Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3998
Online profiler 0
Online gæster 425
Åbne spørgsmål 600
Besvarede spørgsmål 2968

Almanak

Tue, 22. January 2019

Solen i dag

Solopgang:08:14
Solnedgang:16:28

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Abe

Tilføj kommentar  

Først skal du undersøge hvilken abe du drømte om. Var det en sød lille og pæn abe, var det en chimpanse, som vi oftest forbinder med noget drilagtigt, eller var det en større lidt frygtindgydende abe, som fx en gorilla? Dernæst må du se på hvilke følelser du have i forhold til dyret. Var dyret i baggrunden og sad i træerne og beskyttede dig, eller det helt modsatte, var det lige foran dig og forhindrede dig i at komme videre. Hvilken rolle spillede dyret i din drøm?

Formentlig er dyret dig selv, eller sider af dig. Og dette er udgangspunktet for tolkningen af dyrets betydning i din drøm. En abe i en drøm er et almindeligt billede på sider i os, som er blokeret undervejs i vores opvækst / socialiseringsproces. - Abe - måske en efteraber? Er du selv, eller en anden i dine omgivelser en efteraber?

Se også: Dyr

Abort

Tilføj kommentar  

Drømme om børn og børnefødsler er tit symbol på, at noget nyt er ved at blive til. Nye planer, nye idéer bliver sat i verden. Når man drømmer, man føder et barn (både mænd og kvinder), skal man kigge nærmere på hvad med har af gøremål lige nu, hvad man barsler med. Tilsvarende kan man sige om abort som drømme-symbol. Hvad er det, der er røget i vasken for nylig ? Noget spædt, smukt, livfuldt, planer eller idéer eller-hvad-det-er har ikke fået lov at leve. Det er noget inde i dig selv. Sådan plejer det at være med drømme.

Når man abortere så mister man noget, noget tages fra os. Det kan også betyde at vi gerne vil af med noget. Hvis en mand drømmer om at få en abort er det ofte et tegn på fiasko, at noget ikke går som forventet. Hvis en kvinde drømmer om en abort kan dette betyde at der er noget helbredsmæssigt i vejen, underbevidstheden fortæller hende at noget er galt. Derfor bør man opsøge en læge hvis man er gravid og drømmer om at få en abort. Abort kan også symbolisere at ting du har planlagt, alligevel ikke synes at blive til noget.

Se også: Barn / Fødsel / Graviditet

Abrikos

Tilføj kommentar  

Abrikostræet (Prunus armeniaca) er et 4 meter højt, subtropisk træ med rødlige blomster. Frugterne: abrikoser modner i august. Frugterne, abrikoser, kan bruges til syltetøj, henkogning eller som frugtgrød og kagefyld. Abrikos stammer fra Kina hvor den har været dyrket i 5000 år. Romerne kendte til abrikoser, men med romerrigets sammenbrud forsvandt abrikoserne fra Europa og dukkede først op igen i Middelalderen. Abrikoser er en lodden og gul til gul orange frugt, med et syrligt og aromatisk frugtkød, stenen er aflang og glat. Abrikoser fås også tørrede. Der fremstilles abrikos likør.

Hvad abrikoser betyder i din drøm, afhænger af hvad dine umiddelbare associationer er til abrikoser. Så det skal du tænke lidt nærmere over for at finde ud af hvilken betydning abrikosen, abrikoserne har i din drøm.

Se også: Farver / Frugt & grøntsager

Accept

Tilføj kommentar  

Acceptere du noget i din drøm, er tolkningen afhængig af hvad du acceptere og måden dette sker på. Acceptere du en undskyldning uden at føle det, så er det et ønske om at du bliver mere standhaftig i dine meningers mod. Ligeledes hvis du eksempelvis acceptere en falsk seddel velvidende at den er falsk. At accepterer en forfalskning af enhver art kan dog også betyde at du stoler for meget på andre, uden at denne tillid er berettet. Hvis du accepterer en invitation kan det betyde at du er klar til noget udvikling, nogle nye græsgange, nye udfordringer. Hvis du acceptere et frieri - og du allerede er afsat til anden side! - tyder det på at der er noget galt i dit forhold.

Se også: Aftale / Bryllup / Kompromis / Psykopat / Underskrift / Velsignelse

Adelsmand

Tilføj kommentar  

Taler du i din drøm med en andelsmand er det tegn på at du skal udvise forsigtighed. Det kan også være tegn på at nogle fordele (udnævnelse, lønstigning etc.) venter dig. En andelsmand kan være repræsentant for en myndighed, han er ophøjet i forhold til den almene befolkning, hvilket i drømme betyder, at det han siger og gør bør tages alvorligt. Er han repræsentant for nogen som står over dig? Nogen du måske gerne vil have i tale, eller nogen som din drøm fortæller dig at du bør lytte efter, måske et godt råd fra en ven som du har ignoreret?

Se også: Autoriteter / Kongelig / Professioner

Admiral

Tilføj kommentar  

Er du i din drøm en betydningsfuld person som eksempelvis en admiral, en general etc. er dette tegn på at du skal sætte dig mere igennem. Er der områder hvor du i dit vågne liv, kryber udenom konflikter som du inderst inde reelt har lyst til at tage? At drømme om at stå i spidsen for en hær eller andet magtapperat kan dog også tyde på at du er i gang med en udvikling indenfor et område, som du ønsker at vedligeholde, gøre noget mere ved.

Se også: Autoriteter / Medalje / Professioner / Søens folk / Sømand

Adoptere

Tilføj kommentar  

Hvis du adopter nogen i din drøm er det et tegn på at du ønsker mere nærvær, at knytte dig til nogen, noget, et sted eller andet. Bliver du selv adopteret er det et muligvis et råb om hjælp. Du kan ikke klarer udfordringerne og har brug for hjælp udefra. At du selv bliver adopteret kan dog også være tegn på at andre har brug for din hjælp.

Se også: Barn / Bortføre

Adoptivbarn

Tilføj kommentar  

Få du i drømmen et adoptivbarn tyder dette på at du har en byrde som du ikke ønsker. Medmindre, naturligvis at du blændende ønsker dig et adoptivbarn, så er drømmen et glædeligt budskab om at det nok skal gå.

Se også: Adoptere / Barn / Familie / Forældreløs

Adskillelse

Tilføj kommentar  

Først og fremmest skal du være opmærksom på hvad det er du i din drøm bliver adskilt fra - din partner, et kæledyr, hele din familie eller andet. Og er denne adskillelse god eller dårlig? Adskillelse fra dig og noget andet i form af et hegn, en mur, en afrejse eller noget andet kan være et ubevidst ønske om at distancerer dig. Måske fra de problemer, der har med de andre personer at gøre, at være mere objektiv. Det kan være, at du mere målbevidst må forsøge at adskille dine følelser fra det, der skal gøres - og måske få en mere håndfast adfærd, end du plejer at gøre.

Se også: Affald / Afsked / Afstand

Advokat

Tilføj kommentar  

Drømmer du om en bestemt gruppe hvad enten det så er advokater eller fodboldspillere, skal du være opmærksom på flere forhold. Tilhører du i drømmen selv denne gruppe, eller står du udenfor? Hvordan er dine følelser overfor professionen, er det glæde, afskyd eller hvad? Drømmer du selv om at være advokat kan det være et ønske om at få mere magt, kontrol. Møder du i drømmen en advokat kan det være tegn på at du mangler hjælp til noget i dit liv.

