Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4032
Online profiler 0
Online gæster 449
Åbne spørgsmål 603
Besvarede spørgsmål 2973

Almanak

Thu, 21. February 2019

Solen i dag

Solopgang:07:16
Solnedgang:17:30

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 1547 beskrivelser

Drømmene vil, hvis du forstår budskaberne i dem, støtte dig i at vælge mere helhjertet og leve et ægte liv. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Det er ikke videnskabeligt efterprøvet eller testet at det reelt forholder sig således.Senest tilføjede:  fyret/smidt ud   Analsex   Moderkage   Moderkage     

Tilføj ny forklaring


Æble

Tilføj kommentar  

Hvad æbler betyder i din drøm, afhænger af hvad dine umiddelbare associationer er til æbler. Så det skal du tænke lidt nærmere over for at finde ud af hvilken betydning æblet, æblerne har i din drøm.

Æblet symboliserer oftest et fremtidigt lykkeligt liv, med partner, børn og økonomisk succes. Men det kommer også an på æblets "placering" i drømmen. Hvis drømmen har en ubehagelig eller negativ drejning, hvor æblet spiller en vigtig rolle, betyder det modgang og besvær med at finde den rette partner. Æblet kan også referere til "historien" om Adam og Eva fra biblen. I så fald betyder det at du skal holde dig fra "forbuden frugt". Eller mere direkte - Lad være med at lægge op til en person der allerede har en partner.

Du kan også tolke æblet som en ernæringsrig kost, og at du opfordres til at leve sundere. Forsøg også at finde andre vigtige symboler, så du bedre kan tolke drømmen. Husk dine følelser omkring drømmen, i det øjeblik du vågnede. Og husk at farven på æblet også kan have en betydning.

Se også: Farver / Frugt & grøntsager / Orme

Ædelsten

Tilføj kommentar  

Som i alle de andre drømmesymboler udgår tolkningen først og fremmest fra hvad du forbinder med ædelsten. Således er drømmerens associationer og viden om ædelstene afgørende for tolkningen. Stikord til tolkning af hvad ædelsten kunne betyde for tolkningen af din drøm er: Rigdom, forlovelse, renhed, skattekiste, magt, skønhed, kolonialisme, undertrykkelse etc. Endelig kan ædelstenens farve have en betydning for tolkningen.

Altså optræder der en diamantring i din drøm, eller er der en som bærer et halssmykke beklædt med ædelsten, eller finder du en mine fyldt med ædelstene - uanset hvordan og hvorledes ædelstene optræder i din drøm, så starter tolkningen med at se på hvilke følelser, relationer, viden etc. du har om den pågældende ædelsten. Hvad du fx. forbinder med en diamant er langt vigtigere for tolkningen end hvad der almindeligvis forbindes med diamanter. Måske er dine tanker sammenfaldende med den generelle opfattelse, måske ikke. Det vigtige er hvad du forbinder med den ædelsten som optræder i din drøm.

For beskrivelse af de enkelte sten, krystaller og ædelsten se NetSpirits oversigt over disse.

Se også: Diamant / Farver / Krystaller & sten / Metaller / Rubiner / Smykkerjuveler

Æg

Tilføj kommentar  

Optrådte ægget alene i din drøm, fx som et hårdkogt æg ved morgenbordet, eller som et spejlæg på panden - eller optrådte ægget sammen med hønen, altså i forbindelse med det at producere æg, give liv, produktion af æg? Dette er vigtigt for tolkningen. Et æg i sig selv kan symbolisere påske og opstandelsen. Ægget kan også symbolisere den mørke materie, som først må gennemtrænges af bevidsthedens lys før den kan komme til udfoldelse, ved at et nyt væsen fødes.

Men optrådte ægget i din drøm sammen med hønen, fx på et landbrug eller i forbindelse med burhøns er tolkningens retning helt anderledes. Så har betydningen af ægget i din drøm måske noget at gøre med din bekymring over hvordan vi behandlere dyrene og naturen, masseproduktion under kummerlige vilkår og lignende. Forsøg at finde andre symboler i drømmen som kan kobles til ægget, således at drømmen lettere kan tolkes korrekt.

Se også: Barn / Hane

Ægtefælle

Tilføj kommentar  

En drøm om at være en eller andens hustru eller have en anden hustru end den, man har i virkeligheden, kan naturligvis være et ønskedrøm. Det kan på den anden sige også være en advarsel, hvis du følte dig utilpas, klaustrofobisk ved det. Drømmen foreslår dig måske at yde støtte til den person, du ser som din hustru eller mand. Ofte er der dog tale om den person, som optræder som din hustru eller mand, repræsenterer noget du er glad for - eller måske en side af din personlighed, som du ikke er tilstrækkelig opmærksom på.

Din ægtefælle er - eller burde i hvert fald være det - din fortrolige, din sparringspartner, i tykt og tyndt, den som altid er der til at støtte og opmuntre dig. At drømme om sin ægtefælle er således et stærkt drømmesymbol. Drømmer du om at få en ægtefælle er det formentlig udtryk for at du mangler støtte, opbakning på et område og den du drømmer om skal være din ægtefælle vil være i stand til at opfylde det du mangler. Altså drømmer du om at blive gift med Donald Trump vil det formentlig ikke være hans udseende eller personlighed du er tiltrukket af, men mere ideen om det finansielle fundament han kan bringe ind i dit liv. Den du drømmer skal være din partner, din ægtefælle vil således repræsentere noget du mangler i dit liv, eller i forhold til en aktuel problemstilling du har.

