Se på hvilken filmstjerne du gerne vil være? En komiker eller en seriøs skuespiller?

Se også: Berømte personligheder / Biograf / Bygninger og huse / Identitet / Magt / Medalje / Professioner / Rygte / Skuespil

Finger

Tilføj kommentar  

Drømme om en finger kan give dig et vigtigt praj om dit forhold til andre. Pegede du fingre af andre. Eller gav du simpelthen "fingeren"? Drømmen vil måske opfordre dig til at have en finger med i "spillet": Et projekt, eller dit eget liv, tage mere ansvar og være mere aktiv i din omgang med andre mennesker. Fingrene er en del af vores krop og kiromantisk set er det vigtigt at du ser på hvilken finger der er tale om. Læs evt. mere om kiromanti her på Netspirit. Har du en ”finger” med i spillet? Er der en finger, der peger fremad? En finger kan naturligvis også være et fallisk symbol.

Se også: Kiromanti / Kroppen

Finland

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om.

Så hvad forbinder du med Finland? Lapland med denvidstrakte arktiske natur, Midnatssolen, Julemanden, Nokia mobiltelefoner, Sauna, vinterbadning, de tusinder af søer eller noget helt andet? Optræder landet Finland eller symboler herpå i din drøm er tolkningen helt afhængig af hvad du forbinder med Finland.

Se også: Landekontinenter

Fisk

Tilføj kommentar  

Drømme om fisk er et mangesidet symbol. Fisk lever i vand, som repræsenterer det ubevidste og følelser at gøre, dog kun når det er søer og vandløb, mens havet er noget andet og mere end personlige følelser. Havet er symbolet på det store ubevidste. Så egentlig kan man kort sige at fisk er indhold og næring i og fra det ubevidste.

Fisken kan også have en kristen symbolik, idet man i den kristne tro brugte fisk som symbol på næring. Derfor repræsenterer fisk også den næring du giver dig selv og dit ubevidste. Drømmen opfordrer dig sandsynligvis til at arbejde med dit ubevidste selv, og give næring til din sjæl. Men drømmen kan også henvise til at du fisker efter noget - og i så fald må du se på hvad det er du er ude efter. Mærk dine følelser når du vågner.

Drømmetydning om fisk afhænger helt af hvilken fisk der er tale om. En laks svømmer mod strømmen og har en helt anden betydning end fx stenfisken, der har sit navn fordi den ligner til forveksling en grumset, brun sten, men træd ikke på den. Et stik kan være dødbringende. På ryggen bærer stenfisken pigge, som indeholder den gift, der gør til den giftigste fisk i verden. Stenfisken ligger bomstille og venter på, at en intetanende fisk skal komme forbi og stikke sig på de giftige pigge. Selvom stenfisken er den giftigste fisk i verden, kan den ikke blære sig med at være udstyret med den giftigste gift i verden. For den titel har søhvepsen, som er en gople, der primært lever i farvandene omkring Australien og de sydlige dele af Asien. Andre fisk associeres med hverdagsspise - fx makrel - og oplevelser ifm. at spise, tilberede denne fisk - Kort sagt er drømmetydning om fisk helt afhængig af hvilken fisk der er tale om og i hvilken sammenhæng den optræder.

Se også: Dyr / Fiske / Gople / Haj / Havet / Havfrue / Hval / Middagat tilberede / Skaldyr / Strand / Svømme / Vand / Zoologisk have

Fiske

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om at fiske må du først og fremmest se på hvad det at fiske betyder for dig i dit vågne liv. Hvordan fiskede du? Var det i fredfyldte omgivelser. Så vil det kunne referere til at du med lethed indfanger materielle eller åndelige værdier. Hvis drømmen fortæller om en uheldig fisketur se da på hvilke ting i dit liv der besværliggør at du indfanger eller rækker ud efter ting eller mennesker, som du har brug for i dit vågne liv. Var vandet stærkt repræsenteret bør du desuden se på hvilken hentydning det har til dit følelsesliv.

Det vil desuden være af stor betydning hvilken type fangst du gør. Fanger du mange eller store fisk kan det hentyde til at du har indhentet mange livserfaringer. Er din fangst lille eller fangede du ikke noget, kunne det være du skulle se på, hvor din indsats kræves i den virkelige verden. Men drømmen kan også referere til at fiske efter noget, og altså betyde at du ikke er i stand til at udtrykke dine ønsker på en reel måde.

Se også: Båd / Identitet / Jage / Sømand

Fjeder

Tilføj kommentar  

Drømmen kan ganske enkelt betyde at du ligger på en fremspringende fjeder i din seng og mærker denne. Men fjeder kan også antyde at du er anspændt for tiden, og drømmen opfordrer dig i så fald til at falde lidt ned. Drømmen kan også henvise at du er klar til afgang; dvs klar til at springe ud i nogle projekter du har "leget" med længe, og at du nu er klar til at virkeliggøre dine drømme.

En fjeder er også en spiral, så se under dette. En spiral er et kringlet drømmesymbol med mange betydninger, så hvis din fjeder i drømmen antog en spiralform, er det vigtigt at du søger under "spiral". Se efter andre symboler i drømmen. Var du alene, var der nogen der holdt fjederen nede med magt, kan dette betyde at du føler dig begrænset af andre mennesker. Spørg ind til drømmen, og se på dine følelser når du vågner.

Se også: Elastik / Kurs / Kæmpe / Labyrint / Madras / Metaller / Seng / Spiral

Fjende

Tilføj kommentar  

Når der optræder fjentlige personer i vores drømme refererer det sandsynligvis til vores skyggesider- altså de sider vi ikke vil se og dermed anerkende i os selv. De har også brug for næring for at overleve og derfor projicerer vi dem ud på andre med samme tendenser som skyggen indeholder. Det er netop når vi ikke giver disse sider opmærksomhed at de udvikler sig til fjendtlige sider der modarbejder hvem vi dybest set er.

Men se på hvem din fjende var i drømmen, og forsøg at finde skyggesiden i dig selv, og drag så paralleller. Mærk også dine følelser og dine tanker i forbindelse med drømmen. Måtte du slås med din fjende, siger det noget om at du slås med de sider i dig selv som er dine skyggesider - og drømmen opfordrer dig til at integrere alle sider i dig selv, og acceptere dig selv på godt og ondt.

Se også: Fremmed / Hævn / Krig / Modstander

Fjer

Tilføj kommentar  

Der er noget meget smukt og let over en fjer, måske refererer drømmen til din kreativitet og evne til at se de smukke i tingene. En påfuglefjer er en smuk fjer der ofte giver kunstnere inspiration. Fjeren kan også blot referere til din dyne, fordi du eventuelt mærker fjerne ubevidst og derfor opstår fjeren i din drøm. Men fjer kan også symbolisere at du har en "høne at plukke med andre" menesker, og i så fald må du se på hvem du har et udestående med.

En fjer kan også bruges til kærtegn, så drømmen kan også have et seksuelt eller erotisk islæt. Måske pudsede du dine fjer, hvilket refererer til at du "netter" dig, og derfor må du gøre dig klart, hvad det er du ønsker at forandre. Puster du til en fjer, kan det betyde at der er noget af dit inderste du ganske stille ønsker at skille dig af med, mn på en ikkedestruktiv måde. Tænk nøje drømmen igennem, og mærk din følelse da du vågnede.

Se også: Kærlighed / Male / Seksualitet

Fjernstyret

Tilføj kommentar  

Bliver du selv fjernstyret i din drøm, er der måske nogen som har kontrollen over dig i det virkelige liv. Eller nogen som vil have dig til at gøre noget som du ikke har lyst til. Er det derimod dig som fjernstyrer et eller andet i din drøm - fx en fjernstyret bil, en drone, et modeskib eller lignende, viser drømmen at du gerne vil have kontrol over det som genstanden repræsentere.

Se også: Marionet / Robot

Fjernsyn

Tilføj kommentar  

Tolkning på vej Et fjernsyn og en biogram er meget det samme drømmesymbol, dog med den væsentlige forskel at fjernsynet befinder sig i mere intime omgivelser. Hvis du ser dig selv på fjernsynet kunne det antyde at du ser dit liv objektivt, har det under kontrol og er i stand til at håndtere dine udfordringer. Hvis billedet er uskarpt eller mangelfuldt, kunne det tyde på problemer med selverkendelsen.

Se også: Biograf / Radio

Flag

Tilføj kommentar  

Flaget er symbol på vores fundamentale forhold til vores land og kultur. Vi bliver meget berørte når vores flag er i fokus på en positiv måde og antyder dermed vores grundlæggende behov for at høre til i en større sammenhæng. Er du patriot? Flaget bruges også når vi fester, holder fødselsdage, så se på om du har gjort noget i dit vågne liv, der fortjener at vi hejser flaget. Dette kan hentyde til dit selvværd. Så flaget i drømme viser hen mod større følelsesforhold i dit liv, du har brug for at klargøre og forholde dig til.

Se på om dit selvværd er i orden, og se på om din indre stemning er i festhumør? Læg også mærke til hvem der flagede for dig, hvem der hejste flaget - og naturligvis om det var det danske flag eller et udenlandsk. Hvis det var et udenlandsk flag, opfordrer drømmen dig til at besøge dette land, fordi du her vil opleve en større følelse i dig selv. Når vi ønsker forsoning med et menneske vi er kommet i uklarhed med, vifter vi det hvide flag, så drømmen kan også handle om tilgivelse og overgivelse - af dig selv.

Hvis du flagede handler drømmen måske om dit selvværd. Symbolet er som oftest positivt, medmindre flaget hang slapt ned fra stangen, hvilket er symbol på impotens, seksuel usikkerhed eller frigiditet. Ligeledes er et flag på halv stang.