Se også: Aftale / Autoriteter / Jury / Kompromis / Professioner / Sagsanlæg

Affald

Tilføj kommentar  

Det kan symbolisere noget gammelt affald eller problemer, som du ikke længere har brug for. Det kan også symbolisere gamle ideer, projekter eller meninger, som du ikke længere har brug for eller respekt for. Hvis du samlede affaldet sammen og smed det væk, er symbolikken en anden, og da bør du se på, om det, du i virkeligheden begav dig af med, var oprydning. Se på dine følelser, når du vågner. Er der noget i dit vågne liv, som du mener, du bør skille dig af med? Hvis du fandt noget værdifuldt i affaldet, kunne det være et vigtigt tegn på, at du også indeholder nyttige ideer, der fortjener dagens lys.

Drømmer du bekymrende om miljøet i form af fx polerne der smelter, plastik der flyder rundt i verdenshavene, truede dyrearter, ozonlaget og lignende er denne bekymring jo helt reel. Spørgsmålet er blot hvorfor du drømmer herom? Drømmen kan være en dagsrest - altså noget du har tænkt på i løbet af dagen - og som nu fortsætter ind i dine drømme. Dagsrester i drømme er typisk tanker vi ikke ved hvad vi skal stille op med, det som også kaldes ufærdige gestalter - din hjerne forsøger at "parkere" disse tanker på en eller anden hylde, men hvis spørgsmålet er alt for komplekst til at hjernen kan finde ud af hvordan du skal forholde dig, vil tankerne blive ved med at fare rundt i hovedet.

Se også: Adskillelse / Afløb / Bekymring / Miljøet

Affære

Tilføj kommentar  

Hvis du havde en affære i drømmen, skal du lægge mærke til om den gav anledning til skyldfølelse eller nydelse. Det kan være en henvisning til at du har brug for at blive beundret eller begæret - men det kan også symbolisere at du ganske enkelt trænger til spænding og fornyelse. Drømmen kan også henvise til at du har brug for frihed, trænger til at sprænge fastlagte rammer - eller er på vej ud af dit parforhold.

Se også: Bedrag / Begær / Kollega / Sex / Utroskab

Afføring

Tilføj kommentar  

Afføring er det som vi udskiller i vores naturlige rytmiske udskillelse af affaldsstoffer og er forbundet med mange negative følelser og også tabuer. Men i drømmenes verden er afføring symbol på naturlig organisk udrensning. Drømmer man at man spiser sin afføring er det faktisk et positivt symbol, fordi man bliver bevidst om at det ikke er hensigtsmæssigt at kaste sit affald over på andre, projicere, men tværtimod er parat til at æde sit eget afføring!

Når vi drømmer om at have afføring, handler det måske om, at vi skiller os af med noget psykisk (tanker, erindringer, handlemønstre) som er tyngende at bære rundt på. At have afføring er dog også noget meget intimt og privat. Hvis du således har afføring i det offentlige rum, kan det dreje sig om at du er bange for at blive afsløret - har du en hemmelighed som du helst ikke ser opdages? Og i så fald hvem var det som i drømmen så dig have afføring? Det kan måske give dig et fingerpeg om den nærmere betydning.

Se også: Anus (ekskrement) / Kroppen / Toilet / Urin

Afgift

Tilføj kommentar  

Betalte du i din drøm en afgift, en skat, er det vigtigt at se nærmere på hvad det egentlig er du betaler for og om hvilke følelser du har i forbindelse hermed. Betaler du bompenge, altså en afgift for at køre på motorvejen eller komme over en bro, kunne drømmen måske minde om en drøm om en billet, dog uden den seksuelle betydning.

Se også: Billet / Penge

Afgrund

Tilføj kommentar  

Dette er et kendt drømmemotiv. Drømmen fortæller dig måske at du bør give dig selv lov til at se hvad der befinder sig i afgrunden, om der er så lang som du forestiller dig. Bemærk om du havde lyst til at springe? Eller du oplevede angst ved at stå ved "afgrundens rand"? Det er måske denne følelse du har i dit vågne liv for tiden, og derfor bør du også se på de andre drømmesymboler der fremkommer i denne drøm. Var der nogle mennesker hos dig? Var der nogen der ville skubbe dig i afgrunden, kan det være et symbol på, at du måske bør tage skridtet videre og se hvad der sker.

Se også: Flyve

Afgudsbillede

Tilføj kommentar  

Afgud var oprindeligt et skældsord, som profeterne i GT bruger, dels om andre guder end Israels, dels om gudebilleder. Den moderne betydning er en person el. begreb der er genstand for overdreven beundring el. kritikløs hyldest. Dyrker du i drømme et idol kan det være et naturligt udtryk for at du beundre personen og gerne vil lære og inspireres.

En drøm om et hedensk afgudsbillede, en eller anden gengivelse af en gud, vil nok være mindre betydningsfuld, end en drøm om Gud i betydningen af selve skabelsens fader. Måske er der en fare for, at du ser dig selv som en lille Vorherre, eller betragter en anden, - dit arbejde eller en sport du er vild med, som det eneste saliggørende i livet. I denne betydning kan drømmen være en advarsel.

Se også: Alter / Beundring / Kors / Religion

Afløb

Tilføj kommentar  

Hvis der er tale om et tilstoppet afløb, som du rensede kan det henvise til noget i dit vågne liv der trænger til at blive kigget på. Drømmen kan henvise til en mindre heldig tankegang hos dig, som du bør rette fokus på, men den kan også henvise til ubehagelige eller ligefrem ækle sider i dit liv og personlighed. Men afløbet kan også sagtens være et symbol på noget der ganske enkelt skal skylles bort, bærer du på negativ energi for tiden? Læg mærke til hvad det var der blev skyllet ud i afløbet, og hvordan dine følelser omkring det var.

Et afløb som er tilstoppet er ofte fyldt med vand, og idet vand repræsenterer vores ubevidste og vores følelser, skal du se på om du er ved at være "stoppet og fyldt" af følelser der virker belastende på dig og din frihed. Hvis du rensede et afløb, som var tilstoppet, har det måske noget at gøre med, at du er ved at løse et problem i dit vågne liv, som har blokeret din udvikling. Hvis afløbet var snavset og ækelt, må du spørge dig selv, om der måske er nogle ubehagelige sider i dit liv og din personlighed, som du er nødt til at se i øjnene - og rense ud i. Afløbet kunne også referere til dit energiniveau eller til en person, som "dræner" dig. spørg dig selv om dine følelser for andre bliver afvist; "skyllet ud i afløbet"? Har du opmærksomhed nok på dine følelser? Tænk her på andre symboler i drømmen.

Se også: Affald / Lugt / Miljøet / Renlighed/renselse / Tunnel / Vand

Afmagring

Tilføj kommentar  

Det er måske ikke fysisk du har brug for afmagring - måske burde du skære ned på dit arbejde eller dine fritidsaktiviteter. Men din underbevidsthed kan også fortælle dig noget om selvfornægtelse. Hvad er det du ikke giver dig selv? Næring? Livet? Hvis du reelt er på afmaring kan dette være en dagsrest og simpelthen blot betyde at du er sulten.

Se også: Diæt / Hungersnød / Madlavning / Slankekur / Sult

Afrika

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad et land eller en verdensdel betyder for din drøm, helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til det pågældende land, verdensdel.

Hvad forbinder du med Afrika? For de fleste mennesker symbolisere Afrika noget varmt, mørkt og ofte også noget ukendt og eventyrligt. Afrika kan således være et symbol for optøning af fortrængninger, dvs. en rejse til det ubevidste. Hvis ens association til Afrika mere er sult, borgekrig og uroligheder vil Afrika være et symbol for død og ødelæggelse.

Se også: Landekontinenter

Afsked

Tilføj kommentar  

Afsked er udtryk for at en periode, en fase, et forhold eller en proces der er blevet et afsluttet kapitel. Læg mærke til hvad eller hvem du skulle tage afsked med, og om det bragte dig sorg eller glæde. Det kan også være et symbol på noget nyt der er ved at vokse frem, men før det kan få plads, er det nødvendigt du tager afsked med noget gammelt. Det kan også være et symbol for at frigøre dig fra snævre bånd der binder dig i dit vågne liv, og du bør derfor se på de andre symboler der optrådte i drømmen, og ikke mindst den følelse denne afsked afstedkom.