Se også: Brud / Bryllup / Dubleant / Partner / Ægteskab

Ægtemand

Tilføj kommentar  

Se venligst "Ægtefælle"

Se også: Ægtefælle

Ægtepar

Tilføj kommentar  

Se venligst "Ægteskab"

Se også: Ægteskab

Ægteskab

Tilføj kommentar  

Drømme om ægteskab er symbolet på forening af sider, som derefter bliver mere nuancerede og brugbare. Man kan også sige at ægteskab symboliserer integration af sider, som derefter bliver mere dynamiske. Ægteskabet er en hellig forening af yin/yang, og drømmen vil formentlig fortælle dig, at du har brug for en integration af dine maskuline og feminine sider for at nå en total følelse af helhed. Hvilken rolle spiller et ægteskab for dig? Kan det være en ønskeopfyldende drøm? Var du til "globryllup". Drømmen kan også referere til dine forældres ægteskab, og derfor have noget at gøre med din barndom. Prøv at se på drømmens andre symboler og kæd dem sammen for at opnå den rette forståelse for budskabet i denne drøm. Husk også dine følelser da du vågnede.

Se også: Bigami / Familie / Fangelejr / Forlovelse / Forsoning / Fortiden / Forældre / Polygami / Utroskab

Ænder

Tilføj kommentar  

Drømmer du om et dyr, skal du se nærmere på hvad du forbinder dette dyr med. De fleste mennesker forbinder ænder med noget hyggeligt, sommer. Ænder kan også forbindes med jagt, jagthunde.

At fordre ænder kan forbindes med ensomhed, den gammel mand på bænken som kun har ænderne tilbage at tale med. Men tolkningen når du i en drøm fordre ænder - eller hvilket som helst andet dyr - er at du fordre dig selv. Og så er spørgsmålet jo med hvad? Hvad er det du mangler i dit liv, hvad er det som du fodre med et symbol for? Mangler du penge, tryghed, udfordringer, sex, eller hvad?

Se også: Dyr / Fugle / Jage / Jagthund

Ærinde

Tilføj kommentar  

Går man et ærinde gør man dette på vejne af en anden. Måske skulle du overveje om du er mere underdanig end nødvendigt. Hvorfor er du stik-i-rend-dreng for en anden? Hvad får du ud af at gå dette ærinde? Søger du efter udsenderens opmærksomhed, kærlighed, respekt - I så fald er det at gå et ærinde for vedkommende måske ikke den bedste fremgangsmåde. Selve indholdet af dit ærinde kan være interessant. Hvad går ærindet nærmere ud på. Skal du overbringe en besked?

Se også: Budbringer / Tjener

Æsel

Tilføj kommentar  

Drømmer du om et dyr, skal du se nærmere på hvad du forbinder dette dyr med. Æsler tilhører hestefamilien. Æslet er tæmmet men der lever dog stadig vilde former. I antikken var æslet det dyr, man så mest ned på. Det var slavedyret. Måske er dette derfor at de fleste mennesker i dag forbinder et æsel med: stædighed, dumhed, et arbejdsdyr. Men afgørende for tolkningen er ikke hvad andre har af associationer til et æsel. Dine følelser og holdninger og viden om æsler vil være afgørende for tolkningen.

I fortællingen om den sindrige ridder Don Quixote de la Mancha eller Don Quijote optræder han på en høj hest, mens den trofaste væbner Sancho Panzaden må nøjes med et æsel. Og således er den generelle opfattelse af æslet som værende mindre fint end hesten. Men på landet og i bjergegne har mulddyr og æsel traditionelt været vigtige transportmidler, som er med til at sikre transport, sammenhold, udbringning af varer etc.

Se også: Dyr

Æske

Tilføj kommentar  

En drøm om en æske kan være et andet symbol for en kiste og derfor døden, og drømmen kan udtrykke et latent dødsønske. Men en æske kan bruges til opbevaring af mange ting, fx værdifulde papirer og smykker. Sagnet om Pandoras æske, der er uudtømmelig. Hvad befandt sig i din æske i drømmen? Hvilken farve havde æsken? Hvilken form? Var den blevet væk, kan det henvise til at en side i dig du ikke længere er i kontakt med. Hvis æsken var hermetisk lukket, kan drømmen antyde at der er noget du ikke vil dele med andre, men gerne vil holde for dig selv.

Pandoras æske var en hadegave, som Hermes gav den første kvinde på jorden, Pandora. Den var en del af Zeus plan om at straffe menneskeheden for at have tilranet sig ilden. Da Pandora åbnede æsken undslap æskens indhold - ondskab, sygdom, mv. Sagnet tjente bl.a. til at begrunde, hvorfor kvinden skulle have en mindre dominerende rolle i samfundet end manden. Læs meget mere i NetSpirits sektion om græsk mytologi.

Se også: Døden / Kamælon / Kiste / Pakke / Skab / Skattekiste