Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3988
Online profiler 0
Online gæster 388
Åbne spørgsmål 598
Besvarede spørgsmål 2969

Almanak

Thu, 13. December 2018

Solen i dag

Solopgang:08:25
Solnedgang:15:43

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 197 forklaringer

Velkommen til stikordsregister for egyptisk mytologi. Dette register kan ses som et supplement til vores fem hovedafsnit om den egyptiske mytologi. I disse finder du mange af de nævnte begreber, guder etc. uddybende forklaret. Stikordregisteret har sin styrke, når du enten søger efter en kort beskrivelse af et specifikt begreb/ord/gud etc. - samt når du har lyst til at klikke rundt i de forskellige sammenhænge, der eksisterer.


Senest tilføjede:  Rosa stenen   Hapy   Horus templet   Dier el Bahri templet   Kleopatra  

Tilføj ny forklaring


Udjat

Tilføj kommentar  

Dette vigtige symbol er navngivet efter "byd øjet" af Horus. Ifølge en version af Seth legenden, guden med onde planer, rev Seth Horus' øje ud, som faldt til Jorden i småstykker. Thoth fandt det og samlede det igen. Udjaten blev betragtet som en kraftfuld amulet; den blev ofte fundet i grave, på kister og på sejlet, som var over stedet, indskåret i mumien, hvorigennem de indre organer blev fjernet.

Uraeus

Tilføj kommentar  

Et symbol på kongeværdighed. En oprejst kobra blev båret på kongens pande eller krone. Kobraen var forbundet med Solens "øje". Det var kongens beskytter, som spyttede ild.

Se også: Formsproget

Ushabti

Tilføj kommentar  

Litterært oversat betyder det "at svare". Det er en lille mumieformet figur, som blev sat i gravkamrene for at arbejde for den afdøde i efterlivet. I nogle grave fra det sene Nye Kongedømme blev hele hold af ushabti arbejdere inkluderet med forskelligt værktøj til forskellige arbejde fundet. En komplet samling ville indeholde 401 ushabti'er, en til hver dag i året, 365 plus 36 formænd.

Se også: Ba