Drømme om flag er tæt knyttet til følelser og tanker om nationalitet, identitet.

Se også: Fallos / Forretninger - at gøre / Forsoning / Identitet / Landekontinenter

Flagermus

Tilføj kommentar  

Flagermusen er et rædselssymbol for mange, fordi den står i forbindelse med gyserfilm og vampyrer. Dette lille dyr virker overraskende rædselsvækkende på andre, så drømmen henviser sikkert til en latent rædsel inde i dig selv.
Se på denne følelse af rædsel og hvorfra den kommer. En flagermus er blind, men orienterer sig gennen lyde der ikke er hørbare for mennesket. Måske tror du ubevidst at andre mennesker taler om dig, uden at du kan høre hvad de siger. Men drømmen kan også henvise til at dit indre ikke lytter og ser på hvad du bibringer det af næring og omsorg.

Ofte vil man have en angst for at flagermusen vikler sig ind ens hår, og da håret har en meget kraftig seksuel betyding, bør du spørge ind til drømmen. Var du bange for, at den skulle ramme dig eller dit hår? Var du bange for flagermusen? Var der mange eller var der kun en og holdt du eventuelt om den? Tænk nøje på stemningen i drømmen. Og de anre symboler.

Se også: Dinosaurus / Dyr / Fugle / Skytsånd / Slange / Spindelvæv / Vægge / Værelse

Flammer

Tilføj kommentar  

se venligst

Se også: Ild, brand

Flaske/Flaskepost

Tilføj kommentar  

Drømmen vil give dig et budskab, men ikke direkte. Det er drømmen, altså din underbevidsthed, at du ikke skal have dette budskab for let, men skal søge efter det. Drømme om flasker tyder ofte på luksus, især hvis det er champagne eller vinflasker. Drømmen kan måske antyde, at du bør leve lidt mere i luksus, og især viser drømmen at du skal lede efter nyttige budskaber der kan bringe dig videre med din udvikling.

Se også: Brev / Kamp / Læse / Prop (flaskeprop)

Flod

Tilføj kommentar  

Floden kan ligge som en forhindring, hvis man skal over på den modsatte flodbred. Det kan symbolisere overgangen til noget nyt. Vandets kvalitet siger noget om dit sinds tilstand. Flyder det stille og roligt med rent vand, eller er der en rivende strøm, der river alt med sig? Hvem eller hvad befandt sig på den modsatte flodbred, og hvad var det du søgte at komme over til? Det er interessant at spørge sig selv om du anvendte redskaber til at komme over, eller du stagnerede, og opgav.

Hvis det sidste er tilfældet, hentyder drømmen til et mønster du laver i dit vågne liv, når du støder på forhindringer, og som du bør se nærmere på. Floder er livgivende for det omkringliggende landskab, de snor sig og det kan henvise til dit ubevidstes "landskab". Hvis floden var ved at udtørre, er dette også en kraftig henvisning til dit ubevidste indre, og drømmen vil da indikere at du trænger til åndelig næring. Kig på alle andre symboler i drømmen, og mærk følelserne når du vågner.

Se også: Afvisning / Bad / Balancere / Bro / Bæk / Drukne / Havet / Svømme / Vadested / Vand / Vandløb

Flok

Tilføj kommentar  

At drømme om en flok antyder vores forhold til en større gruppe og samtidig vores behov for at være en del af en helhed. Men drømmen henviser også til at mennesket faktisk er et flokdyr, og ikke egner sig til en tilværelse, hvor vi er fuldstændig alene. Drømmens detaljer vil afsløre i hvilken grad du har brug for at justere sin individualitet og sit forhold og funktion, til den større gruppe. Hvor god er du til at lytte til dig selv og samtidig give plads til andre? Se på hvem der var i flokken, om du var uden for eller med? Hvis du var med er det vigtigt at se på om der eksisterede en form for hieraki og hvilken position du indtog. Se nøje på dine følelser når du vågnede. Var du trist, mærkede du længsel og savn, eller havde du en føleles af helhed?

Se også: Bikube / Demonstrationat demonstrere / Dobbeltgænger / Ekspedition / Klasse (Skoleklasse) / Menneskemasser

Flovhed

Tilføj kommentar  

At føle sig flov i en drøm henviser til noget du er flov over i dit vågne liv, og det er derfor vigtigt at se på hvad du var flov over i drømmen. Indholdet af drømmen er naturligvis også meget vigtigt, men en følelse af flovhed vil ofte afspejle mangel på selvtillid. Det kan være at du selv virkelig har brug for at påskønne, hvad du er god til, og få det bedste mulige ud af de områder, hvor du stadig kan udvikle dig. Men det kan også hentyde til at du har gjort en handling, som giver anledning til at du føler dig flov, så se på om der er grund til at du føler dig flov eller det er din egen dommer der er på spil. Mærk dine følelser når du vågner? Og se på om du i dit vågne liv ofte "dunker" dig selv i hovedet, når du har "vovet pelsen", sagt din mening elller virkelig optrådt som du er inderst inde. Drømmen kan henvise til et uacceptabelt mønster du har opbygget i dig selv i dit vågne liv, og opfordre dig til at ændre adfærd.

Se også: Fortrydelse / Fristelse / Fuldskab / Følelser / Hammer / Hemmelighed / Løgn

Flue

Tilføj kommentar  

Hvis du forbinder fluer med snavs eller overførsel af sygdomme, kan du bruge denne holdning som udgangspunkt for tolkningen af drømme. Men måske har du brug for at være "en flue på væggen" i en bestemt situation, måske har du lyst til at smugkigge? Er du særlig nysgerrig i en given situation i dit vågne liv for tiden. Fluen kan repræsentere at du bør bruge dine øjne noget mere, at der simpelthen er noget du ikke kan få øje på. Den kan også indikere en form for irritation du bærer rundt på i dit vågne liv, eller henvise til filmgyseren "fluen". Bananfluer fremkommer af f.eks. frugt vi har liggende og som er ved at rådne, og fluer samles om lig. Dette kan være et stærkt symbol i din drøm, og du bør se på om der er en side af din personlighed der er ved at gå i forrådnelse, at dø.

Vi opfatter fluer som dumme. Fluen mod ruden… Den kæmper og kæmper. Set udefra virker projektet absurd. Hvis fluen lige ville stoppe op og tage en dyb indånding, så ville den måske blive klar over, at der ikke langt fra vinduet er en åben dør – direkte ud i friheden. Og hvad værre er: Projekt flue gennem rude giver ikke mening. Alligevel bliver den ved. Ofte med døden til følge. Vi kan ryste på hovedet ved synet af fluen, og på samme tid er det jo sådan mange af os opfører os dagligt. Gentager handlinger i det uendelige, som ikke giver os det, vi gerne vil have. Hvor udmattende det end er, så kæmper vi, til vi er blå i hovedet. Og vi bliver stædigt ved på trods af de udeblivende resultater. Er det dig selv som er fluen i din drøm!

Se også: Dyr / Insekt / Rådne / Tyran / Æble / Øjne

Flugt

Tilføj kommentar  

Forskning har vist, at drømme, hvor man forsøger at flygte er blandt de mest almindelige. En sådan drøm vil normalt være skræmmende, men man kan også have brug for at flygte fra noget, der syntes at være behageligt. For eksempel af moralske årsager. Spørg ind til drømmen, om hvad du flygter fra eller hvem du flygter fra og hvor helhjertet du flygtede. Se desuden på om du slap fri eller om du blev taget til fange. Drømmen kan også opfordre dig til at flygte lidt i dine tanker for tiden, for at give dig selv et frirum, så se på dine følelser når du vågner, og tænk nøje efter andre drømmesymboler der kan hjælpe dig til en nærmere tolkning.

Se også: Eksil / Forbandelser / Forfulgt / Fristelse / Frivillig / Fælde / Jungle / Labyrint

Fly

Tilføj kommentar  

Ofte har drømme om flyvemaskiner noget at gøre transport. Vi ønsker at blive transporteret et andet sted hen, ønsker at flygte væk fra den nuværende situation. Har du længsler mod noget nyt? Drømme om fly er altså ofte drømme om rejser. Men drømmen kan også repræsentere dit forhold til fly. Er du imponeret over disse store maskiner, der er i stand til at rejse sig og holde sig i luftrummet? Drømmen kan også henvise til et projekt du har i dit vågne liv og afspejler omstændighederne for dette projekt.

Se på din holdning til fly, hvor flyet stod, om det var i luften og hvordan du betragter dette at flyve. Måske har du en holdning inde i dig der siger at mennesker ikke har noget at gøre i himmelrummet, og hvis dette er tilfældet er der tale om at flyet i din drøm repræsenterer noget som du faktisk mener er uacceptabelt. Find de andre drømmesymboler, og kæd dem sammen for den rette tolkning.

Flystyrt - Drømmer du om at falde ned i et flystyrt. Se "At falde" eller "Faldskærm".
At flyve - Drømmer du om selv at flyve. Se "Flyve"

Se også: Faldeat / Faldskærm / Flyve / Frit fald / Kompas / Luftangreb / Lufthavn / Signaler / Transportmidler / Vinger

Flyde, med

Tilføj kommentar  

Drømme hvor du passivt lader dig flyde med andre menneskers holdning, eller retning, henviser til at du bør forsøge at være mere deltagende og forholde dig til din egen mening. Drømmen vil sikkert henvise dig om mere modenhed og selvstændighed. Se på hvem der eventuelt var anfører, og hvad det var for ting, du lod dig flyde med på. Kig også på din egen indre holdning til dit sjæleliv, er du et menneske der lader andre besemme, eller strider det faktisk mod din personlighed. Se på de andre symboler i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Demonstrationat demonstrere / Døv / Eskapisme/flugt / Handling / Rutchebane

Flyde, ovenpå

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen flød på vandet, som repræsenterer dit følelsesliv, kan det være at drømmen opfordrer dig til at dykke ned i dine følelser, og måske give et andet menneske en klar udmelding om dine følelser i en bestemt situation. Dette at flyde ovenpå, har ofte noget at gøre med at være virkelighedsfjern, så drømmen fortæller dig måske at du er nødt til at tage stilling. Bemærk hvad du lå på, om du lå på en luftmadras, eller bare havde evnen til at flyde. bemærk også om vandet var grumset, urent eller klart. Se på om der var bølger, der gjorde det vanskeligt at flyde og se på din egen krop i den sammenhæng.