Se også: Afstand / Bro

Afsky

Tilføj kommentar  

Læg mærke til hvad der vakte denne afsky i din drøm. Det er en stærk følelse, og kan henvise til afsky af en side af dig selv. Dette symbol kan have forbindelse med seksualitet - men også andre områder af dit liv og dine relationer i øvrigt. Og bemærk din følelse når du vågner.

Se også: Vrede

Afslag

Tilføj kommentar  

Her kan det handle om et afslag du har fået i det virkelig liv. Se på om det er et du har givet, eller om det er et du har fået. Her må du lægge mærke til i hvilken situation afslaget blev givet. Var det i forbindelse med relationer, arbejde eller i din fortid? Det er meget vigtigt at se på, indenfor hvilke rammer afslaget fandt sted: Barndom, arbejde eller personlige forhold. Afslaget i drømmen kan svare til ét i virkeligheden, både ét du har givet og ét du har fået. Drømmen kan også fortælle dig, at du måske bør overveje én gang til over en handling, du påtænker at udføre.

Se også: Afvisning / Eksamen

Afslutning

Tilføj kommentar  

En drøm om afslutning kan handle om at der er en periode i dit liv der er ved at lakke mod enden. Husk på, at det ubevidste har evnen til at bringe dine virkelige følelser frem i lyset. Se fremad til den næste fase og det næste projekt i stedet for at låse dig fast i en fiksering på dine tanke eller følelser i fortiden. Andre drømmesymboler, der også blandt andet tolkes som afslutning er Vinter og Aften.

Se også: Aften / Vinter

Afstand

Tilføj kommentar  

Når du ser noget i det fjerne kan det betyde at du i dit virkelige liv af en eller anden grund er langt væk fra et mål du gerne vil opnå. Her må du spørge dig selv, hvad der holder dig tilbage. Det kan også betyde at du føler dig fremmedgjort fra noget. Det kan også henvise til dine mål i livet: Gennemfører du dem planmæssigt, eller viger de hele tiden væk fra dig? Det kan være en henvisning til til noget uopnåeligt, eller noget som synes at være det. Afstand kan også symbolisere ensomhed; så spørg dig selv om dit sociale liv fungerer som det skal? Dit følelsesliv? Se også på om det er et menneske der laver afstand til dig? Kender du dette menneske? Eller lægger du afstand til dig selv?

Se også: Ensomhed / Målat tage mål af / Måleværktøj

Afstemning

Tilføj kommentar  

Hvis det var dig selv, der var opstillet til valg kunne drømmen dreje sig om din indstilling til andre. En konkurrence, en afvejning om du er bedre end dem og fortjener at blive valgt. Naturligvis er det vigtigt at se nærmere på hvad valgkanidaten (hvad enten det var dig eller en anden) repræsenterer. Hvad er det som der stemmes om, hvad er det for nogle værdier, holdninger, der skal vælges imellem? Står du overfor en vigtig beslutning i dit liv, ved en korsvej? Endvidere er det vigtigt at se nærmere på udfaldet af afstemningen. Blev valget vundet eller tabt, er der tale om at du får mere magt, eller skal du afgive noget til dine modstandere?

Se også: Politiker / Valg

Aftale

Tilføj kommentar  

Handlede din drøm om at holde eller bryde en aftale? Læg mærke til den person, du havde en aftale med. Det kan have en betydning og siger måske noget om at du skal se dine ressourcer efter i sømmene, hvis det er dig der bryder aftalerne.

Se også: Advokat / Kompromis / Løfteet

Aften

Tilføj kommentar  

Aften, solnedgang, dagens afslutning kan være et trist billede på tab. Det er ofte om aftenen at mennesker som er alene, mærker deres ensomhed tydeligere. Se på de andre symboler i drømmen, hvem eller hvad var med? Et andet aspekt af en aftendrøm er, at det også er her der er fred og ro, man slapper af og nyder livet, så måske symboliserer drømmen, at du har brug for flere fritidsfornøjelser. Bemærk dine følelser omkring drømmen - giver den anledning til tristhed, skal du måske gøre noget ved din ensomhed? Giver den anledning til en følelse af glæde, kan den symbolisere at der er ro omkring dit fritidsliv.

Aften kan også repræsentere tidspunkter, morgen, middag, eftermiddag og aften. Hvilket tidspunkt holder du mest af? Aften er også her der sker de nære ting, relationer uddybes, romantik og erotik udføres tit om aftenen, aftenen er et tidspunkt der er mørkt, så hvordan forholder du dig til mørke. Synes du stemningen omkring mørket og aften er hyggelig eller er du bange for mørket? Alle mennesker har et tidspunkt indbygget i deres indre, hvor de fungerer bedst og som de holder mest af. Måske er det aftenen for dig?

Se også: Alderdom / Morgen / Tid

Afveje

Tilføj kommentar  

At blive væk eller være på afveje er en helt normal og tilbagevendende drøm hos mange mennesker. Det er typisk noget med, at man står på en banegård, og lige meget hvilket tog man tager, kommer man ikke frem det rigtige sted. Drømmene handler ofte om, at man er utryg i en fremmed situation eller har et identitetsrelateret problem. Ofte er destinationen, man i drømmen ikke kan finde frem til, nemlig ens eget hjem, og det er tit et udtryk for, at man giver for meget af sig selv og ikke er opmærksom på egne behov. Derfor er det også en drøm, der tit opstår hos folk, der er overbebyrdede, fordi de har sagt ja til for meget eller er decideret stressede.

At drømme om at være på afveje kan dog også være et udtryk for ønsket om at gå lidt væk fra hovedvejene, finde sine egner stier - altså et udtryk for et ønske om at vokse, opleve noget nyt, bryde nogle grænser, finde sine egne meninger og overbevisninger.

Se også: Banegård / Endestation / Ensomhed / Kompas / Korsvej / Menneskemasser

Afvisning

Tilføj kommentar  

En drøm om afvisning kan selvfølgelig afspejle en afvisning du har været ude for i dit vågne liv. Men det kan også symbolisere, at der er noget du umiddelbart selv skal afvise at have i dit liv. Det kan henvise til en følelse eller tanke, - eller måske et tilbud du har fået, men som du faktisk bør afvise. Læg mærke til dine følelser, og tænk over hvordan du tackler afvisning af din person, i dit vågne liv.

Se også: Ensomhed / Jalousi / Skindsyge/jalousi

Aggression

Tilføj kommentar  

En sådan drøm kan symbolisere en undertrykt vrede, en vrede du ikke får formidlet og drømmen kan opfordre dig til at vise denne vrede for at frigøre dig selv. Hvis aggressive impulser ikke får andet afløb, kan de vende sig mod dig selv, således at du kan blive selvdestruktiv. Vrede vækkes når vi føler os manipuleret med eller på anden måde bliver overset, misbrugt eller forrådt. Vrede er en sund reaktion på usunde ydre forhold.

Hvis det er andre mennesker, der udviser aggression mod dig, bør du se på dagsrester, og forsøge at se om der er en sammenhæng; om der faktisk er mennesker der har grund til at være vrede på dig. Eller er du ganske enkelt er vred og aggressiv på dig selv? Har du gjort noget du fortryder? Bemærk dine følelser når du vågner.

Aggression er en negativ følelse der i værste fald kan føre til destruktion, vold og ødelæggelse. Vrede er en primærfølelse, som - hvis den får det sunde udtryk og afløb hurtigt - faktisk er en sund følelse, der kan virke vældig styrkende. Men vrede og aggression dækker ofte over andre følelser, som kan være svære for dig at udtrykke: At du f.eks. er såret, krænket, ked af det. Det er derfor vigtigt at du ser på aggressionens udtryk i drømmen, og hvorfra den stammer.

