Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3988
Online profiler 0
Online gæster 423
Åbne spørgsmål 598
Besvarede spørgsmål 2970

Almanak

Sun, 16. December 2018

Solen i dag

Solopgang:08:27
Solnedgang:15:43

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 205 forklaringer

Dette register kan ses som et supplement til vores fem hovedafsnit om den græske mytologi. I disse finder du mange af de nævnte begreber, guder etc. uddybende forklaret. Stikordregisteret har sin styrke, når du enten søger efter en kort beskrivelse af et specifikt begreb/ord/gud etc. - samt når du har lyst til at klikke rundt i de forskellige sammenhænge, der eksisterer.


Senest tilføjede:  Eris - moderen til alt ondt og datteren af nyx.   Guderne fra Olympen   Apollon   Kaos   Erebos  

Tilføj ny forklaring


Filoktet

Tilføj kommentar  

Er søn af den thessaliske kong Poias. Filoktet er berømt for mange gerninger. Han er den helt, der kommer forbi den døende Herakles, og sætter ild til det bål, som han vil bestige. For dette får han Herakles' berømte bue. Filoktet er også en af de mange bejlere, der bliver vraget af den skønne Helena. Han deltager i Iliaden, men bliver efterladt på øen Lemnos af Agamemnon, da han bliver bidt af en slange og skriger uophørt af smerte. Filoktet lever her i ti år.

I mellemtiden er grækerne stadigvæk igang med at prøve at indtage Troja. Det bliver spået, at de kan vinde, hvis de bl.a. har Herakles' bue. Odysseus og Neoptolemos bliver sendt til øen for at overtale Filoktet til at komme til Troja. Odysseus ville ikke selv kunne overtale Filoktet, da det var ham der overtalte Agamemnon til at efterlade ham. Den ædle Neoptolemos overtaler Filoktet til at aflevere buen ved at love, at han vil blive bragt tilbage til Grækenland. Da Odysseus bliver vred over, at Neoptolemos faktisk vil holde løftet dukker Herakles op, nu som en gud, og forudsiger, at tager Filoktet med til Troja, vil hans sår blive helbredt. Filoktet tager med, og med Herakles' bue dræber han prins Paris. Troja bliver indtaget og Filoktet helbredt.

Se også: Homer: Iliaden