Se også: Bøje / Flydemed / Fortiden / Forældre / Frygt / Kompromis / Legetøj / Livmoder / Madras / Retning / Rødder

Flygtning

Tilføj kommentar  

Er du flygtning i din drøm, må du se på hvad det er du flygter fra. Har du gjort noget forfærdeligt i drømmen, som du nu gemmer dig for. Måske er du politisk flygning, og det kan også være en dagsrest. Under alle omstændighder bør du overveje hvilke andre symboler der fremkom i drømmen. Huser du en flygting? Så vil drømmen sandsynligvis minde dig om din rummelighed og godhed, men også opfordre dig til at se på om det reelt er et godt skridt for din udvikling.

Hvis du har medlidenhed med en flygtning, og har lyst til at tage vedkommende med hjem og gemme ham/hende, viser drømmen og din underbevidsthed at du handler impulsivt og har stor kærlighed i dig til dine medmennesker. Men.... Har du også denne kærlighed og rummelighed til dig selv? Se efter alle symboler i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Emigration / Fremtid / Frivillig / Frygt / Fælde / Fængsel / Landegrænse / Medalje / Opsynsmand / Politi / Politiker

Flyve

Tilføj kommentar  

Et ønske om at undslippe jordens tiltrækning. En "flugt" fra hverdagens trummerum med al dens kedlige ansvar og derfor ofte en "flugt" ind i dagdrømmens og fantasiens rige. Længsel efter frihed kan være mere åndelig baseret: hæve sig mod det himmelske; en længsel efter udødelighed. Drømmen kan også være en forvandlingsdrøm, hvis du drømte at du blev til en fri fugl, der svævede på himlen og fløj hvorhen den havde lyst.

På det praktiske plan ønsker du måske at hæve sig over og overvinde vanskeligheder, at hæve dig op over livets afstukne mønstre, eller hæve dig op over andre mennesker, at overgå eller ligefrem dominere andre; eller blot forsøge at kompensere for en mindreværdsfølelse. At flyve alene, især langt over andre mennesker, betegner mest sandsynligt ambition; at flyve sammen med venner angiver sandsynligvis ønsket om at undslippe hverdagens trummerum. Måske er drøm om at flyve tegn på, at du ofte "flyver væk" fra problemerne. Undgår faretruende situationer. I så fald er grunden til at drømmen bliver ved, fordi du bliver ved med at undgå fare og konflikter.

Normalt er flyvning noget med at være højt oppe. Højt at flyve, dybt at falde. Altså undertiden noget med manglende jordforbindelse eller praktisk sans, realitetssans. Det kan også være tegn på, at du er kommet for højt op med et eller andet. Om du selv har anbragt dig på piedestalen, eller om andre sætter dig højere, end du synes du hører til, kan måske være interessant at kigge nærmere på.

At glide hen over jordens overflade, bevægende sig i hop og spring: Holde et øje med virkeligheden, aldrig helt miste kontakten. Du må se på de andre symboler i drømmen og se på dit vågne liv, om her er noget der skal laves om. Har du for travlt. Føler du dig presset af andre, og trænger til frihed. Se også på dine følelser når du vågner. Var det dejligt? Frygtsomt? Når vi drømmer at vi flyver, enten selv eller med fly, er vi generelt i kontakt med mere højtflyvende ideer og planer.

Se også: Fly / Fugle

Fløde

Tilføj kommentar  

Skummede du fløden, eller slubrede du ren fløde i dig? Fløde, der piskes bliver til flødeskum, der i drømme ofte peger på seksuelle lyster. Måske har du heldet med dig. Fløde er kalorierigt og luksusbetonet. Er du måske for selvtilfreds eller forkæler du dig selv for meget?

Se også: Mad og drikke

Fløjten

Tilføj kommentar  

At fløjte er ofte et signal til afgang. Drømmen kan handle om, at du er nødt til at handle i dit vågne liv. Den kan henvise at du er parat til at udføre et projekt der længe har ligget og ventet. Men fløjten kan også betyde, at du advarer andre, eller andre advarer dig mod farer? Drømmen kan ganske enkelt også betyde at du søger opmærksomhed eller at du er særlig glad for tiden? Spørg ind til drømmen, og find andre symboler. Hvem fløjtede, var det dig eller en anden? Brugte du en fløjte, eller fløjtede du med munden? Hvis du fløjtede ud af din mund kan drømmen henvise til et oralt behov du har for tiden, så se på om du giver dig selv næring nok for tiden, næring til din sjæl og åndelighed. Mærk også dine følelser når du vågner.

Se også: Selvkontrol / Signaler

Fodbold

Tilføj kommentar  

At spille fodbold er en aktivitet der optager rigtig mange mennesker. Du må se på om drømmen handlede om fodbold som holdspil, eller du blot så en fodbold, som du selv legede med. Fodboldens form er interessant i drømmen, den er rund som vores jord og vores planeter, så i overført betydning kan fodbolden repræsentere/relatere til vores univers. Overvej dette. Men se i øvrigt på de andre symboler i drømmen. Hvis du var med til at vinde en kamp, benviser drømmen til, at der noget inde i dig du er ved at overvinde, og det kan være interessant at finde ud af. Mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Geometriske former / Løbe. At, / Mandala / Modstander / Planet / Score / Snuble / Sport / Sportsdommer

Folkemængde

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Menneskemasser

Folketinget

Tilføj kommentar  

Folketinget repræsenterer styret i vores land. Din drøm henviser sikkert til din oplevelse af demokratiet. Hvis du i drømmen var medlem af folketinget, men i dit vågne liv ikke har intentioner om at være dette, kan dette drømmesymbol måske opfordre dig til at tale ligeud i en situation, hvor det er nødvendigt at du tilkendegiver din mening, det kan være på din arbejdsplads. Folketinget som drømmesymbol repræsenterer også autoriteter, så se på hvordan du har det med autoriteter i dit vågne liv - Trodser du dem eller er du autoritetstro? Se på de andre drømmesymboler i drømmen, og tænk på dine følelser omkring drømmen.

Se også: Politiker

Fontæne

Tilføj kommentar  

Fontæne, fra fransk fontaine fra latin; fontana; kildevand, af fons; kilde. En fontæne er kunstnerisk udført større eller mindre bassin med rindende eller sprøjtende vand. I bjerglandsbyer ses ofte en fontæne med kildevand. Fontæner kan stå frit eller være væghængte, samt være større eller mindre. Verdens nok mest berømte fontæne er Fontana di Trevi, bedre kendt som Trevi-fontænen, i Rom.

Fontæner er således knyttet til vand - det sprøjtende vand, kildevandet som i overflod strømmer og giver mulighed for at slukke vores tørst og klaske lidt forfriskende vand i hovedet. Var kilden tør? Tørstede du efter at drikke vandet men var bange for at det var forurenet, giftigt? Livsgivende vand sprøjter ud af diverse dyser og vi kaster en lykkemønt i fontænens vand i håb om lykke og held.

Fontæner er også knyttet til symbolikken i dets udsmykning, dets figurer. Vi ser rigtig mange eksempler på fallos hvor en figur sprøjter vandet op i luften eller på en anden figur. Vi ser også rigtig mange dæmoner og djævle der kæmper mod helte og gode væsener. Altså stor symbolik omkring det gode versus det onde. Lagde du mærke til udsmykningen? Måske nogle af figurerne var bekendte?

Se også: Bassin / Svømmebassin / Vandfald / Vandhane

Forbandelser

Tilføj kommentar  

Hvem var forbandelsen tiltænkt. Var det i mod dig selv, og i så fald hvad var så dine følelser omkring det? Hvis det var dig der rettede en forbandelse mod et andet menneske, kan det betyde at du bærer på en vrede mod vekommende.
Beskæftiger du dig med magi? Eller er du optaget af voodoo eller lignende. Er der nogle mennesker i dit vågne liv du har lyst til at kaste forbandelser over, betyder dette at du ønsker mere magt over andre mennesker i dit vågne liv, og da skal du nok sørge for at skabe balance og se på din selvtillid. En manglende selvtillid vil altid anspore én til at få mere magt. Se på de andre symboler i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Had / Magt / Mareridt

Fordeling

Tilføj kommentar  

Betydning søges - forfordeling - udskære - opdele

Foredrag

Tilføj kommentar  

Hvis det er dig der holdt foredrag, har du formentlig noget på hjertet du gerne vil sprede ud til andre mennesker, så se på hvad det kan være. Hvis du lyttede til et foredrag er der måske noget viden du mangler, og som dit indre tørster efter. Det at deltage i et foredrag er også en social handling, så du må se på om du har brug for at socialisere dig mere. Se på hvem der afholdt foredraget og hvad det handlede om? Det er sikkert din underbevidsthed der fortæller dig, at der er noget du bør lytte til, og begynde at interessere dig for for at åbne for din åndelige side.