Se også: Angribe / Eksplosion / Krig / Vold / Vrede

Akrobat

Tilføj kommentar  

Så du en akrobat er der nogen, der ønsker anerkendelse fra dig. Hvis det er dig selv der er akrobaten, så tænk på om du laver "krumspring" i dit vågne liv, for at tiltrække dig opmærksomhed, opnå dine mål eller har brug for at "vise hvad du kan" i en speciel sammenhæng. Var du sikker i drømmen? Eller faldt du? Led du nederlag? Hvis du faldt kunne drømmen antyde en advarsel.

Akrobatik og samleje kan have en forbindelse. Freud mente, at børns fryd ved akrobatiske øvelser er "en-ofte-ubevidst-erindring om at have kigget på samlejesituationer mellem mennesker eller dyr". Hos voksne kan der være sensuelle erindringer om brydekampe og akrobatiske lege mellem børn. Men det er ofte vanskeligt og undertiden pinefuldt at sætte sådanne billeder i forbindelse med vort senere, vågne liv.

Se også: Cirkus / Jonglere / Professioner / Samleje

Akvædukt

Tilføj kommentar  

En tør akvædukt symboliserer problemer. Indeholder den frisk vand er det tegn på fremgang, udvikling, noget godt i vente. En akvædukt er også en anordning, der ofte forbinder en kilde, noget vand, med et sted, hvor der er mangel herpå. Det er således en livsgivende forbindelse. Ligeledes hvis akvædukten benyttes til skibe og transport. Her er der også en udveksling fra det ene til det andet. Så hvorfra løber akvædukten og hvortil, og hvad er det som den benyttes til at transportere?

Der er også noget kontrol over en akvædukt. Vandet bliver ledt væk fra sit naturlige leje og hen til hvor vi skal bruge det. Har du bruge for at omdirigere nogle af dine ressourcer?

Se også: Bygninger og huse / Flod / Sluse / Vand

Alarm

Tilføj kommentar  

Ældre mennesker vil huske krigens alarmer - og dette symbol kan henvise til drømme om krigens tid. På samme måde som lyden af kirkeklokker, lyden af havets brusen, eller den karakteristiske lyd når smeden slår på jern i sin smede - har lyden af en alarm måske ikke så meget at gøre med det man umiddelbart skulle tro, nemlig at noget farligt er på færde, men lige så ofte med en situation hvor du har hørt den pågældende lyd. Din underbevidsthed ønsker igennem drømmen at pejle dig ind på den pågældende situation. Generelt tolkes en alarm dog således at du bør være i beredskab, der er noget du bør passe særligt på og måske beskytte dig imod.

Se også: Ildbrand / Klokker / Krig / Ubuden gæst

Albatros

Tilføj kommentar  

Drømmer du om et dyr, skal du se nærmere på hvad du forbinder dette dyr med. De fleste mennesker forbinder albatrossen med godmodighed, et stort roligt væsen, der passer sig selv, med som dog udmærket er i stand til at forsvarer sig hvis det bliver truet. Nogle drømmetydere forbinder en albatros med gode nyheder, eller et anker. Vær også opmærksom på at en albatros er et havdyr så måske har havet, vand noget at gøre med den fortolkning du skal lave.

Måske er relationen til den skøre sketch i Monty Python hvor John Cleese forsøger at sælge en død albatros i biografen - og i så fald har tydningen af din drøm ikke så meget at gøre med hvad du forbinder dyret albatros med - i stedet ligger løsningen på drømmetydningen i hvem du så denne sketch med, hvad du forbinder med denne sketch.

Se også: Dyr / Fjernsyn / Flyve / Havet

Albue

Tilføj kommentar  

Smerte i albuen symboliserer modstand. Pæne albuer tyder på et godt socialt liv. Er albuen brækket eller beskadiget er dette tegn på noget afmagt. Husk også på ordsproget omkring at man albuer sig frem, måske har dette også en betydning.

Se også: Kroppen

Alder

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du har en anden alder end den du faktisk har, kan drømmen henvise til, at du måske bør udvise en anden adfærd; yngre eller mere moden. Drømmen kan også symbolisere den alder du havde i drømmen, måske en for længst forgangen tid, og minde dig om hvordan du havde det på det tidspunkt, og opfordre dig til at forsøge at finde de kvaliteter frem igen.

Hvis du i drømmen var meget gammel, kan det fortælle noget om din holdning til din alderdom, og du bør spørge dig selv om du er bange for at blive gammel? Tænk detaljerne igennem, og mærk følelserne når du vågner. Se også på om det var andre mennesker i drømmen som optrådte med en anden alder. Hvis dit store barn pludselig i drømmen optræder som spædbarn, vil drømmen sikkert henvise til dit eget indre barn.

Tidspunktet på dagen i drømmen kan repræsentere alder - eksempelvis kan et kvarter over syv betyde en alder af syv år og tre måneder. Dog er der i drømme ofte ikke en fornuftig tidsskala, eller den har ingen betydning. Vores livscyklus kan illustreres på mange måder: Livstræet, livshjulet, en cirkel, et hjul. En trappe, man bevæger sig op- eller nedad. En rejse eller vej, “livets landevej”.

Barndom
Daggry, forår, farven hvid, nymåne. En ny start, nyt håb, fødsel og fremvækst af nye sider af din personlighed eller nye muligheder.

Ungdom
Morgen, dag, sommer, multifarvet. Seksualiteten der opdages og udforskes, kærligheden der opleves, på både godt og ondt. Det er her dit voksne jeg begynder at springe frem, og din personlighed begynder at tage form for alvor.

Voksenliv
Dag, efterår, halvmåne. En mark som er klar til at blive høstet. Du har samlet erfaringer, oplevet glæder og sorger. En meget frugtbar periode, hvor man høster og hvor frugter modnes, og nye frø sås.

Alderdom
Aften, efterår, vinter, timeglasset rinder ud, ruste, farverne sort og grå. Fuldmåne. En mark som allerede er høstet. Vinteren kan være et symbol for alderdom og død, men kan også være et symbol for fortrængninger, dvs. ukendte sider af personligheden. Det er i alderdommen at barndommen sommetider starter igen.

Se også: Alderdom / Baby / Barn / Barndom / Bedsteforældre / Begravelse / Døden / Fødsel / Menstruation / Otium / Tid / Ungdom / Voksen / Årstiderne

Alderdom

Tilføj kommentar  

Hvis du i drømmen var meget gammel, kan det fortællle noget om din holdning til din alderdom, og du bør spørge dig selv om du er bange for at blive gammel? Tænk detaljerne igennem, og mærk følelserne når du vågner. Se også på om det var andre mennesker i drømmen som optrådte med en anden alder.

Se også: Alder / Baby / Fødsel / Otium / Ungdom

Alene

Tilføj kommentar  

Er du enlig i din drøm er dette ikke nødvendigvis en kommentar til at du er alene i virkeligheden, ej heller en ønskeopfyldende drøm! Måske er det snarere en opfordring til dig om at der er noget du bør gøre på egen hånd, og så må du spørger dig selv, om du er stærk nok til at gøre det og ellers bede om hjælp til det.

Se også: Ensomhed

Alibi

Tilføj kommentar  

Hvis du i din drøm gav nogen et falsk alibi er dette et faresignal omkring at jeres forhold skal revideres. Gav andre dig et alibi er det tegn på at disse mennesker er der for dig og beskytter dig.

