Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3988
Online profiler 0
Online gæster 375
Åbne spørgsmål 598
Besvarede spørgsmål 2969

Almanak

Thu, 13. December 2018

Solen i dag

Solopgang:08:25
Solnedgang:15:43

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 205 forklaringer

Dette register kan ses som et supplement til vores fem hovedafsnit om den græske mytologi. I disse finder du mange af de nævnte begreber, guder etc. uddybende forklaret. Stikordregisteret har sin styrke, når du enten søger efter en kort beskrivelse af et specifikt begreb/ord/gud etc. - samt når du har lyst til at klikke rundt i de forskellige sammenhænge, der eksisterer.


Senest tilføjede:  Eris - moderen til alt ondt og datteren af nyx.   Guderne fra Olympen   Apollon   Kaos   Erebos  

Tilføj ny forklaring


Labyrinthos

Tilføj kommentar  

Labyrinthos blev bygget af Diadalos efter kong Minos' ønske. Det var en kæmpe uoverskuelig labyrint som skulle fungere som et fængsel for væsnet Minotauros. Labyrinthos var beliggende i Knossos på Kreta.

Ladon

Tilføj kommentar  

Ladon var en dæmonisk slangedrage med 100 hoveder. Han var søn af Phorkys og Ketos. Sammen med Hesperiderne vogtede han de gyldne æbler indtil Herakles dræbte ham. Nu kan han ses på himlen som stjernebilledet Draco.

Se også: Gruppen af fabeldyr

Lamier

Tilføj kommentar  

Disse væsner var løve/hundeagtige og havde hoved og bryster som en kvinde. Primært åd de mænd og børn.

Se også: Gruppen af fabeldyr

Laokoon

Tilføj kommentar  

Laokoon var en af Poseidon's præster. Ved Troja prøvede han at advare trojanerne om at tage imod grækernes gave; den Trojanske hest. Advarelsen nyttede dog intet eftersom at to søslanger kom op fra havet, slyngede sig om ham og hans to sønner hvorefter de forsvandt i havet. Trojanerne så dette som værende gudernes måde at sige at han løj på og de tog hesten indenfor deres mure.

Lethe

Tilføj kommentar  

Dette var en flod i Hades som var de dødes drikkested så de kunne glemme deres liv på jorden. Flodens navn betyder da også "glemsel".

Se også: Hades