Se også: Magt / Mikrofon / Politiker / Professioner / Scene / Tale

Forfremmelse

Tilføj kommentar  

Fortjener du forfremmelse i dit vågne liv - dit arbejdsliv? Eller var det en anden der blev forfremmet, måske endda til fordel for dig? Drømmen indikerer, at du føler dig snydt, hvis det var en anden der stod for forfremmelse, og du bør se på din holdning til misundelse. Hvis det derimod er dig der blev forfremmet, fortæller drømmen at du har gjrot noget rigtig godt. Hvem bedømte dig? Og på hvilket grundlag blev du forfremmet? Se på alle symbolerne i drømmen, og mærk dine følelser når du vågner.

Se også: Bifald / Medalje / Ris og ros / Udmærkelse

Forfulgt

Tilføj kommentar  

Drømmens symbol fortæller dig noget om dårlig samvittighed, eller noget du har gjort som du ikke burde. Men det kan også betyde at vrangmæssigt føler dig forfulgt på din personlighed, så du må se på hvem din forfølger er? Er det en du kender i dit vågne liv? Og hvorfor bliver du forfulgt? Det kan være betydningsfuldt hvis afstanden mellem dig og din forfølger bliver størrer. Dette kunne indikerere at du faktisk er ved at komme væk fra et problem, du har i vågen tilstand.

Hvis din forfølger vinder ind på dig, er det måske ikke muligt for dig at løbe fra problemerne, og drømmen kan være en opfordring om at stoppe op og erkende dine problemer, få gjort noget ved dem. Du er måske i besiddelse af større styrke end du er klar over, eller problemerne er måske ikke reelt så store når du endelig tager fat på at løse dem. Tænk nøje over hvad eller hevm, det er som forfølger dig. Hvis din forfølger er et dyr, prøv så at finde ud af hvad dette dyre betyder for dig i vågen tilstand. Hold også øje med de positive symboler i din drøm; især om du er ved at slippe fra din forfølger, eller om du vender dig om og ser vedkommende i øjnene.

Det er meget sandsynligt at du forfølger dig selv, "er efter dig selv", for at opnå de bedste resultater. Hvis det er dig der er forfølgeren, må du se på hvad det er du gerne vil opnå. Har vedkommende nogle sider i sig som du gerne vil overtage? Hvordan var omgivelserne for forfølgelsen? Læg mærke til om du var angst, om du løb eller du forsøgte at gemme dig. Læg mærke til de samme følelser hos den person du forfølger. En drøm hvori der foregår en forfølgelse er i hvert fald ikke en positiv drøm, men hvis du finder ind til kernen, tolkningen, kan den indeholde vigtige budskaber til dig.

Se også: Angribe / Eksil / Jage / Løbe. At, / Mareridt

Forføre

Tilføj kommentar  

Blive forført med et kys til følge - Se drømmesymbol "Casanova".

Se også: Casanova

Forhindring

Tilføj kommentar  

Se først på hvad der var en forhindring for dig i drømmen. Hvis du i drømmen overvandt forhindringen, kan den fortælle dig om en solidt potientiale du besidder i dit indre, men som du måske ikke er klar over. Se derfor alle på andre symboler i drømmen, der kan være vigtige fingerpeg for dig.

Generelt siger man indenfor drømmetydning, at det ofte er drømmeren selv der stiller forhindringer i vejen for sig selv, så se på om det er tilfældet í din drøm. Og hvilken form forhindringerne har. Er det forhindringer i et landskab? Eller er det forhindringer der gør at du ikke kan opnå det du gerne vil? Så spørg dig selv, om du i drømmen fejede forhindringerne af banen, eller du var passiv? Kig også på dine følelser når du vågner.

Se også: Afgrund / Barriere / Bro / Centrum / Flugt / Generthed / Krig / Mudder / Nedtrykthed

Forlade/forladt

Tilføj kommentar  

At blive forladt eller selv forlade er et stærkt følelsesmæssigt drømmesymbol. Det første du bør gøre dig klart, er om det er dig der bliver forladt, og hvilke følelser dette afstedkommer. Du må også se på grunden til at vedkommende forlader dig. Og hvem det er. Hvis det er dig der forlader en anden, er det muligt at der en side i dig du ikke længere har brug for, som du bør forlade. Det kan også dreje sig om et projekt eller et mønster du gentager, og som ikke er hensigtsmæssigt.

Det er oftest i forbindelse med kærlighed vi bruger ordene forladt og forlade, så drømmen kan også handle om dit parforhold. Bør du blive i det, eller opfordrer drømmen dig til at forlade din partner, fordi jeres forhold ikke længere er godt for dig. Husk det er dig selv der skaber alle drømmesymbolerne i dit ubevidste jeg. Læg mærke til dine følelser når du vågner, græd du? Var du ulykkelig? Havde du en følelse af at have mistet eller forrådt nogen?

Se også: Adskillelse / Afgudsbillede / Afsked / Have/eje / Jalousi / Kærlighed

Forlovelse

Tilføj kommentar  

Forlovelse kan være en dagsrest fra noget du har oplevet i den sidste tid. Men forlovelse betyder symbolsk to sider i dig som bliver ingegreret. Hvem var drømmesymbolerne i drømmen, hvem blev forlovet? Hvor foregik forlovelsen? Måske er det en ønskeopfyldende drøm, og at du går i tanker om at blive forlovet.

Forlovelse handler om forening af to mennesker der siger ja til at dele livet sammen. Ikke på samme måde som et ægteskab, men der ligger forpligtelse i det at blive forlovet. Se på din holdning til at blive forlovet - har du modstand på at et andet menneske skal føle en slags ejerskab over dig, eller tiltaler forlovelsen dig? Hvis det er en ønskeopfyldende drøm, betyder det at du nærer dyb kærlighed til din kæreste og gerne vil forbinde jer på et dybere plan.

Se også: Forlade/forladt / Åbenbaring / Ægteskab

Formue

Tilføj kommentar  

En drøm hvor du tjener en formue er sikkert en ønskeopfyldende drøm, især hvis du har økonomiske problemer i det daglige liv. Drømmen fortæller snarere om en indre formue; og er en henvisning til den rigdom du besidder i dit følelsesliv. Symbolet kan også henvise til at være mere rundhåndet med denne rigdom, at give ud af dine indre sjæls kvaliteter og dele dem med andre. Hvis du drømte at du vandt en formue, kan det være en ønskeopfyldende drøm, især hvis du ivrigt spiller lotto.

Hvis du gør din indkomst op i en drøm, tæller dine penge eller besiddelser, vil det med stor sandsynlighed afspejle dine åndelige eller følelsesmæssige aktiver. Men selvfølgelig kan det også være at du reelt har pengeproblemer. Det vil ofte kunne betale sig at være selvkritisk når sådanne drømme optræder, og tænke lidt over om du rent følelsesmæssigt er for besiddende, gnieragtig eller om du øser for meget ud.

Drømme hvor penge indgår fortæller altså symbolsk om kærlighed, så se på dit kærlighedsliv, blomstrer det for tiden? Se på hvad du brugte formuen til og prøv at få kontakt til andre symboler i drømmen. Måske arvede du en formue? Hvem arvede du fra? Eller hvor kom formuen fra? Brugte du den? Alle disse spørgsmål er nødvendige at få hold på, for at kunne tolke drømmen. Husk at se på dine følelser omkring drømmen. Var du rådvild omkring hvad du skulle med alle de penge? Var du glad?

Se også: Penge / Rigdom / Sejr / Selvkontrol / Skyldfølelse / Smykkerjuveler

Fornærmelse

Tilføj kommentar  

Drømmen kan være en kommentar til dit vågne liv. Har du været ude for en fornærmelse der sårede dig, for nylig? Så kan drømmen være en dagsrest. En fornærmelse kan være svær at komme af med følelsesmæssigt, og vil ofte vise sig i drømme i lang tid, især hvis der er tale om en uretfærdighed. Drømmen kan henvise til at du måske tager denne fornærmelse for meget til dig, og det er på tide at komme over den. Og tilgive. Se på hvem der fornærmede dig, og se på om fornærmelsen havde en snert af fornuft over sig. Var den tilsigtet? Drømmesymbolet kan også fortælle dig at du ubevidst fornærmer nogen i dit vågne liv, og du bør derfor se nærmere på andre symboler i drømmen. Mærk også dine følelser når du vågner.

Se også: Åbenbaring / Åbning / Ødelæggelse / Øjne

Forretninger - at gøre

Tilføj kommentar  

Drømmen kan vise dig at det er på tide at du går i gang med et projekt du længe har haft i tankerne, især hvis drømmens forretninger gik godt, men den kan også relateres til problemer i dit privatliv hvis drømmens forretninger ikke gik som de skulle. Se på de mennesker der var involveret i forretningerne? De kan repræsentere sider af dig selv som du bør se på. Drømmen kan også opfordre dig til at være mere påpasselig, opmærksom, snu og modig.

Har du noget at sælge ud af? Er du en person der er villig til at løbe en risiko, tage en chance, eller er du som person meget forsigtig og tænker du om to gange før du springer ud i noget nyt. Alt efter drømmens udfald, kan den henvise til sider i dig du enten bør kontrollere, eller udvikle. Se på hvem du lavede forretninger med, hvilke mennesker der ellers knyttede sig til forretningerne og hvad det var du ville sælge, eller lave forretning med? Disse elementer er vigtige spor i tolkningen af drømmen. Se også på dine følelser når du vågner.

Se også: Aftale / Gevinst / Penge

Forrådnelse

Tilføj kommentar  

Når vi drømmer om nedbrydning er det som oftest ikke i positiv forstand. Vi tænker på at noget forgår, noget nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt. Dette kan dog være positivt i den forstand at du ofte vil drømme om dårlige aspekter af din personlighed, dårlige tilhørsforhold og lignende som i drømme er i forråelse. Fx ved at det er fyldt med mider og orme, eller dækket af svampe og bakterier. Sådanne drømme er ganske positive for de peger på en god udvikling for dig.