Aliens

Tilføj kommentar  

At drømme om aliens er meget almindeligt i den forstand at du i drømme ofte møder personer og væsener som du ikke rigtig kan placere. De kan være fremmede i den forstand at du ikke rigtig kan placere dem, deres sprog, skikke, adfærd, opførsel er ny, anderledes for dig og du ved således ikke rigtig hvorledes du skal kategorisere dem, på hvilken hylde de hører til - ven, fjende, inspirerende, irriterende. I drømme søger din underbevidsthed at skabe orden og finde svar. En stor del af dette arbejde går ud på at kategorisere alting. Din hjerne er som et enormt lager af information og følelser og for at dine tanker, din hjerneaktivitet kan fungere godt er det nødvendigt at der ikke er alt for mange løse ender, alt for mange emner, spørgsmålstegn, som flyder rundt i et stort virvar. Dette tapper dig for energi, for selvom du godt i dit vågne liv kan sige at det gider du ikke tænke mere på, så fortsætter din underbevidsthed med at sørge at skabe orden, at kategorisere og opdele alting.

Når du i drømme møder en fremmede, en alien, en person, et væsen som du ikke rigtig kan placere, er dette udtryk for at din underbevidsthed viser dig en problemstilling, en udfordring, en side af din personlighed, som den gerne vil have dig til at forholde sig til.

At føle sig som en alien er udtryk for fremmedgørelse, at du ikke føler du, eller nogle af dine synspunkter, meninger, en side af din personlighed, ikke rigtig passer ind i gruppen, normerne, det som anses for normalt og socialt acceptabelt.

At blive bortført af aliens er udtryk for et ønske om at blive adopteret, accepteret af en gruppe, subsidiært en frygt for at nogen eller noget skal komme og tage noget fra dig - din familie, din kæreste, din karriere, din økonomi eller lign.

Se også: Fremmed / Gæst / Udlænding / UFO

Alkohol

Tilføj kommentar  

Drikker du for meget kan du komme ud af kontrol, og må måske give undskyldning for din opførsel. At drikke alkohol i en drøm kan symbolisere at du underbevidst ønsker at slippe din stivhed og generthed. Man kan drikke for at glemme mindreværdsfølelser eller fortrænge følelser og konflikter. Det er drømmens øvrige indhold, som afgør om drømmen peger i retningen af at slippe sig selv fri eller i retning af større selvkontrol. Men at drikke alkohol kan også symbolisere fest og farver. Så se på om der er noget du bør fejre, har du udrettet noget du er særlig tilfreds med?

Hvis du for eksempel sagde nej til en drink, kan det betyde at endnu ikke er klar til at føre et projekt ud i livet. Men det kan også betyde, at du siger nej til livet selv, idet fornægtelse af at slukke sin tørst ofte er destruktivt og nedbrydende.

Hvor du indtog alkohol er også af betydning for tolkningen af din drøm - var du alene, eller hvem var du sammen med? Og var det kun dig som indtog alkohol, for meget måske i forhold til de andre? - sådanne forskelle i indtagelse og hvor påvirket man bliver i drømmen kan have noget at gøre med lysten til at sige sandheden, alternativt at andre siger sandheden - altså løsner op og fortæller tingene som de er.

Se også: Bar / Bodega / Cafe / Dopet / Drik / Narkose / Rusmidler / Spiritus

Allergi

Tilføj kommentar  

Drømme om allergiske udbrud, kan være dagsrester. Men måske skal du forsøge at se symbolet i overført betydning - hvad var du allergisk overfor?

Se også: Bier / Læge / Salve / Sygdomme / Vaccination

Alter

Tilføj kommentar  

Du har enten for stor eller for lidt respekt for nogen. Drømmen behøver ikke nødvendigvis at have noget med religion at gøre, men måske har du fat i din spiritualitet og ønsker at fryde dig over dette ved at oprette et alter. Drømme om et alter, kan også symbolisere at du har brug for et fredfyldt sted at søge trøst og støtte, så du bør se på de andre symboler der optrådte i drømmen. Var dit alter prydet med smukke ting? Også her vil drømmens øvrige handling være afgørende - om man eksempelvis går til alters, eller man prøver at ødelægge et alter.

Se også: Kirke / Præst / Religion / Trone

Aluminium

Tilføj kommentar  

Aluminium er et metal - du er nødt til at se på hvordan dette materiale fremstod? Hvad var lavet af aluminium? Skinnede det eller var det gråt og trist? Hvis aluminiumet så nyt ud kan det symbolisere at du er i en nytænkningsproces som er kreativ, var det gammelt og gråt kan det være du føler dig frustreret i en kreativ proces du skal i gang med.

Se også: Metaller

Ambassade

Tilføj kommentar  

En ambassade er på en måde noget hjemligt midt i noget fremmed. Hvis man besøger ens eget lands ambassade i et fremmed land, kan det symbolisere, at man i sit liv føler sig omgivet af fremmede. Hvis man besøger et andet lands ambassade, søger man måske at få kontakt med noget ukendt og fremmed i ens personlighed.

Se også: Bygninger, huse / Lande, kontinenter

Ambolt

Tilføj kommentar  

En ambolt er af jern og meget tung at flytte rundt med. Den benyttes typisk i en smedje, hvor der er varmt og mænd, der sveder. Den vil typisk indikere en vanskelig situation, en længsel efter noget veludført arbejde, eller nogle seksuelle længsler.

En ambolt er i øvrigt interessant pga. den karakteristiske lyd, der opstår når man banker jern. Tænk selv efter og du vil opdage at lyden af en smed, der arbejder med at lave en hestesko, eller smedje et sværd, ofte benyttes i film, før vi ser selve smedeværkstedet. På samme måde som lyden af en kirkeklokke, eller havets brusen, er denne lyd nok til at vi forestiller os en smed, der arbejder med jern. Denne lyd kan du have hørt i en eller anden sammenhæng og det er måske denne sammenhæng som drømmen prøver at spore dig ind på.

Se også: Metaller / Smede

Ambulance

Tilføj kommentar  

En ambulance kommer mennesker til nød til undsætning. Tænk over om du har brug for hjælp i dit vågne liv. Kørte du med ambulancen og var vældig syg, kan denne drøm henvise til at du måske skal tage dig bedre af dit helbred. Tænk over følelserne i drømmen når du vågner og bemærk også andre drømmesymboler i samme drøm.

Se også: Indsprøjte / infeksjon / Læge / Transportmidler

Amme

Tilføj kommentar  

Hvis du drømmer at du ammer et barn, betyder det at du besidder en stor omsorgsevne og lyst. Tænk på om det er dit eget indre barn der trænger til næring og omsorg? Hvis det er andres børn du ammer, kan drømmen symbolisere at du tager meget ansvar på dig, som reelt ikke hører til dig. Men drømmen kan også fortælle dig, at du føler dig overbelastet og tømt for energi, og du bør derfor tænke drømmen nøje igennem og være bevidst om de andre symboler der optræder. At amme sit nyfødte barn kan være en dejlig oplevelse, men den kan også betyde en dræning for energi og en fastlåsthed i din energi.

Se også: Graviditet / Mælk

Ammunition

Tilføj kommentar  

Ammunition er et militært udtryk for projektil og drivladning i forening. Udtrykket stammer fra fransk og videre fra latin munire (at fremskaffe). Udtrykket anvendes også om sprængstoffer. I overført betydning betegner ammunition argumenter, som anvendes i en diskussion. I drømmesymbolik er ammunition forbundet med sprængstoffer, eksplosion, krudt og generelt det at være klædt på til krig, konfrontation. Så drømmer du at du er Rambo! så er det nok et udtryk for at du er klar til at tage nogle konfrontationer.

