Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4048
Online profiler 0
Online gæster 215
Åbne spørgsmål 607
Besvarede spørgsmål 2985

Almanak

Thu, 18. April 2019

Solen i dag

Solopgang:05:58
Solnedgang:20:19

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Baby

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om en baby, kan det betyde at der er en spirende ide om et nyt projekt i dit vågne liv. Se på hvordan du tog dig af babyen. Så du det vokse og blive sund og stærk? Det indikerer ofte, at du er klar til at gå videre med dine projekter. Eller var babyen syg? I så fald, må du tænke på om du er parat og har overskud til at føre dine nye projekter ud på nuværende tidspunkt. Drømmen kan også henvise til en ønskeopfyldende drøm, hvis du i dit vågne liv forsøger at blive gravid. Den kan indikere angst for at være gravid, hvis du ikke vil være det.

Se også: Barndom / Fødsel / Graviditet

Bad

Tilføj kommentar  

At bade har i mange kulturer en symbolsk betydning. At bade i klart vand kan betyde, at der er hændelser du vil se frugten af helt klart. Idet vand jo refererer til vores følelsesliv, er det nærliggende at se på vandet. Hvis du badede i meget varmt vand, kan det indikere at du længes efter fysisk kontakt med et andet menneske. Hvis vandet var grumset og uklart, kan det symbolisere, at dine følelser ikke rigtig kan finde sin rette hylde - at der er for meget "mudder" omkring dig, til at du kan se klart.

Da vand i drømme også er symbol for det ubevidste, er badning et symbol for kontakt med det ubevidste. Hvor meget kontakt man i drømmen får med sit ubevidste, symboliseres ved hvordan og i hvad man bader. Hvori tog du badet? Brusebad, i et lille badekar. Dette kan henvise til en begrænsning af din udfoldelse af dine følelser. Bader man i en sø er der mere vand, men der er stadig tale om noget afgrænset, dvs. det individuelle ubevidste. Hvis man derimod bader i havet, er der tale om kontakt med det kollektivt ubevidste. Hvordan man nærmer sig vandet - om man dypper tåen i en lille balje eller springer på hovedet i havet - fortæller noget om ens forhold til - og eventuelle angst for - at udfolde dig følselsesmæssigt, og hvordan du forholder dig til dine ubevidste sider.

Se også: Havet / Svømme / Vand

Badehus

Tilføj kommentar  

Et badehus eller en sauna der optræder i en drøm er et tegn på renselse og godt helbred - eller et ønske herom! Læg mærke til om du hvor du befinder dig i forhold til badehuset, står du og kigger på, eller er du derinde. Det har også betydning for tolkningen om du er alene, eller der er andre. Badehuse forbindes også typisk med sommerferie. Billedet af gamle badehuse der står langs med stranden, klitterne og lyser op i sandet, er et stærkt billede på en længsel efter de følelser som var i de frie ubekymrede perioder i dit liv. Badehuse er også typisk familieejede og går i arv gennem generationer, hvorfor drømmen kan pege på forhold omkring arv, at være begunstiget eller det modsatte i arvespørgsmål.

Endelig er drøm om et badehus også ofte forbundet med seksualitet, hemmeligheder i forbindelse med seksualitet. Det er i badehuset vi klæder om til at gå i vandet, her er vi nøgne overfor hinanden. I barndommen var badehuset også et tegn på "lystens hule". Måske referencen til sex har noget med din drøm at gøre?

Er badehuset i din drøm ikke blot et træskur ved havet, men et større badeanlæg, måske ligefrem med statuer, springvand og lignende? I det gamle Rom var de offentlige bade også sociale samlingspunkter og ramme om foredrag, koncerter og oplæsninger. De gamle romerske bade var stedet hvor man mødtes, konspirerede, lagde planer og diskuterede forretninger. Her blev politiske og sociale forskelle ophævet, og man kunne mødes mere frit end normerne udenfor tillod og billigede. Har din drøm noget med dette at gøre?

Se også: Arv / Bad / Ferie / Havet / Hytte / Nøgen / Renlighed/renselse / Sauna / Sex / Svømmebassin

Badekar

Tilføj kommentar  

Et badekar er fyldt med vand når det er i brug. Ergo har vand noget med tolkningen at gøre. Er du i badkar (i brusebad, står under et vandfald og lignende) er det tegn på renselse. Friskhed. En ny start.

Badning

Tilføj kommentar  

At bade kan betyde en form for renselse. Er der noget i dit ubevidste eller bevidste liv, du har foretaget dig og som du ønsker at fjerne. Varme og velvære kan betyde eskapisme - koldt vand kan indikere at du bør "slå koldt vand i blodet", standse op og tænke efter før du handler.

Se også: Bad / Badehus / Badekar / Havet / Renlighed/renselse / Svømme / Svømmebassin / Vand

Bagage

Tilføj kommentar  

Denne drøm er forbundet med rejser, at bryde op og symbolisere en forandring i dit indre. Du er klar til at tage affærde, lave ændringen, tage afsted. Se efter andre symboler i drømmen, der kunne pege på hvilke modstand du eventuelt endnu skal overvinde, hvorfor du endnu ikke er taget afsted, hvad der holder dig tilbage. At drømme om at miste sin bagage kan symbolisere at man vil frigøre sig for noget; en person, et ansvar etc. Det kan også symbolisere frygt, ofte for en erotisk oplevelse. Se også på indholdet i bagagen.

Se også: Klister / Landekontinenter / Lænker / Rejse / Taske

Baglæns

Tilføj kommentar  

Bevægede alting sig væk fra dig i din drøm, eller tog du tilbageskridt. Drømmen kunne da betyde, at du bør afholde dig fra at tage en beslutning eller foretage en handling, du går og spekulerer over. Vender du ryggen til noget? Hvis alting i drømmen gik baglæns, er det måske på tide at du ser på din fortid, skridt for skridt - og endog tager nogle konfrontationer som du før har undgået.

Se også: Bevægelse / Flugt

Bagvaskelse

Tilføj kommentar  

Burde du måske vare din mund? Eller kunne drømmen antyde, at du er bange for at nogen går og taler ondt om dig i dit vågne liv? Drømmen kan også antyde, at du selv er din værste fjende for tiden. Drømmen kan også handle om sladder, måske et begreb du moralsk tager afstand fra. Det kan være en dagsrest hvor du måske har overhørt en samtalel der indeholdt sladder, men ondsindet bagvaskelse vil næsten altid betyde, at du bør passe på ikke at komme til at tale nedsættende om andre, og ikke mindst om dig selv.

Se også: Angribe / Jury / Sammensværgelse

Bajonet

Tilføj kommentar  

Ifølge Freuds drømmeteori, er alle drømme hvori der forekommer lange, smalle genstande eller rum, oftest fallossymboler og hentydninger til seksualitet. En bajonet kan derfor være udtryk for seksuel tiltrækning eller erotik, men hvis du ikke erkender det i dit vågne, bevidste liv, kan du ikke komme videre. En anden tolkning kan være, at bajonetten fungerer som et våben for dig, så spørg dig selv hvad du forsøger at beskytte dig imod? Har du nogen fjender? Eller er du din egen værste fjende for tiden? Drømmen kan også indikere at du har aggressivitet i dig, og da er det vigtigt at se på dit vågne liv i sammenhæng. Er du vred? Eller føler du dig forfulgt og har lyst til at forsvare dig?

Bajonetten er beregnet til montering på et gevær, for anvendelse i nærkamp. Bajonetten menes opfundet i 1640, og er opkaldt efter det formodede sted for fremstillingen, den franske by Bayonne. I drømmetydning skelnes ikke mellem en køkkenkniv, en jagtkniv, en dolk, en lommekniv, etc. I og for sig skelnes der heller ikke meget mellem størrelserne. Ganske vist er det mere faretruende når man svinger med en sabel end en lommekniv, men i drømmetydning er meningen den samme.

Se også: Angribe / Fallos / Kniv / Våben

Bakke

Tilføj kommentar  

En bakke er en del af et naturlandskab. Genkendte du landskabet? Symbolsk vil det kunne tolkes som landskabet inde i dig selv, og derfor bør du se på drømmens bakke som en forhindring du må overvinde. Er der noget du skal opnå, skal du bestige en bakke for at nå dit indre mål? Det kan henvise til forhindringer eller problemer du har i dit vågne liv. Se på hvordan du forholdt dig til bakken. Kæmpede du dig op ad den eller besteg du den med lethed. Bemærk dig om bakken virkede uoverskuelig - dette kan symboliserer et stort ansvar. Se også på om bakken var bevokset?

Se også: Bjerge / Landskaber

Balance

Tilføj kommentar  

Dette har formentlig at gøre med at du står overfor en vanskelig beslutning og du skal tage et afgørende valg. Det kan også referere til din dømmekraft. Se på hvor sikker eller usikker du følte dig i drømmen. Mistede du eventuelt balancen? At have balance er synkront med at have kontrol, så måske bør du tænke på om der er noget i dit vågne liv, som du ønsker kontrol over. Brug de andre symboler i drømmen for at nærme dig en tolkning, og se på om du f.eks. balancerede på et ben - dette vil sandsynligvis symbolisere en stor usikkerhed hos dig selv i en beslutningsproces.

Se også: Akrobat / Balancere / Vægt

Balancere

Tilføj kommentar  

Hvad balancerede du på? Hvis du i en drøm balancerer på en line, kan det henvise til at du har brug for at udøve et kropskrævende arbejde og vise det til andre. Mister du balancen, er "balance" måske et tema, som dit ubevidste finder det hensigtsmæssigt at henlede opmærksomheden på. Er der balance i dit liv? Hvis du mister balancen under en udøvelse af balancekunst foran et publikum, henviser drømmen måske til at du i dit vågne liv har "tabt ansigt", forfejlet i din drømmekraft. Tænk nøje drømmen igennem.

Se også: Akrobat / Balance / Nedrivning / Vægt

Balkon/altan

Tilføj kommentar  

En balkon hvorfra du står og modtager folkets hyldest, indikerer ofte at du har udført noget virkelig godt i dit vågne liv, som fortjener hyldest. Men symbolet kan også henvise til en romantisk længsel efter nærvær. Læg mærke til om der var andre med på altanen eller balkonen - om der var møbleret, om altanen var overdækket.

Hvis du drømmer at du ligger på en altan og kigger op i himlen, kan det betyde at du for tiden er lidt virkelighedsfjern, måske har lyst til eskapisme eller simpelthen give dig hen til meditation og stilhed.

Se også: Blomster / Bygninger og huse / Kongelig / Sejr / Triumf

Ballet

Tilføj kommentar  

Ballet forbinder de fleste mennesker formodentlig med skønhed, lethed og kropslig udtryksfuldhed. Hvis du selv dansede ballet i drømmen, har du måske et ønske om at gøre indtryk på en eller flere. Din underbevidsthed kan også fortælle dig at du bør forsøge at bevæge dig mere yndefuldt, og måske endda pleje din krop lidt mere.

Men at danse ballet henviser også til kunst og åndfuldhed, så det er vigtigt at se på hvem der dansede, og hvem der var tilskuer. Især er tilskueren vigtigt i symbolsproget, idet det vil lede dig hen imod, hvem det er du ønsker at optræde for eller imponere.

Endelig har balletdansere - kvindelige som mandelige - også en stor sensuel udstråling. Med deres kropsnære beklædning, fremhæver de ligesom matadoren - de stramme baller, brysterne, ja kroppen generelt. Hvorfor der også kan være et seksuelt element indblandet når ballet, balletdansere, er med i din drøm.

Se også: Begær / Dans / Professioner / Sex

Ballon

Tilføj kommentar  

Hvis der slap en ballon fra dig kan det betyde at du lader nogle gode ideer, muligheder slippe fra dig. Hvis du slap ballonen løs og beundrede dens flugt, er du måske på vej mod et mentalt, intellektuelt gennembrud. Det kan også være et tegn på at der er noget du bør give slip på. Hvis ballonen sprang så glem de ideer du går og pulsler med i baghovedet.

Se også: Flyve / Legetøj

Balsamering og udstopning

Tilføj kommentar  

At balsamere eller udstoppe noget, er at få døde ting til at se levende ud, bevare dem. Siger det dig noget?

Se også: Bandage / Døden

Banan

Tilføj kommentar  

Banan hører til pisangfamilien (Musaceae) og regnes for at være en af verdens ældste kulturplanter. Den har sit hjemsted i det tropiske Sydøstasien, hvor der stadig findes visse vildtvoksende arter. Herfra har den bredt sig til Afrika og De Kanariske øer. Spanierne bragte i 1500-tallet bananen med til Amerika, hvor den fik stor udbredelse i Mellem- og Sydamerika. Farven er gul når den er moden og grøn undervejs. Faconen er ret fallos og minder umiskendeligt om et errigeret lem. Hvad banen, bananerne betyder i din drøm afhænger helt af hvad du forbinder med en banan.

Se også: Fallos / Frugt & grøntsager

Bandage

Tilføj kommentar  

Drømmen kan antyde, at du er såret? Følelsesmæssigt eller fysisk. Følte du, at bandagen begrænsede eller beskyttede dig? Drømmen kune antyde, at der er en del af din krop der trænger til omsorg og pleje - så tænk over hvor bandagerne sad i drømmen - det er et vigtigt spor. Drømmen kan også indikere, at du er overbeskyttet - måske af dig selv? Bandage indikere, at der er noget du forsøger at skjule. Så se på hvilke andre symboler der forekommer i drømmen.

Se også: Blod / Plaster

Banegård

Tilføj kommentar  

Drømmer du at du står på en station hvor der kommer toge og passagerer i Stor travlhed, kan drømmen henvise til dit vågne liv lige for tiden. Hvis stationen blev passet godt, symboliserer drømmen, at du lever et aktivt liv, du er socialt udadvendt og på vej til en højere bevidsthed. Hvis du derimod drømmer at du kommer for sent til togen, og står og ser det køre fra stationen, kan drømmen repræsentere at der er noget i dit vågne liv, du skal passe på ikke at gå glip af.