Tænk over, om din drøm kunne sige noget om, at der er noget i dit liv, der er ved at gå i opløsning eller rådne væk. Prøv at genkalde, hvordan du forholdte dig til det der rådnende; prøvede du på at rydde op i det, eller gik du din vej? Det som rådner, som går i forrådnelse i din drøm, er et symbol på noget som ikke har det godt - fx din økonomi, dit kærlighedsliv, dit helbred, din selvopfattelse? I drømme er vi ofte selv det som vi drømmer om. Man kan sige at vi ikke drømme om fx en muldvarp, men os selv - eller en del af vores liv, vores person - repræsenteret igennem muldvarpen. Hvis vi således ser en død muldvarp der er ved at gå i forrådnelse repræsenter den døde rådne muldvarp noget fra vores egen verden, noget af vores egen personlighed som nedbrydes, undermineres, mister sin værdi, bliver skrøbeligt.

Spørgsmålet er så hvorfor vi vælger at repræsentere dette aspekt igennem muldvarpen. Hvis det er fx vores kærlighedsforhold som drømmen egentlig handler om, hvorfor ser vi så ikke bare vores partner i forrådnelse? Svaret er at sådanne billeder oftest er for følelsesladede. Det er jo heller ikke sikkert at det er partneren som er "rådden". Der kan være grus i maskineriet af mange årsager. Måske er det vores egen adfærd som får kærligheden til at smuldre og vores underbevidsthed vælger derfor at præsentere os for et symbol på kærligheden. At det så lige er en muldvarp kan have noget at gøre med fx en episode hvor I sammen kom til at køre en muldvarp ned med bilen og bagefter begravede den, eller lignende episode som får dig til at sammenkoble en muldvarp med kærlighed.

Se også: Begravelse / Grav / Maddiker / Larver / Nedbrydning / Orme / Rådne

Forsamling

Tilføj kommentar  

Drømmen kan fortælle dig noget om en offentlig mening, som gives udtryk for i en forsamling. Men drømmen kan også opfordre dig til at blande dig med mennesker og give udtryk for din egen mening. Hvis du var medlem af forsamlingen, kan drømmen fortælle dig, at du har brug for at være en del af en helhed, der står stærkt idet i er mange, men du må se på alle de andre symboler i drømmen. Var det en politisk forsamling? I så fald kan drømmen henvise til din politiske overbevisning og opfordre dig til at tilkende give denne overfor andre mennesker. Det vil sige at stole mere på dig selv. Det kan også symbolisere at du lader dig gå på af nogle menenskers overbevisninger i forsamlingen, at du er uenig men ikke "tør" stille dig op og modsige vedkommende. Så se på dit selvværd i virkeligheden, og kig også alle andre symboler i drømmen efter. Mærk følelserne når du vågner.

Se også: Hold / Menneskemasser / Modstander / Mønstre

Forsikring

Tilføj kommentar  

Tegner du en forsikring i din drøm kan dette være en hentydning til dine behov for tryghed og sikkerhed. En forsikring er også en gensidig aftale. Måske bliver du mindet om at de handlinger du foretager nu, vil have virkning ud i fremtiden. Eller måske handler det om at du må betale nu for at opnå en fremtidig sikkerhed. Hvad er det du forsikrer? Og hvem foretager du forsikringen hos?

Se også: Parade / Skjold

Forskrækkelse / Chok

Tilføj kommentar  

Det sker ofte i vores drømme at vi bliver bange for noget, bliver forskrækket, får et chok. Betydningen afhænger helt af det som forskrækkede dig - se dette drømmesymbol, fx var det en bjørn så se dette symbol - og hvad forskrækkelsen medførte, altså hvad fulgte efter forskrækkelsen? En åbenbaring, blev du opmærksom på en stejl skrænt og stoppede op? Hvad forskrækkelsen medførte er lige så vigtig for fortolkningen som hvad der forårsagede chokket, forskrækkelsen.

Forsoning

Tilføj kommentar  

Drømmen kan henvise til at du har en for barsk holdning overfor et andet menneske du i dit vågne liv er uenig med. Din underbevidshed opfordrer dig sandsynligvis til at være lidt blødere og se tingene fra din modparts side. Men drømmen kan også hentyde til, at der nogen sider i dig, som du umiddelbart synes mindre godt om, som du bør forsone dig med og lære at udtrykke, således at du føler dig mere hel. Drømmen kan også henvise til at der en et andet menneske du bør slutte fred med, så se på hvilke personer der iøvrigt optrådte i drømmen. Og mærk især dine følelser når du vågner. Var du ked af det? Lykkedes det at blive forsonet? Var du vrangvillig? Det er vigtigt at du får fat i alle følelserne omkring drømmen, idet symbolet er en vigtig henvisning fra dit ubevidste til dit bevidste.

Se også: Dæmonkvindelig / Ensomhed / Fejde / Fjende / Image / Kompromis / Lidelse / Modstander / Slagsmål

Forsvinde

Tilføj kommentar  

At ønske at forsvinde, kan være et stærkt ønske om at trække dig ind i dig selv, og væk fra virkeligheden, og dermed ikke længere er umiddelbart tilgængelig for eventuel hjælp til andre. Især hvis du i dit vågne liv føler dig drænet. Men drømmen kan også henvise til at der er noget du ikke vil se på i virkeligheden og derfor antyde, at du er sårbar. Det siger sig selv at dette ikke er en hensigtsmæssig måde at forholde sig på, da fortrængte følelser altid vil banke på, på et senere tidspunkt og kræve vores opmærksomhed. Og med tiltaget styrke. Se på, hvad det var du gerne vil have der forsvandt. Om det var dig selv. Og se på de andre symboler i drømme. Lykkedes det dig at forsvinde? Se på din virkelighed og dagligdag og søg efter, om der er noget du gerne vil flygte fra. Se også på dine følelser når du vågner.

Se også: Eksamen / Eskapisme/flugt / Flugt / Flydemed / Magisk

Fort

Tilføj kommentar  

Drømmen kan henvise til at du i dit vågne liv, barrikaderer dig bag et fort, og du bør se på hvem du forsøger at undgå? Hvad er du bange for? Drømmen kan også fortælle dig noget om dit følelsesmæssige forsvar, og kan tyde på at du rent følelsesmæssigt er lidt sårbar for tiden. Føler du ikke du kan forsvare dig godt nok? Drømmen kanogså symbolisere, at du er ved at samle al din energi for at træde udenfor fortet, og gribe en vanskelig situation an i dit vågne liv. Se på alle de andre symboler i drømmen, f.eks. hvad var fortet lavet af, var det stærkt og solidt. Se på dine emotioner i dit vågne liv, din sårbarhed over for angreb osv. Og mærk især dine følelser når du vågner.

Se også: Barriere / Ensomhed / Familie / Fange / Flugt / Slotfæstning

Fortiden

Tilføj kommentar  

Vores fortid er den der har formet vores personlighed og erfaringsgrundlag, derfor er en drøm om fortiden altid yderst informativ. Hvad husker du fra din fortid? Var det fortrinsvis sanseindtryk; dufte, lyde, smagsoplevelser? Eller var det konkrete situationer fra din fortid? Har du gjort noget i din fortid, som du nu angre? Eller har du gjort noget godt, som du synes du fortjener belønning for. Se på alle andre symboler i drømmen, og især dine følelser. Drømmen kan også henvise til, at du hænger fast i et bestemt mønster fra fortiden, som ikke længere er "gangbart" og som du er nødt til at kigge på og slippe. Måske opfordrer din underbevidsthed dig til at bruge erfaringer fra din fortid, så du undgår at begå de samme fejl i nuet. Måske dvæler du for meget ved fortiden, og drømmen fortæller dig at det er i nuet du lever. Tænk alle aspekter igennem, og mærk dine følelser når du vågner - havde du længsel? Var du vred? Ked af det? Alle følelser er vigtige for en total tolkning.

Se også: Forældre / Forældreløs / Fremtid / Fristelse / Tid

Fortrydelse

Tilføj kommentar  

Drømmen henviser sikkert til noget du har gjort eller udrettet i dit vågne liv, som du nu fortryder. Men den kan også fortælle at du har gjort noget i din fortid som du går rund og bærer på med nag..Der er ofte tale om en konkret handling i sådanne drømme om fortrydelse, så det er vigtigt at se på alle andre symboler i drømmen. Hvad var det du fortrød? Hvem spillede ellers vigtige roller i din drøm?Forsøg at se lidt nærmere på din fortid og dine handlinger der, det kan være et godt fingerpeg. Husk og læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Genkendelse / Hævn / Ligegyldighed / Løssluppenhed / Magt

Fortryllelse

Tilføj kommentar  

Hvad var du fortryllet af? Drømmen kan henvise til din evne til at lade dig begrejstre og fortrylle. Der kan være en person af det modsatte køn som du er helt fortryllet af, og du bør i så fald se på denne person i drømmen.

Det at lade sig fortrylle kan også hænge sammen med at give sig hen til sine følelser, at slippe kontrollen og lade sig imponere/fortrylle. Se om der er en sammenhæng her. Se på om du i dit vågne liv har svært ved at give dig hen? At lade dig fortrylle? Eller om du har tendens til at give dig for meget hen så du slipper jordforbindelsen og fornuften.

Det er vigtigt at se på alle andre symboler i drømmen, f.eks. hvem, eller hvad der var genstand for din fortryllelse? Og hvilke andre symboler der optrådte i drømmen. Mærk også dine følelser når du vågner. Følte du jubel? Glæde? Mistro? Disse følelser er genveje til en korrekt tolkning. Blev du i drømmen fortryllet af en charmerende fe, en skræmmende heks, en smuk kvinde - var fortryllelsen magisk og gjorde noget godt, eller var der mere tale om en forbandelse?