Se også: Gevær / Krig / Krudt / Pistol / Våben

Amputation

Tilføj kommentar  

Fik du amputeret en legemsdel bør du se på pågældende del. Det kan betyde at din underbevidsthed gør dig opmærksom på ubalancer her. Amputation betyder at skære noget fra - i modsætning til at helbrede det eller psykologisk udtrykt: integrere det i personligheden. Den del du i drømmen fik amputeret kan henvise til den psykosomatiske del af din personlighed; noget du bør skære væk fra dit vågne liv. En situation eller relation du bør "amputere" dig fra.

Du kan opleve at se fx kun et hoved i din drøm. Altså et hoved uden krop. Umiddelbart kunne du tro at dette havde noget med halshugning, amputation at gøre, men drømme er ikke så smålige at et hoved nødvendigvis skal hænge sammen med en krop. Drømmene viser dig kun de vigtige detaljer og hvis kroppen er uden betydning ift det du drømmer om, så kan hovedet i drømmens verden sagtens klare sig uden en krop. Din drøm fortæller dig blot at det er hovedet som er interessant.

Se også: Halshugning / Impotens / Krig / Kroppen / Krøbling / Læge

Amsterdam

Tilføj kommentar  

Afgørende for fortolkningen er drømmerens personlige forhold til og kendskab til det, der drømmes om. Eller sagt på en anden måde, så er tolkningen af hvad en by betyder for din drøm helt afhængig af hvad du har af kendskab, relationer og associationer til byen. Skal du derfor finde ud af hvad Amsterdam eller symboler herpå betyder for din drøm, skal du finde ud af hvad du forbinder med Amsterdam: kanaler, husbåde, hash, kunstnermiljø, dæmninger, eller noget helt andet?

Se også: Byer / Landekontinenter

Amulet

Tilføj kommentar  

Hvad er det for en amulet du drømmer om? Er det en som giver beskyttelse, og i så fald hvad har du brug for beskyttelse fra? En amulet kan også være en anerkendelse fra fx en guru du beundre. I så fald hvad har du gjort så guruen synes at en amulet er aktuel?

En amulet kan også være et erobret trofæ, eksempelvis kløer og tænder fra vilde dyr, smykker, sten eller mineraler. Formålet har et kultisk eller magisk baggrund, således at amuletten anses at bringe kraft eller lykke og beskytter mod ulykke. I kinesisk astrologi har man sit dyretegn til at beskytte og hjælpe, og i shamanisme benytter man ligeledes amuletter af dyr man føler sig knyttet til, dyr som man tror kan hjælpe og vejlede.

Hvem er på din amulet? Hvis du ved det, kan du igennem at kigge nærmere på karakteristik og egenskaber for personen, guden, dyret, eller hvad der nu end er afbildet på din amulet i drømmen - finde ud af hvad det er drømmen forsøger at fortælle dig at du skal have hjælp til, være opmærksom på.

Se også: Medalje / Voodoo

Ananas

Tilføj kommentar  

Drømme om frugt og grøntsager, vil sandsynligvis henvise til din fysiske sundhed. Det kan være en manende drøm, der fortæller at du skal nære dig selv på en sundere måde, både fysisk men også psykisk og åndeligt. Spiste du frugten og saften løb ned af hagen på dig, handler drømmen om din seksualitet - men drømmen kan også referere til "forbuden frugt".

Hvad ananas betyder i din drøm, afhænger af hvad dine associationer er til ananas. Så det skal du tænke lidt nærmere over for at finde ud af hvilken betydning ananas har i din drøm. Tænk efter hvad du forbinder denne frugt med. Hvornår har du spidst ananas? Hvem var du sammen med? - altså gøre dig klart, hvad ananas betyder for dig og hvad du forbinder med ananas - at købe, spise, plukke, kaste med, skrælle, komme i drinks, få allergi udslægt af, - ananas.

Se også: Frugt & grøntsager

Anfald

Tilføj kommentar  

Får man et anfald, eksempelvis af krampe, i en drøm er dette et voldsomt drømmesymbol, der måske henviser til noget pinefuldt eller foruroligende. Ved at se på de andre drømmesymboler vil du kunne afgøre om det drejer sig om noget materielt eller psykologisk. Hvis du gentagne gange får et anfald i din drøm, så opsøg en læge og få et check.

Se også: Sygdomme

Angribe

Tilføj kommentar  

At være jaget, besat, plaget af noget i drømme, som du ønsker at flygte fra eller undslippe, er et stærkt og arketypisk drømmesymbol. Da det er dig selv der konstruerer drømmen, må der være en konflikt mellem det som drømmeren er bange for og alligevel længes efter. Din underbevidsthed forsøger måske at fortælle dig, at du for tiden bør være på vagt for angreb udefra, eller netop fra dig selv. Er du selvfordømmende for tiden?

Læg mærke til hvor det var og prøv at undgå det område. Klarer du at afværge angrebet vil du komme til også at klare angrebet når (hvis) det sker. Hvis derimod du angriber nogen er det en advarsel om at dit dårlige humør eller temperament kan komme til at skade nogen. Dette behøver ikke nødvendigvis at være fysisk.

At bliver forfulgt af en af det modsatte køn: En kærlighed som plager dig, men som i det mindste spiller en rolle i dit indre liv, kan udtrykke en længsel efter at være tilbedt, eftertragtet, elsket. At drømme om at blive angrebet eller forfulgt af en af det modsatte køn kan naturligvis også betyde, at du i din vågne i live har oplevet megen smerte med det modsatte køn, hvilket igen vil skabe en form for undertrykt panik / traume, som i en drøm kommer meget stærkere til udtryk.

At blive jaget af fjendtlige dyr: Måske forsøger du at undslippe sine egne dyriske instinkter. Det eller den som forfølger dig, kan repræsentere en fiks ide, en skam etc. som du ikke føler dig i stand til at befri dig for. Og følelsen af at være forfulgt er måske i virkeligheden helt ubegrundet.

Se også: Forfulgt / Kollega / Krig / Overfald / Raseri / Skænderi / Slagsmål / Vrede

Anima og Animus

Tilføj kommentar  

Anima er latin som betyder sjæl og bliver af C.G. Jung brugt til at beskrive den indre kvindelige psykologi, der forbundet med sjælens verden. Anima som symbol, indeholder alle de kvindelige sider som vi har i os og i drømme vil kvinder være symboler på forskellige aspekter af disse. Kvindelige kvaliteter er f.eks.: Indføling, tolerance, medfølelse, omsorg og accept. Både mænd og kvinder har en Anima.

Animus er latin som betyder Ånd og bliver af C.G. Jung brugt til at beskrive den indre maskuline psykologi, der er forbundet med det åndelige. Animus som symbol, indeholder alle de maskuline sider vi har i os og i drømme vil mænd være symboler på forskellige aspekter af disse. Maskuline kvaliteter er f.eks. : Handlekraft, mål, retning, beslutsomhed og konkurrence. Både mænd og kvinder har en Animus.

Drømme om at blive forenet til en helhed - blandingen af en mand og en kvinde er ganske almindelige og blot udtryk for at du mangler at styrke nogle områder i din personlighed.

Se også: Carl Gustav Jung / Kvinder / Mænd / Yin og yang

Anklage

Tilføj kommentar  

Hvis anklagen kommer fra dig selv er det sikkert relateret til nogle følelsesmæssige forviklinger overfor en anden person. Hvis andre anklager dig i en drøm, kan det betyde at du føler dig under anklage, under overvågning. Måske bør du se på din samvittighed. Tænk nøje over om du følte anklagen var berettiget eller du blev uskyldigt anklaget. Drømmen kan også symbolisere, at du har foretaget dig noget i dit vågne liv, som du fortryder, og føler du bør straffes for, derfor er det nødvendigt at se på dine følelser når du vågner, samt andre drømmesymboler i samme drøm.