Hvis du står på en perron og venter på et tog, handler det sikkert om, at du forventer nogle bestemte begivenheder, der måske er forsinkede, måske dukker de aldrig op? Tænk drømmen igennem, forsøg at finde andre symboler: Hvem var du sammen med? Hvor skulle du/I rejse hen? Var der forsinkelser? Hvis du tænkte på at springe ned på perronen, se da under selvmord. Mærk også efter dine følelser da du vågnede.

Se også: Perron / Station / Tog

Bank

Tilføj kommentar  

En bank er et sted hvor man opbevarer penge og værdier. Er du ved at samle på noget? erfarringer, eller måske er du ved at føle dig mere sikker, både følelsesmæssigt og økonomisk. Hvis du overtrak din konto i drømmen eller lavede et bankkup, kan det måske betyde at du trækker for meget på din families eller dine venners ressourcer. En drøm hvori der indgår en bank er som oftest tegn på noget beroligende, noget tryghed.

Se også: Bygninger og huse / Lager / Løn/lønningsdag / Penge / Pengeskab

Banke, - at

Tilføj kommentar  

En drøm om at "banke" et andet menneske, kan antyde at du måske slår dig selv i hovedet, over noget som du er utilfreds med, - men du skal se efter de andre symboler i drømmen - bankede du et andet menneske, kan drømmen måske fortælle dig at nogen - måske dig selv - har fortjent at få "bank". Den kan også indikere at aggressioner du har holdt inde i dig selv, og endelig slipper løs. Tænk derfor på hvordan dine følelser var, da du vågnede. Var du vred? Lettet? Se nøje på det menneske du bankede, lignede det et menneske du kender i dit vågne liv?

Se også: Aggression / Slagsmål / Smadre

Banket

Tilføj kommentar  

Højtideligt og formelt måltid, arrangeret af en offentlig myndighed, institution, organisation eller virksomhed for at markere en begivenhed eller til ære for en eller flere personer. I oldtidens Grækenland var det en bespisning af statens hædersmænd på rådhuset. Drømmer du om en banket er det altså noget fint, noget højtideligt. Nogen bliver æret for noget. Nogle uddeler anerkendelser til andre. Maden spiller formentlig en underordnet rolle i tolkningen. Det er persongalleriet, som rummer nøglen til din forståelse af drømmens betydning.

Se også: Buffet / Mad og drikke / Medalje

Bar

Tilføj kommentar  

En bar er et mødested, hvor mennesker træffes for at tale sammen og drikke. Altså indikerer drømmen både noget om samvær og noget om tørst. Tørster du efter samvær med andre mennesker. Afhængigt af hvordan du brugte baren indikerer det noget om hvordan du forholder dig til andre mennesker. Hvis du for eksempel sagde nej til en drink, kan det betyde at endnu ikke er klar til at føre et projekt ud i livet. Men det kan også betyde, at du siger nej til livet selv, idet fornægtelse af at slukke sin tørst ofte er destruktivt og nedbrydende.

I Danmark ses oftest at en bar, et værtshus hovedsagelig benyttes til at drikke alkohol og høre høj musik. Vil man have mere social sammenkost går man på cafe. Denne sondring har man ikke fx i England hvor den lokale pub udgør forsamlingspunktet for de lokale og fungere som en blanding af det vi forbinder med en bar og en cafe. Ligeledes i fx Spanien og Italien hvor baren ofte mere fungere som mødested. Vil man på disse kanter have høj musik og rigelig alkohol går man fx på diskotek. Hvad du forbinder med en bar er afgørende for hvad det betyder når du i dine drømme befinder dig på en bar, eller drømmer om at andre er på bar.

Se også: Alkohol / Bodega / Bygninger og huse / Cabaret / Cafe / Diskotek / Værtshus

Barbermaskine eller barberkniv

Tilføj kommentar  

Hvis du skærpede en gammeldags barberkniv kan det måske betyde at du er ved at forberede voldelige handlinger i dine tanker. Se på hvordan du har det med kniven. Hvis du er bange for knivens styrke som våben, kan det indikere at du i dit vågne livs underbevidsthed arbejder med aggressivitet, som i virkeligheden skræmmer dig. Men barberkniv - og det at barbere sig henviser også til renlighed og hygiejne - så mærk efter, hvilke følelser der ellers optrådte i drømmen, og i hvilken sammenhæng barberkniven eller maskinen optrådte.

James Bond, agent 007, ses undertiden med en gammeldags barberkniv og måske er dine associationer i denne boldgade - hvorfor brug af barberkniven således kan have noget at gøre med maskulinitet.

Se også: Aggression / Bad / Våben

Barn

Tilføj kommentar  

Drømme om børn eller selv være et barn:

Drømmen vil ofte repræsentere dig selv eller en mindre moden side i dig. Kig på hvordan du tog dig af barnet? Og tænk på barnets alder. Hvilken rolle spillede barnet i drømmen? Drømme om børn refererer tit til vores eget indre barn, så hvis dit barn i drømmen var sygt, kan det tyde på at du er i en fase i dit liv hvor du selv har brug for omsorg, eller simpelt hen bare har brug for at "være den lille". Hvis barnet i drømmen var glad og legede, var spontan og naturlig, opfordrer drømmen dig muligvis til at udvise disse sider mere hos dig selv i dig vågne liv, så tag en vurdering på om du måske er for alvorlig og ansvarfuld i dit vågne liv.

Barnet kan også repræsentere svagheder, ting du ikke kan opnå ved egen hjælp, og derfor har brug for at søge hjælp hos andre. Du må se på alle aspekter i drømmen for at få en fuldkommen tolkning af sådan et drømmesymbol. Det er vigtigt at se på, hvordan barnet har det i din drøm. Barnet kan repræsentere dit eget indre barn, så tænk på om du har brug for at give dig selv omsorg. Drømmen kan også repræsentere en umoden side af din personlighed. Plejede og passede du barnet? Skældte du det ud? Fik det lov at udvikle sig? Men barnet kan også symbolisere en ny side i dig selv, en ny tanke eller en ny ide. Hvis du gerne vil have et barn, kan dette være en ønskeopfyldende drøm.

Se også: Baby / Barndom / Familie / Fødsel / Klippe Navlestreng / Livmoder

Barndom

Tilføj kommentar  

Drømme om barndommen - ens barndomshjem, personer fra barndommen etc. - viser både at man har kontakt med sin fortid og fortidens oplevelser og at man stadig har energi bundet i fortiden. Der er problemstillinger fra fortiden, der stadig presser sig på og trænger til bevidstgørelse. Hvis din drøm handler om din egen barndom, kan det være at du for tiden befinder dig i en situation hvor du har brug for den omsorg du oplevede som barn. Men her kan også være tale om meget gamle erindringer, der pludselig er trådt frem - måske har du i dit vågne liv lige genoplevet din barndom igennem dine sanser, og så vil der være tale om en dagsrest.

Hvis man har haft en problematisk barndom med mange svigt, ensomhed og afsavn, så kan det at drømme om barndomshjemmet eller sig selv og personer fra sin fortid handle om temaer fra denne tid, der lige nu foregår i drømmerens vågne liv. At der så at sige er "vækket nogle følelser fra fortiden" i en nutidig situation eller fase af drømmerens liv. Her kan man med fordel forsøge at huske følelserne fra drømmen og prøve at finde ud af, om drømmen tilbød en hjælp eller et svar på de svære følelser. Eller årsagen til at man følte dem.

Dem der optræder i drømmen som personer fra fortiden (men uden at man kan genkende dem alligevel), kan enten handle om sider af en selv fra disse personer, som man endnu ikke har erkendt (altså de er "fremmede") - eller det kan handle om særlige egenskaber hos disse personer, som man bør være opmærksom på for at kunne løse konflikten.

Se også: Alder / Bedsteforældre / Tid

Barometer og termometer

Tilføj kommentar  

Et barometer kan som et af de få drømmesymboler tages for pålydende. Hvis det står på storm eller jordskælv, betyder det naturligvis noget helt andet end hvis det står på stille vejr og høj sol. Barometeret viser hen til dit psykologiske / følelsesmæssige klima, som ifølge drømmeren ubevidst er til stede lige nu eller ligger forude. Hvad viser dit indre barometer? Hvis der er tale om et vejrbarometer, kan det ganske enkelt betyde at du fysisk fryser eller sveder mens du sover, alt efter hvad barometret viser. Men mest sandsynligt er det, at barometret viser noget om din energimæssige tilstand her og nu.

Et termometer er et måleinstrument til måling af temperatur. Temperatur måles i enheden grad, men der er flere forskellige skalaer. Den internationale standard er kelvinskalaen. Den mest anvendte i Danmark er celsius. Derudover findes blandt andet fahrenheit og réaumur. Det interessante er hvad der blev taget temperaturen på og hvad termometeret viste. Var det vejret eller din kropstemperatur, der blev målet? Var det din kropstemperatur der blev målt forbinder de fleste af os termometeret med sygdom. Så måske er termometeret en hentydning til at du skal passe på dit helbred? Var det temperaturen i luften, der blev målt forbinder de fleste af os, det med sommer, noget glædeligt, ferie, afslapning. Tilstedeværelsen af et termometer kunne også indikere at du er optaget af hvad temperaturen er omkring et nyt projekt, en ny ide.

Se også: Måleværktøj / Årstiderne / Ørken

Barriere

Tilføj kommentar  

Barriere, barrikade, mur, plankeværk, hegn mv. Et symbol for psykologisk eller følelsesmæssigt forsvar. Det interessante er hvad barrieren forhindre dig i at nå? Hvad er der bag barrieren? Hvem har skabt barrieren? Er der i drømmen henvisninger til eller anvisninger på hvorledes du kan komme over eller nedbryde barrieren? En sådan drøm vil sikkert henvise til problemfyldte områder i dit vågne liv, nogle ting du skal overvinde enten i dig selv eller i dine omgivelser for at nå dine mål.

Se også: Bakke / Hegn / Hæk / Mur / Nedrivning / Stakit / Tunnel

Bassin

Tilføj kommentar  

Et bassin er en kunstigt anlagt stor vandbeholder, fx til opsamling af regnvand; som et havebassin med fisk og åkander, som del af havn afgrænset af moler eller bølgebrydere, eller i betydningen et større, naturligt afgrænset område af hav eller fjord. Det vand som samles bag en dæmning kaldes også et bassin.

Så den klassisk fortolkning er først og fremmest at her er noget vand indespærret i en større eller mindre beholder. Vandet er under kontrol og kan reguleres af os. Da vandet symbolisere følelserne er der tale om en status på dit følelsesliv. Hvorfor det giver sig selv hvad betydningen er hvis der mangler vand, hvis vandet er grumset etc.

Var vandet grumset, kan det betyde at der er uorden i dine følelser for et bestemt menneske, at du føler dig usikker på vedkommendes følelser for dig. Hvis vandet derimod er klart og frisk, symboliserer det, at du har det godt følelsesmæssigt for tiden. Var der tilsluttet nogle pumper, små vandfald og lignende som skulle få vandet til at strømme, være i bevægelse og var der problemer med disse peger drømmen på at noget ikke flyder som det skal i dit følelsesliv. Hvis du badede i vandet, symboliserer det oftest moralsk renselse. Et bassin er ofte placeret i en have eller park. Havde stedet nogen betydning?

Se også: Bad / Badehus / Dæmning / Fisk / Fontæne / Svømmebassin / / Tørst / Vand

Bedemand

Tilføj kommentar  

Overvej om bedemaden repræsenterede en autoritet, og i givet fald, så hvem. Måske har drømmen noget med tidens gang at gøre. I drømmesproget henviser død og begravelse oftest til noget der ikke længere er brugbart, der skal skabes plads for noget nyt, en ny begyndelse - så i den henseende kan bedemanden være den som hjælper med at begrave noget, som er dårligt for dig.

Se også: Autoriteter / Begravelse / Døden / Professioner / Tid

Bedrag

Tilføj kommentar  

Bedrageri er noget man giver sig af med, hvis man ikke kan få det man ønsker sig på hæderlig vis. Bedrageri i en drøm kan vise hen til at du ikke tror, at de værdier som du gerne vil have kan gå i opfyldelse. I drømmen måske symboliseret ved penge, i det virkelige liv handler det måske om kærlighed. Se på dine følelser når du vågner. Havde du dårlig samvittighed over bedrageriet? Hvem bedrog du? Prøver du at snyde dig til det du ikke kan opnå. Snyder du dig selv, eksempelvis til kærlighed, ved at give udtryk for noget, der ikke er dækning for? Måske peger drømmen på, at det er bedre for dig at være ærlig omkring dine følelser og behov.

Se også: Anklage / Bagvaskelse / Sammensværgelse

Bedsteforældre

Tilføj kommentar  

Når du drømmer om dine bedsteforældre, som måske er døde, betyder det ofte en længsel efter den tryghed du fandt hos dem. Ofte viser drømmebilleder af bedsteforældre et bedre billede end af ens forældre, og her kan det være at dine bedsteforældre har vise råd at give dig. Så lyt til drømmen. Talte bedsteforældrene til dig? Hvad sagde de? Disse drømme kan gemme på vigtige meddelelser til dig.

Se også: Familie

Befrielse

Tilføj kommentar  

Du bliver befriet fra noget. Hvad blev du befriet fra? Drømmen har tydeligvis noget at gøre med frihed. Har du for nylig gjort dig fri af noget, nogen, eller ønsker du at gøre dette? Hvis ikke peger drømmen måske på, hvordan et bestemt problem kan løses, eller en bestemt situation kan klares - eller blot det at du ønsker problemet løst og situationen klaret. Hvis du ved hvad du har at gøre, så gør det. Ellers så bed din drømme om råd til hvad du skal gøre.