Du tolker en drøm om fortryllede ved dels at se på hvem der fortryllede dig - og altså hvilke følelser, relationer, meninger du har om denne person, dette væsen - dels ved at se på hvad fortryllelsen gjorde ved dig - gjorde den dig modig, fik du magiske evner, kunne du pludselig tale med dyr eller andet magisk?

Se også: Beundring / Engel / Eventyr / Jage / Kærlighed / Magisk

Forår

Tilføj kommentar  

Foråret er for de fleste mennesker er livfuld årstid, hvor mange nye ting, projekter og relationer knyttes. Hvis du befandt dig i en forårsskov, fortæller drømmen dig noget om at du er romantisk, og at du bør udleve denne romantik.
Mange mennesker lider faktisk i foråret, fordi de føler dem stagnerede, men kan se det scenarie der udspiller sig for deres øjne, af glade mennesker der rent faktisk "folder sig ud". Drømmen kan derfor henvise dig til at du bør tage skridtet og "folde dig selv ud" og indtage livet.

Foråret hører til jordens årstider, og årstiderne skifter hele tiden, så se på hvilke årstider du er gladest for. Hvis det er foråret tyder drømmen på, at du er en åben sjæl der gerne vil have fornyelse i dit liv. Tænk nøje på de andre symboler i drømmen, det er om foråret at blomster springer ud, at mennesker foretager sig ting udendørs, hvilket giver en følelse af frihed, så se på om du føler dig bundet til noget der hæmmer din frihed. Se på dine følelser når du vågner.

Se også: Alder / Værtshus / Årstiderne

Forældre

Tilføj kommentar  

En drøm om dine forældre kan være et udtryk for savn efter omsorg og beskyttelse. Hvis du stadig har dine forældre, og har det godt med dem er denne mulighed mest sandsynlig. Drømmen kan også henvise til at du gerne vil være forældre og kan derfor tolkes som en ønskeopfyldende drøm. Forsøger du at blive gravid? Læg mærke til følelserne for dine forældre i drømmen, var I tæt forbundne, skændes I, hvilken alder var du?Forældre kan være overordentlig dominerende og styrende, måske opfordrer drømmen dig til at slippe dine forældres tag i dig, og stå på egne ben? Og læg også mærke til dine følelser da du vågnede?

Se også: Barndom / Bedsteforældre

Forældreløs

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer, at du er forældreløs, kan det betyde at du mangler retning i dit vågne liv for tiden. Drømmen kan også fortælle dig noget om dit forhold til dine forældre. Mest sandsynligt er det at din underbevidst taler til dig om omsorg, yder du dig selv omsorg og vejledning nok? Det kan også symboliseres omvendt; at du skal yde mere omsorg og hengivenhed udadtil. Husk på at som forældreløs er man prisgivet andre autoriteter, som skal tage vare på een, så tænk på om der er autoriteter der har overtaget styringen med dit vågne liv.

Bemærk alle symbolerne i drømmen, hvem spillede også en rolle? Hvem tog sig af dig, og hvilken alder havde du i drømmen? Denne kan være en henvisning til noget der rent faktisk er sket i den pågældende alder, og din underbevidsthed forsøger at gøre dig opmærksom på, at der er noget erfaringsmateriale du skal bruge nu i dit vågne liv. Læg mærke til dine følelser når du vågner. Føler du dig prisgivet til andres dom? Var du ked af det? Længdes du efter tryghed og omsorg?

Se også: Adoptivbarn / Arv / Baby / Ensomhed / Forlade/forladt / Forlovelse / Fortiden

Fossil

Tilføj kommentar  

Drømmer du om at finde eller opgrave et fossil, så repræsentere fossilet ofte en viden, du har fået for lang tid siden, eller noget viden som du har ubevidst og som gerne vil op i dit bevidsthedslag. Det kan også være dig selv, der er et fossil, et fortidslevn, tænk over om du følger med tiden, eller er forstenet i gamle holdninger og meninger. Hvad du end fandt i udgravningen, så har det ligget begravet der hele tiden. Så det repræsenterer sikkert noget i din personlighed, et potentiale, du er ved at afdække. Hvis du finder noget der forskrækker eller frastøder dig, så anskue dette positivt. Drømmen fortæller dig sikkert at du er klar til at kigge på mindre behagelig sider af dig selv. Er klar til at begynde at arbejde med noget i dig selv, som du finder svært.

Et fossil er også en tom skal, noget som ikke længere er her. Kun minderne og fossilet er tilbage. Det som var er forsvundet. Altså er fossiler også forbundet med nostalgi, længsel efter det som var engang.

Se også: Arkæologi / Fantasi og fortidsdyr / Skaller

Foster

Tilføj kommentar  

Drøm om at være et foster peger på ønsket om en ny begyndelse, en frisk start. Måske et ønske om at noget skal begynde at gro. Det kan naturligvis være en længsel efter at få børn, men det kan også være andre forhold du ønsker skal komme i vækst. Også ofte et ønske om beskyttelse - jf udtrykket "at krybe i fosterstilling".

Se også: Alder / Baby / Fødsel

Fotoapparat/kamera

Tilføj kommentar  

Jeg glemmer alltid igjen mitt kamera når jeg er på reise, det gjør meg lei og oppgitt i drømmen. Hvis jeg er så heldig å få tak i et mindre bra kamera er det alltid noe kluss med det. Jeg har drømt dette uendelig ganger i løpet av de siste to årene og det fortsetter. Jeg blir sliten av dette. Hva kan dette bety?

Fotografi

Tilføj kommentar  

Drømme om et fotografi har formentlig et vigtigt budskab. Et fotografi er et stilbillede af noget der er hændt i fortiden, en situation, et portræt, et minde. Hvad forestillede fotoet? Og hvad betød fotoet for dig i drømmen? Et drømmefoto kan have noget med længsel efter din fortid at gøre, men det kan også symbolisere noget du gerne vil fastholde. Se på hvem der har taget fotoet, om det er sort/hvidt, hvad det forestillede. Disse symboler er vigtige i en korrekt tolkning, så hvis du ikke husker så meget andet end et foto, så spørg dine drømme om yderligere budskaber. Husk også på dine følelser når du vågner; tristhed? Længsel? Savn? Eller måske glæde?

Selve fotografiapparatet , dit kamera kan også have en fortælling.

Se også: Bedsteforældre / Billede / Bryllup / Buddha / Familie / Ferielejr / Forældre

Frankrig

Tilføj kommentar  

Det land eller den verdensdel, som drømmen foregår i, kan have særlige associationer for drømmeren, eller det kan forekomme på grund af hyppigt opståede associationer. Hvad et land eller en verdensdel symboliserer i en drøm afhænger af mange forskellige forhold. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om.

Så hvad forbinder du med Frankrig? Vin, ost, den franske revolution, Voltaire, Rodin, Monet, Matisse, Paris, Coco Chanel, Yves Saint-Laurent eller noget helt andet. Så drømmer du om Frankrig eller symboler herpå er dine tanker herom afgørende for hvad dette betyder for din drøm.

Se også: Landekontinenter

Fremmed

Tilføj kommentar  

Man siger: En fremmed er en ven, man bare ikke kender endnu", og det kan jo være en smuk indfaldsvinkel til et fremmed menneske. Drømte du at du mødte en fremmed, kan det betyde at du gerne vil i kontakt med andre mennesker der måske kan tilføre dit åndelige væsen inspiration. Drømte du til gengæld at du følte dig fremmed, kan drømmen fortælle dig at du ikke føler dig forstået i dine holdninger og meninger. Så læg mærke til hvordan symbolet viste sig i din drøm, og spørg ind til drømmen for at få flere henvisninger. Læg også mærke til, hvad du følte da du vågnede? Gav den fremmede anledning til frygt? Eller glæde?

Se også: Aliens / Fotografi / Modstander / Racist / Udlænding / Åbenbaring

Fremtid

Tilføj kommentar  

Fremtiden repræsenterer summen af vores fortid, erfaringer og ønsker. Symbolet fortæller dig formentlig at der er noget i din fremtid du bør sørge for allerede nu. Der er skridt at tage, for at forme din fremtid som du ønsker den skal se ud. Drømme om hændelser der sker i fremtiden, behøver under ingen omstændigheder at handle om en varselsdrøm, men noter dig alligevel drømmen.

Fremtiden hænger sammen med hele vores liv, fortid, nutid og fremtid - det er summen af vore allesammens liv. Se derfor på andre symboler i drømmen, og hvilke følelser der optrådte. Fik du en tilskyndelse til at passe på, være opmærksom på din fremtid, eller fik du et symbol på at noget sker i fremtiden? Spørg ind til drømmen, og bed om flere svar i forbindelse med denne drøm.

Se også: Fremtid / Fristelse / Genkendelse / Gentagelse / Spå

Frimærke

Tilføj kommentar  

Det er som oftest ikke frimærket i sig selv, der er interessant. Medmindre du er inkarneret frimærkesamler og har stor interesse for selve frimærkerne. Som oftest er det interessante ved frimærker enten deres pengemæssige værdi. Et brev kan være over eller under frankeret. Eller også er det interessante hvad drømmeren, altså dig, forbinder med det pågældende frimærke i drømmen. Som oftets er dette nemlig en symbolik på afsenderen, eller afsendelsesstedet - eksempelvis et land, en by. Og så går tolkningen på hvad du har af associationer og følelser omkring det pågældende sted, den pågældende afsender.