Se også: Advokat / Angribe / Bagvaskelse / Jury

Ansigt

Tilføj kommentar  

Hvilket ansigt så du? Var det dit eget? Og kunne du i så fald genkende det? Læg mærke til hvordan ansigtsudtrykket var. Var det smukt, hårdt, grimt eller venligt? Læg mærke til din følelse omkring ansigtet - måske vil din opfattelse af dig selv afspejles i, om du brød dig om ansigtet eller det frastødte dig. At møde sin fjende ansigt til ansigt, vil næsten altid betyde at du er nødt til at tage en konfrontation i det vågne liv, hvor svært det end vil være. Tænk over om du har nogle uafklarede konfrontationer, som vil lette dig, hvis du får dem afklaret.

At se et forvrænget ansigt - En usædvanlig hændelse.
At se et pænt ansigt: - Se jalousi.
At se et sminket ansigt - Falskhed, noget skjult.
At se et blegt, hvidt ansigt - Begravelse, sygdom.
At skjule et ansigt - Falske rygter.
At slå et ansigt - Se vrede.
At vaske et ansigt - Noget nyt, en ny begyndelse.

Du kan opleve kun at se fx et hoved i din drøm. Altså et hoved uden krop. Umiddelbart kunne du tro at dette havde noget med halshugning, amputering at gøre, men drømme er ikke så smålige at et hoved nødvendigvis skal hænge sammen med en krop. Drømmene viser dig kun de vigtige detaljer og hvis kroppen er uden betydning ift det du drømmer om, så kan hovedet i drømmens verden sagtens klare sig uden en krop. Din drøm fortæller dig blot at det er hovedet som er interessant.

Se også: Amputation / Begravelse / Jalousi / Kroppen / Sygdomme / Vrede

Kommentar

Camilla Bengtsson
Lige inden jeg sådan rigtig vågner, ser jeg nogen gange ansigter, der kommer frem. De er meget forskellige i udseende, men de ser altid venlige/Neutrale ud. Det er som regel ikke nogen jeg kender. Jeg tænker tit på, om det mon er nogen jeg kommer til at møde. Her til morgen stod især en kvinde med mørkt ansigt frem. Det lignede hun var afrikaner, men fornemmelsen var at hun boede her i Europa. Hun havde en rød frakke på og sort bluse.. hun var meget pæn og havde et meget venligt udtryk, så jeg fik lyst til at tale med hende. Hvad kan det betyde at jeg ser disse ansigter, der viser sig for mig. Indimellem er det også landskaber, som jeg går eller suser igennem???

Ansvar

Tilføj kommentar  

Drømmen kan hentyde til en byrde eller forpligtelse i dit vågne liv. Påtog du dig hele ansvaret? Eller løb du fra det?
Det kan også symbolisere, at du er overbebyrdet af ansvar for tiden, og bør se på din situation med "nye øjne".
Hvis nogen lagde ansvar over på dine skuldre, som du reelt ikke kunne bære, antyder dette at du kan være tynget af forpligtelser, og du bør i dette tilfælde se på, hvem der pålagde dig dette ansvar. Mærk efter om du følte dig tynget, idet du vågnede? Eller stolt over at have ansvar?

Se også: Aftale / Autoriteter

Antenne

Tilføj kommentar  

En antenne, en parabol eller anden form for udstyr til at modtage signaler er et meget spændende drømmesymbol. Din drøm prøver at fortælle dig at du skal være ekstra opmærksom på et eller flere områder. Du er ubevidst opmærksom på at der er gode eller dårlige nyheder forude. For at forstå hvad antennen betyder skal du se på de andre elementer i din drøm.

Se også: Kompas / Radio / Telefon / Teleskop

Antilope

Tilføj kommentar  

Drømmer du om et dyr, skal du se nærmere på hvad du forbinder dette dyr med. De fleste mennesker forbinder antiloppen med hurtighed, opmærksomhed, Afrika. Men måske du engang har set nogle antilope gevir hænge på en væg og det er denne forbindelse som drømmen forsøger at spore dig ind på? Stikord: Nervøs, opmærksom, reagerer samlet i flok, et flokdyr, holder sammen, flygter i flok, hurtig, undviger farer, energisk, i bevægelse.

I drømmetydning opdeles dyr efter: havets dyr, krybdyr, fugle, insekter, fantasidyr. Drøm om dyr antages først og fremmest at have noget med instinkter at gøre, hvor det enkelte dyr er udtryk for det pågældende instinkt. Men drømmens betydning kan også være en sammenhæng hvori dyret indgår på en eller anden måde. Du har fx gået en tur i zoologisk have og set de mange antilopper. På denne udflugt var du sammen med en person og I kom op og skændtes over dit overforbrug af penge, din spillelidenskab eller lign. Når du efterfølgende ser en antilope i dine drømme kan det være en reference til din spillelidenskab og hvorledes det går med denne, og således egentlig ikke have så meget med selve antilopen at gøre.

Men antilopen har en betydning for din drøm. Ellers ville den ikke være i din drøm. I drømme er intet helt tilfældigt. Spørgsmålet er så om betydningen skyldtes noget vi almindeligvis forbinder med antiloper i drømmetydning, eller årsagen er en mere personlig oplevelse i forbindelse med antiloper eller symboler herpå, fx deres gevir, en porcelænsfigur af en antilope eller lign.

Se også: Dyr

Anus (ekskrement)

Tilføj kommentar  

Barnets første erfaring med hensyn til at udtrykke og hævde sig selv hænger sammen med den anale fase; dette betyder ganske givet en form for trang til at styre dit eget liv. Dette kan være positivt og give selvtillid. Ekskrement: Hvis det er dit eget ekskrement, fortæller drømmen dig noget om at du skal skille dig af med noget i dig af psykologisk art. Det kan være negative tankebaner, men drømmen kan også henvise til en side af dig selv du virkelig føler afsky for, og som du derfor bør slippe. Se på de andre aspekter af drømmen, og se på følelsen i forbindelse med anus og ekskrement, når du vågner. Disse følelser er af ganske vigtig karakter, når du skal tolke en sådan drøm.

Se også: Afføring / Kroppen / Toilet / Urin

Apotek

Tilføj kommentar  

Hvad hentede du på apoteket? Hvis det var medicin, kan drømmen symbolisere at du for tiden føler dig energiforladt eller syg. Apoteket kan også symbolisere transformation, så se på de andre symboler i drømmen og kæd dem sammen. Hvis du selv var apotekeren, kan det være et udtryk for at der er nogen i dine relationer der behøver din hjælp.

Se også: Bygninger og huse / Hjælpe Tilgivelse / Læge / Professioner / Salve / Sygdomme / Sår

Appelsin

Tilføj kommentar  

At få en appelsin i turbanen betyder at man er meget heldig. Appelsinen (Citrus sinesis) stammer fra det sydlige Kina, og deraf kommer det botaniske navn sinensis der betyder "fra Kina". Det danske navn der blevet til appelsin kommer af det tyske ord "apfelsine" der er udledt af ordet "Sina-apfel" der betyder "æblet fra Kina".

Man kendte til appelsiner, importerede dem og dyrkede dem i det gamle Rom. Appelsinerne forsvandt fra Europa sammen med romerrigets fald. De kom først tilbage med maurerne, der genindførte dem da de erobrede Spanien i 700 tallet. I det øvrige Europa bredte de sig op gennem århundrederne. Som med anden mode gik det pludseligt hurtigt med de mindre appelsinplantager, og et hvert hof med respekt for sig selv havde et Orangeri. I stedet for at give elskerinder kostbare juveler og silke, fik de en ny tilbygning med et eksklusivt Orangeri.

Drømmer du om appelsiner er tolkningen afhængig af hvor meget du kender til deres historie og hvad du forbinder hermed. Ved du at de stammer fra Kina, er det en helt anden tolkning end hvis du blot har dem med i din drøm fordi de er orange. Så kig lidt nærmere på hvad du forbinder med appelsiner.