Se også: Borg / Fange / Fangelejr / Fængsel / Triumf

Begravelse

Tilføj kommentar  

At deltage i en begravelse kan være en meget sorgfuld og trist affærde. Læg mærke til hvem der blev begravet? Det er ikke nødvendigvis en advarselsdrøm, men tyder mere på at noget du beskæftiger dig med i dit vågne liv for tiden, bør begraves, afsluttes. Måske en relation, måske et arbejdsforhold, måske et projekt der alligevel ikke kan gennemføres. Bemærk dig kirkens udsmykning, de sange der blev sunget, og hvem der bar kisten. Disse symboler er vigtige informationer, idet de fortæller dig hvem der i dit vågne liv skal hjælpe dig med at begrave noget du ikke længere har brug for. Husk, at død og begravelse i drømmesproget henviser til noget der ikke længere er brugbart, så det ofte symboliserer at der skabes plads for noget nyt, du skal lære af.

Se også: Alder / Døden / Kiste / Testamente

Begyndelse

Tilføj kommentar  

Mange drømmesymboler er tegn på ny begyndelse; Forår, Morgen, Børn etc. Drømmer du om en ny begyndelse, står du ved en korsvej, eller er du på vej væk fra noget andet er det altsammen indikation på at du ubevidst ønsker at der skal ske en forandring, noget nyt, måske et opgør mod noget utilfredsstillende i dit nuværende liv.

Se også: Afslutning / Barn / Forår / Morgen

Begær

Tilføj kommentar  

Hvis du havde en affære i drømmen, skal du lægge mærke til om den gav anledning til skyldfølelse eller nydelse. Det kan være en henvisning til at du har brug for at blive beundret eller begæret - men det kan også symbolisere at du ganske enkelt trænger til spænding og fornyelse. Drømmen kan også henvise til at du har brug for frihed, trænger til at sprænge fastlagte rammer - eller er på vej ud af dit parforhold.

Når du begære nogen eller noget i drømme er tolkningen ret ligetil. Du vil gerne have noget de har eller repræsentere. Drømmer du om at have sex med en person kan det meget vel være at dette blot er et udtryk for at du rigtig gerne vil have sex med vedkommende. Hvis den anden person er fy-fy af en eller anden årsag - du er i familie med personen, personen er din bedste vens veninde, eller lign. - vil dine lyster som regel ikke være socialt acceptable og du vil lægge låg herpå, men de vil så komme frem i drømme. Jo mere tabu, jo mere sløret vil drømmen være.

Drømmer du om at have sex med det samme køn - og du ikke har denne seksuelle orientering i dit vågne liv - er dette begær et udtryk for at du gerne vil have noget som vedkommende har, eller repræsentere.

Se også: Affære / Liderlig / Sex / Utroskab

Beklædning

Tilføj kommentar  

En drøm der fokuserer på tøjet, hvad enten det er dit eget eller en andens, vil som oftest handle om image, det ydre, prestige eller mangel herpå. Det kan naturligvis også være noget seksuelt; en stram bagdel, en tætsiddende bluse etc. Det vigtige i forhold til tolkningen er at tøjet er et symbol for noget andet, og det er dette andet, du skal finde ud af hvad er. Det gør du ved først at kigge på selve tøjet. Var det vigtigt i sig selv, eller var det der bare for at skjule noget. Hvis tøjets farve var meget fremtrædende kan dette være en vigtig nøgle til at åbne drømmen. Var tøjet en naturlig del af den som bar det, eller var det en rustning, en beskyttelse, noget der ikke passede til personen?

Se også: Bælte / Kjole / Nøgen / Rustning / Tøj og beklædning

Bekymring

Tilføj kommentar  

Handlede drømmen om noget du er ked af i dit vågne liv, eller skyldtes bekymringen forvirring, medfølelse? I så fald kunne drømmen være en advarsel. Prøv at tage det lidt mere roligt og forsøg at se konstruktivt på situationen. Bekymrer du dig uden grund? Og hvad får du ud af din bekymring? Opmærksomhed på problemet eller opmærksomhed på dig, som personen, der råber vagt i gevær.

Se også: Depression / Sindstilstande

Belejring

Tilføj kommentar  

Du er måske ved at samle psykologisk forråd og opbygge indre styrke til at modstå en belejring eller styrke dit forsvar i forbindelse med en stående diskussion eller konflikt. Dette er ganske udmærket så længe du ikke også bygger indre spænding op, så hold udkig efter andre drømmesymboler, der kunne tyde på uroligheder indenfor murene! Hvis du selv i din drøm befandt dig under belejring, sendte pile afsted og hældte kogende olie ud over dine belejrere, så tænk på at dine forsyninger efterhånden kan risikere at slippe op.

Se også: Befrielse / Fort / Fængsel / Krig / Slotfæstning

Ben

Tilføj kommentar  

Drømme om ben har tit en seksuel undertone. Både mænd og kvinder tiltrækkes af flotte ben. Kvinder ser fx ofte ikke fodbold hovedsagelig for sportens skyld! Og mænd, der som regel er mere direkte i deres begær vender sig gerne om og kigger efter et par flotte ben. Hvorfor vi seksuelt er tiltrukket af ben kan skyldes at vi benytter ben til at have vores fodfæste, til at bevæge os rundt - og i den seksuelle akt er - om man så må sige - benene ofte på nakken!

Hvad din drøm om ben nærmere betyder afhænger dog af den nærmere kontekst. Er du fx. selv amputeret - rent fysisk, eller ved at du ikke længere er i stand til at benytte dine ben som tidligere - kan drømme om ben have noget at gøre med lysten til at bevæge sig frit rundt, vandre, løbe, udfolde sig.

Se også: Begær / Fødder / Haltat være / Kroppen / Kropsbevægelser / Kropsfunktioner

Benzin

Tilføj kommentar  

Benzin kunne referere til din rent fysiske energi, så kig på om din indre "tank" er ved at løbe tør for "brændstof". Fyldte du benzin på din egen bil, kan det være at du opfordres til at gøre noget godt for dig selv i dig vågne liv, at blive "tanket op". Hvis du fyldte benzin på et andet menneskes bil, kan drømmen referere til at du måske bruger for meget energi på at give nødhjælp og "brændstof" til andre, og glemmer dig selv. Derfor er det vigtigt at se på alle aspekter i drømmen. Hvis du oplevede en stærk lugt af benzin, kan det have noget at gøre med angst for nedbrydning - på den ene eller anden måde.

Drømme hvor der indgår benzin, olie, plastik er dog også tæt knyttet til de miljømæssige udfordringer verden har. Vores forbrugssamfund med kø og smid væk mentalitet - har dette noget med din drøm at gøre?

Se også: Affald / Brændstof / Kul / Olie / Transportmidler

Beruset

Tilføj kommentar  

Føler du dig i en drøm beruset eller svimmel er dette tegn på at du ikke har kontrollen. Har du mulighed herfor så undersøg hvordan du blev fuld, var det dig selv eller andre som sørgede for de våde varer. I hvilken situation er du fuld, hvem er omkring dig? Find ud af hvilken situation eller gøremål som drømmen prøver at fortælle dig at du ikke har kontrol over.

Se også: Alkohol / Bar / Bodega / Narkose / Værtshus

Berømte personligheder

Tilføj kommentar  

En drøm hvori der indgår en berømt personlighed - rockstjerne, politikker etc. - er et glimrende drømmesymbol, da det så tydeligt fortæller at det vi drømmer om, oftest er symboler på noget andet, der ofte ikke har meget med det egentlige drømmesymbol at gøre - men mere hvad vi forbinder med drømmesymbolet. Fx er James Dean eller Marilyn Monroe, blevet metaforer, for begreber som ungdom, lev stærkt, dø ung, blondinen, etc. Altså er tolkningen af hvad en berømthed betyder for din drøm, helt afhængig af hvad du har af kendskab og relationer til berømtheden samt hvad du forbinder (associationer) med berømtheden.

Drømmer du om sex med en berømthed kan det være, at du bare får dit ønske opfyldt - i drømme. Men igen så se på, hvad vedkommende symboliserer for dig: Er det vigtige, at han er kendt - vil du i virkeligheden gerne være en del af den verden, han færdes i, fx ved at blive behandlet som en VIP af dine nære i stedet for at blive taget for givet? Eller repræsenterer han en side af dig selv, du skal give mere plads og opmærksomhed - det musikalske, det vilde, det sjove, det pæne, det ambitiøse?

Se også: Beundring / Carl Gustav Jung / Casanova / Elvis Presley / Marilyn Monroe / Politiker / Professioner / Sigmund Freud

Beskyttelse

Tilføj kommentar  

Mange drømmesymboler indikerer blandt andet lysten til / behovet for beskyttelse: en barriere, en barrikade, et plankeværk, et hegn, en låst dør mv. Et symbol for psykologisk eller følelsesmæssigt forsvar. Det interessante er hvad barrieren forhindre dig i at nå? Hvad er der bag barrieren? Hvem har skabt barrieren? Er der i drømmen henvisninger til eller anvisninger på hvorledes du kan komme over eller nedbryde barrieren? En sådan drøm vil sikkert henvise til problemfyldte områder i dit vågne liv, nogle ting du skal overvinde enten i dig selv eller i dine omgivelser for at nå dine mål.

Se også: Barriere / Hegn / Mur / Skjold

Besvime

Tilføj kommentar  

At besvime betyder at miste bevidstheden. Det interessante i drømmen er, hvornår, dvs. i hvilken situation, du besvimede. Og hvad der udløste besvimelsen. At besvime er et kendt middel for kvinder tilbage til 20erne, når de enten søgte at undgå konfrontrationer eller ville skabe opmærksomhed. Så se på om du reelt var syg og dårlig, eller du søgte efter opmærksomhed. Hvis drømmen gentager sig i lang tid, kan den henvise til, at der er nogle konflikter i dit vågne liv som du forsøger at undgå, og hvor du måske bruger alle kneb for at undslippe. Drømmesymbolet henviser ikke specielt til at du kan være syg, men måske skal du alligevel opsøge din læge. Når man besvimer kan det også være fordi man mangler væske, så kig på dit følelsesliv og se om du er drænet for tiden.

Se også: Drøm i drømmen / Narkose / Tørst / Vand

Besøg

Tilføj kommentar  

Her handler det om at forholde sig til at besøge venner og bekendte. Ser du det som en pestilens eller en velkommen begivenhed til at socialiserer. Det kan også hentyde til der er nogle der savner dit besøg, eller hvor den pågældende vil kunne hjælpe dig. Hvis du drømmer om at besøge steder eller lande, du ikke kender, kunne det tyde på at du trænger til nye oplevelser og udfordringer. Se på hvem du besøgte i drømmen, og tænk over dit forhold til vedkommende i dit vågne liv. Måske er der tale om, at din underbevidsthed fortæller dig om et savn du endnu ikke er bevidst om.

Se også: Familie / Lande, kontinenter / Ubuden gæst

Beundring

Tilføj kommentar  

Beundrede du nogen, eller var det dig selv? Drømmen kan måske antyde, at du er blevet mere forfængelig men den kan også indikere, at du gerne vil udvike din personlighed og dit ydre, så du ligner én du beundrer i dit vågne liv. Hvis du beundrede en som du i dit vågne liv ikke bryder dig om, kan det være at vedkommende har nogle egenskaber, som du i virkeligheden gerne ville have. Det er vigtigt at se på hvad det var, der var grund til din beundring.

Se også: Afgudsbillede / Begær / Berømte personligheder / Fortryllelse / Heltheltinde / Modelat stå

Bevægelse

Tilføj kommentar  

Når du drømme om at bevæge dig skal du lægge mærke til tempoet. Er det roligt og støt, eller halser du afsted. Hvor er du på vej hen? Er du forpustet, for sent på den? Løber du til noget, eller væk fra noget, hvorfor løber du? Skal du styrke din kondi eller nå bussen? Du bliver nødt til at kigge på de andre elementer i drømmen for at kunne fortolke de bevægelser du laver i en drøm. Men prøv især at huske på i hvilken retning bevægelsen gik i drømme. Frem mod noget eller væk fra noget, samt om bevægelsens hastighed og styrke.

Se også: Baglæns / Faldeat / Flugt / Forfulgt / Gå- at / Krampe / Køre / Løbe. At, / Transportmidler

Biblen

Tilføj kommentar  

Drømmer du om emner der er relateret til en religion, som eksempelvis kristendommen kan emnet (en bibel, et kors etc.) have noget at gøre med hvordan du opfatter den pågældende religion. Men symbolet kan også være løsrevet og stå alene, og intet have med religionen at gøre.

Betegnelsen Bibelen anvendes inden for bl.a. jødedommen og kristendommen om en samling af de hellige skrifter, som religionen baserer sig på. I udvidet forstand kan navneordet "bibel" bruges om meget vigtige skrifter inden for bestemte områder, fx "Das Kapital er marxismens bibel."

En Bibel er et meget stærkt symbol. Hvad det nærmere betyder for tolkningen af din drøm afhænger af hvad du forbinder med en bibel. En bibel i brænd er udtryk for forfald eller et meget stort opgør. Læg mærke til biblens placering i din drøm. Var det bare en af mange bøger på en hylde, eller lå den opslået på et bord. Dens placering og den eventuelle brug af biblen som foregik i din drøm afgør den videre tolkning.

Se også: Kristendom

Bibliotek

Tilføj kommentar  

At drømme om et bibliotek kan være en henvisning til en viden og erfaring du har oplagret gennem årene, og som du har brug for at hente frem nu. Hvis du gik rundt mellem alle bøgerne, og ikke kunne vælge, kan det være en hentydning til at du tørster efter visdom og indsigt i dit vågne liv, men ikke har fundet det rette spor at følge endnu. Hvis der var en bog du ikke kunne finde, kan det henvise til at der er en side af din personlighed du skal videreudvikle. Men et bibliotek er også et sted der ofte refererer til inspiration og underholdning, så se på de andre drømmesymboler i drømmen. Måske fortæller din underbevidsthed dig, at du har brug for at blive inspireret og søge underholdning af lidt mindre højtidelig karakter.