Se også: Brev / Byer / Lande, kontinenter / Postbud

Fristelse

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen blev udsat for en fristelse er det måske en kommentar til et tilbud eller en situation, som frister dig i dit vågne liv. Der er en beslutning du må tage og drømmen opfordrer dig til tænke dig godt om. Der kan også være tale om en fristelse der har med synd at gøre. Dit forhold til kristendom kan også have betydning, slangen der frister Adam og Eva til at spise af kundskabens træ, men dette har en stor konsekvens. Så se på om fristelsen i din drøm er advarende, indeholder konsekvenser hvis du giver efter. Og se også på dit forhold til det kristne budskab. Mærk dine følelser når du vågner, var fristelsen af erotisk art, henviser drømmen sikkert til, at du bør slippe din kontrol og din angst for konsekvenser.

Se også: Afgudsbillede / Alkohol / Begær / Seksualitet

Frit fald

Tilføj kommentar  

Ofte drømmer man, at man falder, når man har taget en chance og frygter de risici, der er forbundet med den. Det kan være karrieremæssigt eller et forhold til en anden person, som man er usikker på. Følelsen af at man falder, optræder også tit i indsovnings- og opvågningsfasen. Tilstanden mellem bevidsthed og søvn er en fase, hvor man giver slip på sig selv, og derfor er det en normal drøm på netop dette tidspunkt.

Se også: Faldskærm / Flyve

Frivillig

Tilføj kommentar  

Hvis du havde en drøm ovor du f.eks. arbejdede frivilligt, bør du se på dit selvværd. Drømmen vil sikkert henvise til, at du har fortjent at blive belønnet for dit frivillige arbejde, og at du skal sætte pris på dig selv. Hvis du i drømmen udførte en handling frivilligt, opfordrer drømmen dig sikkert til at engagere dig i det der foregår omkring dig, i stedet for at vente på at nogen hiver dig op af stolen.

Se efter andre symboler i drømmen, og hvilket aspekt "frivilligt" betød for dig. Din underbevidsthed kan også opmuntre dig til at træde mere frem, og gøre dig mere synlig - at melde dig frivilligt til noget hjælpearbejde, fx. Men det er vigtigt at du får dine følelser med, når du skal tolke drømmen, så læg mærke til dem når du vågner. Bed eventuelt din underbevidsthed mere klarhed over drømmens budskab.

Se også: Arbejde / Arbejdere / Driveat føle sig drevet til / Image

Frost

Tilføj kommentar  

Optræder frost i dine drømme, kan det være en henvisning til dit følelsesliv for tiden. Drømmen kan opfordre dig til at tø lidt op og være mere imødekommende overfor andre. Men drømme om frostvejr kan også være meget positive, fordi det er her vi kan skøjte og lege udendørs. Så spørg dig selv hvad du forbinder med frost.

Frost har også noget med årstidernes skiften at gøre, og dermed også dit livs skiften, din alder - er du inde i din alders vinterperiode, kan drømmen opfordre dig til et mere aktivt liv. Frost repræsenterer sne der er frosset til frost. Se på om du i din udvikling er frosset til. Og læg mærke til dine følelser når du vågner.

Se også: Is, sne, slud / Kløft / Opdagelse / Park

Frugt & grøntsager

Tilføj kommentar  

Drømme om frugt og grøntsager, vil sandsynligvis henvise til din fysiske sundhed. Det kan være en manende drøm, der fortæller at du skal nære dig selv på en sundere måde, både fysisk men også psykisk og åndeligt. Se på hvilken frugt der var tale om, og hvilken grøntsag. Spiste du frugten og saften løb ned af hagen på dig, handler drømmen om din seksualitet - men drømmen kan også referere til "forbuden frugt" - så du må gøre dig klart, hvad dette symbol præcist betyder for dig. Al frugt og grønt er sundt for os.

Se på frugtens og grøntsagerne farver og form, så kan du få en henvisning til symbolernes betydning. Der er muligvis en hentydning til chakrasystemet, og farverne vil spille en stor rolle for ubalance i det chakra der relaterer til farven på frugten eller grøntsagen. Formen vil formentlig mere tale om sektualitet eller simpelthen geometri.

Al frugt er sundt for os med mindre vi er allergiske for en eller flere frugt arter. Alle frugter indeholder hver for sig forskellige vitaminer, mineraler og sporstoffer. Og når vi drømmer om frugt er det fordi vi har brug for noget som netop denne frugt indeholder. Dette princip gælder også al anden mad vi drømmer om.

Når du skal analysere hvad frugt og grøntsager betyder for din drøm skal du således kigge efter din viden om frugten; hvad indeholder den (eksempelvis citron indeholder masser af c-vitaminer) og hvordan den smager og hvordan du har det med denne smag (citron er jo ganske sur, men også forfriskende i noget koldt vand). Endvidere skal du undersøge hvordan du har det med farven på frugten, grøntsagen.

Der er intet i din drøm som er tilfældigt! Du kan således godt regne med at frugten, grøntsagen er der for at hjælpe med at fortælle dig noget. hvad dette nærmere er finder du ud af ved at tænke lidt over ovenstående.

Se også: Abrikos / Ananas / Avocado / Banan / Citron / Farver / Fersken / Grapefrugt / Kirsebær / Tomat / Vinduer / Æble

Frygt

Tilføj kommentar  

En stærk frygt i en drøm kan udløse virkelig ubehagelige følelser. Der kan være tale om et mareridt, hvor frygten er så overvældende som tema eller stemning, at den sandsynligvis vil skræmme dig og gøre dig ked af det. Drømmen afspejler sandsynligvis en tilstand i dit vågne liv, hvor du har stor frygt på et område, og du er nødt til at se denne frygt i øjnene før du kan bearbejde den. Men du kan få hjælp af dine drømme, ved at bede dem synliggøre hvad denne frygt handler om, hvis du ikke umiddelbart kan få øje på det.

Drømmen kan også henvise dig til at få hjælp til at bearbejde denne angst du bærer rundt på i dit vågne liv, f.eks. i form af en terapeut eller en god ven. Det er vigtigt at du får talt om denne frygt, idet dét at sætte ord på selve angsten, vil tage noget af presset af den. Gør dig klart hvad din frygt handlede om, hvad du frygtede? Og se på dit vågne liv, om du har grund til at føle så voldsom en frygt, hvis det var dét drømmen handlede om. Frygt er en naturlig følelse, ligesom vrede, glæde og kærlighed. Men det er vigtigt at få navn på frygten før du kan arbejde med den.

Se også: Autoriteter / Drama / Duel / Dyr / Edderkop / Eksperiment / Forskrækkelse / Chok / Hasardspil / Indbrudstyv / Kvæle / Kys

Fryseboks

Tilføj kommentar  

Se venligst drømmesymbolet "Køleskab".

Se også: Køleskab

Frø, tudse

Tilføj kommentar  

Drømme om frøer henviser sikkert til dit forhold til naturen. Frøernes kvækken - men drømmen kan også henvise til en eventyrlig opfattelse af livet. Kyssede du frøen og den blev til en prins, er dette en forvandlingsdrøm, og du bør se på om der er noget du længes efter i dit følelsesliv. Men frøer der bliver til tudser, synes næsten alle mennesker udløser følelser af afsky i os, og du bør derfor se på dit forhold til disse dyr. Drømmen kan også give dig et skjult drømmebillede, nemlig frøen/tudsen så du bør måske kigge på om der er noget i dit vågne liv der giver anledning til afsky. En handling du har foretaget, noget andre gør mod dig? Eller en optræden fra et andet menneske? Mærk følelserne når du vågner.

I tidens løb er giften fra frøerne blandt andet blevet brugt til at gøre indianernes giftpile giftige. Når pilen ramte fjenden, ville vedkommende med det samme fryse midt i sin bevægelse og efter kort tid dø. Har dette noget med din drøm om frøer at gøre?

Se også: Dyr / Gift / Pil

Fugle

Tilføj kommentar  

Fugle er kendetegnet ved at de bevæger sig i luftelementet. Dette element er forbundet til hjertecenteret og indikerer aspekter af frihed, uafhængighed og overblik. Alt efter hvilken fugl der er tale om henviser drømmen om din længsel efter frihed og uafhængighed. Hvis der var tale om en mægtig fugl, en ørn f.eks., kan det handle om overblik, at se tingene lidt fra oven. Så mærk dine følelser når du vågner, og se på hvilken fugl der var tale om.

Se også: Albatros / Dyr / Fuglen Fønix / Himmel / Hjerte / Kondor / Overlevelse / Paradis / Vinger / Ørn

Fuglen Fønix

Tilføj kommentar  

Fuglen Fønix (Føniks, Føniksen, Phoenix) er et fabeldyr som lever meget længe, og når den dør, sker det i flammer, hvorefter den forynget genopstår af asken. Fugl Fønix benyttes som betegnelse for noget, der genopstår efter en ulykke eller et nederlag. Dette eventyrlige fabeldyr har sandsynligvis rødder tilbage til egyptisk solkult; muligvis er fugl Fønix oprindelig identisk med purpurhejren, Ardea purpurea, som er skildret i egyptisk billedkunst.

Den græske historiker Herodot omtaler den egyptiske Føniks; senere forfattere tilføjede brændings- og genopstandelsesmotivet, som de kristne kirkefædre derefter greb og sleb til. I middelalderen fik Føniks en plads i kristen dyresymbolik, idet dens sjældenhed, frivillige død, opstandelse og evige liv samt dens kyske forplantning uden parring gjorde den oplagt som symbol for Kristus, symbol på genopstandelse, udødelighed og liv efter døden

Navnet Føniks kommer af græsk phoinix, der betød "purpur". Fuglen Fønix lignede en hejre, og var ofte motiv på de romerske kejseres mønter. Ifølge sagnet levede kun et enkelt eksemplar af fuglen ad gangen, og den dukkede kun op med mellem 500 og 1.000 års mellemrum. Dette gav anledning til en teori om, at der var tale om en komet. Man sagde om fuglen, at den brændte sig selv i sin rede. På et tidspunkt herefter genopstod den så af sin egen aske og rejste sig højt på himlen.