Se også: Frugt & grøntsager

Arbejde

Tilføj kommentar  

Tog andre del i arbejdet? Hvad slags arbedje var det, og hvilke andre symboler var der i drømmen? Hvis du søger arbejde for tiden, kan det være en såkaldt ønskeopfyldende drøm. Men husk også, at sådanne drømme om et specifikt arbejde, kan pege på talenter du endnu ikke selv har opdaget at du besidder.

Se også: Kollega / Løn/lønningsdag / Mobning (Sladder) / Opsynsmand / Professioner / Ønskeopfyldelse

Arbejdere

Tilføj kommentar  

Arbejdere kan i drømme repræsentere dele af os selv, som vi måske endnu ikke har udnyttet. Arbejdede de effektivt, eller var de dovne og ineffektive?

Se også: Fabrik / Kollega / Professioner / Strejke

Arkæologi

Tilføj kommentar  

Siger drømmen at du skal kigge på eller rådføre dig med din fortid? Eller måske befinder du dig i en situation, hvor du kunne komme til at gøre den samme fejltagelse for anden gang. Mangler du et mønster i dit liv, arkæologi graver fortiden op, måske skulle du rykke gamle problemer op med rode?

Drømmer du om at finde eller opgrave et fossil, så repræsentere fossilet ofte en viden, du har fået for lang tid siden, eller noget viden som du har ubevidst og som gerne vil op i dit bevidsthedslag. Det kan også være dig selv, der er et fossil, et fortidslevn, tænk over om du følger med tiden, eller er forstenet i gamle holdninger og meninger. Hvad du end fandt i udgravningen, så har det ligget begravet der hele tiden. Så det repræsenterer sikkert noget i din personlighed, et potentiale, du er ved at afdække. Hvis du finder noget der forskrækker eller frastøder dig, så anskue dette positivt. Drømmen fortæller dig sikkert at du er klar til at kigge på mindre behagelig sider af dig selv. Er klar til at begynde at arbejde med noget i dig selv, som du finder svært.

Se også: Fossil / Grave / Hul / Hule / Skaller / Udgravning

Armod

Tilføj kommentar  

Drømmer du om armod er det naturligvis stor forskel på om det er dig selv eller andre i drømmen, der er i armod, nød. Er det dig selv der er i armod, uden penge, i afmagt, fryser du, eller på anden måde er i økonomisk armod så er det et kraftigt faresignal som du bør lytte til. Få styr på dit forbrug, dine finanser. Er det andre som er i armod er det et tegn på at andre har brug for din hjælp.

Se også: Fallit / Gæld / Penge / Tigger

Arrestation

Tilføj kommentar  

Hvis du blev arresteret kan det være at du føler dig skyldig! Eller muligvis siger drømmen at du bør stoppe op, og gøre op med din autoritetstro. Hvem arresterede dig? Og hvad blev du arresteret for? Hvis det var dig der foretog arrestationen, kan det tolkes som om du nærer et ønske om at have mere autoritet, men det kan også betyde at du kender nogen, hvis handlinger du misbilliger. Er der nogen du synes bør advares?

Se også: Autoriteter / Fange / Fangelejr / Fængsel / Optøjer / Politi

Arv

Tilføj kommentar  

At drømme man modtager en arv er noget man får fra sine forældre eller andre afdøde familimedlemmer, og kan symbolisere en dødsangst. Se på om du er bange for, at et familiemedlem er ved at dø fra dig? Arv kan også sige noget om potentialer og kvaliteter som du rent genetisk arver fra dine forældre - måske fortæller drømmen dig, at du gentager dine forældres mønstre? At skændes om en arv, er desværre noget der ofte sker i vores vågne liv, og hvis du drømmer sådan en drøm, kan den symbolisere at du ønsker at holde fast i noget primært i dit liv. Se på dine følelser omkring drømmen.

Se også: Forældre / Penge / Testamente

Aske

Tilføj kommentar  

Det er muligt, at her er tale om et meget deprimerende drømmesymbol; død, livløshed, grå aske. Strøede du en afdøds aske ud over et område, kan dette symbolisere en side af dig selv der er "død", og du nu placerer denne side i din underbevidsthed, på det rette niveau. Hvis du var i færd med at rage gammel aske ud, kan det betyde at du er parat til at tænde en ny og livlig ild? En ny begyndelse? Men det kan også være du er ved at rode op i din fortid. Er der noget i dit liv, tanker eller relationer, der er smuldret og blevet til aske? Tænk nøje over andre symboler i drømmen - og læg mærke til dine følelser i forbindelse med drømmen. Var du trist? Eller glad? Forventningsfuld?

Se også: Bål / Ildbrand / Pyroman

Astronaut

Tilføj kommentar  

Det kan være at drømmen opfordre dig til at være mere ambitiøs og på en eller anden måde række op efter stjernerne. Læg mærke til din følele af at se eller være astronauten. Hvis du følte dig inspireret kunne det tyde på at du skal forfølge nogle af de høje mål du har for dig selv.

Se også: Aliens / Professioner / Raket / UFO

Atombomber

Tilføj kommentar  

Bomber er våben på lige fod med alle andre våben vi kender og alle våben er forbundet med solar-plexus. Når vi drømmer om våben er der stor chance for at det primært handler om undertrykte aggressioner og manglende evne til at udtrykke disse på rette tid og sted, hvorfor de hober sig op og kan, i den mest ekstreme udgave, ende med at blive til atombomber.

Se også: Bombe / Eksplosion / Krudt / Tsunami / Våben

Attentat

Tilføj kommentar  

Et attentat symboliserer aggressioner hos drømmeren, som ikke kan udtrykkes direkte eller åbent. Disse aggressioner kan være rettet mod drømmeren selv (hvis det er drømmeren, der udsættes for attentatet) eller mod andre mennesker.

Se også: Angribe / Oprører / Optøjer

Autoriteter

Tilføj kommentar  

Taler du i din drøm med autoriteter er det tegn på irrettelsættelse. Men først og fremmest afhænger tolkningen af hvordan du har det med den eller de autoriteter du møder i din drøm og hvad dit forhold er til dem. Hjælper de dig, eller irrettesætter de dig, forhindre dig i at gøre noget du gerne vil?

Se også: Adelsmand / Advokat / Beskyttelse / Beundring / Diktator / Djævlen / Dommer / Far / Frygt / Opsynsmand / Overordnet / Politi / Professioner / Sadomasochisme / Sportsdommer

Avis

Tilføj kommentar  

Avisen bringer nyheder - så se på hvad du læste. Drømmen kan symbolisere vigtige nyheder der ligger og venter på at du opdager dem. Se på overskrifterne - og din reaktion på dem. Avisen kan også bringe nyheder der er glædelige, sørgelige eller overraskende, så det er vigtigt at du ser på hvad der optog dig i avisens nyheder. Hvis du pakkede noget ind i avispapir, kan sammenhængen mellem avisen og indholdet være meget afslørende. Hvad pakkede du ind? Og hvem skulle pakke ud?

Hvor aviser i papirudgave tidligere var vores primære kilde til information og nyheder er det nu afløst af fjernsyn og internettet. Drømme om Drømmer du om et magasin, en publikation, et ugeblad, eller lign så har dette dog stadig noget at gøre med den information og viden du får herigennem. Ergo forsøger din drøm at spore dig ind på at du bør være opmærksom på vigtig information som er associeret med den publikation du drømmer om.

Se også: Bibliotek / Bog / Briller / Læse / Ord / Overskrift / Papir

Avocado

Tilføj kommentar  

Med sin form som en livmoder, sin koncentrerede næring og grønne farve (ordet grøn kommer af verbet at gro) er avocado et meget positivt drømmesymbol, der angiver vækst og udvikling.

Se også: Frugt & grøntsager