Se også: Bog/Bøger / Bygninger, huse

Bide, at

Tilføj kommentar  

Hvis du bed dig selv i tungen, kan det være, at du for nylig har sagt noget som du nu fortryder. Men det er også vigtigt at undersøge hvad du bed i? Denne drøm kan indikere at du "bider dig fast" i noget, som reelt ikke har den store betydning. Men den kan også tolkes, som at du er et vedholdende menneske, der er svær at ryste af sig. Hvis det var dig der blev bidt, f.eks. af et dyr, skal du se på den symbolske tolkning af dyret? Gjorde det ondt? Var du bange? Tag dine følelser med i overvejelserne af tolkningen.

Se også: Dyr / Sex / Slange

Bier

Tilføj kommentar  

Optræder en eller flere bier i din drøm afhænger tolkningen meget af hvordan du har det med bier. Nogle mennesker er instinktivt bange for bier. Andre er det af den naturlige årsag at de er overfølsomme for bistik. Men opfattelsen af bier kan også primært gå på deres patriakalske samfundsorden hvor deres verden er helt styret af bidronningen, som dels er den eneste bi i hele boet der forsyner familien med afkom og dels styrer familien ved hjælp af de feromoner, som hun udskiller.

Tolkning af bier i en drøm tager som regel udgangspunkt i at disse er insekter og helt styret af deres instinkter. Opdeler vi dyreverden efter instinkter, finder vi øverst på listen vores husdyr, dem vi er bedst i kontakt og kontrol med, såsom hund og kat. I den anden ende af dyre-skalaen finder vi de dyr som symboliserer vores autonome nervesystem, altså de ting vi mindst kan kontrollere (hjerte, lever, nyre). Her er insekterne symboler på de aspekter af os, som vi mindst kan kontrollere. Bier symboliserer f.eks. ofte det mentale felt, og indikerer at tankerne løber af med os.

Se også: Bikube / Dyr / Honning / Insekt / Krybdyr

Bifald

Tilføj kommentar  

Har du mere selvtillid for tiden? Hvis det i drømmen var dig der modtog et stormende bifald, indikerer det, at du har noget du er stolt af at have præsteret. Måske er du klar til at vise/involvere andre i dine projekter? Det er på tide at du viser omverdenen dine talenter. Under alle omstændigheder vil din underbevidsthed fortælle dig noget positivt.

Se også: Beundring / Klapsavler / Scene / Tale

Bigami

Tilføj kommentar  

Bigami, indgåelse af ægteskab, inden et tidligere ægteskab er opløst. Ordet bigami kommer af latin bi- og -gami to-gifte(rmål). I Danmark er forsætlig eller groft uagtsom indgåelse af nyt ægteskab, mens et tidligere ægteskab består, strafbart efter Straffeloven. Drøm om bigami har oftest noget at gøre med lysten til at bryde et forhold som man er forpligtet til at være i - fx ens ægteskab, arbejde, venskabelige og sociale forhold.

Se også: Aftale / Polygami / Utroskab / Ægteskab

Bikube

Tilføj kommentar  

Drømmen kan indikere samarbejde, at du måske møjsommeligt forsøger at samarbejde med dine kollegaer. Men bikuben kan også repræsentere din egen personlighed eller livsstil. Er du fuld af aktivitet og livlighed? Bier opfattes som regel som ordentlige og hårdt arbejdende. Læg mærke til om bikuben blev beskadiget, i så fald kan det henvises til at et samarbejde ikke rigtigt vil lykkes for dig.

Se også: Bier

Bil

Tilføj kommentar  

Er symbolet på retning, styring og kontrol i drømmerens liv. Man følger sin egen rute og kører efter egen planlægning. Om det er en folkevogn eller en 8-dørs limousine siger noget om den måde drømmeren forholder sig til sin kontrolside på. Hvem sad bag ved rattet? Førersædet er drømmerens naturlige plads i den indre bil, mens føreren af bilen fortæller noget om at ønske kontrol og styring. Se også på hvor du var på vej hen i bilen, om der var andre med? Kørte i hurtigt? Fart har noget at gøre med dit vågne livs tilstand, og din energi for tiden. Har du fart på?

Bemærk også farven på bilen, og læg også mærke til bilens tilstand. En bil kan også indikere noget om selvhævdelse, et ønske om at "fylde" mere, ofte seksuelt. For mange mennesker, især mænd, udgør det køretøj de ejer, en væsentlig del af deres image, ofte i seksuel henseende.

Drømte du om at kører i en lastbil og følte dig tryg herved, kan drømmen indikerer at du føler dig tryg, på rette vej, at du har kontrol over dit liv. Lastbilens indhold kan repræsenterer de ansvar du har påtaget dig, eller som påhviler dig. Men lastbiler kan også opfattes som tunge og uhåndterlige og ud fra denne betragtning kan drømmen tolkes som at du bærer på en tung, uhåndterlig byrde.

Se også: Bevægelse / Farver / Køre / Transportmidler

Billede

Tilføj kommentar  

Her må du se på om det var dig der malede billedet – hvis det var, kan det handle om en ønske om udtryksfrihed. Om at være eller udvikle din kreativitet. Men det indikerer måske også et ønske om at du få et klarere billede af noget i det virkelige liv. En sådan drøm vil kunne fortælle dig noget helt bestemt og det er nok vigtigst at lægge mærke til motivet. Hvis det ændrede sig eller var umuligt at fange rigtigt, kunne det henvise til en ændring i mening og holdninger. At købe eller sælge et billede kunne dreje sig om at give noget til andre, for eksempel erfaring eller hengivenhed.

Se også: Farver / Galleri / Museer / Ramme / Udstilling

Billet

Tilføj kommentar  

Købte du en billet - hvor skal du hen? Drømmen kan være et signal til dig om at du roligt kan gå videre med et projekt. Tænk over hvor dit liv bevæger sig hen. Hvis du mistede billetten, kan drømmen nok betyde det modsatte. Tænk også på andre symboler i drømmen, - måske købte du en billet til friheden, og drømmen fortæller således at du føler dig låst fast, måske endog har lyst til at flygte væk?

Se også: Afgift / Eskapisme/flugt / Rejse

Biograf

Tilføj kommentar  

En biograf er en bygning og repræsenterer således dig selv. Hvis du var inde at se en film, så se på hvilken film det var, og hvilke følelser filmen vakte i dig. Se også på om der var mange mennesker, om du sad behageligt. Plysstole symboliserer blødhed, og måske vil din underbevidsthed gøre dig opmærksom på at du har brug for at tage et hvil i en blød favn. Hvis du spillede med i filmen, symboliserer dette at du påtager dig nogle roller i dit vågne liv: hvilken rolle spillede du i filmen? Var du primadonnaen? Stjernen? Dette kan betyde at du mangler opmærksomhed i dit vågne liv, eller har et ønske om at spille en større rolle / betydning i forbindelse med dit kærlighedsliv.

Se også: Beundring / Bygninger og huse / Film / Filmstjerne

Biseksualitet

Tilføj kommentar  

Optræder symbolsk, dvs. som et billede på, at sider i dig kan have brug for opmærksomhed og er rede til at blive integreret, det være sig kvindeligt eller mandligt. En sådan drøm fortæller ikke noget klart om din seksualitet, men indikerer nærmere en integration af dine feminine og maskuline sider. Vi har alle brug for begge sider for at være hele mennesker, så se på om der er overvægt i dig vågne liv på enten den feminine eller den maskuline side hos dig. Se også på om du vågnede med en følelse af at være flov? Hvis du gjorde dette, kan det symbolisere at du ikke vedkender dig din reelle seksualitet, men det kan også betyde at du har brug for at afsøge dine egne seksuelle ydergrænser.

Se også: Anima og Animus / Homoseksualitet / Sadomasochisme / Samleje / Seksualitet / Sex / Yin og yang

Bistandshjælp

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om at være på bistandshjælp kan det være fordi du har en skamfølelse over at modtage eller at bede om noget. Det kan være du ikke er villig til at bede om hjælp, selvom du ved det er til dit eget bedste. Se evt. på om du er for stolt til at modtage noget fra andre. Drømmen kan også henvise til flovhed over pengemangel, og penge symboliserer kærlighed, så se på dine følelser omkring at modtage og give kærlighed. Drømmen kan også henvise til en dårlig økonomi, som du reelt har, og derfor kan det være en dagsrest af de tanker og spekulationer du gør dig om at få det hele til at løbe rundt i dit vågne liv.

Se også: Armod / Penge / Tigger

Bjerge

Tilføj kommentar  

Her må du se på hvor du er i forhold til bjerget. Hvis du stod på toppen af bjerget kan drømmen sige at du ikke har noget at bekymre dig om i dit virkelige liv. At du befinder dig på toppen af livet. Hvis du tillidsfuldt og uden angst klatre op ad bjerget, er det et positivt symbol. Men hvis bjerget virkede truende på dig, kan det være at din drøm advarer dig mod at tage større skridt eller satse på højere mål lige for tiden.

Bjergtoppen eller bakketoppen kan symbolisere "toppen" af dine ambitioner, "højden" af din magt eller succes. Din erfaring eller viden. Selve målet. Forsøg på at bestige uovervindelige højder og ikke komme nogen steder, kan være symbol på at du rent faktisk spilder din energi på uopnåelige mål; den kunne anvendes bedre i andre retninger, hvilket kan være antydet i drømmen.

Nedstigning af et bjerg kan være symbol på livets anden halvdel. Læg mærke til om nedstigningen er besværlig. Blev du træt? Bange? Et klippefremspring kan være symbol på forhindring, noget der gør at du ikke har frit udsyn. At befinde sig i en dal mellem høje bjerge kan være symbol på beskyttelse, sikkerhed, behagelighed.

Se også: Bakke / Balancere / Klatre / Klippe / Kløft / Landskaber

Bjørn

Tilføj kommentar  

Forbindes i drømme med moderenergi og omsorg. At føde børn og pleje dem. Bjørne bliver almindeligvis først rigtig aggressive og går til angreb, hvis deres afkom trues. "Omfarvne til døde": Den besiddende, opslugende moder. "En stor bamse": Muligvis faderen. Bjøren er dog også et stort og meget farligt dyr som vi oftest møder når vi er langt ude i naturen, langt væk fra det sikre - er du måske ude på dybt vand, ude hvor du ikke kan bunde? Vi møder også bjørnen når vi er ude at vandre - I så fald vandre du alene i din drøm eller hvem er med dig? Hvor er du på vej fra og hvad er du på vej hen imod?

Se også: Dyr

Blade

Tilføj kommentar  

Måske en henvisning til årstiden. Hvordan så bladene ud? Var de visnede, kan det betyde, at noget er ved at være slut i dit vågne liv. Hvis bladene var grønne og forårsnye, kan det antyde, at noget nyt er undervejs. Men det kan også sige noget om din sindsstemning. Prøv at huske formen på bladene. Et fingenblad betyder fx en seksuel symbolik. Hvis der også var blomster, antyder drømmen at du er klar til at "springe ud", udfolde din kreativitet eller et kærlighedsforhold skal styrkes.

Friske skud, grønne blade på træerne er lysten efter vækst, ny start. Måske også en længsel efter forår, at det hele går mod lysere og varmere tider. Nedfaldne blade i skovbunden eller på gader og stræder er tegn på nostalgi - længes du tilbage efter noget tabt? Det er som regel ikke bladene i sig selv som er dit primære drømmesymbol, det er hvad de peger hen imod. Hvilket som oftest er en årstid, et tidspunkt - og dette tidspunkt skal du koble sammen med det øvrige indhold i din drøm for at finde meningen, hvad det er som drømmen vil gøre dig opmærksom på.

Drømmer du om blade i form af et magasin, publikation, ugeblad, eller lign så se drømmesymbolet aviser.

Se også: Avis / Blomster / Farver / Geometriske former / Årstiderne

Blik

Tilføj kommentar  

Blik er en metalplade som er 2 mm eller tyndere. Tagrender, indfatninger på tage mv. er oftest lavet af blik. Det er metal, og forbindes med metallets egenskaber; koldt, svært bøjeligt etc. Nyt blik har en spejleffekt, men oftest for uklart til at man reelt kan se hvem eller hvad det er der spejles. Blik benyttes også til blikdåser, der typiske indeholder mad. I drømme optræder blik oftest i form af billig legetøj fra Kina, eller hjemmelavet af gadebørn. Ergo er associationerne omkring blik i disse tilfælde noget der vedrører fx børnearbejde, fattigdom, kreativitet mv.

Se også: Mad og drikke / Metaller

Blind

Tilføj kommentar  

Det kan være skræmmende ikke at kunne finde vej i en drøm (alt er sort), men normalt er det en konstruktiv advarsel: måske er man ved at miste orienteringen i det vågne ydre liv? Man er forblændet af ydre forhold og og har mistet evnen til at se sit liv nuanceret og at være i kontakt med din indre føling, for hvad der opleves ret og vrang. Men det at være blind er også at leve i mørket, så se på forholdene og de andre symboler i drømmen.

At miste synet er symbol på, at der er noget du ikke vil se i øjnene i dit vågne liv, eller ligefrem noget du ikke kan få øje på, men som er nødvendigt at du tager hånd om. Drømmen skal ikke opfattes som en advarselsdrøm om at du måske bliver blind i dit vågne liv, men dine følelser omkring drømmen er vigtige. Spørg derfor ind til din drøm, vågnede du i panik? Angst? Frustration? Måske går du rundt i dit vågne liv og er reelt bange for at miste synet, på grund af en sygdom, og så vil dette symbol være en dagsrest.