Hvis du drømmer om fuglen Fønix har drømme sandsynligvis noget at gøre med Fønix i betydningen af at rejse sig igen efter en nederlag. At du bestemt ikke er sendt helt til tælling og ude af kampen endnu. At du nok skal komme tilbage og klare skærene.

Se også: Metaforer / Triumf

Fuldskab

Tilføj kommentar  

Drømmen kan henvise til kontroltab. Hvordan agerede du da du var fuld? Var det dig der var fuld eller hjalp du et andet menneske der var fuld? F.eks. til at finde hjem? Drømmen kan sige noget om at du gerne vil flygte fra virkeligheden, eller du er i en situation du ikke kan magte. Hvad er dit alminde adfærdsmønster når du er fuld. Mister du kontrollen, kan det betyde at du har for meget ansvar i dit vågne liv, men at drikke dig fuld, kan også henvise til at der er nogle mennesker - ofte værter/arbejdsgivere, du fornærmer med din optræden.

Se også: Alkohol / Bar / Bodega

Fyldepen

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Skriveredskaber

fyret/smidt ud

Tilføj kommentar  

jeg drømte at jeg var tilbage på efterskolen, hvor jeg blev smidt ud af en (urimelig grund) på en fredag, hvorefter de andre besluttede at de ville holde en kæmpe fest for mig?

Får

Tilføj kommentar  

Det sorte får i familien?? Drømmen kan henvise til din selvagtelse, men også til at du føler dig forvildet for tiden. Tænk over om du forvandlede dig til et får, eller om fåret optrådte som sig selv. Får er ofte offergaver i religiøs sammenhæng, derfor må du forsøge at finde andre symboler i drømmen der kan hjælpe dig til en tolkning. Hvis du føler dig som det sorte får i familien, henviser drømmen til at du måske har en forkert opfattelse af din rolle i din nære familie. Se på dit familiemønster, og læg mærke til følelserne når du vågner. Føler du dig som et forvildet får for tiden? Eller går du rundt og føler dig mere eller mindre fåret, eller burde du gøre det? Ethvert dyr i vores drømme må fortolkes ud fra hvad vi har af associationer og viden om dette dyr. Hvad vi forbinder med dette dyr.

Se også: Dyr

Fægtning

Tilføj kommentar  

Hvis du fægtede med kårde eller svær, kunne drømmen handle om intelleektuel klarhed og smidighed, måske i forbindelse med den du fægtede mod. Der kan også være en reference til et bestemt skænderi, slagsmål, oprør fra virkeligheden. At vise behændighed og undgå modstanderens kårde tyder på snilde, snarrådighed og dygtighed. At fægte kan naturligvis også indikere en seksuel lyst, eftersom en kårde eller et svær er et stærkt fallossymbol.

Se også: Fallos / Slagsmål

Fælde

Tilføj kommentar  

Følte du dig fanget i en fælde, kan det betyde at du i dit vågne liv mangler bevægelsesfrihed. Men drømmesymbolet kan også fortælle dig at du føler dig snydt, ført bag lyset, placeret i en fælde. Hvis det var dig der førte andre i en fælde refererer drømmen til noget lunkent over din optræden i dit vågne liv; manipulerer du med nogen for tiden? Sætter du fælder op for at prøve folk af, i din omkreds. Dette kan betyde at du nærer mistro, enten til din egen værdi eller til dine venners sandfærdighed. Se på de andre symboler i drømmen, var det en dyrefælde har det naturligvis en anden betydning, men læg især mærke til dine følelser; hvis det var dig der var i fælden, udløste det så en følelse af klaustrofobi og angst? Vrede? Kig på alle følelser.

Se også: Fange / Fangelejr / Fejde / Kroppen

Fælde, at fælde

Tilføj kommentar  

Drømmen henviser til noget du bør afskære fra dit liv. Hvis du fælder træer, kan det være du føler dit udsyn blokeret for tiden. Men det kan også henvise til, om du skærer den gren du selv sidder på, over. At fælde henviser til aktivitet, og ofte også til aggression, så det er vigtigt at se på hvad du fældede. Men drømmen vil sandsynligvis referere til naturen, noget du fælder i naturen så du bør se på din holdning til naturen og dette at fælde træer. Måske betyde drømmen, at der er noget vigtigt i dit liv der kræver opmærksomhed.

Se også: Nedrivning / Nedtagning / Professioner / Selvkontrol

Fængsel

Tilføj kommentar  

Et fængsel er et sted, hvor man spærre folk inde, når de har gjort noget ulovligt. Hvis du drømmer om et fængsel kan det være et tegn på at der er noget i ditn underbevidsthed eller dit "overjeg" finder forkert og strafbart. Du er nødt til at se på drømmen som helhed - er man i fængsel sammen med nogle eller alene? Hvis du drømmer at du er fængslet på en forkert baggrund, uskyldig dømt, kan drømmen henvise til at du bliver misforstået i dit vågne liv.

Men at sidde i fængsel kan også henvise til isolation, isolere du dig for tiden? Eller føler du dig isoleret af andre mennesker. Drømme om fængsel henviser til en strafbar handling, så se på om du "har rent mel i posen", eller om du har dårlig samvittighed. Drømmer du om dyr i fangeskab, er dette dig som er i fangeskab, og dyret er dig i den situation. Typisk vil dine tanker om dyret være de dele af din person som du ubevidst ønsker at sætte mere fri.

Se også: Belejring / Bygninger og huse / Dyr / Fange / Fangelejr

Fødder

Tilføj kommentar  

Dine fødder relaterer til dit ståsted i livet, din balance og din følelse af forbundethed med jorden. Hvis du ordnede dine fødder, kan drømmen henvise til at du bør pleje dig selv lidt mere, og at du måske bør stå fastere på en holdning. Hvis du derimod drømte at du havde ondt i fødderne, kan det betyde at din holdning til dit åndelige ståsted trænger til opmærksomhed.

Fødder er en del af kroppen, men det er vel nok den vigtigste, idet det er det der gør at vi er i stand til at stå oprejst. Så læg mærke til andre symboler i drømmen, og bemærk dig også hvilke følelser der optrådte i drømmen. Der er nogle mennesker der reelt føler afsky for fødder, som sådan - er du en af dem?Som et kristent symbol kan det være vigtigt, f.eks. det at vaske Jesus fødder er et stærkt symbol på at opnå tilgivelse, og hengivelse og det kan betyde at du har brug for andres barmhjertelighed.

Se også: Jord / Kroppen / Kropsfunktioner

Fødevarer

Tilføj kommentar  

Se venligst:

Se også: Frugt & grøntsager / Mad og drikke

Fødsel

Tilføj kommentar  

At drømme om at føde, er et meget stærkt symbol, idet selve fødslen er en fantastisk ting mennesket og dyrene er i stand til at gøre. Drømte du om din egen fødsel, kan det henvise til en ide eller et nyt projekt, der er ved at blive født. Mens det at gennemgå en fødsel symbolsk har stor værdi, idet tilblivelsen af et nyt menneske er en overvældende følelse.

Hvis du er fødselshjælper i drømmen, kan det betyde at du har et stort åndeligt ansvar og arbejde. Mærk efter om du følte stolthed over at være hjælper til fødslen af noget nyt. Det er vores børn der skal bringe livet videre her på jorden, derfor er det et vigtigt symbol, som du bør lægge vægt på. Se på hvilken del af en fødsel drømmen indeholder? Og læg mærke til dine følelser omkring drømmen når du vågner. Slå så op på vores drømmeoversigt igen, når du har fundet yderligere symboler og forsøg at kæd drømmen sammen, så den føles rigtig for dig i sit budskab.

Se også: Baby / Foster / Livmoder / Rejse / Romantik / Selvkontrol

Følelser

Tilføj kommentar  

Dine følelser i en drøm er meget meget meget! vigtige. De fortæller om hvorledes du oplever den pågældende situation, det pågældende drømmesymbol. Drømmetydning tager altid udgangspunkt i drømmerens subjektive personlige opfattelse. Din mening, tanker omkring, følelser overfor det du oplever, er vigtigere end andres meninger. Både Sigmund Freud og Gustav Jung - drømmetydningens fædre - lavede talrige optegnelser om hvad de enkelte drømmesymboler betyder, men de understregede også ofte at drømmetydning bør tage sit udgangspunkt i drømmerens subjektive personlige opfattelse.

Når vi drømmer om et fx et bestemt land, er det afgørende for tydningen hvad drømmeren har af særlige associationer og følelser forbundet med det pågældende land. Afgørende er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Når du således i en drøm har følelser som sorg, ensomhed, glæde, flovhed, beundring, kærlighed etc - stammer disse følelser fra dine helt egne opfattelser af det, som der drømmes om. Disse følelser kan være i overensstemmelse med de gængse almindelige opfattelser - eller de kan være mere eller mindre i modvind overfor sociale normer, politisk korrekthed, dine venners opfattelser etc.

Dine drømme vil dig altid godt! Der ligger altid et positivt budskab i dine drømme. Vær derfor oprigtig overfor dig selv omkring de følelser som du har i dine drømme. Tag altid udgangspunkt i hvad du helt ærligt inderst inde tænker og føler. Dine drømmer åbner op for din intuition, dine inderste tanker, følelser og fornemmelser. Disse er langt vigtigere for tolkningen end hvad man almindeligvis forbinder med de enkelte drømmesymboler.

Se også: Ensomhed / Flovhed / Forelskelse / Fristelse / Ris og ros (Anerkendelse og kritik)