Skip to navigation | Skip to content

 
 

Mine data

Profiler

Spørgsmål

Artikler

Adresseliste

Statistik

Besøgende pr. dag
Antal profiler 3988
Online profiler 0
Online gæster 406
Åbne spørgsmål 598
Besvarede spørgsmål 2970

Almanak

Sat, 15. December 2018

Solen i dag

Solopgang:08:26
Solnedgang:15:43

Månen lige nu

Full Moon

Der er nu i alt 197 forklaringer

Velkommen til stikordsregister for egyptisk mytologi. Dette register kan ses som et supplement til vores fem hovedafsnit om den egyptiske mytologi. I disse finder du mange af de nævnte begreber, guder etc. uddybende forklaret. Stikordregisteret har sin styrke, når du enten søger efter en kort beskrivelse af et specifikt begreb/ord/gud etc. - samt når du har lyst til at klikke rundt i de forskellige sammenhænge, der eksisterer.


Senest tilføjede:  Rosa stenen   Hapy   Horus templet   Dier el Bahri templet   Kleopatra  

Tilføj ny forklaring


Canopic krukker

Tilføj kommentar  

Fire krukker, som blev brugt i lat opbevare de indre organer fra den afdøde. Hver krukke repræsenterede en af Horus' fire sønner. Vendingen kommer fra det græske ord, Canopus, en halvgud æret i form af en menneskehovedet krukke.

Se også: Balsamering

Cenotaph

Tilføj kommentar  

Fra det græske ord, som betyder "tom grav". En grav, som er bygget til ceremoniel brug, som aldrig skal bruges til begravelse af en død.

Colossus

Tilføj kommentar  

En stor statue i legemsstørrelse, ofte af en konge, men også af guder og endda private individer. Disse statuer står normalt på hver side af porte eller pylonner ved templerne. Man mente at de spillede en rolle som mellemled mellem mænd og guder.

Se også: Gudernes templer / Pylon