Se også: Døv / Kropsfunktioner / Spejl / Stok / Utroskab

Blind passager

Tilføj kommentar  

En blind passager, måske dig selv, er ulovligt om bord, så samtidig med at du skal vogte dig for forsøg på at holde dig fast på din plads, skal du også vogte dig for ulovlige handlinger.

Se også: Båd / Sømand / Ubuden gæst

Blod

Tilføj kommentar  

Blod er frem for alt et symbol på liv, energi og vitalitet selv om blod kan optræde i forbindelse med sygdom og skader er det jo netop livskraften. Kvinder drømmer undertiden om blod, hvis deres menstruation går i gang, mens de sover. Hvis blod flyder ud af dig i drømmen, kan det betyde, at du lader dig "dræne" i dit vågne liv og bør være på udkik efter måder at bevare dig selv, og dermed energien på. Hvis du blev forskrækket over blodet i drømmen kan det være en henvisning til, at du er bange for at se kendsgerningerne i øjnene i dit vågne liv.

Blod symboliserer også din egen indre pulserende sandhed, så tænk over denne symbolik når du skal tolke drømmen, og fang også andre symboler i drømmen. Muligvis er du ubevidst kommet til skade, følelsesmæssigt, åndeligt eller fysisk og din underbevidsthed fortæller dig at du bør søge hjælp og faglig støtte. Drømmen kan muligvis også henvise til et grundlæggende princip, som du må tage dig af. Bruger du din energi positivt, til egen og andres glæde? Hvis blodet optrådte i forbindelse med vold er det en ganske anden symbolik.

Se også: Bandage / Banke, - at / Krig / Plaster / Slagsmål / Våben

Blomster

Tilføj kommentar  

Drømme hvori blomster indgår:

Hvad en konkret blomst symboliserer vil, ud over dine egne personlige associationer, også være afhængig af blomstens udseende, form, farve, størrelse, samt blomstens levested. Anemoner vokser eksempelvis i en skov, roser typisk i en have, mens åkander vokser i vandet. En del blomster, eksempelvis liljer og roser er også et mere kollektivt symbol. En rose er eksempelvis et meget gammelt symbol for himmelsk fuldkommenhed og lidenskab. Røde roser giver man til sin elskede. En lilje vil ofte være et symbol på renhed, uskyld, fred.

Tørrede blomster kan være symbol på at du ønsker at bevare din kærlighed og seksualitet og at gennemleve den. Men blomster er også et romantisk symbol, så måske har du brug for at have mere romantik med din elskede? Læg mærke til om du fik blomster eller du forærede blomster væk - det vil fortælle noget om din fordeling af energi. At forære blomster bort: især hvis de er visne eller ved at visne; Modsætningsforhold, et skjult dødsønske over for denne person, især hvis man mest sandsynligt kun ville give vedkommende blomster til hans begravelse.

En krans er som regel udtryk for følelser, sædvanligvis medfølelse og kan måske antyde at du har ondt af dig selv, eller at du sørger over et afsluttet engagement eller bekendtskab. En laurbærkrans er dog naturligvis symbol for lykønskning, sejr.

De fleste mennesker associerer blomster med noget naturligt og smukt. Når du drømmer om blomster kan det have noget at gøre med din personlighed, og symboliserer den udvikling du er i. Se på blomsternes udvikling. Var de sprunget ud? Eller var det endnu spæde knopper? Forskellige blomster har forskellige betydninger alt efter hvem drømmeren er, og dit forhold til blomster, men generelt kan man sige at det symboliserer noget smukt der er ved at vokse.

Blomster kan også skildre et kærligheds eller seksuelt forhold du har eller har lyst til at påbegynde. At plukke blomster er et stærkt symbol på behovsopfyldelse. Hvis blomsterne var ved at visne eller dø kan det symbolisere afslutningen af et kærligheds eller følelsesmæssigt forhold.

Blomster optræder ofte i drømme i forbindelse med festligheder, bryllup, dåb, fødselsdage. Vær opmærksom på om du i dit vågne liv har noget at fejre, eller fortjener ros. Blomsters symbolværdi vil naturligvis også være afhængig af, i hvilken verdensdel man er vokset op, og hvilken flora, der er i den pågældende verdensdel. På samme måde vil drømmerens nære opvækstvilkår (i byen eller på landet) have betydning for den symbolværdi, som en bestemt blomst eller blomster i almindelighed har. Generelt viser blomster dig hen til det kvindelige princip, og blomster vil generelt være symbol på noget smukt, passivt; noget der folder sig ud og efter en relativ kort levetid visner og dør. Blomster kan derfor også symbolisere en frygt for sårbarhed og sarthed.

Se også: Blade / Busk / Drivhus / Farver / Have / Kløverblomst / Lotusblomst / Planter & træer / Roser / Ukrudt

Blondine

Tilføj kommentar  

Hvis du er kvinde, der drømmer at du er blondine, uden at være det i virkeligheden, er dette en forvandlingsdrøm. Mørkhårede kvinder forbinder ofte, bevidst eller ubevidst, blonde kvinder med succes og romantik. Hvis du er mand der drømmer om en blondine, kan det have et seksuelt islæt i sig.

I øvrigt symboliserer hår styrke, tænk på den gamle mytologi om Medusa, hvis hår forvandlede sig til slanger, som igen er et forvandlingssymbol, transformation. Hvis du drømmer at du farver dit mørke hår blond, kan det hentyde til at du trænger til at forandre din indre styrke, rette dit fokus på noget andet som giver dig mere styrke. Men drømmen kan simpelthen også blot symbolisere, at du trænger til forandring, og at du er påpasselig med dit udseende.

Samtidig med at blondiner er påstemplet at være naive og dumme, ved vi også at nogle af verdens største skuespillerinder og personligheder bevidst spiller på denne opfattelse, skønt de i virkeligheden er/var dygtige, begavede og forstår at spille spillet. Så måske en drøm om at være blondine også har at gøre med lysten til at være den smarte, den cool, som lykkedes med at få både rigdom og berømmelse.

Se også: Marilyn Monroe

Bly

Tilføj kommentar  

Bly er et giftigt metal, som i antikken blev associeret med forbandelser og den ødelæggende gud Uranus. Kunne det referere til en eller andens holdning til dig, eller til en forpligtelse, du har indgået, og som kunne vise sig at være en kedelig byrde. Måske har drømmen noget at gøre med din holdning til en anden person eller et sted.

Bly forbindes også med at være tungt - et blylod, noget der trækker ned, lænker os fast til et sted, hindre vores udfoldelse, hindre vores bevægelighed - er der noget som holder dig fast imod din vilje, noget som forhindre dig i at komme op til overfladen og trække frisk luft? "Jeg skal pumpe dig fuld af bly" - en klassisk filmbemærkning. Bly forbindes også med det at skyde, dræbe andre. Et blylod bruges ved fiskeri til at holde krogen et bestemt sted i vandet - og altså medvirkende til "drabet" på fisken. Har associationen til det at dræbe noget med blyet i din drøm at gøre?

Se også: Metaller

Blyant

Tilføj kommentar  

Ifølge Freud, er en pen et fallisk drømmesymbol. En blyant eller en fyldepen er således undertiden et symbol på fallos, især hvis du kom blæk i den, eller den lækkede. Drømmen kan henvise til din seksualitet. Men drømmen kan også opfordre dig til at "gribe pennen" og beskrive din mening og holdning, så andre mennesker kan se det sort på hvidt. Det er muligt at du ikke føler dig forstået i dit vågne liv, og derfor din underbevidsthed henviser til at gribe pennen.

En blyant benyttes også af håndværkere til at sætte mærker, lave skitser - har din blyant noget at gøre med at du er ved at undersøge noget? Endelig er blyanter også nostalgisk, vi forbinder dem med ældre tider, vores skoletid. Har din drøm noget med det at gøre?

Se også: Brev / Fallos / Kuglepen / Skriveredskaber

Blå

Tilføj kommentar  

Undersøgelser viser, at de fleste mennesker for det meste drømmer i farver, men at man hurtigt glemmer det, medmindre der er en specielt grund til at huske det. Hvis en farve optræder flere gange i en serie af drømme, er det værd at bruge noget tid på at finde ud af hvem eller hvad den henleder opmærksomheden på.

Blå er havets og himlens farve. Blå symbolisere ro, afslappethed, stabilitet og kvalitet, men er også den farve, man forbinder med tristhed og melankoli. Blå giver ofte en fornemmelse af åbenhed og vidde. Anvendes den blå farve i et rum, vil dette ofte virke afslappende og beroligende. Blå er en maskulin farve, kølig og behersket. Stikord : stabilitet, godkendelse, kvalitet, tradition, spiritualitet, ro tristhed, sørgmodig, fordybelse og ro. Blå er en primærfarve, hvis komplementære farve er orange. Arbejder man med farvemeditation sidder farven blå i halsen og styrer kommunikationscentret. Ubalance med blåt bevirker hævede mandler og problemer med at sige til og fra. Stammen er ofte forårsaget af en ubalance med blåt. Farven er forbundet med tal 4 og 6, tonen G og stenene sodalit og blondeagat.

Se også: Farver

Blæksprutte

Tilføj kommentar  

Er et havdyr og har et antal fangarme. Disse bruges til at fange og holde et bytte, mens det fortæres. Derfor symboliserer en blæksprutte tendensen til at indfange andre og holde dem fast, mens man ”fortærer” dem. Se på om du i dit vågne liv holder for meget fast i nogle mennesker, som du i virkeligheden bør give lidt slip på og give lidt mere plads, f.eks. en kæreste, dine børn eller dine forældre? Da blæksprutten er en dyr der lever i havet, fortæller drømmen sikkert noget om dit ubevidste, dit følelsesliv, så kig på de andre symboler i drømmen, og hvordan du mødte dene blæksprutte.

Se også: Dykke / Dyr / Fisk / Fængsel / Klister / Vand

Blæst

Tilføj kommentar  

Oplever at der er megen blæsevejr i min drøm - hvad kan det betyde?

Se også: Tordenvejr / Tornado / Vejrforhold

Kommentar

Vædderen (Gæst)
Måske:
Indre storm - en uro.
Eller: Blæse være med det! Vær lidt ligeglad. (ikke tage det så tungt)

Bodega

Tilføj kommentar  

I Danmark ses oftest at en bar, et værtshus hovedsagelig benyttes til at drikke alkohol og høre høj musik. Vil man have mere social sammenkost går man på cafe. Denne sondring har man ikke fx i England hvor den lokale pub udgør forsamlingspunktet for de lokale og fungere som en blanding af det vi forbinder med en bar og en cafe. Ligeledes i fx Spanien og Italien hvor baren ofte mere fungere som mødested. Vil man på disse kanter have høj musik og rigelig alkohol går man fx på diskotek.

Hvad du forbinder med en bodega er afgørende for hvad det betyder når du i dine drømme befinder dig på en bodega, eller drømmer om at andre er på bodega. Ordet kommer fra spansk bodega; forrådskælder, vinkælder. De fleste forbinder bodega med noget billig, lidt tarvelig beværtning og for det jævne folk. Betegnelser der benyttes i stedet er derfor ofte vinbar eller vinkælder.

Se også: Alkohol / Bar / Cafe / Værtshus

Bog

Tilføj kommentar  

Bøger symboliserer at drømmeren har brug for at lære/sætte sig ind i ny viden. En specifik bog peger på at netop den bog indeholder viden, der er behov for at gøre sig bekendt med. En notesbog antyder at man ville have fordel af, at føre en eller anden slags dagbog. Du må se på hvilken type bøger det var du drømte om: var de interessante eller kedelige? Det kan have noget med at gøre at du skal tage din situation mere alvorligt. Det kan være drømmen opfordre dig til at du udfylder nogle huller i din viden eller uddannelse. Læste du eller slog du op i bogen kan det være at du søger bestemt viden eller inspiration til et projekt. En enkelt bog kan eventuelt symboliserer ren visdom, lærdom eller åbenbaring.

Hvis du drømmer at du læser en bog, kan det hentyde til at du søger tilflugt i en fiktiv verden, fordi du finder dit vågne liv for belastende for tiden. Men bøger kan også være fritidsbeskæftigelse og kilde til visdom og underholdning. Så det er vigtigt at du gør dig klart, på hvilken måde du læste? For du gennem siderne? Eller læste du med alvor og fordybelse? Se også på hvad det var for en bog? Roman? Et eventyr kan betyde at du har en drømmende fantasi, og kan henvise til dit ønske om at være en anden end den du i virkeligheden er. Måske en prins? Eller en Prinsesse? Tænk på, at i eventyr kan alting ske!

Det kan også være et symbol på, at du trænger til at lege og kravle ind i en anden virkelighed, eller at dit eget indre barn trænger til at få næring via leg? Tænk nøje på alle symbolerne i drømmen. Mest sandsynligt er det at bogen for dig henviser til at der er sider af dit intellekt der trænger til at blive stimuleret.

Se også: Avis / Barndom / Bibliotek / Eskapisme/flugt / Læse

Boldtræ

Tilføj kommentar  

Et bat eller et boldtræ vil typisk være et fallisk symbol, og det skulle være ret nemt at finde ud af, om det også var det i din drøm. Frydede du dig over hvor god du var til at bruge det, eller var du ærgerlig over at du ikke kunne ramme bolden? Du brækkede måske ligefrem battet?

Blev boldtræet brugt til hyggelig rundbold, til at angribe nogen, eller i amerikansk baseball - der er gevaldig forskel på betydningen alt efter hvordan boldtræet optrådte i din drøm. Optræder der pludselig et boldtræ i paraplystativet i entreen, kan det indikere at du er bange for hvem der kommer ind af døren og ønsker beskyttelse. Generelt indikere et boldtræ i din drøm enten et fallossymbol eller beskyttelse. Et boldtræ kan dog også benyttes aggressivt, til at angribe - det behøver dog ikke være et andet menneske du angriber. Det kan lige så vel være en ide, en problemstilling eller lign.

