Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 4041
Online profiler 0
Online gæster 387
Åbne spørgsmål 604
Besvarede spørgsmål 2976

Almanak

Thu, 21. March 2019

Solen i dag

Solopgang:07:07
Solnedgang:19:25

Månen lige nu

Full Moon

Der nu i alt 453 beskrivelser

Velkommen til stikordregister for nordisk mytologi. Stikordregisteret har sin styrke, når du søger efter en kort beskrivelse af et specifikt begreb/ord/gud etc. - samt når du har lyst til at klikke rundt i de forskellige sammenhænge, der eksisterer.

peter_001.jpg (10294 bytes) peter_002.jpg (8949 bytes) peter_003.jpg (11756 bytes)

Senest tilføjede:  Ratatosk   Østre   Ægir   Ymer   Yggdrasil  

Tilføj beskrivelse og/eller kommentar


Udgård

Tilføj kommentar  

Jætternes verden. Også kaldet Jotunheim.

Udgård

Tilføj kommentar  

En jætteborg regeret af Udgårdsloke, asen Thors værste fjende. Udgård kaldes også Jotunheim.

Udgård (Sted)

Tilføj kommentar  

Dette var en borg beliggende i Jætternes hjemsted Jotunheim. Hersker over borgen var Udgårdsloki. Det var her Thor, Loki og Tjalfe kom op imod Jætterne i forskellige disipliner såsom hvem der kunne spise hurtigst. Jotunheim og Udgård bliver mange gange betegnet som værende et.

Udgårdsloke

Tilføj kommentar  

En jætte der regerede i Udgård. Jætten frygtede Thors styrke og forsøgte i kæmpen Skrymers skikkelse at holde ham væk, men han og hans hjælpere Midgårdsormen,Lue (ilden), Hu (tanken) og Ælde (alderdommen) overvandt ved trolddom Thor og hans ledsagere Loke og Tjalfe i væddekampe under Thors besøg i Udgård.

Udgårdsloke (Jætte)

Tilføj kommentar  

Konge over jætterne.

Ull

Tilføj kommentar  

Thors stedsøn (Sifs søn). Dygtig bueskytte og skiløber. Sportens gud. Bor i Taksdale i Asgård. (Taks benyttedes til fremstilling af buer).

Ull (Gud)

Tilføj kommentar  

Ull var den nordiske gud for retsordenen og den hellige ed. Endvidere var han også skytsgud for tvekampen og agerbrugsgud. Han blev beskrevet som værende en stor bueskytte og skiløber. Søn er han af Sif og stedsøn til Thor. Efter Skadi blev skilt fra Njord giftede Ull sig med hende. Ligesom hende indgår hans navne i mange svenske og norske stednavne.

Ull (Gud)

Tilføj kommentar  

Søn af Odin og Sif, ugift. Gud for idræt og jagt. Vogter kosmos, den ordnede verden, mod kaos.

Urds brønd

Tilføj kommentar  

Dette er brønden i Asgård, hvor en af asketræet Yggdrasils tre rødder ender. Her bliver roden passet af Nornerne Urd, Verdante og Skuld. Tørrer roden ud vil det betyde Ragnarok.

Urds brønd

Tilføj kommentar  

Brønden (kilden) i Asgård, hvor en af asketræet Yggdrasils tre rødder ender. Roden vandes af nornerne Urd, Verdante og Skuld. Tørrer roden ud kommer Ragnarok. Vandet i brønden er spejlblank og lysende, og kun hvide dyr kunne leve her. Brøndens lys oplyser hele verden.

Kommentar

e andersen (Gæst)
der kan skrives mere til her: Brønden (kilden) i Asgård, hvor en af asketræet Yggdrasils tre rødder ender. Roden vandes af nornerne Urd, Verdante og Skuld. Tørrer roden ud kommer Ragnarok. Vandet i brønden er spejlblank og lysende, og kun hvide dyr kunne leve her. Brøndens lys oplyser hele verden.
Det er nornerne, som bestemmer hvert menneskes liv, om det være lykkeligt eller ulykkeligt, om det skal blive rigt eller fattigt, om det skal dø gammelt eller ungt osv. Ingen ved, hvornår et menneskes livstråd bliver afbrudt. ydermere er urdsbrønd kendt for den hvide tåge der er omkring den, som de også kalder dug. i gamle dage troede man denneg hvide "skum" ville virke heelende