Se også: Fallos / Legetøj / Rundbold - Baseball / Våben

Boligindretning

Tilføj kommentar  

Det kan være at du ændrede indretningen af dit hjem i din drøm. Hvis det er tilfældet kan drømmen handle om at du skal bringe dit "hus" i orden, det vil i symbolsproget sige: dit liv og dig selv. Hvis det var et bestemt rum, så tænk eventuelt lidt over hvad det rum betyder for dig. Det kunne også være at du skulle tænke over din personlige fremtræden.

Hvis du tænker på at arbejde professionelt med boligindretning, vidner det om sans for detaljer, kreativitet og hygge. Så se på de andre symboler i drømmen, og forsøg at kæd dem sammen. Husk på, at alle huse arketypisk symboliserer vores eget indre jeg, så måske fortæller drømmen dig, at der er noget i dig der skal flyttes rundt på eller indrettes på en anden måde, for at du kan få det optimale ud af livet, dit arbejde og dit kærlighedsforhold.

Se også: Bygninger og huse / Hjem - dit hjem / Oprydning

Bolsjer og slik

Tilføj kommentar  

At sutte på et bolsje relaterer til barnets første orale behov. Bolsjer og slik er rene sukkerprodukter. Der er ingen som helst næring i det. Drømmen vil sikkert betyde, at du har en længsel efter tilfredsstillelse på det orale stadig, følelsesmæssig omsorg, moderomsorg. Men sukker som bolsjer er lavet af, udvikler også i hjernen stoffet melatonin, som styrer vores lystfølelse i alle retninger, lysten til livet, til kærligheden, til sig selv og til erotik. Så hvis du ligefrem hungrede for at få et bolsje, kan drømmen antyde, at du er underforsynet på disse områder.

I drømme er det en henvisning til at se på, hvordan du nærer sig selv på en ægte måde, eller måske netop ikke gør det. Drømmen kan også fortælle dig at du måske har brug for hjælp til at give dig selv en ordentlig næring på alle områder, ikke kun den næring der stiller fysisk sult.

Se også: Kage / Konfekt

Bombe

Tilføj kommentar  

Bomber er våben på lige fod med alle andre våben vi kender og alle våben er forbundet med solar-plexus. Når vi drømmer om våben er der stor chance for at det primært handler om undertrykte aggressioner og manglende evne til at udtrykke disse på rette tid og sted, hvorfor de hober sig op og kan, i den mest ekstreme udgave, ende med at blive til atombomber.

Se også: Afvisning / Atombomber / Attentat / Krig

Bompenge

Tilføj kommentar  

Betalte du i din drøm en afgift, en skat, er det vigtigt at se nærmere på hvad det egentlig er du betaler for og om hvilke følelser du har i forbindelse hermed. Betaler du bompenge, altså en afgift for at køre på motorvejen eller komme over en bro, kunne drømmen måske minde om en drøm om en billet, dog uden den seksuelle betydning.

Se også: Afgift / Billet

Bord

Tilføj kommentar  

Afhængig af hvor bordet stod, kunne det være en opfordring til dig om at være åben overfor andre mennesker, eller en bestemt person - at lægge kortene på bordet, at sætte sig ned og tale om tingene. Hvis bordet var vaklevornt og usikkert, er det måske en kommentar til din selvtillid, eller din situation økonomisk eller mentalt. Et rundbordsmøde vil dreje sig om de enkelte tilstedeværende. Hver især repræsenterer de måske en side af din personlighed? Talte de i munden på hinanden?

Se også: Møbler

Boremaskine

Tilføj kommentar  

Generelt kan siges at drømmesymbolerne, der kan samles under betegnelsen værktøj, typisk har noget at gøre med magt, kontrol, at bygge noget op, at rive noget ned, samt ikke mindst seksualitet. De redskaber vi bruger i hverdagen er en slags forlængede arme og vigtige for os. Hvis du ikke kan få noget seksuelt til at passe ind i drømmen, kunne du prøve at se redskabet, værktøjet, ud fra denne synsvinkel. Hvad kunne en boremaskine symbolsk hjælpe med i forhold til de aktuelle problematikker og muligheder du har i dit liv?

Se også: Værktøjer og redskaber

Borg

Tilføj kommentar  

En borg forbindes ofte med middelalderen, noget med tunge store bygninger, her er tykke mure og formålet er først og fremmest beskyttelse. Prinsessen er taget til fange i tårnværelset. Grove mænd holder fest ved et langbord, mens de spiser med fingrene og planlægger deres næste korstog. Rustninger, voldgrave og hængebroer. Robin Hood og hans gæve svende fra Sherwoodskoven søger at opretholde retfærdighed mens Richard Løvehjerte bliver holdt i fangenskab efter sin deltagelse i et korstog. Den onde sherif af Nottingham tyrannisere og er gemen ond.

Der er så sandelig mange associationer og følelser forbundet til drømmesymbolet en borg. Det interessante for tolkningen er hvordan du oplevede borgen i din drøm; Var du indenfor eller udenfor, hvem boede eller burde bo i borgen, gav borgen beskyttelse til dig eller andre, forsøgte du at trænge ind i borgen, flygte fra borgen, etc.

Se også: Belejring / Fængsel / Slotfæstning

Bortføre

Tilføj kommentar  

Drøm om at blive bortført kan betyde at du skal være opmærksom på at beskytte dig mod indbrud, tab af smykker, spild af penge og tab af fortjenester. Det kan også betyder at du ufrivilligt bliver skubbet i en retning som du ikke bryder dig om. At drømme, at du oplever en bortføring kan betyde at du vil opleve ubehagelige ændringer i den nærmeste fremtid. At noget vil blive taget fra dig, franarret dig - hvilket er hvad din underbevidsthed prøver at advare dig imod.

Se også: Kidnappet

Boykot

Tilføj kommentar  

Når man boykotter noget så udelukker man det. I trods eller som protest. Det man boykotter er som regel repræsentant for det man egentlig demonstrer imod. Som fx boykotten af franske varer i 1995 i protest mod franske prøvesprængninger af atombomber, der især gik ud over fransk vin. Vi havde ikke spor imod hverken fransk vin eller de franske vinbønder, men vores muligheder for at lægge repressalier på de franske myndigheder var begrænset så derfor viste verden sin utilfredshed på denne måde. Når du boykotter noget i en drøm er der således tale om et nødråb, formentlig en afmagt overfor at påvirke det som du egentlig gerne vil tilkendegive din utilfredshed omkring.

Se også: Afstand / Demonstrationat demonstrere / Oprører / Strejke

Brasilien

Tilføj kommentar  

Drømmer du om et bestemt land, by eller sted skal du undersøge hvad du forbinder med dette sted. Hvad forbinder du med Brasilien? Smukke kvinder, samba, jungle, fodbold? - eller måske fældning af regnskov, kidnappere, narkokarteller? Din opfattelse af Brasilien og drømmens nærmere indhold vil være afgørende for hvad Brasilien symboliserer i drømmen.

Se også: Landekontinenter

Brev

Tilføj kommentar  

Et brev symboliserer en hilsen, eller et budskab. I hvert fald er der nogen der tænker på dig hvis du modtager et brev. Se på hvem brevet er fra, og indholdet i brevet. Blev du glad for brevet? Det er også vigtigt at se på hvilket forhold du har til afsenderen. Budskabet i brevet er vigtigt at finde og din holdning til afsenderen kan kæde dig i forbindelse med drømmesymbolets betydning. Er du selv brevskriveren, symboliserer dette, at du har noget på hjertet som du har brug for at komme af med. Se igen på hvem du skriver til, og hvad temaet i brevet handler om.

Et uåbnet brev symboliserer - ifølge Freud - kyskhed, mens et åbent brev symboliserer en kvindes intakte mødom. Det interessante er, hvad budskabet i brevet er. Hvis du valgte ikke at læse brevet, symboliserer drømmen, at der er noget i dit vågne liv du ikke vil se på, og din underbevidsthed forsøger her at fortælle dig at det er vigtigt for dig, at du forholder dig til dig liv og ser tingene i øjnene.

Et postbud er en budbringer. Af godt eller mindre godt. Man kan frygte at postbuddet kommer forbi hvis det blot er rudekurvereter man modtager, eller man kan glæde sig til at postbuddet kommer, hvis man venter besked om noget glædeligt. Så dit forhold til et postbud, en budbringer, postkasser, afhænger af arten af de nyheder, du formoder er på vej til dig. I Danmark er postbuddet og postkasser i farven rød, så kig også efter hvad denne farve betyder.

Se også: Blyant / Budbringer / Kuglepen / Papir / Postkort

Bridge

Tilføj kommentar  

Drømmer du om at spille bridge har drømmen formentlig noget at gøre med det at dele viden med andre, hemmeligheder. Hvis du spillede bridge i din drøm, hvordan reagerede dine medspiller så? Hvordan var dine meldinger? Havde du gode kort på hånden og udnyttede du disse, eller tabte du selvom du burde have vundet? Alle disse indtryk giver dig fingerpeg til tolkningen. Generelt er drømme om bridge relateret til: man har brug for en makker, man er afhængig af hinandens meldinger, men også relationer til ældre mennesker der hygger sig med kortspil hovedsagelig for samværets skyld.

Se også: Gevinst / Hasardspil / Kortspil / Poker

Briller

Tilføj kommentar  

Hvis man i en drøm taber brillerne eller får dem beskadiget, er det ofte en kommentar til tab af selvagtelse eller image. Men det kan naturligvis også meget vel være en kommentar til hvor klart du ser dit liv og dine udfordringer. Eller hvor klart du opfatter en sag, en problemstilling, hvilken indsigt, viden, klarhed over et område du egentlig har.

Se også: Læse / Øjne

Bro

Tilføj kommentar  

En bro er for det meste menneskeskabt og er et redskab vi bruger for at komme fra et sted - over noget, f.eks. vand som symboliserer det ubevidste og følelser, eller for at komme "over på den anden side", "at bygge bro" mellem ellers uforenelige størrelser eller i drømmenes tilfælde at få utilgængelige sider i os til at "hænge sammen. Drømmen symboliserer formentlig at du i øjeblikket er i en overgangsfase. Se på om broen var en hængebro, en sikker bro der kunne bringe dig sikkert over noget farefuldt (f.eks. en klippeafgrund) - men det kan også være at du forsøger at få to ting til at hænge sammen, at du slår bro over en kløft, f.eks. mellem dig og et andet menneske.

Har du f.eks. blokeret et eller andet, kan det senere være en god ide at få bygget en bro mellem bevidstheden og det der har været fortrængt/blokeret. Det er vigtigt at se på hvad broen er bygget over, dvs. hvad der befandt sig under. Var det farefuldt? Kunne du holde fast i noget idet du skulle over broen? Gav det anledning til angst?

Se også: Adskillelse / Afstand / Hegn / Mur / Vadested

Bror

Tilføj kommentar  

Se venligst forklaringen om familie.

Se også: Familie

Brud

Tilføj kommentar  

Hvis du er kvinde og ugift kan det være en ønskeopfyldende drøm. Eller det kan være fordi du har en følelse af at være ren og uberørt. Hvis du er mand kan du tænke over hvem din brud var. Hvis du er mand, må du se på din holdning til det at blive gift, at binde sig for livet. Hvilke følelser har du omkring det? Hvis du er kvinde gælder det samme, men kan samtidig symbolisere din holdning til den gamle "pigedrøm" om at stå hvid brud. Under alle omstændigheder vil en drøm om en brud symbolisere, at der indgåes en kærlighedsmæssig forening - så se på de andre symboler i drømmen

Hvis du kiggede på en brud, må du mærke efter dine følelser. Var du misundelig? Ønskede du at gribe brudebuketten? Hvis du er mand, symboliserer drømmen nok snarere at du er på udkig efter din partner for livet. Skønheden og magien når man betragter en brud i det store skrud, henviser til den fantasifulde side af dig, og drømmen opfordrer dig måske til at slippe hverdagens travlhed og dagdrømme lidt mere.

Se også: Bryllup / Ægteskab

Brun

Tilføj kommentar  

Undersøgelser viser, at de fleste mennesker for det meste drømmer i farver, men at man hurtigt glemmer det, medmindre der er en specielt grund til at huske det. Hvis en farve optræder flere gange i en serie af drømme, er det værd at bruge noget tid på at finde ud af hvem eller hvad den henleder opmærksomheden på.

Se også: Farver

Brydning

Tilføj kommentar  

At brydes med nogen i en drøm kan være en frimodig, seksuel drøm. Men det kan også pege på nogle problemer du brydes med. Det er naturligvis meget vigtig at du er opmærksom på hvem, eller hvad din modstander er.

Se også: Klister / Slagsmål

Bryllup

Tilføj kommentar  

Bryllup kan være en ønskeopfyldende drøm, men symboliserer generelt et ægteskab mellem to sider i dig. Måske en integration af det feminine og maskuline aspekt inde i dig - det indre energiniveau der udvikler sig til et større overskud. Bryllup kan være forening af maskuline og feminine energier i en selv. Helhed. Den indre mand= Udadrettet energi: handlekraft, styrke, beslutsomhed, intellekt, tankekraft - kombineres med Den indre kvinde=Indadrette energi : følelser, intuition, kreativitet, omsorg, medfølelse.Yin og Yang. Brylluppet kan symboliserer at du er klar til at sige ja til og i højere grad acceptere den du nu engang er.

Ægteskabet er et symbol på kærligheden - Se på hvem du indgår bryllup med. Den man gifter sig med i en drøm eller det par som bliver gift, symboliserer noget, som i højere grad bør integreres eller er i færd med at blive integreret i din egen bevidsthed. Se også på om brylluppet fandt sted i en kirke, og kig nøje på autoritetsfigurer i drømmen: præsten eller din far. Disse spiller måske en ligeså betydningsfuld rolle, som den du faktisk indgår bryllup med. Læg mærke til din holdning til bryllup i virkeligheden og læg mærke til om du var lykkelig i drømmen?

Se også: Brud / Bryllupsrejse / Løfteet / Partner / Ægteskab

Bryllupsrejse

Tilføj kommentar  

Det kunne være en ønskeopfyldelse hvis du aldrig selv har været på en. Det kan også vise noget om din trang til at gå på opdagelse og udforske et land eller et projekt med et andet menneske. Drømmen kan også henvise til seksualangst, hvis rejsen var mislykket. Prøv at få de andre symboler frem i drømmen, og kig på hvem din ledsager rent faktisk var. Det er også af stor betydning at se på hvor rejsen gik hen. Ligesom i drømme om rejser generelt, kan drømmen henvise til, at du bør søge væk for en stund, trænger til ferie eller blot til at få andre oplevelser ind i dit liv end de sædvanlige.

Se også: Bryllup / Rejse

Bryster

Tilføj kommentar  

Betydning af drøm om bryster afhænger helt af hvem der drømmer og hvorledes brysterne optrådte i drømmen. Bryst er symbol på det kvindelige og det moderlige. Blottede bryster kan være et symbol på frihed, eller trangen til at være mere fri. Skønt drømmetydning ofte gør en dyd ud af at vise hvorledes seksuelle symboler som fx. strittende bryster, eller lange sexede ben, sjældent har en seksuel betydning, så kan drømmesymboler da også være lige nøjagtig det som de udgiver sig for. En drøm om bryster, store svulmende bryster, eller små faste bryster kan udmærket være udtryk for et begær. Bryster kan også pege i retning af moderbinding, eller en længsel efter dengang man blev ammet, nogle sørgede for at passe på og give mad.

Kvinder der drømmer om større bryster kan pege på et ønske om at være mere seksuel attraktiv, eller styrke de kvindelige sider af personligheden. Det kan også pege på en frygt for alderdom, hvor brysterne skrumper ind og ikke længere kan fungere hverken som seksuelt objekt, eller til at amme, give næring til andre. Det afgørende for betydningen er hvordan brysterne optrådte i din drøm. Altså helheden af din drøm og hvorledes du havde det med at kigge på brysterne; følte du begær, frastødte de dig, fx fordi det var falske silikone bryster, eller havde du lyst til at blotte dine egne bryster og løbe nøgen rundt?

Se også: Begær / Ben / Liderlig / Mælk / Nøgen / Sex

Brændstof

Tilføj kommentar  

Drømmen henviser sandsynligvis til dit private liv. Hvis du var ved at løbe tør for brændstof, må du tænke over om du mangler varme, inspiration eller kærlighed. Drømmen kan også symbolisere at du bør kigge på din krops vitalitet - mangler du vitaminer, giver du din krop hvad den behøver? Se på de andre symboler i drømmen.

Se også: Benzin / Gas / Kul / Olie / Transportmidler

Brønd

Tilføj kommentar  

Drømmen symboliserer din underbevidsthed, der arbejder. Hvis brønden var dyb, mørk, fugtig og med vand i, kan drømmen henvise til dine allerdybeste følelser, men det kan også symbolisere det kvindelige skød. hvis du trak vand op fra brønden, kunne det tyde på at du i dit daglige er god til at trække på dine dybeste fornemmelser og følelser. Er brønden tør kunne det tyde på at noget i dit liv er tørret ud og en balance har brug for at blive genoprettet. En brønd står oftest som symbol for de ressourcer og talenter, som har stor betydning for dig.

Hvis brønden er udtørret, rebet gået i stykker eller spanden er utæt: Dette symboliserer at du ikke kan finde nogen måde at udnytte dine talenter på. Din retskaffenhed, ære, oprigtighed og andre dyder er måske ved at gå til spilde.

Se også: Afløb / Faldeat / Hul / Livmoder / Seksualitet

Budbringer

Tilføj kommentar  

En budbringer er person eller andet levende væsen der overbringer meddelelser fra én part til en anden. I den græske mytologi fungerede den græske gud Hermes som budbringer fra guderne til menneskene med kryptiske budskaber, som han selv måtte udlægge, hvilket har givet navn til hermeneutikken - den proces som tekstfortolkeren har når der skal tolkes, udlægges en tekst, hvis mening ikke ligger fast. I nordisk mytologi er ravnene Hugin og Munin, Odins budbringere, hver morgen ved daggry sender han dem ud for at samle nyt fra hele verden.

Drøm om en budbringer kunne pege på hvordan du samler information, holder dig orienteret. Beror du dig på kilder som er for entydige og burde være mere alsidig i indsamling af informationer før du træffer dine beslutninger?

En berømt budbringer har givet navn til ordet og begrebet maratonløb. I år 490 f.Kr. gjorde en persisk invasionsflåde med 20.000 krigere landgang ved Maraton, en kystnær slette ca. 40 km nord for Athen. Athens talmæssigt underlegne hær rykkede imod perserne og fordrev dem. Efter sejren blev en budbringer sendt fra slagmarken til Athen med sejrsbudskabet. Han faldt død om efter at have afleveret sejrsbudskabet. Kunne det have noget at gøre med din drøm om budbringer - at du frygter at dø hvis du aflevere budskabet?

Se også: Brev / Postbud / Postkort

Buddha

Tilføj kommentar  

Drømme om Buddha har mange aspekter alt efter hvilket forhold du har til buddhismen, og din religion. Derfor er det vigtigt at gøre dig dette klart, før du tolker en drøm hvor Buddha optræder. Men drømmen kan symboliser, at du har brug for at søge viden og visdom, indsigt og er klar til at give afkald på materielle goder, for at søge fuldbyrdelse af din egen sjæl og din skæbne. Buddha kan også repræsentere en person i dit vågne liv som du beundrer, et menneske som besidder indsigt og visdom, egenskaber som du selv ønsker at opnå. Måske forsøger din underbevidsthed at fortælle dig, at visdommen og sandheden findes inde i dig selv, men personificeres ofte af en ydre manifestation - f.eks. en guru, Kristus eller Buddha.

Buddhismen forbindes med noget positivt i Vesten; fred, harmoni, autenticitet, visdom, spiritualitet. Eksiltibetaneren Dalai Lama har spillet en vigtig rolle for at udbrede buddhismen på verdensplan. Og sympati med Dalai Lama og støtte til hans budskaber kan være medvirkende til din drøm om Buddha, buddhismen. At være buddhist anses for smart i nutidens vestlige kulturer. Buddhisme benyttes som et ikon for wellness i damebladene, et instrument til selvudvikling hos terapeuterne, en vejviser for mindfulness-markedet, et godt brand i markedsføringen. Buddhisme signalerer overskud og overbærenhed. Måske du blot har et ønske om at vi alle sammen var lidt sødere ved hinanden og naturen og derfor bruger Buddha i din drøm?

Se også: Kristus

Buffet

Tilføj kommentar  

En buffet er en metode til servering, hvor gæsten forsyner sig selv. Den har navn efter bordet, som tjenerne tager maden fra, og som i det 1800-tallet var stedet, hvor gæsterne udpegede de retter, de ønskede, og som tjenerne serverede ved bordet. Ved drøm om buffet er det som regel maden der bør være genstand for fortolkning. Dette i modsætning til en banket hvor en person eller begivenhed er i centrum - en banket er et højtideligt og formelt måltid, arrangeret af en offentlig myndighed, institution, organisation eller virksomhed for at markere en begivenhed eller til ære for en eller flere personer - Ved buffeten er det derimod maden som er i centrum - altså i fortolkningen af drømmen.

Se også: Banket / Mad og drikke / Slankekur

Bugtaler

Tilføj kommentar  

En bugtaler er en person, der er i stand til, tilsyneladende at fremkalde stemmer fra andre steder end sin person. Bugtaling har været kendt i flere årtusinder i forskellige udførelser. I 1900-tallet optrådte bugtalere oftest med drenge-dukker. Nu er det mere almindeligt med dukker der forestiller dyr.

Hvis du i din drøm selv var bugtaler er det naturligvis interessant hvordan du brugte denne evne. Hvis det var gennem en bugtalerdukke, vil det være afgørende hvad den repræsenterer. Det kunne være en side af dig selv, der viderebragte et budskab fra dit ubevidste. Hvis dukkens fremtræden var oprørsk og uregerlig, kunne dette være et tegn på at du ikke har helt styr på visse dele af dig selv. Hvis du talte gennem en anden person, afspejler dette muligvis et ønske, du nærer i dit vågne liv, om at påvirke den pågældende person.

Se også: Dubleant / Dukke / Mime / Professioner

Buk/Rådyr

Tilføj kommentar  

Dette dyr er forbundet med sarthed og skyhed. Så se på om du er ekstra sart og følsom for tiden og har brug for beskyttelse. Dyrets gevir peger mod himmelen som en slags antenne, og bliver dermed et symbol på vores kontakt opadtil. Drømmen henviser sandsynligvis til at du bør søge nærmere ind i din spiritualitet gennem meditation, og da dyret er forbundet med hjertechakraet og repræsenterer et åndeligt, spirituelt princip, er det nok disse sider du skal arbejde med i dit vågne liv. Dyrets øjne er vagtsomme men smukke, så hvis du drømte at du kiggede ind i dyrets øjne, ligger der et vigtigt budskab til dig om at slippe din generthed, åbne øjnene og se livet i alle dets facetter.

Se også: Dyr

Bulldozer

Tilføj kommentar  

En bulldozer ødelægger alt på dens vej. Måske er det en advarselsdrøm. Er du lidt for ligeglad med andre, fejer du andre mennesker af som en bulldozer? Eller omvendt; er der nogen, der er ved at knuse dig?

Se også: Værktøj

Bus

Tilføj kommentar  

Dette kan være en dagsrest, hvis du ofte benytter dig af busser. Men idet bussen er lang og kører med fart, er det også - i følge Freud - et fallossymbol, på lige fod med et tog, en tunnel og et tårn. Måske henviser drømmen til din seksualitet - men disse drømme kan også betyde at du er klar til et fællesskab med andre, at dele projekter og følges med andre mennesker, f.eks. et holdarbejde, foreninger eller større grupper. Da bussen har en chauffør, der bestemmer ruten og styrer bussen, betyder dette at du ikke skal tage ansvar, men overlade dette til andre. Din rolle i et fællesprojekt skal måske nedtones en anelse.

Se også: Bil / Køreplan / Transportmidler

Bus-station

Tilføj kommentar  

Se venligst

Se også: Station

Busk

Tilføj kommentar  

Gemte du dig i busken, er dette måske lige præcis hvad drømmen vil fortælle dig, nemlig at du gemmer dig, render væk fra noget som du burde få løst. Hvis busken stod i blomst kunne det være et symbol på din personlige udvikling.

Byer

Tilføj kommentar  

Når du drømmer om en by:

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen. Skal du derfor finde ud af hvad byen eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med denne by.

Skal du fx. finde ud af hvad Odense eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med Odense: H.C. Andersen, marcipan, noget man kører igennem, noget man kører forbi, hjem, eller noget helt andet? De oplevelser, følelser, stemninger, minder du forbinder med byen Odense er afgørende for betydningen af hvorfor byen optræder i din drøm.

Ligeledes med alle andre byer og steder. Drømmetydning tager udgangspunkt i dig. Der bør i drømmetydning også skelnes til de almene associationer som de fleste mennesker har med byen - Tager vi fx New York så er denne by for mange forbundet med hektisk aktivitet, stedet man først mødte som emigrant fra Europa i gamle dage, Frihedsgudinden og lignende. Disse associationer kan være hvad du også forbinder med New York, men du kan også have helt andre associationer omkring New York. Og de personlige oplevelser, følelser, stemninger og minder du forbinder med byen New York bør være udgangspunkt for din søgen efter betydningen af at New York, eller symboler på denne by, optræder i din drøm.

Når du har fundet ud af hvad den by du drømmer om repræsentere af konflikt, fare, mulighed, valg - eller hvad det nu måtte være din drøm handler om - skal du undersøge hvorledes du forholder dig hertil. Og det gør du ved at kigge på hvorledes du havde det med at drømme om den pågældende by. Stod byen i brand? Blev du overfaldet mens du gik rundt i byen? Havde du det rigtig sjovt og trygt? Hvem var du sammen med? Hvad lavede du i byen? For du vild eller kendte du byen? - Sådanne spørgsmål vil lede dig hen til en forståelse af hvad dine drømme prøver at fortælle dig om det som byen står som repræsentant for.

Se også: Amsterdam / København / Landekontinenter / London / Odense / Paris / Ålborg / Århus

Byge

Tilføj kommentar  

Regn er livsgivende og bringer fornyelse og vækst. En lille byge kan indiker at der er noget som trænger til lidt vanding, men problemet er endnu ikke uoverskueligt. En styrtregn kan derimod være en opfordring til at der tages handling nu! For meget regn gør dog også at kloakkerne ikke kan følge med og vores kældre og veje bliver oversvømmet. Sådanne drømme kan pege på at du synes der er brug for gevaldigt at få skyllet ud, ryddet op, men kan også pege på at du gerne vil have at alting kommer lidt ned i tempo, da oversvømmelserne hindre os i at bevæge os rundt.

Se også: Vejrforhold

Bygninger og huse

Tilføj kommentar  

Når man drømmer om en bygning repræsenterer denne oftest den menneskelige krop og personlighed. Og da huse symboliserer dig selv i drømme, er det en drøm der er i stand til at give vigtige informationer om din karakter, dit væsen. Alle ting i huset repræsenter sider af din personlighed. En bygning, et hus er symbolet på drømmeren selv og de forskellige rum/værelser henviser til forskellige områder af vores liv, selvopfattelse og tilstand i vores indre virkelighed.

Interessante spørgsmål i forbindelse med drømme om et hus kan være: er der adgang til hele huset, eller er der værelser eller forbudte områder? Hvordan er huset i øvrigt indrettet? Er det smukt møbleret, er det rent, lyst, er rummene store eller små? Alle disse forhold fortæller noget om dig selv, din personlighed og om i hvor høj grad du arbejder og kender dig selv, accepterer dig selv og er i ro med dig selv.

En anden person i huset
Repræsenterer et ukendt aspekt i din karakter/personlighed.

Husets forside
Repræsenterer din facade eller den side du viser omverdenen.

Udenfor huset
Området hinsides det personliges grænser, repræsenterer næsten alt hvad der befinder sig udenfor dig selv men som du alligevel er i berøring med i dit vågne liv.

At træde ind/ud af huset
At være introvert kontra ekstrovert.

Den øverste del af huset, værelser ovenpå, loft, kvist osv.
Hjernen eller den ubevidste tanke. Repræsenterer også kronecentret og dets funktioner.

Den nederste del af huset, kælderen, underetage osv.
Instinkterne og det ubevidste. Repræsenterer dit rodchakra og dettes funktioner.

Forskellige aktiviteter foregår i forskellige dele af huset
Eksempelvis foredrag og diskussion finder sted ovenpå, mens dans eller gymnastik foregår nedenunder: Kan hentyde til at du føler dig splittet mellem din højeste bevidsthed og det liv du er nødt til at tilpasse dig i samfundet. Hvis foredraget bliver druknet i larmen fra dansen, kan det være symbol på at intellektet er truet. Hvis stemmerne ovenpå ikke opfattes klart kan det være symbol på at det dit ubevidste først er begyndt at forstå, men endnu ikke er klart.

At arbejde på huset, murerarbejde, reparationer osv.
Arbejde med familierelationer, forsøg på at reparere følelsesmæssige revner. Symboliserer at der er sider i din personlighed, eller i din fremtoning som du bør kigge på.

At flytte til et større hus
En længsel efter mere plads eller efter en mere åben livsform. En udvidelse af "dit personlige rum".

Opførelse/nedrivning af et hus
De skabende kontra de ødelæggende elementer i dig selv. Hvis du river ned, kan det symboliserer en form for selvdestruktion, hvis du udbygger/reparerer, symboliserer det at der er sider i dig som du særligt koncentrerer dig om at udvikle/ændre.

Entre
Indgangspartiet til boligen, hvor vi præsenterer os for omverdenen. Denne vil sige noget om hvordan vi gerne vil opfattes af andre. Og ikke mindst hvordan vi opfatter os selv. Så læg særlig mærke til dette rums kvaliteter/mangler.

Kælder
Det ubevidste og dets indhold som vi kan være mere eller mindre bange for at gå på opdagelse i. Men kælderen symboliserer oftest dit forhold til de grundliggende og materielle forhold i virkeligheden. Så se igen på tilstanden i kælderen.

Køkken
Transformation og forvandling. Her tages råvarer og blandes til næringsfyldte madretter. Stedet som peger på hvor gode eller ikke gode vi er til at nære os selv.Og hvor gode vi er til at give omsorg for andre, da det at tilberede et måltid mad til et andet menneske betyder kærlighed og omsorg.

Stue
Vores dagligdags selvopfattelse. Stuens størrelse, farve og udseende vil i sig selv sige en hel del om drømmerens bevidste og ubevidste selvopfattelse. Men vil også fortælle noget om dine drømme og håb for din fremtid, og dit forhold til din dagligdag.

Soveværelse
Rummet der forbindes med alle livets store forvandlinger: fødsel, død, seksualitet og ikke mindst søvnen, hvor vi træder ind i den indre virkelighed og kommer i kontakt med andre dimensioner. Dette værelse symboliserer dit eget "private rum", og kan fortælle dig noget om, om du har brug for at indtage mere plads i verden udenfor.

Børneværelse
Forhold forbundet med drømmerens personlige barndom eller emner forbundet med forskellige alderstrin og evt. blokeringer/traumer forbundet.Men oftest hentyder dette til dit eget indre barn, og det er værd at se på børneværelsets indretning og tilstand, for at guide dig selv hen til, hvordan dit indre barn har det.

Loft
Opbevaring af ting vi ofte er ubevidste om at være i besiddelse af, og derfor ikke har kontakt med. Hvis din drøm fortrinsvis foregår på loftet, vil din underbevidsthed fortælle dig at du skal nære dit intellekt og din åndelighed. Det var Freud der introducerede ideen om at et hus med alle dets åbninger, som oftest er et billede på den menneskelige krop. Freud mente også at det at gå op ad trapper altid er et seksuelt billede, ligesom korridorer også har en seksuel betydning.

Se også: Altan / Ambassade / Badehus / Balkon/altan / Bank / Bar / Bibliotek / Biograf / Boligindretning / Cirkus / Døre / Elevator / Fangelejr / Gange / Hjem - dit hjem / Hospital / Hotel / Hule / Hus / Hytte / Kontor / Loft / Losseplads / Pejs / Rede / Reparation / Restaurere / Ruin / Skyskraber / Sommerhus / Stue / Tag / Trappe / Tårnkirketårnfyrtårn etc. / Villa / Vinduer / Værelse

Bylder

Tilføj kommentar  

Et ubevidst problem er kommet op til overfladen, så det kan renses ud. Eventuel indeklemt vrede.

Se også: Læge / Salve / Sygdomme / Vaccination

Byrde

Tilføj kommentar  

Se på hvilken slags byrde det var du havde i drømmen. Hvis du gjorde dig fri af en byrde, kunne det være at drømmen opfordrer dig til at afgive ansvar og kontrol. Hvis byrden var for tung til at bærer kan det være at du er så overbebyrdet og engageret i noget at det dræner dig for energi. Hvis du kunne mærke at du var glad for byrden - og så det som et værdifuldt ansvar, så må symbolet tolkes som positivt. Se på dine følelser i drømmen, og læg mærke til din stemning når du vågner.

Se også: Slæbe / Sæk

Båd

Tilføj kommentar  

Det kan have noget at gøre med hvordan du føler dit fundament i livet er og hvor du er på vej hen. Se her på om du sejler med nogle og hvordan situationen på båden er. Er der for eksempel hul i båden og hvordan oplever du det? Siden både for det meste befinder sig i vandet se da også på hvordan du har det følelsesmæssigt. Er du under følelsesmæssigt pres eller flyder alt som det skal – med strømmen?

Se også: Bølger / Driveat drive med / Fiske / Kahyt / Mast / Sejl / Sejlbåd / Skib / Søens folk / Sømand / Søsætning / Transportmidler / Yacht

Bål

Tilføj kommentar  

Ild står for renselse, lidenskab, begær, varme følelser. Ild er symbolet på transformation og forvandling i overordnede sammenhænge. At drømme om ild betyder at områder i tilværelsen er under forvandling, altså at man har et behov for at omlægge sit liv og værdier.

Drømmer du om et bål så se først på hvad det er for en slags bål. Hvad brænder du af og hvordan? Hvad er formålet med afbrændingen; at få varmen, er det et Skt. Hans bål hvor heksen skal til Bloksbjerg, hvad er det for en type bål og hvad er formålet?

Se derefter på alt som er underligt ved bålet. Er ilden under kontrol, eller er den ude af kontrol? Er varmen stærk og tvinger dig på afstand? Er ilden ved at dø ud? Er der nok brænde eller mangel på brænde. Kan du ikke få ild i bålet. Hvad er bemærkelsesværdigt, hvad lægger du især mærke til? Er det ikke bålet i sig selv men tilskuerne til bålet du lægger mærke til i din drøm?

Se også: Aske / Ildbrand / Pyroman

Bæger

Tilføj kommentar  

Dette drømmesymbol har stor symbolsk betydning. Det har forbindelse med hjertet og indeholder i den kristne tradition Kristi blod. Blev du tilbudt et bæger i din drøm, kan det være at du er tæt på en indre tilfredshed eller psykologisk udvikling. Måske skulle du tænke over din religiøse, spirituelle tro. Bægeret kan stå for den hellige gral; søger du noget, der kan give dit liv mening?

Se også: Kristendom

Bæk

Tilføj kommentar  

En bæk er betegnelsen for et vandløb, der er mindre i bredde og vandføring end en å. Der er ikke nogen fast grænse for, hvornår vandløbet i stedet kaldes for en å. Der findes åer, som er under én meter brede, mens man på den anden side næppe finder udtrykket bæk brugt om et vandløb, som er over to meter bredt.

En kilde, en bæk, et vandløb har meget den samme symbolik i en drøm. Det drejer sig om vand; noget livsgivende, nogle nye ideer, noget frugtbart, noget seksuelt. En bæk er fyldt med vand, der løber ned mod havet. En klukkende bæk er almindeligvis et tegn på sommer og gode ting, glæde, fremgang. Er bækken grumset eller udtørret er der fare på færde. Vader du igennem eller over en bæk er det tegn på fremskridt. Husk dog at indenfor drømmesymbolik er vand først og fremmest lig med følelser. Et vandløb er således sandsynligvis en kommentar til hvordan dine følelser flyder.

Se også: Afløb / Akvædukt / Bølger / Flod / Vand / Vandfald

Bælte

Tilføj kommentar  

Hvis bæltet sad stramt, kan det være tegn på en hæmning. Hvad holder du tilbage og hvorfor? Husk at alt tilbehør som solbriller, håndtasker, bælter etc. alle er en forlængelse af dit image i det vågne liv og de kan opfylde et lignende formål i drømmen. Hvis bæltet var for løst til at holde bukserne oppe så se drømmesymbolet nøgen.

Se også: Nøgen

Bøger

Tilføj kommentar  

Bøger symboliserer ofte at drømmeren har brug for at lære/sætte sig ind i ny viden. Måske opfordrer drømmen dig til at få udfyldt nogle huller i din uddannelse, din viden. Tænk over om bogen om bogen eller bøgerne i drømmen var interessante eller kedelige. En opslagsbog betyder måske at du er ved at lære en masse nyt om dig selv for tiden. Hvis du befandt dig på et bibliotek var du så utryg ved at være der, var atmosfæren trykket og lugtede det af gamle bøger, eller var det lyst og spændende?

Hjælp til at komme videre med tydningen: Hvem har skrevet bogen og hvilke relationer, kendskab, indstilling har du til forfatteren? Var du selv forfatteren og i gang med at skrive en historie? En ønskedrøm i forklædning? Var du selv, eller nogen du kender, med i historien og i så fald hvilken rolle spillede de så?

Se også: Bibliotek / Bog / Detektiv

Bøje

Tilføj kommentar  

En bøje er en vejviser, der viser hvor sejlrender er. Men en bøje i drømme vil oftest referere til et håb eller en sikkerhed af en eller anden slags. Prøver du at holde dig selv oppe? Så først skal du tænke efter; hvilken funktion havde bøjen i din drøm - var det noget du brugte til at navigere, orientere dig, eller var det noget du brugte til at holde dig fast, forhindre dig i at drukne? Se også om du kan huske om der var noget i nærheden af bøjen, eventuelt i baggrunden som kunne have noget med redning at gøre?

Se også: Båd / Flydeovenpå

Bølger

Tilføj kommentar  

Drømmer du om bølger er det jo ganske afgørende hvor store disse er og hvor du selv befinder dig. Sidder du i en lille robåd i et oprørt hav, eller er du surfer og drømmer om store surfbølger. I drømmetydning skelner man ikke meget til hvad der har forårsaget bølger. Så skønt der er forskel på hvordan en tsunamibølge, en monsterbølge eller en tidevandsbølge opstår, så er det blot bølger i drømmetydning. Her er bølger enten store eller små, truende eller velkommen, etc.

Hvad bølger nærmere betyder for din drøm afhænger af

Se også: Havet / Tsunami

Bøn

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer om en bøn du bad bør du se nærmere på hvem du bad til eller hvad du sagde i bønnen. Se også på hvilken autoritetsfigur der kan være knyttet til din handling. En anden ting du også kan spørge dig selv om er om du skulle tage at handle, og skaffe dig den ting du gerne vil have i stedet for at bede om den. Men bøn hænger ofte sammen med religion, så tolkningen kan variere alt efter hvilken religion du eventuelt tilhører/tilbeder.

Bøn er en stærk personlig handling, som knytter sig til en tro. Symbolet kan referere til at du er en trofast person, men også at du faktisk evner at bede om et du gerne vil have fra andre mennesker; hjælp, omsorg, penge, indflydelse. Bad du for dig selv eller for et andet menenske? Bad du for fred i verden, betyder det dit sociale engagement. Hvor foregik bønnen, og hvordan? Lå du på knæ - eller var du i en kirke?

Se også: Bygninger og huse / Engel / Fe / Kors / Kristus / Skytsånd

Børn

Tilføj kommentar  

Se venligst "Barn".

Se også: Barn

Børnetøj

Tilføj kommentar  

Shopper du børnetøj er det tegn på ønske om noget frugtbart, noget nyt. Går du selv i børnetøj er det tegn på at noget ikke er som det skal være. Det strammer, du er stagneret i noget.

Se også: Familie

Børneværelse

Tilføj kommentar  

Se: Bygninger, huse

Se også: Bygninger, huse

Børsen

Tilføj kommentar  

Foretager du dig for øjeblikket noget, der symbolsk svarer til at spekulere på børsen? Er det noget meget risikobetonet kan drømmen være en opfordring til at være meget omhyggelig med dine dispositioner. Havde du i drømmen svært ved at træffe en afgørelse og kunne det henføres til at du i virkelighedens verden er hæmmet hvad angår dine økonomiske transaktioner?

Alt der har med penge at gøre i dine drømme er meget vigtigt. Penge er vores fundament for at kunne klare os her i verden. Usikkerhed om fremtiden kan meget vel vise sig i form af penge.

Se også: Kortspil / Penge / Pengeskab